Jump to content
Dogomania

Piękna DONna, niezwykłe znalezisko, zostaje o moich znajomych. Nowe zdjęcia str 2.

Recommended Posts

Posted

W dniu wczorajszym około godziny 16.00 moi znajomi mający działkę przy drodze prowadzącej do z Warszawy do Wilgi w miejscowości Dziecinów zauważyli przed swoją bramą takie oto siedzące cudo. Długowłosa owczarzyca niemiecka, niestara.
Zdjęcia robione komórką więc nienajlepszej jakości.
Piękność miała na sobie tylko obrożę przeciwkleszczową.
Jest świetnie ułożona, kocha ludzi bo kroczy za mieszkańcami po całej działce i już zaprzyjaźniła się z ich wiekowym labkiem który jest tam rezydentem. Labek ją zaakceptował. Sierść ładna , raczej wygląda na domową sunię.
Może ktoś popilotuje ten wątek dalej, może ktoś jej szuka ?

a tu lokalizacja miejsca jej odnalezienia: http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=woj.+Mazowieckie%2C+Dziecin%F3w&cId=a30dd3f8bd00e340002d720039060001d00050509f018b49&sId=&moreCities=1

a to ona

Posted

Paulina78 napisał(a):
Czesc ;)
a sprawdzaliscie jej czipa?
Wrzuca ja na zaginionepsy.waw.pl do Kory na forum...

do Kory wysłałem PW a na podaną stronę zaraz wejdę....chipa nie sprawdzali , sunia jest w Dziecinowie a tam nie ma w pobliżu możliwości sprawdzenia, trza by było do Wa-wy ....

tam sie trzeba rejestrować chyba

Guest monia3a
Posted

Cudna z niej dziewczyna. Mama nadzieję, że odnajdzie się właściciel.

Posted

monia3a napisał(a):
Cudna z niej dziewczyna. Mama nadzieję, że odnajdzie się właściciel.

Jeśli nie to moi znajomi , którzy ją wpuścili na swoja posesję z pewnością jej nie wyrzucą. Pierwszą noc przespała w starym domu, drzwi miała otwarte, nie uciekła. Ma tam posłanie i miski z żarciem i wodą. Niestety będzie musiała zostawać na działce sama około 11-12 godzin codziennie, będzie miała dostep do starego domku gdzie ma swoje posłanie, mam nadzieję, że nie da "drapaka" w siną dal robiąc sobie dziurę w ogrodzeniu podczas ich nieobecności. Nie chcą jej 12 godzin więzić w zamkniętym domu - podzielam ich zdanie. Jeśli się przyzwyczai a właściciel się nie znajdzie to planowany jest montaż okienka z klapką w drzwiach aby mogła sobie swobodnie wychodzić kiedy tylko zechce bez otwierania drzwi. To tyle relacji z dnia dzisiejszego.

Dodam jeszcze iż odnoszę wrażenie że mogła być wyrzucona z samochodu przed ich bramą gdyż w trawie obok bramy wymościła sobie posłanko i całe popołudnie aż do wieczora kiedy to została wpuszczona na działkę leżała i czekała w tej trawie. Myślę, że pies który by uciekł biegałby po wsi szukając swojego miejsca które opuścił a przynajmniej usiłując je znaleźć, w jej przypadku było inaczej. Nie wiem czy dobrze rozumuję , nie jestem psim psychologiem

Posted

Net mi kleka :( juz nie moge otworzyc nawet poczty na gmailu!
Szlag....wrrrr... Waldek przeslij mi zdjecia malej (Dorotki) na [email protected] - ja ciagle ja mam i bez ogloszen zostane z nia ... :( Musialam zalozyc nowe konto, bo dwie poczty mi padly :( i ten dobry komp nie ma netu :shake: Jak nie urok, to... ;) Dzieki!

A onke prosze zostawic, powiedz koledze :) - widac tak mialo byc :)!

Posted

a jak nie sprawdziliście czipu to można zawsze zadzwonić po straż miejska(jakiś nie wiem eko patrol) by przyjechali :) oni zawsze mają to urzadzenie byście powiedzieli że nie ma jak sunię dowieść ...
a tatuaży nie ma żadnych ? ja moge wklić ogłoszenie na owczarek.pl

Posted

Taaaa, SM poza Wawe juz widze jak jedzie z "tym urzadzeniem" :)

Beka masz racje, niech sami szukaja..., ech wystawilam u Kory ja, wystawie na Paluchu jak pozwoli net... Ale jak szukalam na razie nikt nie zglosil zaginiecia... Moze faktycznie wywalili, dobrze, ze suczysko wiedzialo gdzie polezc :)

Posted

Waldek, sunia piekna wyglad znajomo, ale samiec z takim pyskiem byl szukany. Z tym miejscem o ktorym napisalas moze byc tak ze czekala bo czula psa Twoich znajomych moze w swoim domu miala kompana. Ja bym sprawdzila czy nie ma tatuazu w pachwinie bo uszy pewnie sprawdzaliscie.

Posted

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Suczka-Dlugowlosy-Owczarek-Niemiecki-znaleziona-na-drodze-z-W-wy-W0QQAdIdZ240942534

Dodałam na gumtree. Nie orientuję się w częściach, powiatach Warszawy dlatego dodałam na ogólną.

Mogę prosić jakiś numer telefonu kontaktowy? Na razie jest tylko mój e-mail, a wiadomo o wiele łatwiej byłoby z numerem bezpośrednio do tymczasowych opiekunów.

Mam nadzieję, że szybko znajdą się właściciele, takiego cuda to pewnie ktoś szuka

Posted

No i wiemy już prawie wszystko.
Dziś byłem z moim znajomym u weta.
Okazało sie że już w poczekalni zgubiła 3 opite kleszcze w gabinecie takich opitych wyjeliśmy jeszcze 17 sztuk+te mniejsze +te które mogły zostać bo kilka chodziło po sierści jeszcze nie wgryzionych. na kręgosłup dostała specyfik przeciwkleszczowy aby resztki które mogły zostać pogineły. Została założona nowa obroża przeciw kleszczom i innym insektom.
Uszy zdrowiutkie.
Zębiska jak z reklamy, dziąsła też. Lekko podwyższona temperatura do 39,5 stopnia.
Biegunki nie ma.
Wyniki krwi to obniżony poziom płytek ale babeszii nie wykryto, świadczyć to może o tym że jest to bardzo początkowa faza choroby. Dostała co potrzeba włącznie z kroplówką. Kwasochłonne podwyższone co świadczy o zarobaczeniu-jutro o ile samopoczucie będzie dobre nastąpi odrobaczenie.
Wiek suni to około 1,5 roku do 2 lat maksymalnie.

A teraz o zachowaniu.
Sunia chyba zna komendy bo reaguje na siad i leżeć.Bez problemu chodzi na smyczy. Nie toleruje kagańca nie ma możłiwości założenia go na pysio także wszystkie zastrzyki, mierzenie temperatury, kroplówkę, odkleszczanie, czyszczenie uszu było robione bez kagańca co zniosła z wielkim spokojem. Jest łagodna, domaga się pieszczot, podaje łapę. Podczas jazdy samochodem grzecznie siedziała na tylnym siedzeniu, żadnego problemu widać że lubi jeździć autem, sama wskakuje na siedzenie .

A teraz u urodzie...cóż pisać czas wstawić nowe fotki . Oceńcie sami.

Posted

piękna....to nienormalne, ze ludzie pozbywają się tak pieknych psów:(...no chyba, że była skradziona, zgubiona...ale powinni jej szukać...a jak nie szukają tzn. że jej nie chcą...ech:(
Mam pytanie - szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej w miejscowości Błonie - znacie kogoś, kto mógłby tam podjechać?

Posted

Nienormalne, ze ludzie w ogole psy wyrzucaja :(
Jest sliczna! :)! Pieknota!!!
Ja juz bym nie szukala jej "pana", tylko zostawila gdzie jest :D

Posted

[quote name='sugarr']http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Suczka-Dlugowlosy-Owczarek-Niemiecki-znaleziona-na-drodze-z-W-wy-W0QQAdIdZ240942534

Dodałam na gumtree. Nie orientuję się w częściach, powiatach Warszawy dlatego dodałam na ogólną.

Mogę prosić jakiś numer telefonu kontaktowy? Na razie jest tylko mój e-mail, a wiadomo o wiele łatwiej byłoby z numerem bezpośrednio do tymczasowych opiekunów.

Mam nadzieję, że szybko znajdą się właściciele, takiego cuda to pewnie ktoś szuka
Przypomnę się :)

Posted

dzięki wszystkim za wsparcie.

przed chwilką dowiedziałem się że zapadła rodzinna decyzja moich znajomych o pozostawieniu suni u nich !!!!!

adopcja nieaktualna.

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
Wcale się nie dziwie taki pies to skarb ;)

Już się zadomowiła a teraz przez długi weekend na działkę zjechała się najbliższa rodzina więc ma wesolutko. Z Labkiem -Foksem przyjaźń. Idylla. Dobrze że nauczyła się zostawać sama na 10-12 godzin na działce a po powrocie moich przyjaciół wita ich z nieukrywaną radością, bardzo żywiołowo. Cieszę się że tak to się skończyło. Przyznam, że w duchu myślałem że właśnie tak się stanie znając charakter moich znajomych.

Posted

Waldek napisał(a):
Już się zadomowiła a teraz przez długi weekend na działkę zjechała się najbliższa rodzina więc ma wesolutko. Z Labkiem -Foksem przyjaźń. Idylla. Dobrze że nauczyła się zostawać sama na 10-12 godzin na działce a po powrocie moich przyjaciół wita ich z nieukrywaną radością, bardzo żywiołowo. Cieszę się że tak to się skończyło. Przyznam, że w duchu myślałem że właśnie tak się stanie znając charakter moich znajomych.

TO bardzo dobrze. Bo oddając psa w obce ręce tak naprawdę mimo wielu wizyt nie wiemy jak skończy pies. Atak Twoich znajomych ma bezpieczne dożywocie zapewnione :)