Jump to content
Dogomania

Walka o schron - kielce dyminy - organizujemy manifestację - przyłącz się do nas!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewab']Przekleję z wątku schroniskowego
Dziś mieliśmy spotkać z władzami miasta w sprawie ustaleń dotyczących przejęcia schroniska (ŚTOZ, SOZ, TOZ i Viva!). Okazało się, że termin w którym mieliśmy się spotkać nie został potwierdzony a prezydenci Sayór i Gruszewski[COLOR=Red] [U][B]nie dysponują czasem[/B][/U][/COLOR] [COLOR=Plum][I][podkreslenia moje czyli Em_][/I][/COLOR]. Ustaliliśmy więc, że spotykamy się jutro o godz. 10.00.
Po wyjściu z Urzędu Miasta [COLOR=Red][B][U]zostaliśmy zaskoczeni[/U][/B][/COLOR] informacją, że schronisko zostało wykreślone z rejestru.
[/QUOTE]

Podkreślenia są moje.

1. Czyli jak zwykle gadom na stołkach z Urzedu Miasta nie można ufać. Ale to wszyscy wiedzieliśmy.
2. Emir zaskoczył miejscowe kieleckie organizacje, które się "wykrwawiają", żeby coś z Dyminami zrobić, bo EMIR wszystko załatwi(l). Ale tego nie wiedzieliśmy.

Nie będę ukrywać, ze jestem tak wściekła, jak rzadko. Te swoje sentymentalne zawodzenia na swojej stronie to sobie mogą. Kto i z jakiego tytulu dal EMIROWI prawo do zamieszczenia dzisiaj na stronach dogo informacji w stylu - wszystko zakonczone/zapoczatkowane, nie możecie nic wiedzieć. Pytam - CO Z TA KASA? Co z artykułem? Co dalej ze schroniskiem? Co z psami - w schronisku i na ulicach, po wsiach kieleckich? Co z wolontariuszami? Skoro EMIR wiedział, ze podąży własną droga, to czemu nie zareagowal, dlaczego TORPEDUJE DZIAŁANIA INNYCH (organizacji)?

Pytacie, co dalej, co teraz z psami? Alez pewnie EMIR wszystko załatwi, już załatwił.

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Emir napewno chce dobrze,ale ja zawsze myślałam,że działa się razem-wtedy łatwiej...
Będę się przyglądać,bo czekają Mysłowice..Chętnie się nauczę,bo myślałam by taką manifę zrobić u nas w Rumii.Psy Rumii trafiają do Mysłowic!Zobaczę jak Emir to robi-może nie umiem,bo przekonaliśmy do tej pory tylko jednego radnego..
Zamknięcie schronu niczego nie załatwia..Przepraszam-dawno się tak nie wkurzyłam..10 lat gadania,pisania żeby razem to o kant rozbić..
Wątek usuwam z subskrypcji.Z forum Emira się dowiem jak i co robić.
Kłaniam się
Elżbieta

Posted

Sorry, ale dla mnie to wszystko też jest chore. Jasne, zamknijmy wątek, bo manifa się odbyła, idioci z pół Polski się zjechali po to, żeby Emir załatwiał sprawy po swojemu. Nie wiem, może wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, ja nie wiem, czuję się zrobiona w balona z tym, jak pilnie śledziłam ten wątek, jak się przejmowałam i jak, mimo długów, coś wyskrobałam na artykuł, który już nie jest potrzebny, bo Emir wszystko załatwił. Nie znajduję słów, bo napisać, co czuję... No cóż, jeśli Stowarzyszeniowe Obrona Zwierząt z Jędrzejowa wie, o co chodzi, to najważniejsze. My nie musimy :shake:

Posted

Nie rozumiem, po co ten ton. [B]My wiemy tyle, co inni w Kielcach, czyli nic.[/B]
Moja uwaga o potrzebie zakończenia tego wątku była czysto techniczna, ponieważ w tej chwili na dogo funkcjonują 4 wątki o Dyminach, co uważam za lekką przesadę. Po co pisac to samo kilka razy na kilku wątkach, zamiast na jednym?

Posted

Zapraszam wszystkich na wątek
[url]http://www.dogomania.pl/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odesz%C5%82a-za-TM-*-*-*-czy-inne-te%C5%BC-odejd%C4%85[/url]
Tam znajdują się informacje nt działań Dymin, które nie są bezpośrednio związane z manifestacją.

Posted

[quote name='Isadora7'][CENTER][SIZE=4][B]Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. [/B] [/SIZE]
[/CENTER]

[SIZE=5]
[/SIZE] [CENTER][FONT=Arial Black][SIZE=5][U][COLOR=red][B]18.11.2010 decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii schronisko zostało definitywnie zamknięte

[/B][/COLOR][/U][/SIZE][/FONT][FONT=Century Gothic][SIZE=3][B]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej.

[COLOR=Red]Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc.
[/COLOR]
kontakt:
[I][U]e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL].
tel: 601- 300 -726
609 - 036 -046
785 -066 -066[/U][/I][/B]

[/SIZE][/FONT] [INDENT] [COLOR=DarkRed][B][SIZE=5]Jutro o godzinie 16.15 program INTERWENCJA w Polsacie.[/SIZE][/B]
[B][SIZE=5]O schronisku w Kielcach.[/SIZE][/B][/COLOR] [/INDENT]

[/CENTER][/QUOTE]

Chetnie bym to skomentowala ,ale z przyjazni do Andzi69 i z powazania dla dziewczyn co sobie tylki dla tych " sierot" zdzieraly Przemilcze .
Wazne jest jutro dla tych "sierot"

Posted

Z pierwszych informacji wynika, że prezydent Kielc się nie zmieni
[URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8696379,Wojciech_Lubawski_prezydentem_Kielc__Sondaz__ED__i.html[/URL]