Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest papillonek
Posted

Ja też myślałam ,że Sonia nigdy nie złapie równowagi przy proszeniu ,a teraz usiedzii na tyłku nawet minutę i strasznie słodko przy tym wygląda :D
Trzeba wierzyć w swojego psa chociaż niektóre rzeczy mogą przychodzić mu trudniej niż innym psom:) jak to Angelka powiedziała ,,Cierpliwość jest cnotą"...

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

tak mojej akurat komenda proś przyszła bardzo łatwo, nawet jak dostaje coś do pochrupania, jakiś denta-stix to od razu siada na dupce i łapkami macha, super wygląda.
Mówicie wierzyć w swojego psa..... hmmm może, tylko ze Dota ma słaby refleks nawet piłki w powietrzu nie umie złapać, Axowi to już lepiej idzie, ale on z kolei jest ciężki i nie wiem czy by tak podskoczył :evil_lol:

Posted

Motywacja psa jest bardzo ważna . Nela na początku w ogóle nie interesowała się frisbee i nie chciało jej się łapać. aAle teraz oglądaliśmy film krok po kroku jak nauczyć łapania frisbee i się udało :multi:Nela nie może się doczekać aż wyjme dysk .

Guest papillonek
Posted

A może justa treser do frisbee nie umiejetny...Dużo zależy od przewodnika nie można wszystkiego zarzucać psu.
Może frisbee za twarde może źle rzucasz?

Posted

Ja jeszcze nie uczyłam frisbee:D nawet dysku nie mam.... tylko chodzi mi o samego psa, ze Ax duzy i cięzki, a Dota mała i niska, ale warto spróbowac, kupie frisbee i potrenujemy:lol:

Posted

Nawet nie próbowałaś, a już wątpisz w Doti :diabloti:
Polecam dysk z materiału Trixie na początek .
justa musisz się nauczyć rzutów podstawowych takich jak backhand i foater , przydatny jest też roller na dobry początek. Jeżeli zle rzucisz psu dysk to pies nie złapie poprawnie . Jak chciałam zaczynać dopiero uczyć Nele dogfrisbee to myślałam , że rzucanie to żaden problem , a tu się dowiedziałam , że są różne uchwyty , rzuty:razz:

Posted

Agnieszkaa napisał(a):
collie- a kiedy będą nowe foteczki Neli? :loveu:
Pozdrawiamy:)

Przeziębiona jestem i zdjęć ze spaceru nie mam , a w ten weekend na wystawe psów się wybieram ;).W poniedziałek postaram się wstawić .

Guest papillonek
Posted

westie_justa napisał(a):
I dla mnie westie_justy też:D
a na jaką wystawę? różne psy czy jakieś konkretne?

chodziło mi żeby cyknęła papillona hahaha

Posted

Dzisiaj już po wystawie
Głównie poszłam na wystawe dlatego , że są pokazy toru agility , tańca z psem , dogfrisbee :D
Dzisiaj były psy z pięciu grup FCI (II, III, IV, V, VII ) , a jutro z pozostałych pięciu FCI (I, VI, VIII, IX, X).
Przy okazji wystawy kupiliśmy Neli nowe legowisko na targach :lol:
westy widziałam , a papillony jutro będą ;)

Guest papillonek
Posted

To znaczy ,że rasa nie robi się popularna na szczęście ;)

Guest papillonek
Posted

No to do dzieła :D
Ah prawda zapomnialam ,ze westy to nie psy ozdobne tylko terriery i nie trzeba z nich robić różowych piesków salonowych :D

Posted

no i co z tego, mam ją wywalic na dwór do budy :-? zresztą przecież jej nie zależy jaki ma kolor szelek, i nie trzeba, kto Ci tak powiedział, mi się taka podoba i taka jest, a terrierem pozostanie:D bez względu czy będzie leżała w domu przy kominku i będzie miała różowe szelki, czy będzie na dworze, ze skórzaną czarną obrożą, charakter terriera jej nie zmienię;)

Guest papillonek
Posted

Nie będę justa komentować tego co piszeswz ,bo to jest sprzeczne z tym co robisz.
Ach śliczny papillonek sierść ma podobną do Soni też nie za długą ślicznioch z niego dziękuję :D
jeden był,czy więcej?Nie ma bata ja też jadę do Białego!

Posted

Nie wiem co w tym sprzecznego:-? napisałam tak, żeby Cię przekonać że nie jest tak jak ty to spostrzegasz, bo przez zdjęcia i napisy, różnie można wszystko odebrać;)