Qeeriefire Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Na razie nie ma co czytać zbytnio :D Dziękujemy i zapraszamy ;) Quote
Natalia&Cody Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Collie napisał(a):Na razie nie ma co czytać zbytnio :D Dziękujemy i zapraszamy ;) coś tam jest. ;) Quote
taxelina Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 powinnas dac linka tak w podpisie albo cos zeby nie zginal :) Quote
Guest papillonek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 westie_justa napisał(a):ja kurcze cały czas się zbieram do tej 101 tricks dogs ale jeszcze mi sie nie przewinęla nigdzie przez oczy.... My też mamy :) Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Ja bym mogła naszą odsprzedać :) Chodzi o książkę 101 psich sztuczek oczywiście :D A nad blogiem się zastanawiam ... Kto może potrafi zrobić edycję css , znacie kogoś ;) ? Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Mamy jeszcze stół, tylko na zdjęciu brak. Na wakacjach planuje jeszcze zrobić murek i huśtawkę, a w dalszych planach ścianę ;) Quote
Paula03 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Collie napisał(a): A nad blogiem się zastanawiam ... Kto może potrafi zrobić edycję css , znacie kogoś ;) ? A po co chcesz zrobić edycję css? :) A przeszkody bardzo fajne! Quote
Daga&Maks Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 świetny ten wasz tor :) zazdroszczę, że macie miejsce, żeby sobie taki tor postawić Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Paula03 napisał(a):A po co chcesz zrobić edycję css? :) A przeszkody bardzo fajne! Planuje zmienić serwis bloga na blox ;) Dziękujemy dagaa111 napisał(a):świetny ten wasz tor :) zazdroszczę, że macie miejsce, żeby sobie taki tor postawić Dziękujemy ;) I tak musimy dojeżdżać do toru :D Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Z powodu,że nie mam zdjęć przypomnę dwa amatorskie filmiki, które nie wyszły, ale są :D http://www.youtube.com/watch?v=boRL4IIbqbs&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=mz3ZAuhOxAE&feature=related Quote
Guest papillonek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Świetnie :D A już wszystko opanowane z książki? ja muszę kliker kupić ,a jaki Wy macie?? Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 [quote name='papillonek']Świetnie :D A już wszystko opanowane z książki? ja muszę kliker kupić ,a jaki Wy macie?? Nie wszystko :D Ale jakoś ta książka mi nie służy, jedyna zaleta według mnie to dużo obrazków, ale od dawna te metody na Nele nie działają, więc na własną rękę ją szkole , a książka leży zakurzona. My mamy kliker w kształcie kości (żółty), tak wygląda http://animalia.pl/produkt,3607,Trixie_Kliker.html i w kształcie łapki, tylko klips się nam oderwał http://animalia.pl/produkt,8018,Trixie_Kliker_w_kszta%C5%82cie_%C5%82apki.html Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Ostatnio zaczęłam szukać seminariów agility i znalazłam w końcu :D http://www.dogcampus.pl/index.php/seminaria Czy ktoś się wybiera ? Quote
Guest papillonek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 A co to są seminaria?Jakieś ośrodki szkoleniowe,szkolenia? zamierzam uczyc soniuche chodzenia na przednich łapach i targetowania tylnymi łapami,nosem to kliker jest niezbędny ;) i ogólnie się przyda :) Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 papillonek napisał(a):A co to są seminaria?Jakieś ośrodki szkoleniowe,szkolenia? zamierzam uczyc soniuche chodzenia na przednich łapach i targetowania tylnymi łapami,nosem to kliker jest niezbędny ;) i ogólnie się przyda :) To seminarium jest w Warszawie i jak jest napisane będą tam rady,uwagi, szkolenia etc. Coś w typie ośrodków szkoleniowych ;) Powodzenia :) Quote
Guest papillonek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Dzięki,a może Ty mi poradzisz jak zacząć?? twoje metody szkoleniowe skutkują w przypadku Soni ,więc chętnie przyjmę każde rady :) Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 papillonek napisał(a):Dzięki,a może Ty mi poradzisz jak zacząć?? twoje metody szkoleniowe skutkują w przypadku Soni ,więc chętnie przyjmę każde rady :) Dobrze wiedzieć :) W sprawie targetowania ? Nela nauczyła sie targetowania, ale tylko jeżeli chodzi o dotykanie nosem kulki na uchwycie :D Co do chodzenia na przednich łapach bardzo chętnie, chodz trudno jest to opisać, lepiej było by pokazać, ale nie mam jak, spróbuje w każdym bądz razie ;) Quote
Guest papillonek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Chętnie posłucham to może uniknę błędów :) lepiej zacząc najpierw targetowanie ,czy chodzenie na przednich łapach?A może najpierw chodzenie do tyłu(na razie umiemy tylko slalom do tyłu,ale myślę ,ze się przyda :)) Więc?? Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 papillonek napisał(a):Chętnie posłucham to może uniknę błędów :) lepiej zacząc najpierw targetowanie ,czy chodzenie na przednich łapach?A może najpierw chodzenie do tyłu(na razie umiemy tylko slalom do tyłu,ale myślę ,ze się przyda :)) Więc?? Więc tak :) : Najpierw proponuje komendę `cofaj` na którejś stronie już opisywałam bodajże dla justy, jeżeli opisać to powiedz . Dopiero później targetowania łapami i następnie chodzenie na przednich łapach (musisz jednak pamiętać,że pies długo się tak nie utrzyma, więc lepiej mówić o stawaniu na przednich łapach ;) ) Targetowanie łapami nie jest nie wiadomo jak trudną komendą, ale wymaga cierpliwości, czasu, umiejętności i oczywiście przysmaków. Połóż np. dwie książki za psem (pies w pozycji stojącej) Ty natomiast stoisz przed psem. Często pierwsze wejścia zdążają się przypadkowe, więc ważne jest utrwalanie i nagradzanie. Stojąc naprzeciwko psa zrób krok w jego stronę, odruchowo psiak powinien się cofnąć i wejść na książki (przydatna jest tu komenda `cofaj`) Jeżeli uda się pochwal i nagrodź. Wiele następnych prób może być udanych lub nie, ale nie można się poddawać. Trzeba powtarzać ćwiczenie aż przeważą sukcesy i wtedy pies zrozumie,że ma tylne łapy i będzie wiedział już o co Ci chodziło :D Z czasem ogranicza się podchodzenie w stronę psa i podwyższa dany przedmiot. Na początku proponuje nie za wysoki przedmiot, ja używam na początek ok. 6 cm wysokości i dość szeroki przedmiot. Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Zmotywowałaś mnie w tej chwili aby spróbować targetowania łapami z Nelą, no i właśnie próbujemy i już są postępy :-o Nela kilka razy weszła i zaczęła pojmować,że ma tylne łapy :D Quote
Yuveza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='Collie']Zmotywowałaś mnie w tej chwili aby spróbować targetowania łapami z Nelą, no i właśnie próbujemy i już są postępy :-o Nela kilka razy weszła i zaczęła pojmować,że ma tylne łapy :D Ja już nauczyłam targetowania przednimi łapami bez klikera;) a teraz robimy tylne też idzie bardzo dobrze:D a jak tam seminaria ja właśnie szukam:) a co do chodzenia na przednich łapach to też planuje ale najpierw trzeba nauczyć targetowania tylnymi łapami następnie wyżej wchodzenia nimi na sciane i dopiero chodzenia na przednich więc to nie od razu;) może w końcu do tego sie dojdzie:D no i kontynuujemy kształtowanie, tylko w końcu musze kupić ten kliker:) będzie łatwiej aczkolwiek nie jest on niezbędny;) [quote name='Collie']Zmotywowałaś mnie w tej chwili aby spróbować targetowania łapami z Nelą, no i właśnie próbujemy i już są postępy :-o Nela kilka razy weszła i zaczęła pojmować,że ma tylne łapy :D miaąłm to samo :evil_lol: że jednak cos tam z tyłu jest:) Quote
Qeeriefire Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 westie_justa napisał(a):Ja już nauczyłam targetowania przednimi łapami bez klikera;) a teraz robimy tylne też idzie bardzo dobrze:D a jak tam seminaria ja właśnie szukam:) a co do chodzenia na przednich łapach to też planuje ale najpierw trzeba nauczyć targetowania tylnymi łapami następnie wyżej wchodzenia nimi na sciane i dopiero chodzenia na przednich więc to nie od razu;) może w końcu do tego sie dojdzie:D no i kontynuujemy kształtowanie, tylko w końcu musze kupić ten kliker:) będzie łatwiej aczkolwiek nie jest on niezbędny;) miaąłm to samo :evil_lol: że jednak cos tam z tyłu jest:) Widziałam na blogu :D Ja klikera przestałam używać już dawno z parę lat temu, jakoś wole Nele uczyć bez niego, ale za to inne psy za pomocą klikera uczę ( na życzenia właścicieli:razz:) Justa i co sądzisz o tym seminarium ;) ? Quote
Recommended Posts