Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

funia napisał(a):
Rozi owszem tak ,ale Poly trudniej sie przełamuje .
Szkoleniowiec poradził aby rozdzielac je na godzinę i brąc na zmiane do domu aby nie były tak silnie zwiazane i nieoderwalne od siebie .Bo fakt przylegają do siebie jakby były jednośćia .
Polly tylko lezy i jest przerazona w domu ( kupa od razu pod siebie ) a Rozi tez wystarszona ale nie az tak jak jej siostra .

a pamiętacie jak było w schronie :mad:?Polly trzpiotka latała i dawała głos a teraz skubana co ?!zakamuflowała się w swojej skorupce i nijak nie popuści:angryy:...;) ale funia się nie da i zdemaskuję Pollkę -radosną ,brykającą wokół człowieka psiutkę:mad::mad::mad:

a Rozi to co ?!-imę skojarzyło mi się z Różyczką ,bo akurat czytałam cytat z Małego Księcia
rozkiwtnie nam wlaśnie jak pączek róży :loveu:i ktoś pokocha właśnie ją , wśród tysiąca innych ,:crazyeye:i ona to robi ,pomalutku małymi kroczkami ale otwiera się ...na człowieka :lol:

koniec wywodu:diabloti: ...idę sprzątać :diabloti:bo jutro do pracy :mad:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzisiaj Rozi w domu rozglądała się z ciekawością .Zaciekawiło ja jej odbicie w lustrze .Dostała smakołyka i chetnie go wzięła .Po spuszceniu z niej oka weszła do szafki na buty i tam spędziła reszte czasu .Nie wyciągam jej na siłę .Duzo do niej mówie .Ona na głos reaguje machaniem końcóweczki ogonka.
Po powrocie do boksu witały sie czule z siostra .
Rozi juz nie próbuje gryżc .Dzisiaj wygłaskałam ją od góry do dołu .Jak przestawałam to patrzyła na mnie ( z lękiem i wysztywniona ,ale nie uciekała ) tymi ślicznymi oczkami .
Chyba sie najadaja bo zostawiają jedzenie w miskach .
W boksie obydwie szcekają i patrzą z ciekawością na to co dzieje się wokól .Gdy czują się zagrozone zaraz zwiewaja do budki .
Mam nadzieje .ze niedługo zaczną zachowywac się jak psiaki w ich wieku .Bedą bawic się ,dokazywac i bedą szczęśliwsze.
Wet powiedział ,ze do pół roku co mięsiac trzeba je odrobaczać .

Posted

funia napisał(a):
Dzisiaj Rozi w domu rozglądała się z ciekawością .Zaciekawiło ja jej odbicie w lustrze .Dostała smakołyka i chetnie go wzięła .Po spuszceniu z niej oka weszła do szafki na buty i tam spędziła reszte czasu .Nie wyciągam jej na siłę .Duzo do niej mówie .Ona na głos reaguje machaniem końcóweczki ogonka.
Po powrocie do boksu witały sie czule z siostra .
Rozi juz nie próbuje gryżc .Dzisiaj wygłaskałam ją od góry do dołu .Jak przestawałam to patrzyła na mnie ( z lękiem i wysztywniona ,ale nie uciekała ) tymi ślicznymi oczkami .
Chyba sie najadaja bo zostawiają jedzenie w miskach .
W boksie obydwie szcekają i patrzą z ciekawością na to co dzieje się wokól .Gdy czują się zagrozone zaraz zwiewaja do budki .
Mam nadzieje .ze niedługo zaczną zachowywac się jak psiaki w ich wieku .Bedą bawic się ,dokazywac i bedą szczęśliwsze.
Wet powiedział ,ze do pół roku co mięsiac trzeba je odrobaczać .

coż te psiutki mają z tymi butami;)
Rozi -otwieraj się kruszynko ,otwieraj i pokaż Polly że człowiek to przytulanki ,mizianko ,chrupanki to i Pollka za tobą to zrozumie :) przecie ona też ma wytańcować sobie domek co nie ?

Posted

niedzielnie zabieram Polly i Rozi na jesienny spacerek,podejdziemy na wybory ,wybierzemy dobrego-psiego prezydenta miasta ,potem skoczymy do parku po kasztany do zabawy a jak się ściemni pod nową fontannę na Rynku Wodnym ,która prawdopodobnie jest niesamowita i rozświetlona i późnym wieczorkiem wrócimy do budki ,na słomkę po spokojny sen o domku :)

Wet powiedział ,ze do pół roku co mięsiac trzeba je odrobaczać .-to zastosujemy tak jak radzi wet funiu :)

Posted

Spacerki to dla dziewczat rzecz odległa .....Przyklejaja sie do trawy i leza dygocąc.Nie wspomne juz o smyczy .Na razie oswajeam je ze soba aby wiedziały ,ze tylko cos dobrego moze je spotkać z mojej strony .Co dziennie są w domu sporo czasu ,raz jedna raz druga ,dostaja smakołyka ,zeby wiedziały ze im sie opłaca przyjśc ...W boksie czuja się znacznie lepiej to ich oaza .
Poprawa jest bo Poli nie gryzie na oslep a Rozzi macha bez przerwy ogonkiem .Niestety braków w resocjalizacji i zaburzonych relacji z człowiekiem w okresie szczenięcym nie przeskoczymy w krótkim czasie .One najprawdopodobniej były wychowywane zupełnie bez człowieka albo w jego dalszej odległości .Widziały ,akceptowały ( byc moze) ale na pewną odległośc .Szczeniek ,który jest od poczatku z z człowiekiem nie ucieka i nie boi sie jego bo zna zapach ,widzi ze matka podchodzi .Tego uczą się włąsnie od niej .Moze matka zaginęłą a one sie biedne pałętały i tak zdziczały ?

Prosze o cierpliwośc jeśli chodzi o foty .Mam Taye po sterylce pod szczególnym nadzorem i 17 psów również potrzrebujących uwagi ....dwoje dzieci i dom ,który zaniedbałam w okrutny sposób.
Zdjęcia mam są z domu ,ale uwierzcie ze nie ma co pokazywac .Leza wcisnięte w kaloryfer laub szafkę na buty ,wczoraj Rozzi ze stresu zwymiotowąła .A zdjęcia na dworze są fatalne .leza jak chore przyklejone do trawy .
Jeśli bedzie mozliwosc i ładne ujęcie na pewno je wstawię .;)

Posted

funia-ten niedzielny spacerek ;)-to wiesz....wirtualny....my wszyscy wiemy że nic nie przeszkoczymy ...Polly i Rozi poprostu trzeba czasu.... dużo cierpliwości ....nic na siłę ....a wirtualnie to wiesz mogę je zabrać wszędzie :)

czas.....czas....czas....i będzie dobrze bo co ma nie być:)

myślę że dziewczyny podłapały temat spacerku wirtualnego i stamtąd proszą o fotki ;) a ty pokazesz siorki wtedy gdy będzie odrobinkę różnicy w ich zachowaniu i nie będą się tak stresowały bo to im niepotrzebne ,chyba nikt z nas nie chce oglądać przestraszonej ,przyklejonej do ziemi bidulki ...tylko po to żeby byly jakiekolwiek fotki ...to nie ma sensu ....tak więc spokojnie.

Posted

IVV napisał(a):
tak ,tak Funiu to wszystko Soni wina z tymi zdjeciami ;)

ha... pewnie że ...moja wina ,moja wina:) a co jak się zepnę to jeszcze wam pokażę gdzie byłyśmy...albo nie bo se narobię bidy z fotkami z innych portali..;) wierzcie na słowo że ....było suuuper,co prawda wybory trochę... nie tego....ale za to park i fontanna były super :) siorki ganiały i rzucałyśmy się kasztanami ,Rozka szalala pod kaskadami wody a Pollka skakala wokół, byłyśmy całe mokre ,ale co tam... i nad na koniec wszystkie trzy zasnęłyśmy w budce na słomce ,wtulone w siebie dla ciepełka ...:) tylko mój TZ w końcu wyciągnął mnie za nogę z budki....:)

Posted

:mad::mad: Sonia ja tu z zapartym tchem czytam o spacerku :loveu:, cofam stronę wcześniej i ...wirtualnie :crazyeye::diabloti::evil_lol::razz:!!!! Proszę nie robić ciotce wody z mózgowia :angryy::eviltong:!!!

Posted

sonia71 napisał(a):
ha... pewnie że ...moja wina ,moja wina:) a co jak się zepnę to jeszcze wam pokażę gdzie byłyśmy...albo nie bo se narobię bidy z fotkami z innych portali..;) wierzcie na słowo że ....było suuuper,co prawda wybory trochę... nie tego....ale za to park i fontanna były super :) siorki ganiały i rzucałyśmy się kasztanami ,Rozka szalala pod kaskadami wody a Pollka skakala wokół, byłyśmy całe mokre ,ale co tam... i nad na koniec wszystkie trzy zasnęłyśmy w budce na słomce ,wtulone w siebie dla ciepełka ...:) tylko mój TZ w końcu wyciągnął mnie za nogę z budki....:)

Eeeee, ja nie lubię takich wirtualnych spacerów.... woda z mózgu...

Pzdr.

Posted

ok,dziewczyny ...macie rację:oops::oops::oops:w takim razie spokojnie czekamy na nowe wiadomości o Polly i Rozi ,może siorki chociaż troszeczkę bardziej pozwoliły się zbliżyć funi.

sorki jeżeli ktoś poczuł się urażony wirualnym spacerkiem ale troszeczkę wyobrażni nie jest szkodliwe i kiedyś może uda się i one będą chodziły na nie szczęśliwe i radosne w towarzystwie swoich nowych rodzinek.