Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale tu u Redzika cichutko :shake:.
Więc zgłaszam taki srednio ważny problem ,może bardziej doświadczone cioteczki coś poradzą.
Reda ,jak wiadomo kocha cały świat/oprócz kotów:evil_lol:/,ludzi (wszystkich),kocha tak,że po prostu jak ktoś nas mija na spacerze,to sucz na nie --go skacze:angryy:.Oczywiście w jak najlepszych zamiarach,żeby go polizać po twarzy,ale jednak na spacerze jest to problem.Wystarczyło że sąsiad powiedział mi ,,dzień dobry",a kolaczka stała na 2 łapach - no cóż nie każdy sobie tego życzy.Czy ma ktoś jakiś pomysł,jak ją tego oduczyć?

Posted

A ja mam wieści od Alfowej panci, skopiowałam maila i wkleję, bo Kasia tak ładnie o niej pisze:

Przesyłam fotki z wieczorka zapoznawczego Meli i Borysa :) jak widać na obrazkach, impreza była bardzo udana. Borys zakochany po uszy nie odstępował małej na krok, pilnował jej jak spała, buzi dawał i dosłownie pozwalał wchodzić sobie na głowę ;)
[...]
Poza tym codziennie mała poznaje nowych kolegów, biega, cieszy się, ma apetyt, czyli wszystko w najlepszym porządku, dziś byłyśmy odwiedzić znajomych z psem i oczywiście znów odbyło się małe szaleństwo :)

Wszystko jest super, Melka bardzo słucha, puszczam ją, żeby sobie biegała i zawsze przychodzi, jak ją wołam, sama wchodzi już do auta, zostaje sama w domu i jeszcze niczego mi nie zdemolowała ;) zostawiam jej coś zawsze do zabawy i gryzienia i jak się zmęczy, idzie grzecznie spać. Zupełnie się nie spodziewałam, że będzie aż tak bezproblemowa... no i ma cudowny charakter boksiowy, a nawet więcej, bo jest łagodna, wesoła, odważna, mądrusia, a przy tym wariatka... nie wiem jak to wszystko się mieści w jednym małym piesku.

:)
zobaczymy co dalej, jak na razie chyba obydwie jesteśmy bardzo zadowolone (ja na pewno ;)

Oto fotorelacja z imprezy:

niezła ta mała
...

halooo - Ty stary zgredzie nie nadążasz - wstawaj, bawimy się dalej !

Ty nie fikaj pręgusie, zaraz Ci pokażę gdzie Twoje miejsce ...

wspólny odpoczynek ...

Ty to masz chłopie kondycję - wstawaj !!! przecież ja się otyłości przy Tobie nabawię ...

Posted

no nieeee, co za słabeusz ...

ale mimo wszystko i tak uważam, że jesteś fajny :)

wreszcie zamęczyłem tą małą gówniarę ... może minutę wytrzyma bez ruchu ...

halooo - nie śpimy !!!

siakaś nagroda ???

Posted

Dzisiaj o 19.00 odbedzie się, tylko oczywiście problem z transportem do Jeleniej Góry, pani mąż ma cukrzycę, więc w trase jechać nie może.... moze ktoś jedzie od Was?? echh

• 4 weeks later...
Posted

Sami zobaczcie, jaka słodycz ... :loveu::loveu::loveu:

U nas wszystko dobrze, Mela jest chyba najśmieszniejszym psem świata i wszystkim dookoła poprawia humor. [...] Melka jest zupełnie niekłopotliwa, niczego nie niszczy, jest grzeczna, wesoła i pełna energii. Czasem tylko musimy zamykać psy w oddzielnych pokojach, bo mała miewa momenty, gdy 'wstępuje w nią czort' i tak zapalczywie zachęca Borysa do zabawy, że obawiamy się o bezpieczeństwo konstrukcji domu, gdy dwa psy zaczynają gonitwę przeplataną zapasami ;-) Poza tym, mały aniołek ;-)

Posted

[quote name='eliza_sk']Sami zobaczcie, jaka słodycz ... :loveu::loveu::loveu:

U nas wszystko dobrze, Mela jest chyba najśmieszniejszym psem świata i wszystkim dookoła poprawia humor. [...] Melka jest zupełnie niekłopotliwa, niczego nie niszczy, jest grzeczna, wesoła i pełna energii. Czasem tylko musimy zamykać psy w oddzielnych pokojach, bo mała miewa momenty, gdy 'wstępuje w nią czort' i tak zapalczywie zachęca Borysa do zabawy, że obawiamy się o bezpieczeństwo konstrukcji domu, gdy dwa psy zaczynają gonitwę przeplataną zapasami ;-) Poza tym, mały aniołek ;-)

Cudownie!!!!!

• 1 month later...