anita_happy Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [SIZE=3]miejsce pobytu suni - ulica - Szydłowiec koło Radomia miasto bez schroniska , z 4 osobami które aktywnie pomagają psom, ale nie wyrabiają już ... nie mamy kojca, DT ... nic ... O NAS http://www.dogomania.pl/threads/182189-!szyd%C5%82owieckie-bidy-w-n%C4%99dzy!beagiel-owczarek-rhodesian-pe%C5%82en-wachlarz?p=14327787#post14327787 [SIZE=3][SIZE=2]może wspólnie uda się coś wymysleć i jej pomóc ... - młoda suka owczarka niemieckiego - kręci się przy głównej ulicy - wylotowej z Szydłowca, gdzie samochody nie jeżdzą 50 , najgorsze że ona nie patrzy czy jedzie samochód tylko wbiega na ulicę wprost pod samochód, widziałm na własne oczy [SIZE=3][SIZE=2]- lgnie do ludzi, kręci się w kółka przebiegając co chwila przez ulicę - okrutnie wystrszona i zagubiona, kuli się na widok ręki - ona może mieć cieczkę niebawem ... [SIZE=3] widuję ją od wczoraj, wczoraj myślałam że uciekła komuś z podwórka, ale chyba raczej ją ktoś wywalił, bo kręci się koło tego skrzyżowania ... zagubiona, włazi znienacka na ulicę .... kontakt kama210 604 322 515 ........................................................ Rita przez ponad miesiąc przebywała pod opieką kama210 - dostawała leki na przerwanie rui ... potem min. 2 tygodnie po ustaniu rui Rita może być sterylizowana ... .................... 14.12 - zawiozłyśmy ją z kama210 do jamora - będzie miała robioną sterylizację łącznie z usunięciem przepukliny pępkowej ... .. u jamora będzie dochodziła do siebie po zabiegu ... sunia jest zgłoszona do skarbonki sterylkowej - dofinansowanie ok. 150 zł ... na całość potrzeba nam ponad 500 zł ... - koszt zabiegu + pobyt u jamora ... PROSIMY O WSPARCIE ... [SIZE=3] Quote
anita_happy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='kama210']anita skopiuj to rozliczenie na 1 stronę.. i zmień trochę tytuł , ale nie pisz jeszcze że w nowym domu , nie zapeszamy ... po weekendzie się zmieni ... [FONT=MS Shell Dlg 2]od 05.11 do 14.12 – Rita znajdowała się pod opieką kama210 [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]wydatki w tym okresie :[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]35 zł - I wizyta u weta – oględziny, odrobaczenie, odpchlenie [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]60 zł – leki na przerwanie rui [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]45 zł – szczepienie przeciw wściekliźnie i innym wirusówkom [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]15 zł – wypasiona skórzana obroża [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]zapłacone z kasy bazarkowej i wpłat z dogo na szydłowiaki - http://www.dogomania.pl/threads/182189-Szyd%C5%82owiec-nowe-i-pi%C4%99kne-modele-na-ulicy...a-si%C5%82-brak?p=14887239&viewfull=1#post14887239[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]od 14. 12 – Rita pojechała do jamora [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]wydatki w tym okresie :[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]300 zł - sterylizacja [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]405 zł - hotel od 14.12 – 5.01 – 23 dni x 15 zł = 345 zł za hotel + 4 dni x 15 zł /za opiekę po sterylce/ = 405 zł[/FONT] …[FONT=MS Shell Dlg 2]..........suma wydatków ....... 705 zł [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]wpłaty:[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]70 zł - Maria O. /fb/ [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]30 zł - Joanna F. /fb/[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]70 zł - Maura /fb/ [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]200 zł – dofinansowanie sterylizacji ze skarbonki sterylkowej [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]200 zł – p. Lidia – nowy domek Rity[/FONT] …[FONT=MS Shell Dlg 2]..........suma wpłat ....... 570 zł[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]brakuje 135 zł – zapłacone z bazarków zrobionych przez kama210 dla Rity[/FONT] do tych kosztów dochodzi jeszcze - 14.12 - 30 zł - transport Lilki do jamora - /podzielone pomiędzy 3 psy - Rita, Ulka, Lilka - 90 zł/ - zapłacone z naszych bazarków szydłowieckich OBECNA SYTUACJA Sunia została przechwycona przez osobę nam kibicująca...ale nie mogła zostać w domu, kt ją przechwycił...uff....nie trzeba było jej długo szukac - akcja poszukiwawcza trwała, ale przerwał ja telefon - "mam suke ONka...podjerzdzajcie!!" Sunia obecnei została przeniesiona na niezamieszkałą działke - ma tam pod schodami domu legowisko i miskę strawy. Problem w tym, ze nie ma nad nią dozoru...czy bedzie próbowała uciec - nikt nie wie!!!JUTRO ZOBACZYMY CZY JEST..czy nie uciekla...miejmy nadziejje, ze miska strawy ją zatrzyma!!! Sunia na działce zamieszkała..stróżuje - ale ludzia swego potrzebuje!!! śpi pod schodami na kołderce... STERLIZACJA + 25 $ od Marii O. /fb/ :* Quote
anita_happy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 TEKST Szydłowiec koło Radomia .... SUNIA od tygodnia kręciła się w jednym miejscu, na ruchliwej ulicy, przyjechała tutaj ze "swoim człowiekiem', który PORZUCIŁ JĄ JAK NIEPOTRZEBNĄ ZABAWKĘ...znudziła się?...a może ktoś zamienił ją na nowszy model? najwyraźniej wyrzucona z samochodu w tym miejscu ... PORZUCONA, ale miała nadzieję, że TEN JEJ CZŁOWIEK ją zauważy..że zapomniał o niej!!! WIERZYŁA...szukała...ZAWIODŁA SIĘ ... wbiegała wprost pod nadjeżdżające samochody ... .. wygłodzona, wystraszona, - zdezorientowana nową sytuacją ... ale ufna ... - zero agresji do ludzi, pozwala ze sobą wszystko robić .... - sunia nie przejawia do nikogo agresji, jest kochana, wszyscy są nią zauroczeni ... wizyta u weta - sunia jest mega spokojna, pozwala ze sobą wszystko zrobić ... oględziny bez problemu ... jednak boi wsiąść do samochodu , do samochodu wsadzałam ją na rękach, a jak miała wysiąść to robiła to z lotem błyskawicy ... w samochodzie spokojna ... ale zdenerwowana ... - określona przez weta na około 1,5 - 2 lata - wypukłość pod brzuchem - to przepuklina pępkowa ... możliwość usunięcia np. przy okazji sterylizacji ... - została odrobaczona .... - sunia nie przejawia żadnej agresji, chce się bawić ... zachęca do zabawy inne psy ............................................................................... http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1379507142794#!/album.php?aid=14388&id=100001647945860&comments¬if_t=photo_album_comment ............................................................................... NOWE ZDJECIA więcej http://www.dogomania.pl/threads/195993-sukaONka-wywalona-na-tras%C4%99-E7-zbiera-bud%C5%BCet-sterylkowy-poszukujemy-do-PA-Biels-Podl/page3 więcej http://www.dogomania.pl/threads/195993-sukaONka-wywalona-na-tras%C4%99-E7-zbiera-bud%C5%BCet-sterylkowy-poszukujemy-do-PA-Biels-Podl/page5 u JAMORA http://jamor.fotosik.pl/albumy/805077.html Quote
anita_happy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='pudzian321']To ja dorzuce jeszcze zdjecia jakie ja mam: zdjęcia z posesji, na ktora złapano sukę jak biegła w nieznane Quote
anita_happy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 ogłoszenia/fora http://owczarki.eu/forum/showthread.php?t=1736 Quote
anita_happy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 sunia sie pokazujjjjjjjjjjjjjjj z rana :)kama JEST??nie uciekła??? Quote
beka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Anita umiesz zrobic banerek? to wrzuce i polatam ;) Quote
beataczl Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 wklejcie prosze dane suni ( ja nie potrafie zdjec wkleic) -Cioteczka robi darmowe ogloszenia -tu link: Darowe ogłoszenia http://www.dogomania.pl/threads/1952...iu-zwierzaków!!! Quote
kama210 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 dzięki anita za wątek ... byłam u suni godzinę temu z jedzeniem ... jest ... jest bardzo wygłodzona, znać jej żebra , ale suchego nie chce .... za mokrą karmę rzuciła się i by zjadła tyle ile by mogła ... sunia jest bardzo za człowiekiem , nie odstępuje mnie na krok jak tam jestem .... nadstawia łepek do głaskania, siada i patrzy się na mnie ... ... zaczepia do zabawy ... ... do psów ... zero agresji - byłam z moim kurdupelkiem Duszkiem i zaczepiała go do zabawy , ale ona 5 razy większa od niego więc on nie za bardzo ... trochę się jej bał ... .. jak odjeżdżam staje łapami na ogrodzeniu ... i boję się że w koncu się kapnie że w jednym miejscu może przeskoczyć .... ... co do spania ... pod balkonem ma na deskach pościelone chodniki i kocyk , ale nie ma ochrony przed wiatrem .... Quote
anita_happy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='beka']Anita umiesz zrobic banerek? to wrzuce i polatam ;) zrobi..w nocy [quote name='beataczl']wklejcie prosze dane suni ( ja nie potrafie zdjec wkleic) -Cioteczka robi darmowe ogloszenia -tu link: Darowe ogłoszenia http://www.dogomania.pl/threads/1952...iu-zwierzaków!!! dziękuja...wklejoneeeeeeeeeee [quote name='IVV']i jak po nocy ? nie uciekla????? jest :) Quote
IVV Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 kurcze trzeba cos wymyslec ...a ja mam pustke w glowie :(... noce juz zimne ... Anita ,a nie zostala jakas oferta po Tuli na FB? Quote
Paja Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 anita_happy czy ja moge prosic na watek tekst,zdjecia,telefon i maila ? Quote
kama210 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 byłam u suni jeszcze po 20 .... tym razem dostała suchą karmę nasączoną rosołem i kurą ... pochłania jedzenie w mig ... ... jutro zapoznam ją z innym moim psem - jej wielkości .. zobaczymy jaka będzie reakcja ... ... ta dziwna wypukłość na brzuchu ... jutro wieczorem zabiorę ją do weta ... ... nie lubię pisać o kasie ... ale nie ukrywam że obecnie nie za bardzo stać mnie na wyżywienie dużego psa ... a jutro jeszcze wizyta u weta ... Quote
malagos Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 I co tam u Was? Sunia jest w dt, czy nadal na ulicy? Quote
kama210 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 zdaję relację z dnia dzisiejszego .. - rano wizyta z porcją karmy ... ... sunia na działce obecnie nie jest sama - obecnie trwa tam wykańczanie domu .. są pracownicy ... sunia nie przejawia do nikogo agresji, jest kochana, wszyscy są nią zauroczeni ... - po 17 - wizyta u weta - sunia jest mega spokojna, pozwala ze sobą wszystko zrobić ... oględziny bez problemu ... jednak boi wsiąść do samochodu , do samochodu wsadzałam ją na rękach, a jak miała wysiąść to robiła to z lotem błyskawicy ... w samochodzie spokojna ... ale zdenerwowana ... - sunia określona przez weta na około 1,5 - 2 lata - wypukłość pod brzuchem - to przepuklina pępkowa ... możliwość usunięcia np. przy okazji sterylizacji ... - sprawdzona pod względem czy ma czip - nie ma ... - została odrobaczona .... bała się zejśc po schodach do weta - musiałam ją znieść na rękach ... ale była bardzo zdezorientowana tą jazdą samochodem - po wecie - zawiozłam ją do swoich psów - sunia nie przejawia żadnej agresji, chce się bawić ... wybiegała się z moim psem prawie godzinę ... - powrót na działkę - problem był z tabletkami na robaki - wypluwała, a potem w ogóle nie chciała nic zjeść bo węszyła podstęp ... ale się udało ... trochę podstępem ... ale reszty karmy nie chciała zjeść ... może zje w nocy ... ...................... edit wstawiam paragony za wydatki - wet /25 zł/ i karma dla suni /10 zł /... Quote
anita_happy Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='Paja']anita_happy czy ja moge prosic na watek tekst,zdjecia,telefon i maila ? kama skomasujesz to co prosi Paja??? to do ogłoszeń dla suni to FOTO jest super... wiecej takich....... Quote
anita_happy Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 TEKST Szydłowiec koło Radomia .... SUNIA mocno w typie Owczarka niemieckiego - od tygodnia kręciła się w jednym miejscu, na ruchliwej ulicy, przyjechała tutaj ze "swoim człowiekiem', który PORZUCIŁ JĄ JAK NIEPOTRZEBNĄ ZABAWKĘ...znudziła się?...a może ktoś zamienił ją na nowszy model? najwyraźniej wyrzucona z samochodu w tym miejscu ... PORZUCONA, ale miała nadzieję, że TEN JEJ CZŁOWIEK ją zauważy..że zapomniał o niej!!! WIERZYŁA...szukała...ZAWIODŁA SIĘ ... wbiegała wprost pod nadjeżdżające samochody ... .. wygłodzona, wystraszona, - zdezorientowana nową sytuacją ... ale ufna ... - zero agresji do ludzi, pozwala ze sobą wszystko robić .... - sunia nie przejawia do nikogo agresji, jest kochana, wszyscy są nią zauroczeni ... wizyta u weta - sunia jest mega spokojna, pozwala ze sobą wszystko zrobić ... oględziny bez problemu ... jednak boi wsiąść do samochodu , w samochodzie spokojna ... ale lekko zdenerwowana ... - określona przez weta na około 1,5 - 2 lata - odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, sterlizowana - sunia nie przejawia żadnej agresji, chce się bawić ... zachęca do zabawy inne psy Zostanie wydana do adopcji po przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej i po podpisaniu umowy adopcyjnej. Sunia jest sterlizowana KONTAKT Kamila 604 32 25 15 Anita 0 692 407 681 email [email protected] Quote
anita_happy Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 kama..TEKST jest... dorób suczynie fajne foty i wysyłamy ogłoszenia będą Quote
IVV Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 nie moge sie na nia napatrzec ;) piekna sucz!!!! Quote
beka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Potrzebuje ładne zdjecie sylwetki i jedno taki portrecik. Moja onka jedzie do domu mam jeszcze jeden dom chetny w Górze Kalwarii. Tylko foty potrzebuje Quote
Recommended Posts