Funky Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Hahahaha, jeszcze się nie pakujemy bo jutro, tzn. dzisiaj o 13:00 mamy ostatnią wizytę u lekarza! Mika vel Funky (tak już chyba zostanie, że mówimy do niej głównie Franciszek, bo osiołek na nic innego nie reaguje!) już zdrowa i merda ogonkiem aż furczy, ale jeszcze jeden zastrzyczek nie zaszkodzi :P Viva (jamniczka mojej mamy) i Reginka idą na zabieg: pierwsza ma poważne, chroniczne zapalenie zatok i przetokę, a Regał ma spory kamień na zębach i przy okazji ją doktor zrobi na 'nówkę'. Jedziemy we wtorek rano. Jak nasza Zdrapunia??? Quote
E-S Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Zdrapuniek kiepsko .... co prawda krwotoków nie ma, ale wczoraj wieczorem znowu drgawki, a cały czas jest bez życia, nie ma siły, leży jak błotko. Ma nielicznie chwile zrywów. Quote
Funky Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Kochana Maleńka :( Tak mocno trzymam kciuki, że aż mi palce drętwieją! E-S, za Ciebie też, Dzielna Kobieto :* U nas wszystko, poza oczkami, OK. Quote
Funky Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Kochane Cioteczki i pieseczki, już za kilka godzin jedziemy do domu. Zameldujemy się jak dojedziemy i rozpakujemy graty, a tymczasem Wy tutaj walczcie dzielnie z przeciwnościami losu i nie dawajcie się żadnym trutkom :) Zdrapuniu, powodzenia!!! Quote
eve-w Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Mika już szczęśliwa, teraz kolej na tą : :shake::shake: Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/196108-KOKA-malutkie-przera%C5%BCone-ca%C5%82e-w-dredach-psie-cia%C5%82ko-NA-CITO-do-WYCI%C4%84GNI%C4%98CIA!!!!!?p=15697951#post15697951 PILNIE BDT i ROZPOWSZECHNIANIE WĄTKU! Quote
E-S Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Funky, szczęśliwej drogi kochani ! Zdrapek jeszcze jutro też na zastrzyki i kroplówki. Dajcie znać, jak dojedziecie ! Całuję i jeszcze raz bardzo dziękuję, strasznie się cieszę, że mogłam Was poznać, szkoda tylko, że w takich trutkowych okolicznościach .... Quote
Funky Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Halo, halo! Jesteśmy już w domu :) Pierwsze siusiu i kupę na hiszpańskim trawniku mamy już za sobą - pełen, zdrowy sukces :D Franciszek (żywiej reaguje w dalszym ciągu na to imię, inne ma w nosie) zniósł podróż znakomicie! Grzeczna jest niemożliwie, no i wiecznie głodna! Zauważyliśmy, że bardzo wpatruje się w samochody, zwłaszcza białe i ożywia się widząc dzieci. Może ją ktoś 'zgubił' z samochodu? Nienawidzi operacji pt. przemywanie oczu i krople! No, warczy tak jak URSUS i praktycznie rzecz biorąc nie mam pewności czy mnie nie dziabnie. Ale ja się nie poddaję :D Dziewczyna jest wielkim pieszczochem i miziakiem, a stosunki z Reginką już lepsze - jamnior myślał, że zarządza światem, ale jedno porządne warknięcie Mikusia ustawiło go do pionu :D Tyle na gorąco, reszta na bieżąco... Buźka :* Quote
Andzike Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Super, że dojechaliście już do domu :) aż zazdroszczę Franciszkowi :D :D :D I domagam sie fotek :) Quote
Funky Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Franciszek już się zadomowił! Merda ogonem coraz mocniej, a - jak się okazało - bez smyczy staje się radosnym, brykającym tygryskiem :D Franciszek pod hiszpańską palmą (to drugie, to królowa Regina): A tu Franciszek już bez smyczy (byliśmy bardzo odważni, prawda?): Quote
E-S Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 O proszę, Franciszek pod hiszpańskim niebem ! :loveu::multi: Cały, zdrowy, oraz dyszący :D Też se podyszałam w Tatrach słowackich, aż mi zapalenie oskrzeli minęło :) Kumpela mnie pociesza, że też tak miała w ub. roku - w Tatrach oskrzela wyleczyła, wróciła do L. i za 3 dni miała to samo, wróciło ... zobaczymy. Frania już całkiem OK ? Biały samochód mogę wytłumaczyć - ja jeżdżę jasnym srebrnym. Dzieci kocha wszystkie, to prawda. Na warkoty nie zwracałam uwagi traktując je jako pogawędkę - ona tak samo warkocze jak się bawi, więc uważałam to za formę droczenia się i olewałam. Odespaliscie podróż ? Ja jechałam od wczoraj od 20, z przerwą na 4 h snu dzisiaj rano bo wymiękłam. Dalej mi się spać chce, zawsze odchorowuję długie podróże. Po powrocie z urlopu obligatoryjnie powinien być tydzień urlopu na dojście do siebie ! Taką mam inicjatywę ustawodawczą :D Quote
Funky Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Franek jest super pies! Nawet Reginie daje radę i ją ustawia po kątach, ale bywa też czasami przestraszony :-( Ktoś musiał ją bardzo skrzywdzić :placz: i jeszcze to pokutuje, i pewnie sporo czasu potrzeba, żeby maleńka całkiem wyluzowała. Ale damy radę :D Poranne miziania łóżkowe zrobią swoje :evil_lol: My już odpoczęliśmy! Mamy nadzieję, że Ty i Zdrapul już jesteście w pełni sił, co? Buziaki :* Quote
E-S Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Zdrapka tak, a ja po tej podróży to tak średnio ... muszę odespać :) Quote
mojamisia Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 No tak...byłam pewna ,że tutaj znajdę Funky i Franciszka i tego małego wyciora-Reginę:evil_lol: Witajcie "podpalmiarze":eviltong: U nas leje od wieczora:shake: Mruczydło wróciło jako zmokła kura:razz: Ściskamy Was serdecznie!:loveu: Quote
E-S Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Aaale Wam dobrze ... tu u nas paskudnie się robi. Zdrapka dzisiaj odzyskała humorek :D Dawny piesek - wrócił do żywych :D A jak Mika-Franciszek ? Nic tam w niej po trutkach już nie zostało ? Quote
Funky Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Niiiiic, a nic :cool3: Zdrowa i wiecznie głodna! Czy gdybym jej dała tyle ile ona chce to pęknie w końcu? I mizol jest kochany, i taką ma okrywę jedwabistą jak pluszaczek :) Już zaczyna odrastać, no to ja zaczynam czesać... Jest śmiesznie, bo ona niby warczy, ale chyba lubi to czesanie bardzo!!! I tak się do siebie przyzwyczajamy :loveu: mojamisia pożyczyła mi książkę o psim języku gestów więc niedługo będę z Mikunią (raczej chyba jednak Frankiem!) rozmawiać :D Strasznie kocham tego kudłacza! W domu twierdzą, że oszalałam :evil_lol: E-S - teraz ja jestem chora! Quote
leni356 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Domowy zestaw kudłacz i jamnior jest najlepszy pod słońcem :) Prawda, Ewa? :) Funky zazdroszczę, psiury boskie :loveu: Quote
E-S Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Owszem, the best :D Choć Bugi ma więcej w sobie jagdteriera niż jamnika ;) Quote
leni356 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 E-S napisał(a):Owszem, the best :D Choć Bugi ma więcej w sobie jagdteriera niż jamnika ;) Bugi to dla mnie zawsze będzie jamnik :grin: A kto robi poadopcyjną u Funky? :D Quote
E-S Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 leni356 napisał(a): A kto robi poadopcyjną u Funky? :D Ja, Bugi i Zdrapka, a co ? :D W lecie jakoś :D Quote
matrioszka2 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Zapomniałaś o kimś jeszcze ... :mad::mad::mad: Myślisz, że jak mnie nie widać, to mnie nie ma.:diabloti: Quote
leni356 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 E-S napisał(a):Ja, Bugi i Zdrapka, a co ? :D W lecie jakoś :D Zazdroszcze :) Quote
mojamisia Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 A nie potrzebujecie kogoś jeszcze do wizyty poadopcyjnej?:evil_lol: Quote
Funky Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Och Wy Ciotki, ja tu bez światła siedzę (czyli m.in. bez kontaktu ze światem), a tu jakieś plany się kroją :D Te głupie Hiszpany już mi - chwała Bogu - znowu prąd włączyli, ale co my tu przeżyliśmy?!? Debile ... kiedyś opowiem :D Ja nie mam nic przeciwko wizytom! Wszystko zorganizujemy, a potem fotki wrzucimy na dogo i będzie radocha! Franek ma cieczkę! Słuchajcie, jak ona w majtkach wygląda to szok! Jutro zrobię i wrzucę fotkę. Może się nie obrazi :P Teraz lecimy na siusiu więc buziaki i dobranoc :* Quote
Andzike Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Funky, my tu mamy mrozy okrutne, zawieje, zamiecie, śniegu po pachy itp... Dobij nas, jak tam u Was z pogodą ;) I wpadnij do Biszkopta - mojego tymczasowicza, myślę, że Ci się spodoba... ;) http://www.dogomania.pl/threads/197206-Biszkopt-s%C5%82odszy-od-lizaka-kud%C5%82acz-szuka-domu-na-zawsze!!! Quote
leni356 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Tak, tak, tyłki nam tu odmarzają, więc dawaj fotki z palmami i słońcem :) I pokaż dziewczynki, super są Quote
Recommended Posts