anita_happy Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 i co..było sprawdzenie Domasa???? Quote
Aimez_moi Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Pokazujemy sie ......sliczna.....:):) Quote
kama210 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 wizyty jeszcze nie było, bo Pipi miała problemy ze swoimi kociakami, a teraz ją zasypało i nie ma się jak wydostać od siebie .... a pługi do nich docierają w ostatniej kolejności ... ma zadzwonić do Państwa i umówić się ... jak jej drogę udrożnią w tym tygodniu powinna dojechać ... Ritę zabrałam z dziąłki - nie ma tam budy, spała w prowizorce skleconej przez właścicela działki żeby chociaż jej nie wiało .. a ja nie mogłam myśleć że marznie ... wzięłam ją do mojego psa do ogródka ... śpi w jego nowej budzie, a Bary jako dżentelmen zajmuje ciągle swoją starą, obgryzioną przez niego jak był szczeniakiem ... ... słoma załatwiona od znajomej ... oczywiście wojna w domu że przytulisko robię... ale co tam... Quote
anita_happy Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 [quote name='kama210']wizyty jeszcze nie było, bo Pipi miała problemy ze swoimi kociakami, a teraz ją zasypało i nie ma się jak wydostać od siebie .... a pługi do nich docierają w ostatniej kolejności ... ma zadzwonić do Państwa i umówić się ... jak jej drogę udrożnią w tym tygodniu powinna dojechać ... Ritę zabrałam z dziąłki - nie ma tam budy, spała w prowizorce skleconej przez właścicela działki żeby chociaż jej nie wiało .. a ja nie mogłam myśleć że marznie ... wzięłam ją do mojego psa do ogródka ... śpi w jego nowej budzie, a Bary jako dżentelmen zajmuje ciągle swoją starą, obgryzioną przez niego jak był szczeniakiem ... ... słoma załatwiona od znajomej ... oczywiście wojna w domu że przytulisko robię... ale co tam... kamila...niebawem druga tura wyborów:) mama będzie miała zajęcie.... powiedz, ze masz kase z tego..ześ płatny dT! nie no..nie żartuje...wiem co to..bo ja mam to samo...ale na szczęscie sąsiadka z góry przetrzyma charcicie...uf... ale jak wiozłam Toske i Layle do wawy..i male szalały u mnie w mieszkaniu po nocy...jak mi jedna zasrała chate i zasikała /Layla/ to tez mi się oberwało...ze zdziadziałam...ze to..ze tamto.. ale potem usiadła na kanapie i sie cieszyła jak laski sie bawia:) Quote
Pipi Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Dzwoniłam do Pani. Nie ma problemu, Pani czeka. Jak tylko będę mogła, to pojadę. Ciężkie czasy nam wszystkim, nie tylko pieskom. Musimy przeczekać.Wczoraj u mnie było już całkiem znośnie, tylko uliczka nie odśnieżona, a dziś wszystko znowu zasypane. Jesli nie ma już czasu, to mogę poprosić ifkę z Bielska P. to Ciocia kociara, ale może by potrafiła sprawdzić i dla psa? Pytać, prosić? czy jeszcze jest czas? Quote
kama210 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 mam nadzieję że jakoś uda Ci się wydostać od siebie ... u nas też wczoraj zasypało ponownie ... poczekam ... może do niedzieli Ci się uda ... jeżeli nie uda się teraz ... i w następnym tygodniu też nie będzie leoiej ... to trzeba będzie poprosić ... tak jak z Tobą rozmawiałam, Rita pod koniec następnego tygodnia mogłaby mieć sterylkę lub kilka dni póżniej , więc czasu trochę jeszcze jest ... .. jeżeli nie uda mi się załatwić miejsca z przetrzymaniem Rity po zabiegu to wszystko przedłuży się jeszcze bardziej .... Quote
anita_happy Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Kama..i jak..mama sie ułozyla>>> ja chyba mam kurs do Krakowa!!!!w poniedziałek z charcicą!!! namierzamy astke bezową!!!zabiore DWIE!!! charcica wraca do hodowczyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 juuppppaaaaaaaaaaaaaaaa Quote
kama210 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Rita .. jest kochana, posłuszna , .... ale MAM PROBLEM ... Rita odkąd jest u mnie ... nie chce jeść ... tzn. wybrzydza z jedzeniem ... chce jeść ...ale nie można jej dogodzić ... jak była na działce pałaszowała wszystko ... teraz - ... wącha, wypluwa, wybiera ... nie wiem ... może kolejna zmiana otoczenia . ale to już 4 dzien ... próbuję wszystko ... dawać jej oddzielnie od moich psów ..., od wczoraj próbowałam ją karmić z ręki - wiem że to idiotyzm, ale dziś 4 dzień jak mało je , a potrzebuje kalorii na mróz ... a i tak bierze jedzenie z ręki i wypluwa i wącha co tu wybrać ... kości wołowe czy wieprzowe lub np. szyję z indyka wsuwa równo . ale już zmieszane z ryżem i karmą ... nie tyka .. ... sucha karma odpada.. już jak ją miesiąc temu wzięłam z ulicy na działkę to nie jadła ... nawet zmieszanej z innym jedzeniem ... .. chociaż jak widzi że mój pies je to pogryzie parę chrupek, tyle że to porcja jak dla jamnika a nie dla owczarka ... Quote
anita_happy Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 heh...mądra baba...mięso i juz.. kama...bez stresu..zgłodnieje to zje i ryz:)... Quote
Aimez_moi Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Kama a jak to wyglada teraz?...... dalej tak grymasi? Quote
kama210 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Rita grymasi w jedzeniu ... wybiera, smakuje , wypluwa ... tego nie , tamto wypluwa ... nie wiem ... już mi na myśl przyszło żeby ją na działkę wozić na karmienie - bo tam wpierdzielała wszystko , ale ... bez przesady ... za to kości - w stylu ogony wieprzowe czy szyjka z indyka ... obgryza aż jej się uszy trzęsą ... na przyszły tydzień sterylkę planuję .... nie ma co czekać ... w piątek miną 2 tygodnie jak minęła cieczka ... koszt około 300 zł + pobyt po sterylce około 4 - 5 dni .... hmmm Quote
Aimez_moi Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Widocznie nasza Gwiazdeczka to typowo "miesny" psiaczek.......:) Quote
IVV Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 kama ,oczywiscie napisalas do skarbonki sterylkowej o pomoc ??? Quote
kama210 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 zgłosiłam ją jakiś czas temu ... ale nie wiem dokładnie ile wyniesie dofinansowanie .. najprawdopodobniej dojdzie usunięcie przepukliny jeszcze ... Quote
kama210 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 zdjęcia książeczki z wykonanymi przeze mnie szczepieniami .. i podanymi lekami : [IMG]http://img814.imageshack.us/img814/1199/dsc01580r.jpg[/IMG] [IMG]http://img600.imageshack.us/img600/3254/dsc01579a.jpg[/IMG] [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/3240/dsc01578h.jpg[/IMG] a tu rita z Barrym - na sali ... ... niestety chwilowo tylko .. dla zagrzania się ... bo wojnę w domu mam ... .... Bary stratny bo normalnie spał w nocy na sali , ale już dwóch dużych psów + trzeci kurdupelek u mnie w pokoju - niestety część mojej rodzinki nie może przełknąć ... [IMG]http://img574.imageshack.us/img574/5398/dsc01435h.jpg[/IMG] Quote
IVV Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 wypiekniala Kamus ta dziewczyna u Ciebie :) Quote
Recommended Posts