Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z ogłoszeń cisza... odświeżam na bieżąco, to co przyszło na maila.
Molly w Perrosie rozbraja wszystkich, była jedna super pani.. ale mają już spaniela (odebranego z przyczepy pseudohodowcy) i malutkie dziecko.

Pisałam już wcześniej, że zaraz po świętach muszę wyjechać. Nie ma ktoś ochoty zaopiekować się Molly przez dwa tygodnie?
Pomóżcie mi znaleźć jej dom, muszę wrócić do pracy i mam masę rzeczy do zrobienia. Nie mogę Molly ciągle przerzucać. Nienawidzę zrzucać odpowiedzialności na kogoś. Raz tylko Molly została u koleżanki na jedną noc. Od 5 miesięcy zawsze jest ze mną, gdziekolwiek bym nie była. Albo nie ma mnie gdzieś, bo jest Molly.
Nie chcę tu się zwierzać na forum, jest ciężko.. po prostu.:(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Z ogłoszeń cisza... odświeżam na bieżąco, to co przyszło na maila.
Molly w Perrosie rozbraja wszystkich, była jedna super pani.. ale mają już spaniela (odebranego z przyczepy pseudohodowcy) i malutkie dziecko.

Pisałam już wcześniej, że zaraz po świętach muszę wyjechać. Nie ma ktoś ochoty zaopiekować się Molly przez dwa tygodnie?
Pomóżcie mi znaleźć jej dom, muszę wrócić do pracy i mam masę rzeczy do zrobienia. Nie mogę Molly ciągle przerzucać. Nienawidzę zrzucać odpowiedzialności na kogoś. Raz tylko Molly została u koleżanki na jedną noc. Od 5 miesięcy zawsze jest ze mną, gdziekolwiek bym nie była. Albo nie ma mnie gdzieś, bo jest Molly.
Nie chcę tu się zwierzać na forum, jest ciężko.. po prostu.:(

Ech, wiem co czujesz :( A próbowałaś dać ogłoszenie do gazety?

Posted

[quote name='zerduszko']Ech, wiem co czujesz :( A próbowałaś dać ogłoszenie do gazety?
Czekam na wolny termin. Jeszcze spróbuję z Kundlem Burym, żeby chociaż jej zdjęcie pokazali i krótki opis.

Mollka to taki ty psiaka, którego zawsze chciałam mieć, przyjdzie, przytuli się. Popatrzy tymi ślepkami, pacnie łapą. Ma z pewnością coś z kota w sobie :)
takie fikołki robi czasami i tak się pręży :) Ktoś będzie miał straszną pociechę z niej.

Przerwa w Perrosie ;)

Posted

Soema napisał(a):
Molly ma anginę...:mdleje:
wizyta, dwa zastrzyki - 50zł, kocham Kraków :)

TYYYY było dzwonić do mnie, załatwiła bym Ci u szpeyera za pare groszy!!!!

kochana, mam prośbichę... obcięła byś suczkę w typie westa, ale mocno skundloną ;) adoptowaną niedawno ze schroniska z Dzierżoniowa???

Posted

Asior napisał(a):
TYYYY było dzwonić do mnie, załatwiła bym Ci u szpeyera za pare groszy!!!!

kochana, mam prośbichę... obcięła byś suczkę w typie westa, ale mocno skundloną ;) adoptowaną niedawno ze schroniska z Dzierżoniowa???

To ja zadzwonię :) a do Szpeyera miałam daleko.... ale chyba się jednak tam przejadę.

Posted

Soema napisał(a):
To ja zadzwonię :) a do Szpeyera miałam daleko.... ale chyba się jednak tam przejadę.

Ja nie wiem jak to się stało, że ja dopiero trafiłam na wątek Molki?!:-?:confused::eviltong:
No w każdym razie jestem i już go nie porzucę:razz:;)
Molcia jest oczywiście prześliczna, a ręczę, że przy osobistym kontakcie jeszcze bardziej podbija serca:)

Dr Szpeyera już Ci polecałam parę razy, więc słuchaj proszę krakowskiej cioteczki;)
Gdyby co to dzwoń, zawsze możemy się tam razem wybrać przecież;)

Posted

Dużo osób go poleca, ale tam dalekooo od nas troszkę. Jeżdżę na Żabiniec. Tyle, że drogo.
A ja myślałam, ze jesteś na wątku :niewiem:

to jak Iskierka, ma czas dla Molly?:)

Posted

Soema napisał(a):
Dużo osób go poleca, ale tam dalekooo od nas troszkę. Jeżdżę na Żabiniec. Tyle, że drogo.
A ja myślałam, ze jesteś na wątku :niewiem:

to jak Iskierka, ma czas dla Molly?:)

Bez kitu, na Żabińcu to totalna masakra!:o
W sensie finansowym właśnie...
Byliśmy tam parę razy (bo się właśnie cieszyliśmy, że blisko), ale odkąd za wizytę Iskierki (samą wizytę, bo kropelki i tak wykupiliśmy w aptece), na której stwierdził zapalenie spojówki (co, z całym szacunkiem, ale akurat w tej sytuacji wiedziałam już idąc do Niego..., chodziło mi tylko o wypisanie recepty na krople), no w każdym razie za tą wizytę skasowali 40 zł!:mdleje::angryy: A mówiłam kilka razy, że to niepełnosprawny bezdomniak na tymczasie i że krucho u nas z kasą...
Jak się domyślasz od tamtej pory już nas u Nich nie było i zawsze dzielnie podążamy do dr Szpeyera;)

A co do czasu Iskierki to właśnie się trochę sprawa komplikuje, bo podjęliśmy męską decyzję (a raczej dostępność transportu ją podjęła;)), że jutro się przeprowadzamy do spartańskich warunków (ale za to w ciszy, spokoju i koło lasu:loveu:), to obawiam się, że może być problem z dostępnością naszej Królewny...:eggface::look3:
Ale możemy to jakoś przełożyć? Albo może wpadłabyś np.we wtorek?:cool3:
Tam są zdecydowanie atrakcyjne tereny spacerowe:razz:

Posted

Buuuu... to nieładnie. Znaczy Wam ładnie.. Wtorek odpada, środa też.. w piątek wracam do domu.
To pojadę jakoś do p. Szpeyera w takim razie.

Ale Wam zazdroszczę......:)

Posted

Soema napisał(a):
Buuuu... to nieładnie. Znaczy Wam ładnie.. Wtorek odpada, środa też.. w piątek wracam do domu.
To pojadę jakoś do p. Szpeyera w takim razie.

Ale Wam zazdroszczę......:)

My planujemy się do Niego wybrać najprawdopodobniej w czwartek...
Jutro będę znała dokładny termin. Może pojechalibyśmy razem w takim razie?
Zawsze wiadomo, że lepiej gdzieś iść gromadą, bo jak wiadomo w kupie siła;)

Posted

Evelka napisał(a):
My planujemy się do Niego wybrać najprawdopodobniej w czwartek...
Jutro będę znała dokładny termin. Może pojechalibyśmy razem w takim razie?
Zawsze wiadomo, że lepiej gdzieś iść gromadą, bo jak wiadomo w kupie siła;)

Okeeey :) to ja dziś zadzwonię do Was :)

Asiorku, fajnie by było jakbyś odbierała :)

ehhh... Molly chyba na te dwa tygodnie zostanie w Krk... o ile dogada się z jedną rezydentką psią...

buuu :(

Posted

Soema napisał(a):

Asiorku, fajnie by było jakbyś odbierała :)

nie odbierałam żadnych telefonów od soboty, bo nie mówię... tak skrzeczę, ze nie idzie mnie zrozumieć.. ale dziś dostałam antybiotyk, to jutro mnie puści ;) jutro odbiorę ;)

Posted

Asior napisał(a):
nie odbierałam żadnych telefonów od soboty, bo nie mówię... tak skrzeczę, ze nie idzie mnie zrozumieć.. ale dziś dostałam antybiotyk, to jutro mnie puści ;) jutro odbiorę ;)

Haha jak mogłaś mi to odebrać!?:grins:

Posted

Soema napisał(a):
Haha jak mogłaś mi to odebrać!?:grins:

noo pięknie, i jeszcze Ty.. po kolei moi znajomi dzwonią do mnie i kżą mi np mówić ile jest dwa plus dwa ... mają ubaw... wszyscy....

Posted

Byliśmy dziś u Foksi i Zolziatka.. Chcieli pomóc i wziąć Mollcie na te dwa tygodnie.. niestety nie da rady. Foksia na spacerze i na wybiegu ok, ale w domu jednak czuła się totalną panią i Molly była przerażona..:(
Bardzo Wam dziękuję za chęci!:Rose:
żałuję, że nie wyszło, bo by to wszystkim dało dużo.

Posted

czikusiowa napisał(a):
to kiepsko .... :/
a jest jakaś alternatywa na pobyt dla Molly ?

Nie, nie ma nic. Mogę ją zostawić w hotelu w Krk, albo w przytulisku w Sandomierzu. .. albo nie pojechać.

Posted

Molly została w hotelu dla psów.. Piątkową noc spędziła u mojej koleżanki, a potem pojechała do hotelu........
Hotel prowadzi znajomy, Molla zna Gabisie i z nią siedzi, gdy musi byc zamknięta. Z ostatnich wieści wynika, że nie tęskni za mną :obrazic:
gania ze sznaucerem, apetyt dopisuje, więc nie jest źle i jeśli nowy dom się pozna parę razy z Molly nie będzie tragedii.
Ekhm.. ja też się odzwyczajam zostawiać co lepsze kawałki mięsa dla Molly.

Posted

Molly to tam wypoczywa :) a ja tu mogę więcej zrobić.. ostatnie tygodnie Michała widziała dzień w dzień, Gabi też więc są do siebie przyzwyczajeni. Będzie dobrze. :)

Posted

Molly od piątku w hotelu... nie chciała siedziec w swoim boksie. Przy karmieniu, warknęła na dużego setera, który moment pokazał jej, gdzie jej miejsce ;) wróciła do siebie i błagalnie patrzyła na Michała, żeby ją zamknął. Gania, szaleje. Wczoraj wszystkie psy wróciły do domów, więc Molly obgryzła ścianę i posłanie...:shake:

eh.. wykupiłam jej 130 ogłoszeń..