martik b Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 bidulka ciągle się męczy z tym nużeńcem :roll: ja niestety jestem wiecznie zabiegana i przez ten ciągły brak czasu się nie wyrabiam a mam fanty na bazarek i jesli ktoś by miał czas wystawic bazarek to chętnie bym kilka fantów podarował dziewczynce to zawsze jakaś kaska się zbierze..przepraszam, że tak tylko to proponuje bo zawsze sama robię bazarki ale teraz mam tyle nauki i zaliczeń plus praca i nie dam rady tego bazarku kontrolować! jesli by się ktoś zdecydował to porobię zdjęcia i opisy i wyślę na maila ;) czytałam tak wyrywkowo przebieg choroby i jesli dubluje już coś co było stosowane to przepraszam... nie wiem czy było już to stosowane ale można spróbować z iwermektyną doustnie, vetamectin podaje się właściwie podskórnie ale jest wielu lekarzy praktyków którzy tak uporczywą nużycę w ten sposób zwalczyli...my w lecznicy często stosujemy iwermektyne w inj i ja też tak psa na dt wyleczyłam właśnie tym, w ciężkich uporczywych przypadkach można podać doustnie.... immunostymulacja też potrzebna, preparaty z biotyną, cynkiem i nnkt, niestety na to wszystko pieniążki potrzebne więc jeśli by ktoś chciał wystawić bazarek na Shile i by chciał moje fanty to dajcie znać! Quote
2411magdalenka Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 podnoszę Shilkę.. czemu nikt nas nie odwiedza???? :( Quote
milka74 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Odwiedzam prawie codziennie, tylko rzadko piszę Quote
2411magdalenka Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 chciałam tylko powiedzieć, że boraks planowo został wysłany wczoraj i już do Was pędzi :) jest go jednak +/- 1kg, ale na kurację powinno wystarczyć. a udało Ci się dostać Perhydrol? szare mydło i spryskiwacz gotowe? ;) do boju pewnie pod koniec tygodnia ;) Quote
ala123 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 mogę tylko zajrzeć i podosić wątek,bo kasy brak niestety,mamy też zaległosci w opłacaniu naszych tymczasów,trzymajcie się! Quote
Karilka Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dziękujemy za miłe słowa - tak, my z kasą ciężko. Spróbowałam jeszcze raz z tym boschem + brit - suka nie wykazuje alergii. Nic takiego sie z nią nie dzieje czyli wcześniejsze zaburzenia były związane ze złapaniem grzyba a nie z uczuleniem. Nie jest to jednak najodpowiedniejsze żarło dla suńki ale nie mamy już kasy.. Przyszedł Boraks - pod koniec tygodnia zaczynamy jeśli zdobęde perhydrol (a zdobęde:) ) Co do bazarków - byłabym BAAAARDZO wdzięczna za kazdy grosz bo kasa nam sie już wykruszyła i dzięki temu, że mamy darowaną karme i witaminy - żyjemy;). Quote
Szarotka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Podniose malenka. Niestety poki Henio i Lenka sie nie wadoptuja to trudno mi cos obiecywac. Karlika nie wiem czy Shila jest na f.b. Tam jest klub czarnego psa i mozna zrobic wydarzenie, zawsze cos ludzie pomoga. Quote
martik b Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Karilka'] Co do bazarków - byłabym BAAAARDZO wdzięczna za kazdy grosz bo kasa nam sie już wykruszyła i dzięki temu, że mamy darowaną karme i witaminy - żyjemy;).[/QUOTE] no to ja mam kilka fantów na bazarek które mogę podarować ale ktoś by musiał go wystawić, bo u mnie z czasem ciężko i się nie wyrabiam, z doskoku na dogo jestem :roll: Quote
2411magdalenka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 jak tam z kąpielą boraksową? udało Ci się młodą wykąpać? Quote
Szarotka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Prosze ciotki o glos na Schronisko w Szczecinku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199771-KRAKVET-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84!?p=16072598#post16072598[/url] Quote
2411magdalenka Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 podnoszę dziecinkę, mam nadzieję, że z nią lepiej... Quote
Karilka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 [quote name='Szarotka']Podniose malenka. Niestety poki Henio i Lenka sie nie wadoptuja to trudno mi cos obiecywac. Karlika nie wiem czy Shila jest na f.b. Tam jest klub czarnego psa i mozna zrobic wydarzenie, zawsze cos ludzie pomoga.[/QUOTE] Nie - Shili nie ma tam.. [quote name='martik b']no to ja mam kilka fantów na bazarek które mogę podarować ale ktoś by musiał go wystawić, bo u mnie z czasem ciężko i się nie wyrabiam, z doskoku na dogo jestem :roll:[/QUOTE] Ja nie mam raczej neta na stałe także odpadam w tej kwesti. Suka po 2 kąpieli Boraksowej. Jest raczej dobrze. Za Perhydrol zaplacilam 26zł ( Apteka) spryskiwacz 6zl. Shila zjadla dzisiaj dwie smycze i swoją obrozę. Kolejną. Quote
Tymonka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ja mogę shilce podarować smycz i obroże jeśli są potrzebne :) Quote
Karilka Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Anja - byłoby SUPER. Suka zjadła już 2 obroże dla takich znajd (jeszcze z akcji podaruj ściuchrańca - dla schroniska Tomaszowskiego m.in) zerwała łańcuszek (??? spawany metal???) w którym mój Dolce sie szkolił i zjadła dwie smycze za jednym zamachem i dupa jasna - chodzą dwa cielaki na jednej smyczy a to trudne bo ona leci do psa, zeby sie bawić a Dolce, żeby go zeżreć. Dom wariatów Kupiłam małej znowu 2kg Nutry Czerwonej (32zł) i taką karmę super premium z Rossmana (na prawde - skład ma bardzo ładny i jest bardzo smaczna a bez ulepszaczy) za 8.99 za 1,5kg, do tego 4 puszki po 3,99 - tak zeby robić jej sosik do karmy. Przydałby nam sie worek dobrej karmy ale ja nie mam tyle funduszy. Kąpiele boraksowe dały już efekt - Shila duzo mniej sie skubie, krosty schodzą i jest bardzo dobrze. Alergii nie ma - ostatecznie. Sprawdzone - je też karmę Brit Large Breed, którą dostaliśmy od wujka mentka i nic sie z nią nie dzieje. Quote
Tymonka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Myślę , że taka która pasuje na moją Oksę powinna być dobra nie ?? Podaj adres , w środę będę wysyłać paczki bazarkowe to i obróżkę ze smyczą wyślę , tak myślę co jeszcze jest potrzebne oprócz kasy , bo akurat z tym u mnie krucho , ty wiesz ile taki dorastający cielak potrafi zjeść ,a Oksa ze względu na tą swoją krzywicę je RC maxi junior . Quote
Karilka Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Taak - u nas poszło 15kg w miesiąc i w tym miesiącu też tak będzie. Do tego moje dwa, w tym jeden, który też 15 spokojnie wciągnie nosem na miesiac, sznaucerek z delikatnym żołądkiem - tutaj tylko papki (kurak, ryż, gotowane warzywa zmielone w mixerze) do tego leki, suplementy.. Eh. Ona ma tak 43 - 45 w szyjce. Silna jest jak byk. Juz ślemy adres Quote
Szarotka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Karlika wstaw Shile tutaj: [url]http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_146726378710186¬if_t=group_activity[/url] Tylko zrob dobry opis, ze jest bardzo chora itp. Quote
Tymonka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Karilka']Taak - u nas poszło 15kg w miesiąc i w tym miesiącu też tak będzie. Do tego moje dwa, w tym jeden, który też 15 spokojnie wciągnie nosem na miesiac, sznaucerek z delikatnym żołądkiem - tutaj tylko papki (kurak, ryż, gotowane warzywa zmielone w mixerze) do tego leki, suplementy.. Eh. Ona ma tak 43 - 45 w szyjce. Silna jest jak byk. Juz ślemy adres[/QUOTE] Rozumiem , u mnie oprócz Oksy , 3 łobuzy schodzi jakieś 30-40 kg miesięcznie i Kiara schorowana staruszka na diecie weterynaryjnej i lekach dosyć drogich , a tak apropo szukam od jakiegoś czasu , ale nikt nie ma essentiale forte i amylanu w każdej ilości ciut taniej niż w aptece . Quote
Karilka Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Ok, ale jak tam sie coś wrzuca? Założyłam już tego facebooka ale jak tu coś napisać? Quote
Szarotka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Napisze do Marinki. Juz napisalam, mam nadzieje, ze sie odezwie. Quote
Marinka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Szarotka']Napisze do Marinki. Juz napisalam, mam nadzieje, ze sie odezwie.[/QUOTE] Jestem Szarotko :)...biedna malutka czarnulka ... zrobię wydarzenie, ale dajcie mi czas...muszę zapoznać się z sunią - Wydarzenie będzie jutro :) Oby przyniosło pieniążki !!! Quote
Marinka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [B]Kochani zrobiłam obiecane wydarzenie:[/B] [URL="http://www.facebook.com/home.php?sk=group_133230630069236&ref=notif¬if_t=group_activity#%21/event.php?eid=193503947332537"]http://www.facebook.com/home.php?sk=group_133230630069236&ref=notif¬if_t=group_activity#!/event.php?eid=193503947332537[/URL] Mam nadzieję, że Karlika założy konto na fb :) Potrzebne są mi namiary na konto Foczki - proszę o pw :) Quote
Recommended Posts