Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Filip podobno jutro jedzie. Tak mówił TZ. Sam Filip jest niesamowity, radosny, skoczny. Kiedy do niego wychodzę wyskakuje w powietrze tak, że jego głowa jest wyżej od mojej, i tańczy na dwóch łapach. Jak na niego patrzę to nigdy bym nie pomyślała, że był na krawędzi życia, a w zasadzie już po wyroku.
Domek będzie miał nad czym pracować, bo energia, która rozpiera Filipa wystarczyłaby dla kilku. Dobrze, że będzie miał 1,5 ha do zwiedzania:)

Posted

[quote name='ewab']Filip podobno jutro jedzie. Tak mówił TZ. Sam Filip jest niesamowity, radosny, skoczny. Kiedy do niego wychodzę wyskakuje w powietrze tak, że jego głowa jest wyżej od mojej, i tańczy na dwóch łapach. Jak na niego patrzę to nigdy bym nie pomyślała, że był na krawędzi życia, a w zasadzie już po wyroku.
Domek będzie miał nad czym pracować, bo energia, która rozpiera Filipa wystarczyłaby dla kilku. Dobrze, że będzie miał 1,5 ha do zwiedzania:)[/QUOTE]
Bo on nadrabia ten czas kiedy siedział w tej mordowni. Mam nadzieję, że ten domek będzie dobry dla piesia:kciuki:

Posted

[quote name='Elka_Ka']Bo on nadrabia ten czas kiedy siedział w tej mordowni. Mam nadzieję, że ten domek będzie dobry dla piesia:kciuki:[/QUOTE]
Ja też mam taką nadzieję. Chłopak pojechał. Jakoś tak dziwnie. Cieszę się i brakuje łazarza:)

Posted

[quote name='mala_czarna']O kurde!!!! Serio pojechał? :)
Andzia, co jest? Czemu się nie cieszysz?[/QUOTE]

aaa...bo to dom z ogrodem, ciepłą budą...ale ja to bym chciała wszystkie psy na kanapy powydawać:( i dlatego się nie cieszę!;)

Posted

[quote name='andzia69']aaa...bo to dom z ogrodem, ciepłą budą...ale ja to bym chciała wszystkie psy na kanapy powydawać:( i dlatego się nie cieszę!;)[/QUOTE]

Ta, skąd ja to znam :)
Dobrze będzie, nie martw się. Ludzie wiedzą przecież z jakiego miejsca Filipek został wyrwany.

Posted

[quote name='andzia69']aaa...bo to dom z ogrodem, ciepłą budą...ale ja to bym chciała wszystkie psy na kanapy powydawać:( i dlatego się nie cieszę!;)[/QUOTE]
No powiedz, że się umiarkowanie cieszysz.

Posted

Dobra wiadomość może nie wspaniała ale dobra....Niestety nie zawsze jest tak jak chcemy takie życie:-(...Mieszkam w Grecji i tutaj to jest dramat... Codziennie przechodze obok jednego placu na którym rasowy pies na łańcuchu, bez budy tylko coś tam skleconego:-(.... Smutny, samotny chociaż niby ma swojego ,,człowieka''....

• 2 months later...
Posted

Czy ktoś mógłby napisać jak się ma dziś Filipek w nowym domu? Może są jakieś aktualne zdjęcia, czy przytył?Czy wszystko ok.? Była wizyta poadopcyjna? Martwi mnie ta cisza...

• 4 months later...
Posted

Gosia, ja myśle ,ze wszystko oki.
Jednak dziewczyny maja tyle nieogarnionej roboty,ze nie są w stanie wszystkie kontynuować. Cięzko ogarnąć sprawy biezace, psów przybywa w zastraszajacym tempie. W dodatku jeszcze teraz okres wakacyjny, który wiadomo z czym się wiąże.
Nie wiem czy wiesz,że ŚTOZ prowadzi teraz schronisko, Andzia kierownikuje...i nie ma czasu się podrapać. Trzeba to zrozumieć.
Jeśli chcesz to wejdź sobie na wątek adopcyjny. Zobacz ile psiaków, kotów w potrzebie a nie sa to wszystkie....
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196823-PSY-KIELECKIE-DO-ADOPCJI-w%C4%85tek-zbiorczy-ps%C3%B3w-z-Dymin-i-tych-kt%C3%B3re-ich-unikn%C4%99%C5%82y[/url]
Może masz chwilę to zapraszam do pomocy w ogłoszeniach.
Filipkiem się nie martw. Na pewno ma dobrze....;)

Posted

[quote name='gosia7']co u Filipka, proszę o jakąś wiadomość od pół roku... dlaczego tak ucichło?[/QUOTE]

hmmm...moze dlatego, ze mamy pod opieką ok.150 psów i 35 kociaków? i nie bardzo mamy czas podrapac się gdzieniegdzie? EwaB na głowie wiele...min. brak pomysłu jak utrzymać np. 47 psów w hotelach...Ma mało czasu, by zagladac na dogo - ale namiary na nią są gdzieś na wątku więc można zadzwonić...Filip do domu poszedł już "przytyty" więc nie był szkieletorem