Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wizyty jeszcze nie było, bo Pipi miała problemy ze swoimi kociakami, a teraz ją zasypało i nie ma się jak wydostać od siebie .... a pługi do nich docierają w ostatniej kolejności ...
ma zadzwonić do Państwa i umówić się ... jak jej drogę udrożnią w tym tygodniu powinna dojechać ...

Ritę zabrałam z dziąłki - nie ma tam budy, spała w prowizorce skleconej przez właścicela działki żeby chociaż jej nie wiało .. a ja nie mogłam myśleć że marznie ...
wzięłam ją do mojego psa do ogródka ... śpi w jego nowej budzie, a Bary jako dżentelmen zajmuje ciągle swoją starą, obgryzioną przez niego jak był szczeniakiem ...
... słoma załatwiona od znajomej ...
oczywiście wojna w domu że przytulisko robię... ale co tam...

Posted

[quote name='kama210']wizyty jeszcze nie było, bo Pipi miała problemy ze swoimi kociakami, a teraz ją zasypało i nie ma się jak wydostać od siebie .... a pługi do nich docierają w ostatniej kolejności ...
ma zadzwonić do Państwa i umówić się ... jak jej drogę udrożnią w tym tygodniu powinna dojechać ...

Ritę zabrałam z dziąłki - nie ma tam budy, spała w prowizorce skleconej przez właścicela działki żeby chociaż jej nie wiało .. a ja nie mogłam myśleć że marznie ...
wzięłam ją do mojego psa do ogródka ... śpi w jego nowej budzie, a Bary jako dżentelmen zajmuje ciągle swoją starą, obgryzioną przez niego jak był szczeniakiem ...
... słoma załatwiona od znajomej ...
oczywiście wojna w domu że przytulisko robię... ale co tam...

kamila...niebawem druga tura wyborów:) mama będzie miała zajęcie....
powiedz, ze masz kase z tego..ześ płatny dT!

nie no..nie żartuje...wiem co to..bo ja mam to samo...ale na szczęscie sąsiadka z góry przetrzyma charcicie...uf...
ale jak wiozłam Toske i Layle do wawy..i male szalały u mnie w mieszkaniu po nocy...jak mi jedna zasrała chate i zasikała /Layla/
to tez mi się oberwało...ze zdziadziałam...ze to..ze tamto..
ale potem usiadła na kanapie i sie cieszyła jak laski sie bawia:)

Posted

Dzwoniłam do Pani. Nie ma problemu, Pani czeka. Jak tylko będę mogła, to pojadę. Ciężkie czasy nam wszystkim, nie tylko pieskom. Musimy przeczekać.Wczoraj u mnie było już całkiem znośnie, tylko uliczka nie odśnieżona, a dziś wszystko znowu zasypane.
Jesli nie ma już czasu, to mogę poprosić ifkę z Bielska P. to Ciocia kociara, ale może by potrafiła sprawdzić i dla psa? Pytać, prosić? czy jeszcze jest czas?

Posted

mam nadzieję że jakoś uda Ci się wydostać od siebie ... u nas też wczoraj zasypało ponownie ...
poczekam ... może do niedzieli Ci się uda ... jeżeli nie uda się teraz ... i w następnym tygodniu też nie będzie leoiej ... to trzeba będzie poprosić ...

tak jak z Tobą rozmawiałam, Rita pod koniec następnego tygodnia mogłaby mieć sterylkę lub kilka dni póżniej , więc czasu trochę jeszcze jest ...
.. jeżeli nie uda mi się załatwić miejsca z przetrzymaniem Rity po zabiegu to wszystko przedłuży się jeszcze bardziej ....

Posted

Kama..i jak..mama sie ułozyla>>>

ja chyba mam kurs do Krakowa!!!!w poniedziałek z charcicą!!!
namierzamy astke bezową!!!zabiore DWIE!!!
charcica wraca do hodowczyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
juuppppaaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

Rita .. jest kochana, posłuszna , ....

ale MAM PROBLEM ...

Rita odkąd jest u mnie ... nie chce jeść ... tzn. wybrzydza z jedzeniem ... chce jeść ...ale nie można jej dogodzić ...
jak była na działce pałaszowała wszystko ...

teraz - ... wącha, wypluwa, wybiera ...

nie wiem ... może kolejna zmiana otoczenia . ale to już 4 dzien ...
próbuję wszystko ... dawać jej oddzielnie od moich psów ..., od wczoraj próbowałam ją karmić z ręki - wiem że to idiotyzm, ale dziś 4 dzień jak mało je , a potrzebuje kalorii na mróz ... a i tak bierze jedzenie z ręki i wypluwa i wącha co tu wybrać ...
kości wołowe czy wieprzowe lub np. szyję z indyka wsuwa równo . ale już zmieszane z ryżem i karmą ... nie tyka ..

... sucha karma odpada.. już jak ją miesiąc temu wzięłam z ulicy na działkę to nie jadła ... nawet zmieszanej z innym jedzeniem ...
.. chociaż jak widzi że mój pies je to pogryzie parę chrupek, tyle że to porcja jak dla jamnika a nie dla owczarka ...

Posted

Rita grymasi w jedzeniu ...
wybiera, smakuje , wypluwa ...
tego nie , tamto wypluwa ...

nie wiem ... już mi na myśl przyszło żeby ją na działkę wozić na karmienie - bo tam wpierdzielała wszystko , ale ... bez przesady ...

za to kości - w stylu ogony wieprzowe czy szyjka z indyka ... obgryza aż jej się uszy trzęsą ...

na przyszły tydzień sterylkę planuję .... nie ma co czekać ... w piątek miną 2 tygodnie jak minęła cieczka ...

koszt około 300 zł + pobyt po sterylce około 4 - 5 dni .... hmmm

Posted

zdjęcia książeczki z wykonanymi przeze mnie szczepieniami .. i podanymi lekami :

[IMG]http://img814.imageshack.us/img814/1199/dsc01580r.jpg[/IMG]

[IMG]http://img600.imageshack.us/img600/3254/dsc01579a.jpg[/IMG]

[IMG]http://img46.imageshack.us/img46/3240/dsc01578h.jpg[/IMG]

a tu rita z Barrym - na sali ... ... niestety chwilowo tylko .. dla zagrzania się ... bo wojnę w domu mam ...
.... Bary stratny bo normalnie spał w nocy na sali , ale już dwóch dużych psów + trzeci kurdupelek u mnie w pokoju - niestety część mojej rodzinki nie może przełknąć ...

[IMG]http://img574.imageshack.us/img574/5398/dsc01435h.jpg[/IMG]