Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']coś za CICHOOOO....
Trzeba organizowac FUNDUSZ TWIXA :/

Potrzebne dobre foty z dokuntacja CO MU JEST...
luisen - zrobisz
uszy??
pysk
futer...

wszystko 0 im wiecej tym lepiej - na fb wrzuce

W GWOLI WYJAŚNIENIA....ja zrobiłam wątek i nie Tylko ja odpowiadam ZA PSA - w sumie ja odpowiadam najmniej...cholerka...
DECYZJE o sprawach psa podejmujemy kolektywnie - ten pies nie ma JEDNYNEGO opiekuna w sieci...niestety
kazdy kto moze - rozsyął PW z prośbą o zapoznanie się z jego historią....
zbieramy złotówki bo potrzeba bedzie ich sporo!!!
a moze jakas Fundacja....
sami nie damy rady - pies "po terminie ważności" - bedzie ciężko[/QUOTE]

Podpisuje sie i prosze o zainteresowanie sie psiakiem :multi: Zeby pozniej nie bylo, ze mozna bylo.... tyle ze nie dalo sie :roll: On prosi o pomoc i ma pierwszenstwo bo jest inwalida i tyle :oops:

Daj te zdjecia do mnie, plisss [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - sprobuje wstawic;)

Aaaaaa, kto mi wyjasni co oznacza ta zielona ikonka???? Widzialam juz rozne interpretacje, chce znac wlasciwa :lol:

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anita_happy']coś za CICHOOOO....
Trzeba organizowac FUNDUSZ TWIXA :/

Potrzebne dobre foty z dokuntacja CO MU JEST...
luisen - zrobisz
uszy??
pysk
futer...

wszystko 0 im wiecej tym lepiej - na fb wrzuce

W GWOLI WYJAŚNIENIA....ja zrobiłam wątek i nie Tylko ja odpowiadam ZA PSA - w sumie ja odpowiadam najmniej...cholerka...
DECYZJE o sprawach psa podejmujemy kolektywnie - ten pies nie ma JEDNYNEGO opiekuna w sieci...niestety
kazdy kto moze - rozsyął PW z prośbą o zapoznanie się z jego historią....
zbieramy złotówki bo potrzeba bedzie ich sporo!!!
a moze jakas Fundacja....
sami nie damy rady - pies "po terminie ważności" - bedzie ciężko[/QUOTE]

Zdjęcia zrobię rzecz jasna , te z detalem jutro, bo dzisiaj gość-e w dom. Najpierw go wykąpię i wyszczotkuję- on ma naprawdę duży potencjał!:loveu:
Niestety wyniki badania lekarskiego zostawiłam w schronisku, gdy go odwiozłam do schronu w poniedziałek o 22/ noc była, gwiazdy na niebie..;) Będzie konto, będziemy się starać o wpłaty. On ma dopiero 7lat wg schronu, wg lekarki w lecznicy mniej- on jest w sile wieku, tylko smutny jak staruszek...

Posted

[quote name='anita_happy'][B]dostalam smsa - TWIX juz dzis nie nocuje w schronisku...[/B][/QUOTE]
uff...jak dobrze :)
luisien,ciesz się nim póki możesz,zaraz ja kładę na nim "łapę" :) napisz proszę,jak pierwsze wrażenia,jak on się czuje.
powiedzcie ciotki,czy będziemy próbowały naprawić jego wzrok?wydaje mi się,że 7 lat,to ciut za wcześnie na ślepotę.moja mama chwaliła dr.Garncarza,operował oczy jej suczy.
luisien,czy on jest już choć ciut weselszy?

Posted

Moze wywolam burze...nie wiem, ale kieruja mna dobre intencje i serce dla Dotki i psow. Napisalam na watku Welsha:

Tak sie sklada, ze zaangazowalam sie w pomoc Twixowi, ktorego Dotka chce przyjac na DT. Ucieszylam sie, nie wiedzac wowczas, ze Dotka ma u siebie Welsha.
Dotka - jesli masz mozliwosc zalatwienia bezplatnego transportu z Holandii do PL - chetnie pomoge w odbudowie chalupy. Meble za darmo! w doskonalym stanie [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] Moze Wy dziewczyny znacie kogos z transporcikiem? [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] Panele podlogowe, wykladziny dywanowe, kanapy itd.
Generalnie jestem przeciwna wzieciu przez Dotke kolejnego psa , jesli juz to tylko na kilka dni - awaryjnie. Co do Welsha - drogie ciotki, dziwie sie, ze nie zdolalyscie przekonac Dotki do oddania Welsha do hotelu. Rozumiem, ze Dotka upiera sie i chce mu pomoc, ale te spustoszenia mowia same za siebie i naprawde mialabym na waszym miejscu wyrzuty sumienia. Nie chcialabym klasc dzieci do zasikanych lozek, zegnac sie z TZ, stawiac na szali los mojej rodziny i udawac, ze jest dobrze. Zanim zaooponujecie - wiem, ze namawialyscie, tlumaczylyscie Dotce co i jak, ale wg mnie nie dosc skutecznie. Dotka obrala sobie cel - chce wyprowadzic psa na dobre i oddac go do DS,ale pytanie: ktory dom zdecyduje sie na adopcje i pokocha Welsha tak jak Dotka?
Dotka, nie obraz sie,ale nie dasz rady. Za duzo obowiazkow i za malo czasu. Mam swoje 4 psy, w tym 2 demolki i chwilami mam zwyczajnie dosc. Na szczescie - wyrozumialego malza, ale to nasze psy i wszelkie problemy rowniez nasze.
Nie zrozumcie mnie zle. Nie pisze dlatego, ze chce doprowadzic do pozbycia sie Welsha i na jego miejsce dac Twixa. Nie i jeszcze raz nie!
Pomozcie Dotce i wytlumaczcie Jej, ze nie da rady i ze nie tedy droga. Zalatwcie mu hotel, Jamor zdecydowanie najbardziej kompetentny, szkoda Dotki i szkoda psa.
Teraz mozecie juz bic [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG]

Dotka, nie obraz sie :lol: Rozsadek i tylko rozsadek. Pomozmy pomoc Dotce i tyle w temacie

Posted

[quote name='dota&koka']uff...jak dobrze :)
luisien,ciesz się nim póki możesz,zaraz ja kładę na nim "łapę" :) napisz proszę,jak pierwsze wrażenia,jak on się czuje.
powiedzcie ciotki,czy będziemy próbowały naprawić jego wzrok?wydaje mi się,że 7 lat,to ciut za wcześnie na ślepotę.moja mama chwaliła dr.Garncarza,operował oczy jej suczy.
luisien,czy on jest już choć ciut weselszy?[/QUOTE]

[FONT=Arial][SIZE=2]Nie zaszaleję ze zdjęciami dzisiaj, wybrał legowisko Majorki i ani drgnie:) Jest wyciszony, choć podobno w schronisku warczał na pracownika. On po prostu ma dosyć gwałtownych gestów, chce miziania, czułości ,respektu etc. Gdy go drapię za uchem przechyla głowę to w jedną to w drugą stronę-wpada w trans------moim zdaniem chce wreszcie się zrelaksować;)
Czy weselszy- raczej spokojny, ale jeszcze nie wierzy ,ze nie jest w kojcu..
Gdy błyskałam lampą, reagował więc może, specjaliści są wśród nas!:lol: Jest kochany i będzie dobrze! Dzisiaj jeszcze spacer i spać- jutro robimy Twixa na bóstwo:evil_lol: jak się da!
[/SIZE][/FONT]

Posted

Rozmawiałam z Luizką ,Twiksio leży spokojniutko w posłanku innego psiaka. Jest spokojniutki tak jakby chciał się wyciszyć , odpocząć ,nacieszyć ciepełkiem i spokojem.

Posted

[quote name='dusje']Odpoczywaj malenki, ciesz sie wolnoscia a my tu zadbamy o twoje dobre zycie :lol:[/QUOTE]
Ale Dusje skoro Dota&koka ma tak trudną sytuację jak piszesz to jak przyjmie jeszcze Twixa do siebie?

Posted

[quote name='tula']Ale Dusje skoro Dota&koka ma tak trudną sytuację jak piszesz to jak przyjmie jeszcze Twixa do siebie?[/QUOTE]

Nie wiem. Dotka nie widzi problemu... ja - tak. Mysle, ze powinnismy szukac dalej, a pobyt u Dotki najwyzej na krotki czas. Nie powinnismy Jej obciazac. Dotka, nie gniewaj sie :lol:

Posted

[quote name='moni12']Rozmawiałam z Luizką ,Twiksio leży spokojniutko w posłanku innego psiaka. Jest spokojniutki tak jakby chciał się wyciszyć , odpocząć ,nacieszyć ciepełkiem i spokojem.[/QUOTE]

tak jak myślałam....
On zupełnie jak Koka-odpoczynek najważniejszy.ciepło,oby pełna miseczka i swój ludź na wyciągnięcie ręki były,więcej mu do szczęścia nie trzeba.
Dusje,nie gniewam się,miło mi że ktoś martwi się o moje zdrowie psychiczne :evil_lol:
ja,słowo harcerza,jestem pewna siebie.ale jeśli macie jakieś wątpliwości,zawsze Twix może być u mnie "przestankowo" w drodze do docelowego dt który może uda się znaleźć.najważniejsze,że pieso nie leży już w zimnym boksie,odrętwiały,czekający na swój koniec.

Posted

Nie o watpliwosci chodzi. To, ze masz serducho dla psiakow nie ulega watpliwosci :lol: Idzie raczej o Twoj i psow komfort psychiczny i to wlasnie sprawa priorytetowa :lol:

Ile kasy przewidujesz na karme? Gotujesz, czy raczej puszki i chrupy?

Posted

[quote name='dusje']Nie o watpliwosci chodzi. To, ze masz serducho dla psiakow nie ulega watpliwosci :lol: Idzie raczej o Twoj i psow komfort psychiczny i to wlasnie sprawa priorytetowa :lol:[/QUOTE]

a ja sie boję o małza :/
dota - on wie, ze jeszcze jeden...

bosze...tosz to gorsze od...."kochanie dziś znowu boli mnie glowa!!!!"

Posted

[quote name='anita_happy']a ja sie boję o małza :/
dota - on wie, ze jeszcze jeden...

bosze...tosz to gorsze od...."kochanie dziś znowu boli mnie glowa!!!!"[/QUOTE]

Czasami bywa jeszcze gorzej:

Kochanie, jutro przyjezdza do nas moja mamusia i zostanie na miesiac, cieszysz sie? :lol::evil_lol:

Posted

[quote name='dusje']Czasami bywa jeszcze gorzej:

Kochanie, jutro przyjezdza do nas moja mamusia i zostanie na miesiac, cieszysz sie? :lol::evil_lol:[/QUOTE]

Może być jeszcze gorzej, że zostaje na stałe:evil_lol:
Anita jestem i strasznie się cieszę, że mały już nie jest w schronisku:lol: