Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Equus']A myślicie, że jest sens dzwonić, skoro nie ma deklaracji i zasadniczo żadnych decyzji?[/QUOTE]
No w sumie tak.....moze zaczniemy od szukania deklaracji:roll:to bedzie trudne,ostatnio na 30 PW,dwie osoby przyszły na watek:shake:

Posted

[quote name='rita60']No w sumie tak.....moze zaczniemy od szukania deklaracji:roll:to bedzie trudne,ostatnio na 30 PW,dwie osoby przyszły na watek:shake:[/QUOTE]

Ja też dużo rozesłałam:-(

Posted

[quote name='Equus']A myślicie, że jest sens dzwonić, skoro nie ma deklaracji i zasadniczo żadnych decyzji?[/QUOTE]
Myślę, że najpierw trzeba znaleźć miejsce dla takiego gagatka. Nie każdy ma warunki, doświadczenie i czas. Może u Wiosny cz Gabi?

Posted

Dostalam PW od rity60 z pytaniem o miejsce.
Moglby do mnie ten maluch przyjechac, ale odpowiem dopiero w niedziele, bo trzymam miejsce dla psiaka, ktory ma byc u mnie 2 tygodnie i 21 bede wiedziala na pewno, czy przyjedzie. Jesli zrezygnuja, to bedzie wolne miejce juz od poniedzialku.
Na pewno bede miala miejsce 5 grudnia. To na 100 %, bo hotelowiec wraca do domu ( jego pani jest w Niemczech w pracy ).

Posted

[quote name='zuziaM']Dostalam PW od rity60 z pytaniem o miejsce.
Moglby do mnie ten maluch przyjechac, ale odpowiem dopiero w niedziele, bo trzymam miejsce dla psiaka, ktory ma byc u mnie 2 tygodnie i 21 bede wiedziala na pewno, czy przyjedzie. Jesli zrezygnuja, to bedzie wolne miejce juz od poniedzialku.
Na pewno bede miala miejsce 5 grudnia. To na 100 %, bo hotelowiec wraca do domu ( jego pani jest w Niemczech w pracy ).[/QUOTE]
Dzieki zuziu za szybka odpowiedz.

Posted

ja uważam że tak, a nawet więcej - uważam, że najpierw trzeba zadzwonić, dowiedzieć się co, jak i za ile, a potem matrwic się o deklaracje, zrobić bazarek

Posted

[quote name='jambi_']ja uważam że tak, a nawet więcej - uważam, że najpierw trzeba zadzwonić, dowiedzieć się co, jak i za ile, a potem matrwic się o deklaracje, zrobić bazarek[/QUOTE]
zuzia miałaby miejsce albo od poniedziałku,albo na poczatku grudnia,tylko co z deklaracjami:roll:

Posted

zaproszony przez Rite dwa słowa napisze bo nie przeczytałem całego wątku. zajrzaŁEM pierwsza stronę i na ostatnią. Najwazniejsza rzecz: psiak nie moze byc uwiazany. to tylko w jego łepetynie poteguje mylne pojecie o samodzielnosci i celu zyciowym. Odepnijcie go od tej budy , wezcie na obcy teren a zobaczycie ze powietrze z goscia zejdzie i zrobi sie malutki. swego czasyu jak przygotowywałem psiaki do słuzby o profilu prewencyjnym tez codziennie na terning wiazałem psy i uczyłem je gryzienia. to najprostsza forma budowy agresji. od szczeniaka wprowadza sie motyw gryzienia i stopniowego obciazenia, wszystko na wiazaniu. zasada - pies ma wygrywac i byc pewny ze zadna krzywda mu sie nie stanie.wtedy wyrosnie na bandziora bojownika ktory nie cofnie sie na ulicy przed zadnym bandziorem.

[video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/u/40/ZfXtdXITNCA[/video]
wasz piesek własnie zawsze wygrywa bo za kazdym razem jak nastraszy to przeciwnik sie wycofa. W małych psach takie zachowanie jest tez połaczone z agresją lękową , małe psy mały problem, duze psy duzy problem

Posted

A ile ten hotel u zuzi? Jamor - dzięki, że wpadłeś! Też nam się wydaje, że po odpięciu od budy, pies będzie się zachowywał zupełnie naczej, problem w tym, że nie ma kto go od tej budy odpiąć, wolontariuszy skutecznie odstrasza :(

Posted

U mnie za miesiac bedzie 300 zl.
Mam kojec 2x4 m. Zadaszony. Buda z przedsionkiem, ocieplona z kazdej strony, w srodku koce i na wejsciu powieszony kocyk zatrzymujacy zimne powietrze.
Dla chlopakow, w taka pogode jak teraz, spacery 2 x dziennie ( suczki same biegaja po ogrodzie caly dzien ).
Ja tez uwazam, ze wiazanie wzmaga agresje u psow. A poza tym zmiana otoczenia tez go zaraz wyciszy. Bedzie sie czul niepewnie i jak tylko sie da pierwszy raz zapiac na smycz, to juz nie bedzie wiecej gryzl. Przynajmniej jednej osoby prowadzacej.
Kazdy nowo przybyly hotelowiec, ktory w domu gryzie obcych, jest od razu cichutki i pokorny. Dopiero potem dostaja rozkow, jak sie pewniej i jak u siebie poczuja.
Teraz pracuje z suka owczarka belgijskiego, ktora tez probowala mnie gryzc i bala sie panicznie. Teraz juz ja zapinam na smycz i ucze chodzenia, bo nie miala z tym do czynienia nigdy. Na razie tylko po ogrodzie.
Biega w kolko mnie caly czas, ale juz widac postepy i sie wycisza ..... Ten maluch pewnie tez nie umie chodzic na smyczy ?

Posted

[quote name='Equus']zuzia, a czemu rozdzielasz suczki i psy, czemu nie biagają razem?[/QUOTE]

Mam akurat takie psy, ktore nie lubia innych samcow i sie atakuja 9 sa dosc duze na dodatek ), a jednego niewidomego i boje sie zeby sobie nie powybijak oczek na wystajacych galeziach zywoplotu. A kolejny samiec z wielkim upodobaniem zajada .... psie kupy (!!!) , a ja niestety nie jestem w stanie wszystkich wyzbierac na 60 arowym ogrodzie kolo domu. Chociaz robie to regularnie codziennie ( nawet zarazanie robalami w ten sposob ograniczam ). Teraz bierze jakies leki, ktore mi poradzila i przyslala leni, wlasnie dla psow z takim zamilowaniem. Mam nadzieje, ze mu to minie.
A wszystkie moje podopieczne suczki doskonale sie ze soba zgadzaja i dlatego moga byc puszczane same na caly dzien.
Lacznie biega wiec ich 10 i jeden maly chlopczyk z nimi. a czekaja jeszcze 2 sunie, ktore na razie po 10 letnim pobycie w schronisku jeszcze sie nie oswoily na tyle, zeby same wychodzic, ale juz za jakis czas tez beda.
Mamy jednak w palnie oddzielenie czesci ogrodu na wybieg i wtedy chlopaki beda mogly na zmiane tam byc wypuszczane.

Posted

Mnie raczej chodziło o to czemu pies nie może biegać z sukami (oczywiście jak suki nie mają cieczek bo tak to jasna sprawa) i pytam z czystej ciekawości - czy wpuszczenie samca w stado suczek jakoś zaburza ich zachowanie? U mnie takie mieszane towarzystwo bardzo dobrze się czuje

Posted

[quote name='Equus']Mnie raczej chodziło o to czemu pies nie może biegać z sukami (oczywiście jak suki nie mają cieczek bo tak to jasna sprawa) i pytam z czystej ciekawości - czy wpuszczenie samca w stado suczek jakoś zaburza ich zachowanie? U mnie takie mieszane towarzystwo bardzo dobrze się czuje[/QUOTE]

Mialam Skubisia, ktory biegal z suczkami i Bąbelka, ktory tez caly czas byl poza kojcem i wczesniej jeszcze Semira,Chojraka, Lupiego i Rumeczka, ktorych tez puszczalam po ogrodzie.
One sie fajnie zgadzaly z dziewczynkami.
Czasami przyjezdzaja do nas tacy hotelowicze na krotko. Beagelek fajniutki bywa i byl cocker spanielek. Takie maluchy tez biegaja sobie same, bo nie zrobia krzywdy dziewczynkom, a moje sunie tez im nie zagrazaja.
Ale te, ktore mam obecnie , tzn wlasciwie jeden Ramzes, to jest niedobry .... chce zdominowac nawet suczki.