Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja też już dawno po porannych spacerach(6:10):cool3:ale z racji strasznego snu i bólu serca a wiecie że nawet we śnie czulam to ---przerażające ----,bo we śnie zaginęła moja Sonia i jakiś huski spadł z balkonu czwartego piętra ale nic mu nie było tylko tan widok w zwolnionym tempie jak on leci...brrrrrrrrr,-jeszcze raz dziewczyny piszę że to był sen:mad:........pozwolilam sobie pospać do teraz........i co czytam że zaginęła Fiszka w Tomaszowie:placz: ......cholerka ja już nie wyrabiam z tymi snami a wy się dziwicie że ja potem takie historyjki opowiadam:diabloti:

Asiaczku domyslam się że jak poleciłaś nam te feromony to jak najbardziej jesteś za stosowaniem takich środków-prawada -i widzisz różncie-napisz o tym tak jak pisze funia
ja znalazlam na allegro i luknę pod ten twój adres i zamowię .

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ja uzywałam kiedyś psich feromonów CEVA D.A.P
stosowałam je u dwóch rożnych psów w różnych sytuacjach- jeden to był pies dorosły ze schroniska lubelskiego, który miał potworny lęk separacyjny i demolował mieszkanie jak zostawał sam (stosowałam wtedy feromony w dyfuzorze - taki zapach do gniazdka elektrycznego); druga sytuacja to u 5miesiecznego podrostka z lasu który panicznie bał się ludzi i co tu dużo mówić gryzł na oślep z przerażenia, spryskiwałam sobie ręce (jakies 10minut przed podejściem do psa) feromonami w sprayu i spryskiwałam klatke (kennel) do której go przyzwyczajaliśmy (musieliśmy go zamykać jak przychodzili goście z dziecmi bo na dzieci sie zwyczajnie rzucał a mały nie był mimo 5ciu miesiecy)
myślę, że w przypadku polly i rozi nie ma sensu kupować w dyfuzorze bo u siebie (w boksie) funia pisała ze czują sie one dobrze wiec trzeba je tylko przekonać do ludzi. Zatem funia sie spryskuje i staje sie obiektem błogiego ukojenia dla wszystkich psów w hoteliku:-) plus można tez z innymi członkami rodziny to wyprobowac żeby psiaki nie pokochały tylko funi ale wszystkich ludzi:-)

Posted

a dodam jeszcze,że feromony można "podawać" psom bez względu na wiek i stan zdrowia, nie kolidują z leczeniem farmakologicznym itp
nie wiem czy wiecie ale są to substanjce które wydziela suka mająca szczeniaki (szczeniaki wiadomo przy matce czują się wyjątkowo komfortowo) stąd uspokojenie i pozytywne skojarzenia psów po psiknięciu tego magicznego czegoś:-)

Posted

to jak funia je zastosuje to Pollka i Rozka może będą bardziej skłonne do szczeniackiej zabawy a tym samym szybciej załapią co i jak z czystością i posłuszeństwem -co nie?

Posted

takie feromony przede wszystkim uspokajają psa w stresowych dla niego sytuacjach (podróż, zostawanie samemu w domu, burza, nowy dom, przerowadzka itp) więc łatwiej będzie do nich dotrzec jak będą wyciszone a nie przyćmione jak miałoby to miejsce po lekach uspokajających
ja myślę, że warto spróbować...zresztą funi się one napewno przydadzą w hoteliku bo ciągle jakieś zastraszone bidy do niej trafiają które np boją się wchodzić do domu, boją się smyczy, stresują się jazdą autem itp itd

Posted

[quote name='funia']I co mozesz napisac Asiaczku o efektach ? A moze napisz jak to wyglada u Ciebie to stosowanie...
Ja to zastosowałam ten płyn w sprey'u podczas cieczek w domu. Mam spore stadko, mieszane co do płci. I dlatego codziennie 1-2 dziennie psikałam przede wszystkim te pomieszczenia, w których przebywały samce. I tylko raz musiałam interweniować i to jakoś tak szybko się skończyła ta psia zaczepka. A generalnie zawsze mam jak najgorsze wspomnienia z okresu cieczek u suczek, nawet jak jeszcze żył mój mąż.

[quote name='sacred PIRANHA']ja uzywałam kiedyś psich feromonów CEVA D.A.P
stosowałam je u dwóch rożnych psów w różnych sytuacjach- jeden to był pies dorosły ze schroniska lubelskiego, który miał potworny lęk separacyjny i demolował mieszkanie jak zostawał sam (stosowałam wtedy feromony w dyfuzorze - taki zapach do gniazdka elektrycznego); druga sytuacja to u 5miesiecznego podrostka z lasu który panicznie bał się ludzi i co tu dużo mówić gryzł na oślep z przerażenia, spryskiwałam sobie ręce (jakies 10minut przed podejściem do psa) feromonami w sprayu i spryskiwałam klatke (kennel) do której go przyzwyczajaliśmy (musieliśmy go zamykać jak przychodzili goście z dziecmi bo na dzieci sie zwyczajnie rzucał a mały nie był mimo 5ciu miesiecy)
myślę, że w przypadku polly i rozi nie ma sensu kupować w dyfuzorze bo u siebie (w boksie) funia pisała ze czują sie one dobrze wiec trzeba je tylko przekonać do ludzi. Zatem funia sie spryskuje i staje sie obiektem błogiego ukojenia dla wszystkich psów w hoteliku:-) plus można tez z innymi członkami rodziny to wyprobowac żeby psiaki nie pokochały tylko funi ale wszystkich ludzi:-)
Te mi się tak wydaje.

[quote name='sacred PIRANHA']a dodam jeszcze,że feromony można "podawać" psom bez względu na wiek i stan zdrowia, nie kolidują z leczeniem farmakologicznym itp
nie wiem czy wiecie ale są to substanjce które wydziela suka mająca szczeniaki (szczeniaki wiadomo przy matce czują się wyjątkowo komfortowo) stąd uspokojenie i pozytywne skojarzenia psów po psiknięciu tego magicznego czegoś:-)
Tak, tak. Tak jest nawet napisane na ulotce:)

[quote name='sonia71']to jak funia je zastosuje to Pollka i Rozka może będą bardziej skłonne do szczeniackiej zabawy a tym samym szybciej załapią co i jak z czystością i posłuszeństwem -co nie?
Wierzymy w to:)

Pzdr.

Posted

Dziewczynki zostały odrobaczone .Koszt 5 zł .Dostały po 1/2 tabletki .Niestety nadal wyłażą z nich robale .Jeszce za miesiac zrobimy trzecie odrobaczanie .
[B[SIZE="4"]]Za tydzień szczepimy na wirusy.][SIZE="3"]K]oszt szczcepienia to 30 zł od suni .Plus 10 zł dojazd .Razem 70 zł .

Posted

[quote name='funia']Dziewczynki zostały odrobaczone .Koszt 5 zł .Dostały po 1/2 tabletki .Niestety nadal wyłażą z nich robale .Jeszce za miesiac zrobimy trzecie odrobaczanie .
[B]Za tydzień szczepimy na wirusy.][SIZE=3]K]oszt szczcepienia to 30 zł od suni .Plus 10 zł dojazd .Razem 70 zł .

funiu-wszystko razem (hotelik,i w/w)czyli 540 zł. przeleję jak tylko wpłyną jakieś deklaracje za grudzień :)

Rozka -ale z ciebie ładna panienka :)ciekawe czy kolor sierści będzie po kąpieli (oczywiście kiedyś)biały czy taki beżowo-brudny;)

feromony zamówione-polecą na twoj adres domowy funiu.

Posted

sonia71 napisał(a):
funiu-wszystko razem (hotelik,i w/w)czyli 540 zł. przeleję jak tylko wpłyną jakieś deklaracje za grudzień :)

Rozka -ale z ciebie ładna panienka :)ciekawe czy kolor sierści będzie po kąpieli (oczywiście kiedyś)biały czy taki beżowo-brudny;)

feromony zamówione-polecą na twoj adres domowy funiu.

oczywiscie .Nie ma pośpiechu .