sonia71 Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 ja też już dawno po porannych spacerach(6:10):cool3:ale z racji strasznego snu i bólu serca a wiecie że nawet we śnie czulam to ---przerażające ----,bo we śnie zaginęła moja Sonia i jakiś huski spadł z balkonu czwartego piętra ale nic mu nie było tylko tan widok w zwolnionym tempie jak on leci...brrrrrrrrr,-jeszcze raz dziewczyny piszę że to był sen:mad:........pozwolilam sobie pospać do teraz........i co czytam że zaginęła Fiszka w Tomaszowie:placz: ......cholerka ja już nie wyrabiam z tymi snami a wy się dziwicie że ja potem takie historyjki opowiadam:diabloti: Asiaczku domyslam się że jak poleciłaś nam te feromony to jak najbardziej jesteś za stosowaniem takich środków-prawada -i widzisz różncie-napisz o tym tak jak pisze funia ja znalazlam na allegro i luknę pod ten twój adres i zamowię . Quote
sacred PIRANHA Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ja uzywałam kiedyś psich feromonów CEVA D.A.P stosowałam je u dwóch rożnych psów w różnych sytuacjach- jeden to był pies dorosły ze schroniska lubelskiego, który miał potworny lęk separacyjny i demolował mieszkanie jak zostawał sam (stosowałam wtedy feromony w dyfuzorze - taki zapach do gniazdka elektrycznego); druga sytuacja to u 5miesiecznego podrostka z lasu który panicznie bał się ludzi i co tu dużo mówić gryzł na oślep z przerażenia, spryskiwałam sobie ręce (jakies 10minut przed podejściem do psa) feromonami w sprayu i spryskiwałam klatke (kennel) do której go przyzwyczajaliśmy (musieliśmy go zamykać jak przychodzili goście z dziecmi bo na dzieci sie zwyczajnie rzucał a mały nie był mimo 5ciu miesiecy) myślę, że w przypadku polly i rozi nie ma sensu kupować w dyfuzorze bo u siebie (w boksie) funia pisała ze czują sie one dobrze wiec trzeba je tylko przekonać do ludzi. Zatem funia sie spryskuje i staje sie obiektem błogiego ukojenia dla wszystkich psów w hoteliku:-) plus można tez z innymi członkami rodziny to wyprobowac żeby psiaki nie pokochały tylko funi ale wszystkich ludzi:-) Quote
sonia71 Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 sacred -dzięki :) dziewczyny warto pomagać sobie ,bo widzicie zawsze któraś już była w danej jakiejś sytuacji i jej opis może pomóc innym :) Quote
sacred PIRANHA Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 a dodam jeszcze,że feromony można "podawać" psom bez względu na wiek i stan zdrowia, nie kolidują z leczeniem farmakologicznym itp nie wiem czy wiecie ale są to substanjce które wydziela suka mająca szczeniaki (szczeniaki wiadomo przy matce czują się wyjątkowo komfortowo) stąd uspokojenie i pozytywne skojarzenia psów po psiknięciu tego magicznego czegoś:-) Quote
sonia71 Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 to jak funia je zastosuje to Pollka i Rozka może będą bardziej skłonne do szczeniackiej zabawy a tym samym szybciej załapią co i jak z czystością i posłuszeństwem -co nie? Quote
sacred PIRANHA Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 takie feromony przede wszystkim uspokajają psa w stresowych dla niego sytuacjach (podróż, zostawanie samemu w domu, burza, nowy dom, przerowadzka itp) więc łatwiej będzie do nich dotrzec jak będą wyciszone a nie przyćmione jak miałoby to miejsce po lekach uspokajających ja myślę, że warto spróbować...zresztą funi się one napewno przydadzą w hoteliku bo ciągle jakieś zastraszone bidy do niej trafiają które np boją się wchodzić do domu, boją się smyczy, stresują się jazdą autem itp itd Quote
Asiaczek Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 [quote name='funia']I co mozesz napisac Asiaczku o efektach ? A moze napisz jak to wyglada u Ciebie to stosowanie... Ja to zastosowałam ten płyn w sprey'u podczas cieczek w domu. Mam spore stadko, mieszane co do płci. I dlatego codziennie 1-2 dziennie psikałam przede wszystkim te pomieszczenia, w których przebywały samce. I tylko raz musiałam interweniować i to jakoś tak szybko się skończyła ta psia zaczepka. A generalnie zawsze mam jak najgorsze wspomnienia z okresu cieczek u suczek, nawet jak jeszcze żył mój mąż. [quote name='sacred PIRANHA']ja uzywałam kiedyś psich feromonów CEVA D.A.P stosowałam je u dwóch rożnych psów w różnych sytuacjach- jeden to był pies dorosły ze schroniska lubelskiego, który miał potworny lęk separacyjny i demolował mieszkanie jak zostawał sam (stosowałam wtedy feromony w dyfuzorze - taki zapach do gniazdka elektrycznego); druga sytuacja to u 5miesiecznego podrostka z lasu który panicznie bał się ludzi i co tu dużo mówić gryzł na oślep z przerażenia, spryskiwałam sobie ręce (jakies 10minut przed podejściem do psa) feromonami w sprayu i spryskiwałam klatke (kennel) do której go przyzwyczajaliśmy (musieliśmy go zamykać jak przychodzili goście z dziecmi bo na dzieci sie zwyczajnie rzucał a mały nie był mimo 5ciu miesiecy) myślę, że w przypadku polly i rozi nie ma sensu kupować w dyfuzorze bo u siebie (w boksie) funia pisała ze czują sie one dobrze wiec trzeba je tylko przekonać do ludzi. Zatem funia sie spryskuje i staje sie obiektem błogiego ukojenia dla wszystkich psów w hoteliku:-) plus można tez z innymi członkami rodziny to wyprobowac żeby psiaki nie pokochały tylko funi ale wszystkich ludzi:-) Te mi się tak wydaje. [quote name='sacred PIRANHA']a dodam jeszcze,że feromony można "podawać" psom bez względu na wiek i stan zdrowia, nie kolidują z leczeniem farmakologicznym itp nie wiem czy wiecie ale są to substanjce które wydziela suka mająca szczeniaki (szczeniaki wiadomo przy matce czują się wyjątkowo komfortowo) stąd uspokojenie i pozytywne skojarzenia psów po psiknięciu tego magicznego czegoś:-) Tak, tak. Tak jest nawet napisane na ulotce:) [quote name='sonia71']to jak funia je zastosuje to Pollka i Rozka może będą bardziej skłonne do szczeniackiej zabawy a tym samym szybciej załapią co i jak z czystością i posłuszeństwem -co nie? Wierzymy w to:) Pzdr. Quote
Tola Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Szukamy pomocy dla bezdomnego szczeniaka po wypadku http://www.dogomania.pl/threads/197151-Pomocy!!!-Szczeniak-ze-złamaną-miednicą-i-łapką.-Potrzebne-nawet-najmniejsze-wpłaty Quote
sonia71 Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 byłam u bidulki :( jakie szczęście miały siorki że szybko znalazło się miejsce w hoteliku ,teraz nadają takie mrozy a tam Pati została :( Quote
sonia71 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 niedzielnie witamy wszystkich odwiedzających wątek Polly i Rozi :) Quote
sonia71 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 zapraszam na facebook zamojszczakow(nie udało mi się otworzyć bezpośredniego ich konta ,muszą być na moim-który trzeba rozsyłać,bo ja nie mam znajomych),pokolei będę dodoawala poszczególne psy http://www.facebook.com/profile.php?id=100001675998176#!/profile.php?id=100001675998176&v=info Quote
funia Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
funia Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
funia Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Dziewczynki zostały odrobaczone .Koszt 5 zł .Dostały po 1/2 tabletki .Niestety nadal wyłażą z nich robale .Jeszce za miesiac zrobimy trzecie odrobaczanie . [B[SIZE="4"]]Za tydzień szczepimy na wirusy.][SIZE="3"]K]oszt szczcepienia to 30 zł od suni .Plus 10 zł dojazd .Razem 70 zł . Quote
sonia71 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='funia']Dziewczynki zostały odrobaczone .Koszt 5 zł .Dostały po 1/2 tabletki .Niestety nadal wyłażą z nich robale .Jeszce za miesiac zrobimy trzecie odrobaczanie . [B]Za tydzień szczepimy na wirusy.][SIZE=3]K]oszt szczcepienia to 30 zł od suni .Plus 10 zł dojazd .Razem 70 zł . funiu-wszystko razem (hotelik,i w/w)czyli 540 zł. przeleję jak tylko wpłyną jakieś deklaracje za grudzień :) Rozka -ale z ciebie ładna panienka :)ciekawe czy kolor sierści będzie po kąpieli (oczywiście kiedyś)biały czy taki beżowo-brudny;) feromony zamówione-polecą na twoj adres domowy funiu. Quote
Joodith Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Dziewczynka nam się oswaja :) zdjęcie z uszkiem, urocze :loveu: Quote
funia Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 sonia71 napisał(a):funiu-wszystko razem (hotelik,i w/w)czyli 540 zł. przeleję jak tylko wpłyną jakieś deklaracje za grudzień :) Rozka -ale z ciebie ładna panienka :)ciekawe czy kolor sierści będzie po kąpieli (oczywiście kiedyś)biały czy taki beżowo-brudny;) feromony zamówione-polecą na twoj adres domowy funiu. oczywiscie .Nie ma pośpiechu . Quote
TOŚKA-POZNAŃ Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 w sobotę wpłaciłam deklarowana na grudzień kwotę powinna być na koncie we wtorek:-) Dziewczynki cudowne Quote
Lolalola Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Kurde!!!!!!!!!!!!!!!! co za wyjatkowo piekna pannica:)a jak sie wstydzi na jednym zdjeciu pod szafka,zupelnie jak moj bulion,ta sama poza:) Quote
Recommended Posts