dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='anita_happy']coś za CICHOOOO.... Trzeba organizowac FUNDUSZ TWIXA :/ Potrzebne dobre foty z dokuntacja CO MU JEST... luisen - zrobisz uszy?? pysk futer... wszystko 0 im wiecej tym lepiej - na fb wrzuce W GWOLI WYJAŚNIENIA....ja zrobiłam wątek i nie Tylko ja odpowiadam ZA PSA - w sumie ja odpowiadam najmniej...cholerka... DECYZJE o sprawach psa podejmujemy kolektywnie - ten pies nie ma JEDNYNEGO opiekuna w sieci...niestety kazdy kto moze - rozsyął PW z prośbą o zapoznanie się z jego historią.... zbieramy złotówki bo potrzeba bedzie ich sporo!!! a moze jakas Fundacja.... sami nie damy rady - pies "po terminie ważności" - bedzie ciężko[/QUOTE] Podpisuje sie i prosze o zainteresowanie sie psiakiem :multi: Zeby pozniej nie bylo, ze mozna bylo.... tyle ze nie dalo sie :roll: On prosi o pomoc i ma pierwszenstwo bo jest inwalida i tyle :oops: Daj te zdjecia do mnie, plisss [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - sprobuje wstawic;) Aaaaaa, kto mi wyjasni co oznacza ta zielona ikonka???? Widzialam juz rozne interpretacje, chce znac wlasciwa :lol: Quote
anita_happy Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 czekam na fotoss i na fb wrzucammmm Quote
luisien Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='anita_happy']coś za CICHOOOO.... Trzeba organizowac FUNDUSZ TWIXA :/ Potrzebne dobre foty z dokuntacja CO MU JEST... luisen - zrobisz uszy?? pysk futer... wszystko 0 im wiecej tym lepiej - na fb wrzuce W GWOLI WYJAŚNIENIA....ja zrobiłam wątek i nie Tylko ja odpowiadam ZA PSA - w sumie ja odpowiadam najmniej...cholerka... DECYZJE o sprawach psa podejmujemy kolektywnie - ten pies nie ma JEDNYNEGO opiekuna w sieci...niestety kazdy kto moze - rozsyął PW z prośbą o zapoznanie się z jego historią.... zbieramy złotówki bo potrzeba bedzie ich sporo!!! a moze jakas Fundacja.... sami nie damy rady - pies "po terminie ważności" - bedzie ciężko[/QUOTE] Zdjęcia zrobię rzecz jasna , te z detalem jutro, bo dzisiaj gość-e w dom. Najpierw go wykąpię i wyszczotkuję- on ma naprawdę duży potencjał!:loveu: Niestety wyniki badania lekarskiego zostawiłam w schronisku, gdy go odwiozłam do schronu w poniedziałek o 22/ noc była, gwiazdy na niebie..;) Będzie konto, będziemy się starać o wpłaty. On ma dopiero 7lat wg schronu, wg lekarki w lecznicy mniej- on jest w sile wieku, tylko smutny jak staruszek... Quote
Ewanka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 o super, jakie dobre wiesci !!!!!!!!!!! :) Quote
dota&koka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='anita_happy'][B]dostalam smsa - TWIX juz dzis nie nocuje w schronisku...[/B][/QUOTE] uff...jak dobrze :) luisien,ciesz się nim póki możesz,zaraz ja kładę na nim "łapę" :) napisz proszę,jak pierwsze wrażenia,jak on się czuje. powiedzcie ciotki,czy będziemy próbowały naprawić jego wzrok?wydaje mi się,że 7 lat,to ciut za wcześnie na ślepotę.moja mama chwaliła dr.Garncarza,operował oczy jej suczy. luisien,czy on jest już choć ciut weselszy? Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Moze wywolam burze...nie wiem, ale kieruja mna dobre intencje i serce dla Dotki i psow. Napisalam na watku Welsha: Tak sie sklada, ze zaangazowalam sie w pomoc Twixowi, ktorego Dotka chce przyjac na DT. Ucieszylam sie, nie wiedzac wowczas, ze Dotka ma u siebie Welsha. Dotka - jesli masz mozliwosc zalatwienia bezplatnego transportu z Holandii do PL - chetnie pomoge w odbudowie chalupy. Meble za darmo! w doskonalym stanie [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] Moze Wy dziewczyny znacie kogos z transporcikiem? [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] Panele podlogowe, wykladziny dywanowe, kanapy itd. Generalnie jestem przeciwna wzieciu przez Dotke kolejnego psa , jesli juz to tylko na kilka dni - awaryjnie. Co do Welsha - drogie ciotki, dziwie sie, ze nie zdolalyscie przekonac Dotki do oddania Welsha do hotelu. Rozumiem, ze Dotka upiera sie i chce mu pomoc, ale te spustoszenia mowia same za siebie i naprawde mialabym na waszym miejscu wyrzuty sumienia. Nie chcialabym klasc dzieci do zasikanych lozek, zegnac sie z TZ, stawiac na szali los mojej rodziny i udawac, ze jest dobrze. Zanim zaooponujecie - wiem, ze namawialyscie, tlumaczylyscie Dotce co i jak, ale wg mnie nie dosc skutecznie. Dotka obrala sobie cel - chce wyprowadzic psa na dobre i oddac go do DS,ale pytanie: ktory dom zdecyduje sie na adopcje i pokocha Welsha tak jak Dotka? Dotka, nie obraz sie,ale nie dasz rady. Za duzo obowiazkow i za malo czasu. Mam swoje 4 psy, w tym 2 demolki i chwilami mam zwyczajnie dosc. Na szczescie - wyrozumialego malza, ale to nasze psy i wszelkie problemy rowniez nasze. Nie zrozumcie mnie zle. Nie pisze dlatego, ze chce doprowadzic do pozbycia sie Welsha i na jego miejsce dac Twixa. Nie i jeszcze raz nie! Pomozcie Dotce i wytlumaczcie Jej, ze nie da rady i ze nie tedy droga. Zalatwcie mu hotel, Jamor zdecydowanie najbardziej kompetentny, szkoda Dotki i szkoda psa. Teraz mozecie juz bic [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/181095-ON-Welsh-czy-musi-opuścić-Dt-czy-możemy-mu-jakoś-pomóc/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] Dotka, nie obraz sie :lol: Rozsadek i tylko rozsadek. Pomozmy pomoc Dotce i tyle w temacie Quote
luisien Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='dota&koka']uff...jak dobrze :) luisien,ciesz się nim póki możesz,zaraz ja kładę na nim "łapę" :) napisz proszę,jak pierwsze wrażenia,jak on się czuje. powiedzcie ciotki,czy będziemy próbowały naprawić jego wzrok?wydaje mi się,że 7 lat,to ciut za wcześnie na ślepotę.moja mama chwaliła dr.Garncarza,operował oczy jej suczy. luisien,czy on jest już choć ciut weselszy?[/QUOTE] [FONT=Arial][SIZE=2]Nie zaszaleję ze zdjęciami dzisiaj, wybrał legowisko Majorki i ani drgnie:) Jest wyciszony, choć podobno w schronisku warczał na pracownika. On po prostu ma dosyć gwałtownych gestów, chce miziania, czułości ,respektu etc. Gdy go drapię za uchem przechyla głowę to w jedną to w drugą stronę-wpada w trans------moim zdaniem chce wreszcie się zrelaksować;) Czy weselszy- raczej spokojny, ale jeszcze nie wierzy ,ze nie jest w kojcu.. Gdy błyskałam lampą, reagował więc może, specjaliści są wśród nas!:lol: Jest kochany i będzie dobrze! Dzisiaj jeszcze spacer i spać- jutro robimy Twixa na bóstwo:evil_lol: jak się da! [/SIZE][/FONT] Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Pozwol mu odsapnac, na foty przyjdzie czas :lol: Kto zainteresowany pomoca - znajdzie foty w 1 poscie Quote
moni12 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Rozmawiałam z Luizką ,Twiksio leży spokojniutko w posłanku innego psiaka. Jest spokojniutki tak jakby chciał się wyciszyć , odpocząć ,nacieszyć ciepełkiem i spokojem. Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Odpoczywaj malenki, ciesz sie wolnoscia a my tu zadbamy o twoje dobre zycie :lol: Quote
tula Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='dusje']Odpoczywaj malenki, ciesz sie wolnoscia a my tu zadbamy o twoje dobre zycie :lol:[/QUOTE] Ale Dusje skoro Dota&koka ma tak trudną sytuację jak piszesz to jak przyjmie jeszcze Twixa do siebie? Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='tula']Ale Dusje skoro Dota&koka ma tak trudną sytuację jak piszesz to jak przyjmie jeszcze Twixa do siebie?[/QUOTE] Nie wiem. Dotka nie widzi problemu... ja - tak. Mysle, ze powinnismy szukac dalej, a pobyt u Dotki najwyzej na krotki czas. Nie powinnismy Jej obciazac. Dotka, nie gniewaj sie :lol: Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Pytanie: czy jakas mila ciotka zechce zrobic banerek dla Twixa?:lol: Bardzo prosimy o pomoc :lol::multi: Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='moni12']Dusje skrzynka pełna![/QUOTE] Juz pusta, a ja z psiulami na wieczorna wedrowke :lol: Quote
dota&koka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='moni12']Rozmawiałam z Luizką ,Twiksio leży spokojniutko w posłanku innego psiaka. Jest spokojniutki tak jakby chciał się wyciszyć , odpocząć ,nacieszyć ciepełkiem i spokojem.[/QUOTE] tak jak myślałam.... On zupełnie jak Koka-odpoczynek najważniejszy.ciepło,oby pełna miseczka i swój ludź na wyciągnięcie ręki były,więcej mu do szczęścia nie trzeba. Dusje,nie gniewam się,miło mi że ktoś martwi się o moje zdrowie psychiczne :evil_lol: ja,słowo harcerza,jestem pewna siebie.ale jeśli macie jakieś wątpliwości,zawsze Twix może być u mnie "przestankowo" w drodze do docelowego dt który może uda się znaleźć.najważniejsze,że pieso nie leży już w zimnym boksie,odrętwiały,czekający na swój koniec. Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Nie o watpliwosci chodzi. To, ze masz serducho dla psiakow nie ulega watpliwosci :lol: Idzie raczej o Twoj i psow komfort psychiczny i to wlasnie sprawa priorytetowa :lol: Ile kasy przewidujesz na karme? Gotujesz, czy raczej puszki i chrupy? Quote
anita_happy Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='dusje']Nie o watpliwosci chodzi. To, ze masz serducho dla psiakow nie ulega watpliwosci :lol: Idzie raczej o Twoj i psow komfort psychiczny i to wlasnie sprawa priorytetowa :lol:[/QUOTE] a ja sie boję o małza :/ dota - on wie, ze jeszcze jeden... bosze...tosz to gorsze od...."kochanie dziś znowu boli mnie glowa!!!!" Quote
dusje Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='anita_happy']a ja sie boję o małza :/ dota - on wie, ze jeszcze jeden... bosze...tosz to gorsze od...."kochanie dziś znowu boli mnie glowa!!!!"[/QUOTE] Czasami bywa jeszcze gorzej: Kochanie, jutro przyjezdza do nas moja mamusia i zostanie na miesiac, cieszysz sie? :lol::evil_lol: Quote
Energy Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='dusje']Czasami bywa jeszcze gorzej: Kochanie, jutro przyjezdza do nas moja mamusia i zostanie na miesiac, cieszysz sie? :lol::evil_lol:[/QUOTE] Może być jeszcze gorzej, że zostaje na stałe:evil_lol: Anita jestem i strasznie się cieszę, że mały już nie jest w schronisku:lol: Quote
anita_happy Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='dusje']kurcze, fotki nie wskakuja :shake:[/QUOTE] a masz????? Quote
Recommended Posts