Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tu_ania_tu']a jak spowodować by nie dostawać na pw zaproszeń??? Nie rozumiem dlaczego komuś przeszkadzało zaproszenie na profilu - czyta się albo nie i juz.... mi przeszkadzają priwy które zapychają skrzynkę i co z tego że ktoś na wstępie przeprasza:angryy:[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Za każdym razem zgłaszać jako spam do moderatora - użytkownik dostaje punkty karne. Pisać też do użytkowników, że to spam - czyli łamanie regulaminu.
[/B][/COLOR]
[quote name=':: FiGa ::']Tak.... i wiele tych osob po umieszczeniu w podpisie iz nie zycza sobie zaproszen na bazarki nie mialo odtad nowych wiadomosci w profilach i juz pewnie miec nie bedzie.
Cholerka, czy Ci, ktorzy nie chca tych zaproszen nie mogliby po prostu zablokowac calkowicie dodawanie komentarzy?
Reklamowanie po profilach naprawde bardzo, bardzo pomagalo w funkcjonowaniu bazarkow :([/QUOTE][COLOR=#006400][B]Taaaaa jasne. Nawet mój profil spamowali :) Mimo że jestem moderatorem, mimo że miałam na czerwono 3 razy prośbę o nie wklejanie zaproszeń.
Dlaczego mam zablokować wpisy w profilu? Dlaczego ktoś nie może wpisać tam informacji, którą chce się podzielić na temat mojego działania, choćby pomocy zwierzakom - której jak tylko mam możliwość udzielam?? Po to by pozwalać łamać regulamin i żeby spamowano do woli?[/B][/COLOR]

[quote name='gameta']Mam nadzieję, że nie odbolkują - pisałam KILKAKROTNIE na swoim profilu NA CZERWONO, że nie życzę sobie zaproszeń i co? I tego samego dnia zazwyczaj dostawałam pierwsze... Trudno zrozumieć, że ktoś sobie nie życzy zaproszeń?[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Noooo ;)[/B][/COLOR]

[quote name='bric-a-brac']Kiedyś poruszałam ten temat, że użytkownik ma możliwość zablokowania możliwości otrzymywania wpisów w profilach. Każdy może to zrobić, jeśli nie chce mieć tam zaproszeń. Moderator nie odniósł się merytorycznie do tej kwestii.
Zgadzam się, że reklamowanie w profilach bardzo pomaga zbierać kasę na bezdomniaki... Już tego nie robię, jeden ban mnie nauczył.
I faktycznie teraz wygląda to tak, że można w profilu napisać coś w stylu "pozdrawiam", albo "masz zapchaną skrzynkę". I tylko takim bzdetom służą wpisy w profilu.[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Jak wyżej. SPAM na forum jest łamaniem regulaminu - więc na pewno nie będziemy dawać furtki do jego łamania - czy odpowiedź jest wystarczająco merytoryczna?[/B][/COLOR]

[quote name='bric-a-brac']

1. Czy można robić bazarki / zbierać kasę na dogo na spłatę własnych deklaracji na psy?

[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Można, chociaż osoba składająca deklarację powinna zaznaczyć, że będzie robić na tego psa bazarki i w ten sposób będzie pomagać. Wiele osób tak robiło i każdy był zadowolony.[/B][/COLOR]

[quote name='nefesza']Ja jeszcze w sprawie zaproszen na priv - chetnie bym zabronila tego w Regulaminie.

Za to, jezeli moge, to mam propozycje a propo bazarkow i privow do wplacenia. Czy mozna by zrobci zapis, zeby w [B]kazdym priv do wplaty byl obowiazkowo link do bazarku?[/B] [B]Lub co najmniej wymienione zakupione rzeczy?[/B]

[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Ależ jest zabronione. SPAM karany jest na tym forum punktami karnymi, wielokrotnie kończyło się to również banem.

I może tutaj reasumując kwestię spamu. Zarówno w profilach jak i w wiadomościach, spam - to wiadomość której nie chcemy otrzymać. Nadawca potencjalnego spamu sam musi ocenić czy odbiorca sobie wiadomości życzy, czy nie. Podejmie ryzyko lub nie. Spam od zawsze był na forum łamaniem regulaminu. Na początku bazarki reklamowało się w podpisach i wszyscy byli zadowoleni. Każdy kto CHCE coś znaleźć może dać info w wątku "co chcielibyście kupić", każdy może te średnio 10 stron aktualnych wątków sobie przejrzeć - jeśli CHCE.

A teraz co? Na forum jest taka masa spamu o bazarkach, że się odechciewa! To wcale nie zachęca. Ja jak dostaję jakieś "zaproszenie" odpisuję nadawcy czy wie, że to jest spam. A potem z zasady sprawdzam najpierw czy wątek jest regulaminowy (zwykle nie jest) i czasami, z bólem serca nie licytuję. Bo tak drażni mnie właśnie spamowanie. Mimo, że są ważne cele, cierpiące zwierzęta - to na tym bazarku na pewno nic nie kupię.

Jak byłoby na forum pięknie, jakby znowu wróciły reklamy bazarków w podpisie (ooo zapomniałam, przecież MACIE jeszcze wątek z REKLAMAMI!!!). A nie, otwieram lodówkę a tam zaproszenie na bazarek. Brrrrrrr![/B][/COLOR]

[COLOR=#006400][B]
Odnośnie kolejnego obowiązku w regulaminie - wybacz, ale czy na prawdę ten regulamin ma wyglądać tak?

[IMG]http://picblow.com/img/full/4437.jpg[/IMG]

Ja też bym sobie tego życzyła, jak tylko pamiętam wysyłając takie PW do Kupujących staram się wysłać z linkiem, ale nie zawsze pamiętam, nie zawsze mam czas - ostatnio wszystko muszę robić na szybko, a wtedy łatwo o przeoczenie takiej kwestii.[/B][/COLOR]

[quote name='bela51']Mam pytanie:
Czy po zakonczeniu bazarku, moge zmienic beneficjenta, bo pies, na ktorego bazarek był robiony, umarł, pojechał do domu, albo po prostu jego sytuacja finansowa uległa nagle duzej poprawie, zebrał komplet deklaracji itp. Czy wtedy mozna procentowo zmniejszyc jego udział w zyskach? Czy musze pytac kupujących ?
Czy cel wypisany na początku bazarku jest nienaruszalny.[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Musisz omówić problem z kupującymi. Powód zmiany celu również musi być podany. Po zmianie (jak kupujący się zgodzą) nowy cel ma być podany z linkiem i rozliczony jak normalnie wskazany cel bazarku.[/B][/COLOR]

[quote name='caryca26']Zaproszenia na bazarek to spamy i w regulaminie stoi jak byk , że to zabronione więc każdy wysyła na własne ryzyko.
[/QUOTE][COLOR=#006400][B]No, cieszę się, że nauka nie poszła w las :)[/B][/COLOR]

[quote name='UlaFeta']W nowym regulaminie bazarkow,Viris zakazala wystawiania bazarkow z katalogow(Avon i Oriflame)bo napisala,ze byly zle rozliczane
i budzily kontrowersje.Ja zrozumialam,ze chodzilo o to,ze calkowita kwota nie szla na psy,tylko wystawiajacy zarabial cos dla siebie.
Czy nie mozna przywrocic takich bazarkow a od wystawiajacego wymagac[COLOR=#0000cd] bardzo dokladnego rozliczenia[/COLOR],bo takie bazarki,ktore wystawiala kejciu,bardzo pomagaly naszej fundacji.A u nas bida:placz:[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Zła i niedobra Viris, potwór normalnie istny, co ona w ogóle robi na "forum pomocy zwierzętom"! Decyzja zapadła w gronie moderatorów i była omawiana przez kilka miesięcy. Jest nieodwołalna, a osoby które rzekomo tak cudownie się rozliczały, do tej pory nie przedstawiły faktur. Powtarzam to co napisałam Ci na PW.[/B][/COLOR]

[quote name='3 x']ale to chyba się bezpośrednio kejciu nie tyczyło?
tzn wiem, ze juz nie wolno ale chyba nie chodziło o to ze kejciu zle rozlicza tylko ze niektórzy wystawiali bazarki "za zwrot kosztów" bez pytania o pozwolenie[/QUOTE][COLOR=#006400][B]I o to i o to chodziło. Na palcach jednej ręki można policzyć bazarki rozliczone we właściwy sposób, ja sama wiele razy chciałam taki bazarek zorganizować - ale właśnie nie miałam czasu na właściwe jego rozliczenie, szykowanie zamówienia (akurat chodziło o elementy do biżuterii) tak by zrobić rozliczenie z fakturami i żeby było właśnie takie jak trzeba. Skończyło się na tym że raz na jakiś czas wystawiam normalny bazarek - gdzie cała kasa idzie na zwierzaki.[/B][/COLOR]

[quote name='sylwia1982']czy zakładając bazarek na np. zakup karmy dla bezdomnych kotów, które dokarmiam na swoim podwórku, muszę założyć tym kotom wątek?[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Zwierzęta muszą mieć wątek na dogo i prowadzone rozliczenia.[/B][/COLOR]

[quote name='merryjanee']nie wiem czy to tylko przeze mnie, ale ja założyłam taki bazarek bez zapytania, [/QUOTE][B][COLOR=#006400]Nie czuj się winna :), Twój bazarek tylko przyśpieszył pracę nad zmianą regulaminu nad którą moderatorzy wtedy pracowali.[/COLOR][/B]

[quote name='merryjanee']no całkowicie to rozumiem, nie chcę krytykować pracy któregokolwiek z moderatorów, uważam jednak, że wystarczyło zamknąć mój bazarek tak jak to się stało i dać mi karę, a żeby reszty to nie dotknęło, ale to już i tak za późno. Chciałabym żebyście wiedziały, że nie zrobiłam tego celowo tylko z niewiedzy, nie chcę też stać się w waszych oczach nieuczciwa, po prostu to był mój pierwszy bazarek i nie doczytałam tego punktu w regulaminie.[/QUOTE][COLOR=#006400][B]Jak wyżej, a to co o mnie sądzisz to już wszyscy zainteresowani wiedzą. Ile bym nie tłumaczyła, Ty wiesz lepiej. Ale walczyć nie będę, pozdrawiam.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Viris']
Jak byłoby na forum pięknie, jakby znowu wróciły reklamy bazarków w podpisie (ooo zapomniałam, przecież MACIE jeszcze wątek z REKLAMAMI!!!). A nie, otwieram lodówkę a tam zaproszenie na bazarek. Brrrrrrr![/QUOTE]
niewiem czemu to sie zmieniło (pewnie był jakiś powód, nie pamiętam) ale kiedyś można było mic 4 banerki teraz raptem dwa
co w pewien sposób ogranicza pole działania
wiem,że jak ktoś chce to się zmieści
no ale z 4 było wtgodniej i łatwiej i można było więcej ;)
[quote name='Viris']
Odnośnie kolejnego obowiązku w regulaminie - wybacz, ale czy na prawdę ten regulamin ma wyglądać tak? [/QUOTE]
nie oszukujmy się
i tak mało kto czyta regulamin
nie piszę ze jest bezsensowny i niepotrzebny a li tylko, że ludzie nie czytają i temu mają nieregulaminowe bazarki i nie tylko

[quote name='Viris']
Zła i niedobra Viris, potwór normalnie istny, co ona w ogóle robi (...)[/QUOTE]
grunt to dobre mniemanie o sobie ;)
pozdrawiam mojego ulubionego moda :)

Posted

[quote name='Viris']
[COLOR=#006400][B]Jak wyżej, a to co o mnie sądzisz to już wszyscy zainteresowani wiedzą. Ile bym nie tłumaczyła, Ty wiesz lepiej. Ale walczyć nie będę, pozdrawiam.[/B][/COLOR][/QUOTE]

nic nie wiem lepiej, wcale tak nie powiedziałam, myślałam, że to głównie z mojego powodu, ale jeśli to było już wcześniej omawiane, to rozumiem :)
i także nie mam zamiaru walczyć, nie traktuj tego tak :)

pozdrawiam

Posted

Nie wiem jak inni, ale ja przeglądam bazarki w/g daty rozpoczęcia wątku.
Czasem jest coś, co by się ewentualnie przydało, na bazarku w trakcie budowy.
Potem ten bazarek buduje się przez tydzień...
Zajrzę parę razy i rezygnuję.
Potem już nie ma go w nowych, a po reklamach można nie skojarzyć.
Chodzi mi o to, że tracicie, przeciągając otwarcie w nieskończoność.

Posted

[quote name='rozi']Nie wiem jak inni, ale ja przeglądam bazarki w/g daty rozpoczęcia wątku.
Czasem jest coś, co by się ewentualnie przydało, na bazarku w trakcie budowy.
Potem ten bazarek buduje się przez tydzień...
Zajrzę parę razy i rezygnuję.
Potem już nie ma go w nowych, a po reklamach można nie skojarzyć.
Chodzi mi o to, że tracicie, przeciągając otwarcie w nieskończoność.[/QUOTE]Co prawda to prawda :)
Tyle, że ja taki bazar jak dojrzę i czekam to zapisuję sobie w subskrypcjach i się nie zgubi.

Posted

[quote name='Nikaragua']Co prawda to prawda :)
Tyle, że ja taki bazar jak dojrzę i czekam to zapisuję sobie w subskrypcjach i się nie zgubi.[/QUOTE]
Jeśli coś naprawdę potrzebne, albo bazar na pieska, któremu chce się pomóc, to tak.
Ale czasem kupuje się impulsywnie coś ładnego, a specjalnie drugi raz szukać się nie chce (:

Posted

[quote name='Viris'][COLOR=#006400][B]Odnośnie kolejnego obowiązku w regulaminie - wybacz, ale czy na prawdę ten regulamin ma wyglądać tak?
[URL]http://picblow.com/img/full/4437.jpg[/URL]

[/B][/COLOR][/QUOTE]
Oczywiscie, ze nie o to chodzi. Ale moze zostawic tylko to, co ma byc Zawsze, Wszedzie i Bezwzglednie przestrzegane?
Moje bezterminowe punkty karne (i oskarzenia o trollowanie) dostalam wlasnie za to, ze prowadzilam dyskusje z modami a propo kilku punktow Regulaminu, prosilam o sprecyzowanie i dostalam punkty....
Jesli chodzi o aktualny Regulamin, to dosyc czesto (przynajmniej na bazarkach) jest lamany punkt 5c - chyba z cichym przyzwoleniem ogolu. Wiec kolejny martwy punkt.... nigdzie nie widzialam ostrzezenia za emotikony chociazby przekraczajace nie raz dospuszczalny rozmiar zdjec, nie mowiac o ich nadmiarze.
Brakuje tez w Regulaminie "kar" - czyli co i za co grozi, bo poki co to tylko dobra lub zla wola moderatorow.... a od Admina, chociaz probowalam sie skontaktowac wielokrotnie (na forum i poza - mailowo) nie dostalam nigdy zadnej odpowiedzi.
Acha, moze tez sprecyzowac co znaczy, ze jestesmy anominowi i kiedy przestajemy byc. Czy jesli mam w podpisie link do wlasnej strony, na ktorej jest moje imie, nazwisko, miejsce zamieszkania i numer telefonu to wciaz jestem anonimowa, czy juz nie? Nie dostalam odpowiedzi.
Ok, dosyc, to nie tez watek, ale poczulam sie sprowokowana ;)

• 2 weeks later...
Posted

Czy istnieje [B]wątek reklamowy na marzec[/B], a ja go nie widzę :oops: czy go jeszcze nie ma?

Bo nie wiem, czy mogę umieścić reklamę bazarku, który rozpocznie się już w marcu na wątku lutowym...

Posted

[quote name='inka33']Czy istnieje [B]wątek reklamowy na marzec[/B], a ja go nie widzę :oops: czy go jeszcze nie ma?

Bo nie wiem, czy mogę umieścić reklamę bazarku, który rozpocznie się już w marcu na wątku lutowym...[/QUOTE]
Wątku na marzec jeszcze nie ma...a wszyscy zamieszczają bazarki marcowe z lutego :)

• 4 weeks later...
Posted

Co sądzicie by reklamować bazarki emailowo? Zakładamy wątek "chce otrzymywać zaproszenia na bazarki" i każdy kto chce wpisuje swój email. Problem rozwiązany. Ten kto nie chce otrzymywać zaproszenia to tam nie wpisuje i problem z głowy. W każdej chwili można edytować swój post gdyby sytuacja by się zmieniła.

Posted (edited)

Monika, również myślałam o tym. O liście osób, które chcą otrzymywać zaproszenia, dodatkowo tez lista tych, którzy ich sobie kategorycznie nie życzą. Ułatwiłoby to znacznie prace z bazarami... i pomogło psiakom, dla których je wystawiamy, bo prawdę mówiąc bez reklamy cala bazarkowa machina nie kreci się tak efektywnie.

Albo wrócić do zaproszeń w profilach... kto ich sobie nie życzy może zablokować możliwość dodawanie komentarzy. Prawdę mówiąc odkąd nie można reklamować tam bazarków w profilach cisza, [B]nikt z tego właściwie nie korzysta.[/B]
A gdyby i ustawić ze wiadomości starsze niż miesiąc kasują się, nie byłoby problemu z zaśmiecaniem serwera... tylko tutaj potrzebny jest udział adminów, a do nich ciężko się dostać na "audiencje" ;) A modzi dzialu bazarkowego nie chca wspolpracowac :evilbat:

Edited by :: FiGa ::
Posted

Figa, otóż to. Nie oszukujmy się reklama jest główną dźwignią handlu i tego nie zmienimy.

Wiele osób zaznacza w swoich podpisach/w profilu ze nie przyjmuje zaproszen i wtedy mamy jasną i klarowną sytuację..
Droga mailowa - wybralabym raczej watek z nikami osób, które zgadzaja sie na reklamy bazarków.
Kwestie z dogo wolę miec tutaj niz na mailu gdzie giną w natloku prywatnej korespondencji.

Posted

[quote name='amacariel']Figa, otóż to. Nie oszukujmy się reklama jest główną dźwignią handlu i tego nie zmienimy.

[B]Wiele osób zaznacza w swoich podpisach/w profilu ze nie przyjmuje zaproszen i wtedy mamy jasną i klarowną sytuację..[/B]
Droga mailowa - wybralabym raczej watek z nikami osób, które zgadzaja sie na reklamy bazarków.
Kwestie z dogo wolę miec tutaj niz na mailu gdzie giną w natloku prywatnej korespondencji.[/QUOTE]

i niestety wiele osób reklamujących to olewało
i stąd cała 'afera'

osobiscie nic nie mam przeciwko reklamom w pw choć 'wolałam' te w profilu
ale nie dziwię się tez osobom które się wpieniły majac w podpisie że nie życzą sobie reklam a takowe dostawały
sami 'reklamujący' w ten sposób sa sobie winni, niestety

Posted

[quote name='3 x']i niestety wiele osób reklamujących to olewało
i stąd cała 'afera'

osobiscie nic nie mam przeciwko reklamom w pw choć 'wolałam' te w profilu
ale nie dziwię się tez osobom które się wpieniły majac w podpisie że nie życzą sobie reklam a takowe dostawały
sami 'reklamujący' w ten sposób sa sobie winni, niestety[/QUOTE]

Z drugiej strony.... czemu te reklamy w profilu dogomaniakom przeszkadzały?
Są one częścią walki o dobrobyt psów, a czy nie na[B] forum miłośników psów[/B] się znajdujemy?
Jeden post za dużo w profilu, to powód, by donosić na osoby szukające pomocy dla [B]PSA[/B]?
Czy bycie "psiarzem" znaczy widzieć tylko i wyłącznie czubek nosa własnego czworonoga?
Nie sugeruje, by każdy poświęcał pól życia psom w potrzebie, to jak pomaga to wyłącznie jego sprawa, ale jeśli choć trochę zależy mu na tych "burkach", braciach mniejszych jego własnego psa, to niech nie komplikuje innym walki o nie...
My mamy utrudnione pomaganie, a Wy macie czysto w profilach. Tylko kto w tym wszystkim traci......?

Teraz zaproszenia na bazarek zapychają mi ciągle skrzynkę:diabloti:

Nie wiem czy ja jestem taki niechluj, ze mi ten spam w profilu nie przeszkadzał.... :(

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Z drugiej strony.... czemu te reklamy w profilu dogomaniakom przeszkadzały?
Są one częścią walki o dobrobyt psów, a czy nie na[B] forum miłośników psów[/B] się znajdujemy?
Jeden post za dużo w profilu, to powód, by donosić na osoby szukające pomocy dla [B]PSA[/B]?
Czy bycie "psiarzem" znaczy widzieć tylko i wyłącznie czubek nosa własnego czworonoga?
Nie sugeruje, by każdy poświęcał pól życia psom w potrzebie, to jak pomaga to wyłącznie jego sprawa, ale jeśli choć trochę zależy mu na tych "burkach", braciach mniejszych jego własnego psa, to niech nie komplikuje innym walki o nie...
My mamy utrudnione pomaganie, a Wy macie czysto w profilach. Tylko kto w tym wszystkim traci......?

Teraz zaproszenia na bazarek zapychają mi ciągle skrzynkę:diabloti:

Nie wiem czy ja jestem taki niechluj, ze mi ten spam w profilu nie przeszkadzał.... :([/QUOTE]

[quote name='Monika89']Mi tylko osoby tłumaczyły tym (było ich mniej niż 5), że jak będą chciały to same znajdą....
Najgorsze jest to, że nie znajdują.[/QUOTE]

jesli ktoś sobie tego nie życzył i miał to zaznaczone w profilu i w podpisie to nie dziwię się, że się wpieniały
ja rozumiem, że każdy pomaga jak może itd
ale nawet jeśli ktoś poświęca pół życia psom itd to nie zwalnia go z myślenia i czytania ze zrozumieniem
dla mnie NIE oznacza NIE
nie interpretuję tego: "a może jednak nie"

jest gro osob które 'udzielają się' na bazarkach, zaglądają lub nie i 'nie donosiły' że ktos im spamuje
nawet jeśli nie zajrzały na bazarek z różniastych powodów
ale jeśli ktoś wyraźnie napisał NIE : nie zycze sobie tego typu zaproszeń i spamu to należy to uszanować i tyle

FiGa mi tez zaproszenia na bazarek w profilu nie przeszkadzały i nie przeszkadzają

Posted

Mi się zdarzyły chyba ze 2 wpadki gdzie pisało, że ktoś nie chce. Przeprosiłam.
Były to przypadki gdzie robiłam to ciągiem i mocno zmęczona i po prostu nie zauważyłam.
Dlatego najlepiej była by lista osób, która pozwala na informację w wpisach. Fajnie by było jak by ekipa rządzących się jeszcze raz nad ty zastanowiła i wziął pod uwagę iż ruch na barkach się zmniejszył :(.
Są inne rozwiązanie niż:
[IMG]http://z1.demoty.pl/fe90525727c424d91dff2bf573c00f9f[/IMG]
Nie będę drążyć raczej tego tematu... Niestety możemy tylko pisać....

Moderatorzy by mogli zrobić ankietę i zbadać tę sprawę wśród forumowiczów. ...

Posted

[quote name='Monika89']Mi tylko osoby tłumaczyły tym (było ich mniej niż 5), że jak będą chciały to same znajdą....
Najgorsze jest to, że nie znajdują.[/QUOTE]
a moze po prostu nie interesowaly ich te bazarki? ja nie lubie zaproszen na priv, bo staram sie regularnie odwiedzac watek i jesli mnie zainteresuje tytul nowo powstalego, to wchodze. I sto zaproszen na bazarek w tytule "ubrania rozmiar s" mnie nie zacheci, jak nosze xl.
wyjatek, gdy napisze, co chce kupic i ktos akurat taki bazarek zrobi.

Posted

A ja akurat nie wchodzę wcale na wątek bazarkowy a kupuję tylko w tych co dostaję zaproszenia:) Oczywiście nie na wszystkich kupuję ale jeśli już to praktycznie na tylko tych z zaproszeń. Leniwa jestem , nie chce mi się szukać na wątku:)
Ale ile osób tyle oczekiwań:)

Posted

[quote name='merryjanee']to może lepiej stworzyć wątek gdzie będą się wpisywać właśnie Ci co chcą dostawać zaproszenia :)[/QUOTE]

Tak jak pisałam mam nadzieje, że "siła wyższa" to przemyśli.

Posted (edited)

[quote name='merryjanee']to może lepiej stworzyć wątek gdzie będą się wpisywać właśnie Ci co chcą dostawać zaproszenia :)[/QUOTE]
To ja stworzę i będzie po kłopocie. Sama jestem ciekawa ile osób się zgłosi.
Kto się tam nie wpisze i dostanie zaproszenie, będzie mógł zgłosić spam, albo odpowiedzieć niemiło i nikt się nie pogniewa, prawda?

Edit: Proszę uprzejmie
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241780-komu-można-wysyłać-zaproszenia[/URL]

.

Edited by rozi
Posted

A ja mam pytanie- czy nie można wprowadzić czegoś co by regulowało licytację na ostatnia minutę w bazarku? Wkurza mnie jak ktoś nagle wyskakuje na sekundę przed i przebija o 1 zł , a w ogóle nie brał udziału w bazarze wcześniej. Takie zagrywki są ostatnio bardzo "modne", a każdy się tłumaczy, że jemu tez tak zrobiono i on teraz tak robi...

Nie wiem- może licytujący w ostatniej chwili muszą podbić o co najmniej 10zł np? , albo licytacje na ostatnie 3 minuty przedłużają bazar o nastepne 5 itp...