Jump to content
Dogomania

TERIER Misiek! Tak długo czeka na DOM... Wrócił z adopcji!:( Prosimy o ogłoszenia!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lidan']Postaram się też dorzucić ze 30 zł ale najwcześniej chyba w poniedziałek.

Ogromnie dziękujemy!:multi:

[quote name='agata51']Biedactwo!!! Postaram się wpłacić grosik. Na jakie konto?

Również ogromnie dziękujemy!:loveu:
Konto przesłał już wojtuś:)

[quote name='E-S']Mogę zamówić karmę na allegro tylko muszę mieć adres gdzie mają wysłać. Na mail mi podajcie namiary: [email protected]

Wspaniale! Baaardzo dziękujemy!:loveu:
Adres wysłała już chyba Rottka, bo to u Niej będzie psiak:)

[quote name='wojtuś']Evelka:):)
Przesłałem nr konta dla Agata51 i Lidan
Jeszcze raz dziękujemy :):)

Dziękuję:)

[quote name='rita60']Załatwione:loveu:dzieki dobremu sercu pani Ewy z forum terierkowego mały ma zapewniona kapiel i strzyżenie gratis:multi:

To naprawdę wspaniałe wieści!:multi: Ogromnie się cieszę!!!!!!
Zrobi się z Niego przystojniak:evil_lol:

[quote name='tripti']Chciałam powiadomić, że Diego otrzymał dofinansowanie 50 zł z Kundelkowej Skarbonki, post nr 3056, Skarbnik proszony o odbiór pieniążków na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-możemy-więcej!-POMÓŻ!/page306?p=15675360

Ogromnie dziękujemy!:loveu: Zaraz tam idę i wyślę PW z numerem konta:)

Naprawdę nawet nie śmiałam spodziewać się tak wspaniałego odzewu! Jesteście cudowni:loveu: Dzięki Wam wiem, że damy radę:) DZIĘKUJĘ!:loveu:
Nie jestem w domu, a rozładował mi się telefon:/ W razie czego można mnie łapać pod numerem TŻ'ta, tj. 503 697 149.
Ok.15.30 jedziemy po Diega. Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było dobrze!

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wojtuś']Kopciuszku ważne że jesteś :loveu:
Właśnie przelałem 50 zł,
to czujmy się tak że Ty dałaś 25 i ja 25 ;);),
a Ty masz teraz na głowie szkołę i tymczasa

O nie nie ... ja się na takie coś nie zgadzam i koniec :mad:
Ja mogę pomóc w ogłaszaniu, napisać tekst (jak będzie potrzebny i jak będę miała wene) :cool3:

A tymczasów niedługo będzie 3 jak wszystko pójdzie po mojej myśli :evil_lol: Uzależniłam się od sprzątania kup i sików chyba ... a może to od tej psiej miłości :p

Posted

[quote name='kopciuszek']O nie nie ... ja się na takie coś nie zgadzam i koniec :mad:
Ja mogę pomóc w ogłaszaniu, napisać tekst (jak będzie potrzebny i jak będę miała wene) :cool3:

A tymczasów niedługo będzie 3 jak wszystko pójdzie po mojej myśli :evil_lol: Uzależniłam się od sprzątania kup i sików chyba ... a może to od tej psiej miłości :p
Trudno :(:(:( przyjmuję te baty na pupę :D:D

Prosiłem już Kenny i Was Kochani proszę gdyby ktoś wiedział o DT dla 4, przynajmniej dwóch dużych Szczeniaków, które teraz sa w klatce w pokoju u Julii:
http://www.dogomania.pl/threads/195030-Śląsk-4-szczeniaki-na-cito-muszą-być-zabrane-z-posesji!-DT-potrzebe!
Tel. do Julii 668-39-29-25

A może Kopciuszku:loveu: Ty myślisz o tych dwóch Kluchach od Julii;);)

I jeszcze Kochani domki dla 3 Maluchów z mojego podpisu:)

Diego :) Czekamy na wiadomości :)

Posted

[quote name='Fundacja Medor']a nie wiesz czy będzie wykastrowamy

w pierwszej koeljności został zaszczepiony p. wściekliźnie (na moją prośbę), gdyż wczoraj widziałam 500 m od siebie tabliczkę z zagrożeniem wścieklizną:shake:, zaraz będzie odrobaczany (gdyż nie może być równolegle ze szczepieniem, potem wszystkie inne szczepienia i oczywiście jak najszybciej kastracja (z tego akurat może być niezadowolony, ale mówi się trudno)
i jest umówiony na porządne strzyżenie 16.11 dzięki rita60:loveu::multi:

Posted

Kochani:loveu:
Tak sie ciesze i czekamy na wiadomości od Evelki o Diego:)
Rottka :loveu: to rozumiem że Diego zostaje dziś u Evelki i jutro będzie u Ciebie:)

Fundacja Medor:loveu: tak mnie zaintrygowaliście że byłem na Waszej stronie;)
Elżbieto, Dominiko, Dagmaro - dzieki wielkie za ogłoszenia Diego i allegro:loveu:

Czekamy na wiadomości o Psiaku i ... chyba jeszcze nie wierzymy że Psiak już bezpieczny, tak szybko Kochani podziałaliście:multi:

Evelko ....co tam słychać?

Pozdrawiam - Wojtek

Posted

dzisejszą noc Diego spędza u Evelki, był bardzo grzeczny u weta, bez problemu dał się obejrzeć i zaszczepić, ładnie wskakuje do auta, jak przyjechał do Evelki, to poszedł spać

dokładnie opowie Wam Evelka
Diego jutro rano przyjeżdża do nas, zobaczymy co moje towarzystwo na to powie,
w sukami nie będzie problemu, co prawda duże, ale dla psów łagodne, rotka rządzi stadem, dobka łagodna jak baranek do wszystkich zwierzaków, 8-miesięczny dobek będzie miał prawie rówieśnika do harców, natomiast z rotkiem trzeba będzie ostrożnie, ... ale damy radę :)

dalej prosimy o wsparcie finansowe na szczepienia, kastrację i karmę

Posted

[quote name='wojtuś']

E-S Dzieki :loveu:
tak Rottka :loveu:, też myślę że tak będzie najlepiej,
a zresztą tak jest też praktykowane przy DT jeśli chodzi o karmę,
jest prościej i szybciej:)[/QUOTE]

Namiary mam i zakopałam się na allegro ... weźcie - co mu zamówić ? jaki on jest duży, jaka wielkość groszków ?
Dla energicznych, żywych psów ?
Rybna odpada, bo może nie lubić i wtedy lipa, są psy, które acany pacifica czy orjena nie tkną za nic, tynk ze ścian pożrą prędzej (np. mojej matki psy), w grę dla bezpieczeństwa wchodzi tylko jagnięcina, kaczka, kurczak.
Myślałam o karmie josera, albo first choice, moje wolą joserę, weźcie, no ... pomocy ...

Posted

Jestem Kochani! Akcja ratowania Diego przebiegła naprawdę niesamowicie sprawnie! I to wszystko dzięki Wam!:loveu: Diego już bezpieczny, leży obok mnie na kocyku.

Jest naprawdę przeuroczym psiakiem:loveu: Bez problemu wsiadł do auta. Widać było, że troszkę się boi, ale bez oporów godził się na wszystko. Jakby wiedział, że stres jest tylko przejściowy, że jedzie po lepsze życie, życie bezpiecznie i przede wszystkim pełne miłości. U weterynarza zachowywał się wzorowo! Ani razu nie zawarczał, nawet nie drgnął przy szczepieniu!

Tak jak pisała Rottka, z uwagi na Jej okolicę zdecydowaliśmy, że w pierwszej kolejności zaszczepimy Go przeciwko wściekliźnie.
Doktor założył Mu książeczkę, osłuchał (wszystko jest w porządku), dostaliśmy też tabletki na odrobaczenie, które ma być za tydzień. Szczepienie przeciw wirusówkom za ok.trzy tygodnie.

Tylko kurka, przyznam się bez bicia<:eviltong:>, że w końcu nie dostaliśmy nic na ropiejące oczka!:roll: Zwróciliśmy na nie uwagę weta, który oczywiście orzekł zapalenie, ale potem w ferworze innych ustaleń w końcu zapomniał nam polecić jakieś kropelki... Przepraszam! Ale mam nadzieję, że uda się to jak najszybciej nadrobić u Rottki.

Zaraz po przyjściu do domu Diego był nieco niespokojny, stał przy drzwiach. Ale zaraz przyszedł za nami do pokoju i wyłożył się na dywanie.
Potem musieliśmy wyjść na chwilę i zostawiliśmy Go w jednym pokoju. Przez drzwi widzieliśmy, że zaraz ulokował się na kocyku i najprawdopodobniej był tam przez cały czas! Jak wróciliśmy to był strasznie zaspany;)
Naprawdę Chłopak był strasznie zmęczony. Chyba od dawna nie mógł spokojnie i bezpiecznie zasnąć. O cieple już nawet nie wspomnę...

Poszliśmy na spacer, na którym się pięknie załatwiał. Do wszystkich psów jest bardzo przyjazny. Teraz wróciliśmy, Diego zjadł i położył się spać. Jest taki uroczy:loveu:
Aha, i umie "siad"!

Dokładnie Go sobie oglądnęłam i jest naprawdę bardzo chudy biedak... Ale mam nadzieję, że już niebawem to się zmieni. Dredy ma okropne. Część już Mu wycięłam, bo zwisały... Diego stał jak anioł.
A no i co do obroży to jednak nie ma co ufać temu co zobaczą ludzie postronni...:mad:
Bo faktycznie, zgodnie z przewidywaniem Ulii, na obróżce widnieje po prostu nazwa firmy -> DINGO, a nie żadne tam Diego...:roll:
Ale może imię już Mu takie zostawimy i tak - co sądzicie? Bo ja osobiście już się przyzwyczaiłam;) Ale czekam na Wasze opinie.

Tak jak pisała Rottka na profesjonalne strzyżenie umówiliśmy się na 16 XI! Raz jeszcze ogromnie dziękuję Ricie za zorganizowanie darmowej pielęgnacji!:Rose:
Nawet nie wiecie jak ja się cieszę, że udało Mu się pomóc, że jest już bezpieczny!

[quote name='karusiap']Diego juz u Rottki??
Jesli tak to ma maly farta:)

U Rottki jeszcze nie, ale będzie jutro. I faktycznie ma ogromne szczęście! A ja też szaleję ze szczęścia, że udało Mu się pomóc!:sweetCyb:

[quote name='Fundacja Medor']http://allegro.pl/show_item.php?item=1308302447

alegro dlla psiaczka

Bardzo dziękujemy za ogłoszenia!:Rose:
Zaraz wrzucę domowe zdjęcia (ale głównie śpiące;)) lepszej jakości, bo robione aparatem, to najwyżej będzie można uzupełnić.

[quote name='Rottka']Serdeczne dzięki:lol:.
Diego już po pierwszej wizycie u weta. Zaszczepiony został w perwszej kolejności na wściekliznę. Evelka napisze więcej. Jutro rano Diego przyjeżdza do mnie:lol:

Dokładnie, jutro rano ruszamy do Rottki:loveu:

[quote name='rita60']mały juz bezpieczny,teraz moze byc tylko lepiej:multi:

Właśnie tak, teraz Jego życie w końcu będzie takie na jakie zasłużył!

[quote name='wojtuś']Kochani:loveu:
Tak sie ciesze i czekamy na wiadomości od Evelki o Diego:)
Rottka :loveu: to rozumiem że Diego zostaje dziś u Evelki i jutro będzie u Ciebie:)

Fundacja Medor:loveu: tak mnie zaintrygowaliście że byłem na Waszej stronie;)
Elżbieto, Dominiko, Dagmaro - dzieki wielkie za ogłoszenia Diego i allegro:loveu:

Czekamy na wiadomości o Psiaku i ... chyba jeszcze nie wierzymy że Psiak już bezpieczny, tak szybko Kochani podziałaliście:multi:

Evelko ....co tam słychać?

Pozdrawiam - Wojtek

Wszystko już opisałam. Ja sama nie mogę uwierzyć, że tak szybko udało się zorganizować pomoc dla Diega! To przerosło moje najśmielsze oczekiwania! Ale ciągle zerkam na Niego i wciąż śpi obok mnie:loveu: Więc naprawdę jest już bezpieczny!:sweetCyb:
Teraz zacznie nowe, lepsze życie:multi:
Ale to wszystko dzięki Waszej pomocy Kochani! Jesteście wspaniali i niezastąpieni!:loveu:

Posted

[quote name='E-S']Namiary mam i zakopałam się na allegro ... weźcie - co mu zamówić ? jaki on jest duży, jaka wielkość groszków ?
Rybna odpada, bo może nie lubić i wtedy lipa, są psy, które acany pacifica czy orjena nie tkną za nic, tynk ze ścian pożrą prędzej (np. mojej matki psy), w grę dla bezpieczeństwa wchodzi tylko jagnięcina, kaczka, kurczak.
Myślałam o karmie josera, albo first choice, moje wolą joserę, weźcie, no ... pomocy ...[/QUOTE]

wet go określił na ok. 1,5 roku, jest niedożywiony i bardzo zaniedbany,
więc może karma dla dorastających energicznych psów - ma więcej witamin i minerałów, i może bezpieczniej indyk lub jagnięcina - żeby złagodzić jego żołądek, jak jadł byle co

to tylko moja sugestia, a wybór należy do Ciebie
dziękuję :)

Posted

[quote name='E-S']Namiary mam i zakopałam się na allegro ... weźcie - co mu zamówić ? jaki on jest duży, jaka wielkość groszków ?
Myślałam o karmie josera, albo first choice, moje wolą joserę, weźcie, no ... pomocy ...[/QUOTE]

Jest średniego wzrostu, tak do kolana. Waży dokładnie 11,4 kg.
Myślę, że dla energicznych i aktywnych psów będzie dobra:)
Rozmiar kulek raczej nie za duży, bo On jeszcze średnio wie co to sucha karma, ale tą naszych psiaków wciął z radością, jak tylko zorientował się do czego służy;)
Josera wydaje mi się być bardzo dobra. De facto wszystkim znanym mi psom, które ją dostawały bardzo smakowała.

Posted

Aaa, zaraz się popłaczę ze szczęścia! Diego przed chwilą spał na pleckach, z całkowicie wywalonym brzuszkiem:multi: Wyglądał rozkosznie:loveu:
Chciałam się przemknąć po aparat, ale wstał i poszedł za mną... On jest naprawdę strasznie ukierunkowany na człowieka.
Zakochałam się w Nim, wpadłam po uszy!:oops::loveu:

Posted

[quote name='kopciuszek']No to ja się już teraz mogę zacząć cieszyć

No i na foty czekam ;)

Tak, teraz możemy się już cieszyć na maksa:sweetCyb:;)
A foty zaraz będą:)

Posted

[quote name='Evelka']Jest średniego wzrostu, tak do kolana. Waży dokładnie 11,4 kg.
Rozmiar kulek raczej nie za duży, bo On jeszcze średnio wie co to sucha karma, ale tą naszych psiaków wciął z radością, jak tylko zorientował się do czego służy;)
Josera wydaje mi się być bardzo dobra. De facto wszystkim znanym mi psom, które ją dostawały bardzo smakowała.[/QUOTE]

O, to dzięki :D to ja wracam na allegro :D

Posted

[quote name='Evelka']Jest średniego wzrostu, tak do kolana. Waży dokładnie 11,4 kg.
Josera wydaje mi się być bardzo dobra. De facto wszystkim znanym mi psom, które ją dostawały bardzo smakowała.

Kupiłam tą i już zapłaciłam :
http://allegro.pl/josera-high-energy-15kg-dostawa-i1292911416.html

z łososiem, jest dobry dla żołądkowców i kurczaczkiem.

Rottka, jak dojdzie to daj mi znak, OK ? Komenta będę musiała wystawić.