Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest papillonek
Posted

Przynajmniej nie zakopuje skrzydełek w ogródku jak Sonia :onfire::huh::wallbash: :evil_lol:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='papillonek']Przynajmniej nie zakopuje skrzydełek w ogródku jak Sonia :onfire::huh::wallbash: :evil_lol:[/QUOTE]
Musi gromadzic zapasy na kryzys :evil_lol: Nie zakopuje ,bo nie mamy ogródka,chyba jedyny plus braku :diabloti:

Chociaż... może na 9 pietrze jakoś zrobię :grin:

Posted

[quote name='Collie']Miał ucztę , co prawda krotka :evil_lol:
A jak Wam idzie nauka komendy `cofaj` , działa ?[/QUOTE]

działa :) teraz tylko wchodzę powoli w psa a on sie cofa :) moze nie szybko ale zawsze cos :) teraz zaczynamy glupoty robic z miska i pudłem oraz tak spontanicznie ucze go machania łapa :)

Posted

[quote name='deer_1987']tak znam to dwa psy w lozko a dla nas miejsca nie ma :mad:[/QUOTE]
:diabloti:
Chyba jeszcze nie jeden właściciel to zna :razz:

Posted

[quote name='westie_justa']Hehe oczywiscie wśród zabawek musiał znaleźć sie patyk:evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='border collie']przecież patyki to podstawa hehe.Ale zabawek to ma naprawdę dużo.Życzymy Neli sukcesów na treningu agility![/QUOTE]

Dziękujemy za odwiedziny. U nas patyki to już tradycja :scream_3:

Posted

[quote name='ola&neo']ale lans z zabawkami 8-)
bardzo lubie zdjecie psinki kiedy widac oczko :loveu:[/QUOTE]
Tak to jest jak każda kolejna osoba kupi zabawkę :razz:
Dziękujemy , a co do komedy cofaj to ciesze się , ze działa ;)

Posted

Fajnie!
Próbowałam kiedyś Ruby tego nauczyć, ale nie szło nam za dobrze. Jest chyba trochę zbyt ciężkiej budowy i ciężko byłoby się jej tak wybić.
A jak uczyłaś tego Nelę?

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Fajnie!
Próbowałam kiedyś Ruby tego nauczyć, ale nie szło nam za dobrze. Jest chyba trochę zbyt ciężkiej budowy i ciężko byłoby się jej tak wybić.
A jak uczyłaś tego Nelę?
Dziekujemy , nawet bernanczyki potrafia , wiec Ruby tez może > http://www.youtube.com/watch?v=jmU49kzMsuk&feature=youtu.be

Pomysł przyszedł ponad godzinę temu. W pozycji tzw. żółwia na ziemi , trzymając w ręce przysmak, kazałam Neli zostać za mną w pozycji `stój`. Reka pokazałam jej za moja szyja przysmak i powiedziałam ` hop , plecy.`
Początki były trudne , kładła się obok mnie , próbowała tylko przednimi łapami wskakiwać. Ale ułatwiło nam to , ze Nela zna komendę `hop` i po niedługim czasie wskoczyła. Następnie przedłużałam czas jak ona jest na plecach i trochę się podnosiłam . Psy , ktore znaja komende `wskok w rece ` latwiej sie ucza wejscia na plecy.

Posted

w wakacje tez mam taki plan z wchodzeniem na plecy :)
zdjecie 1. jest najlepsze!
kiedy bedzie gotowa na wskakiwanie na plecy kiedy ty sie tylko pochylasz?

Posted

[quote name='deer_1987']Ale zdolna! :loveu:[/QUOTE]
Dziękujemy

[quote name='ola&neo']w wakacje tez mam taki plan z wchodzeniem na plecy :)
zdjecie 1. jest najlepsze!
kiedy bedzie gotowa na wskakiwanie na plecy kiedy ty sie tylko pochylasz?[/QUOTE]

To powodzenia , Neo jest trochę większy , ale i takie psy dają rade.
Tak , pochylam się, wydaje komendę `plecy` i Nela wskakuje.