lilith27 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 kalisi sansa i kaliska wiecznie zmarszczone czoło czyli sansa Quote
lilith27 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 sansa i aria pod budą aria na pierwszym planie eddark i chyba z pelą z tyłu kaliska aria mamcia i trix, którego wszędzie pełno Quote
lilith27 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dziewczynki są bardziej wycofane niż chłopcy matka nie akceptuje innych zwierząt ciągle szczeka na inne psy na ulicy zabrałam ze sobą fionkę do nich był pisk......bo bardzo się bały, jeszcze chyba za wcześnie było matka za to bardzo szczekała zwierzaki żyją w izolacji od obcych zwierząt, krzyków, hałasów nie wiem jak zareagują na nową sforę tym bardziej, że matka jest niechętna no i wystraszona, nie można więc na nią absolutnie krzyczeć czy gwałtownie karcić słowem, co komplikuje sytuację mam za mały kontakt z vendi, żeby ją przyzwyczajać skutecznie do ludzi........ jadę tam i posiedzę pół godziny, czasem godzinę ale przy 8 zwierzakach ( w tym 7 szczeniakach) ciężko poświęcić jej dużo uwagi co innego zabrać jedno zwierzę do nowego stada, a co innego całą rodzinę w inne miejsce jeden piśnie, matka się nakręci zacznie szczekać a małe się wystraszą wyczulam, że przenosiny mogą być problemem Quote
wiking042 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='lilith27']rozumiem, że na razie to tylko dywagacje Anny? to przecież nic jak oddanie psów innym dogomaniakom (internautom)......... nie mniej jednak mimo pogody podjęłam próbę zrobienia zdjęć być może zanim ta pani przyjedzie z Niemiec dziewczyny znajdą domki (...) Lilith, to nie są dywagacje AnnyA, tylko jeśli już - moje. Anna tylko odpowiedziała na moje zapytanie na wypadek, gdyby 15-go zostały nam jednak psy bez DS i DT, podczas gdy oboje przecież wyjeżdżamy. Uważam, że Anna, dokładnie tak jak Ty, postąpiła niewiarygodnie wspaniałomyślnie biorąc na siebie - tak jak Ty teraz - obowiązek opieki nad taką sforą psów. A że przypadkiem pojawiła się możliwość przekazania aż pięciu psów, w tym Vendeli, na DT i do dalszej adopcji - opisałem to, i wydaje mi się, że z nieba nam to spadło! Jeśli nie ma logiki w tym, co piszę, niech mnie ktoś oświeci. Niestety, nie bardzo wierzę, że zdążymy wyadoptować wszystkie psy do 15-go. Poza tym ja naprawdę teraz mam bardzo mało czasu, w ogóle nie powinienem w ciągu 12-tu godzin wychodzić z pracy, zwalniać się, brać urlop włącznie z sobotami. A muszę już jakoś zaplanować rozwiezienie trzech piesków i ewentualny wyjazd do Anny. CO Z RESZTĄ, JEŚLI NAWET BĘDĄ DOMKI? POJEDZIE KTOŚ ZA MNIE? ZROBI WIZYTY PA? Ileż to jest wyjazdów, ileż rozmów telefonicznych (już wygadałem abonament, a nowy dopiero 10-go) w ciągu tych 12 dni!:shake: A teraz inaczej: Lilith, psy u Ciebie mają jak w bajce, rosną jak na drożdżach, są bezpieczne i kochane przez Ciebie, ...i robisz piękne zdjęcia! Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby były u Ciebie jak najdłużej póki ich nie wyadoptujemy, albo najlepiej - na stałe! Ale przecież to nie wchodzi w grę, prawda? A gruba krecha przyjdzie już 15-go... I jeszcze jedno: robaki, czy kleszcze, nawet podwójnie dla wszystkich piesków - to nie jest duży wydatek. Ale wścieklizna, wirusówki i chip dla Vendeli, paliwo na wyjazdy - to już jest trochę... Muszę wiedzieć, co robimy, a w przypadku, gdy nie przekażemy piesków tej pani - czy ktoś nam pomoże?? Mamy czas tyko do 15-go. Quote
lilith27 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ja wiem, co znaczy zorganizować się logistycznie, wiem jaki to ciężar bo to przechodziłam miałam na głowie jeden miot z matką do wydania sama też robiłam ogłoszenia i początkowo również sama się nimi opiekowałam za rachunek raz mój i męża miałam ok. 500 złotych jak dobrze pamiętam umordować mnie chciał :) dodatkowo ogromna odpowiedzialność i strach, bo co jak się zły dom wybierze? jakkolwiek jednak ............... dopóki jest to sprawa nie potwierdzona i tylko spekulacje (bez znaczenia czyje)......należy starać się walczyć o adopcje wszystkich maluszków psiaki są piękne i młode..... no.....z matką faktycznie może być problem i myślę, że nie ma co panikować......urlopy się skończą, nam i potencjalnym ds-om w wizytach PA dogomaniacy pomogą trzeba tylko poszukać wsparcia może w transporcie też da się coś zorganizować czasem pati rzuca haslo, że gdzieś jedzie jest też wątek transportowy nie ma co się załamywać Quote
wiking042 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Ok, zobaczymy. Mnie tylko bardzo martwi, że 15-ty jest już tak blisko... Quote
wiking042 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='kasumi']widzę, że mowa o p.Ilonie :) to złota kobieta :) wzięła od nas ze schronu Nutkę - 15 letnią spanielkę z ropomaciczem i wieloma innymi schorzeniami....:) Dzięki, kasumi, nie zauważyłem wcześniej Twojego wpisu. Cieszę się, że wiesz o kim mowa, i że masz o tej pani tak dobre zdanie :lol::lol::lol: Quote
anhata Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Właśnie wróciłam z Ukrainy. Zapamiętam widok nędzy i rozpaczy. Nie mówię już tylko o warunkach mieszkalnych i drogowych, tylko o problemie bezdomych zwierzaków. Na każdej wsi są stada psów. Psiaki trzymają się razem, leżą obok siebie. Najwięcej jest ich przy sklepach i zabytkach. Widziałam pełno chorych zwierząt, suk z cycami po ziemię :/ Nawet w samym Lwowie sytuacja wygląda podobnie. Turyści starają się je dokarmiać. Jak kupiłam jedzenie w sklepie, to nie wiedziałam któremu mam dawać. Tyle wygłodniałych mordek było dookoła mnie :/ Quote
anhata Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Pójdę dziś poszukać tego psiaka z Chrobrego. Tylko co dalej ? Quote
kasumi Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Conan wiele dni błąkał się po ulicach. Samotny, głodny - szukał swojego miejsca na Ziemi i człowieka, który go pokocha. Nie lubił zimnych, samotnych nocy, wody z kałuż i jedzenia na śmietniku. Ale nikt nie chciał dać mu niczego więcej. Przemierzał ulice i wędrował czasem na czyjąś posesję. Tam niekiedy dostał miskę wody a czasami ... kopniaka. W końcu trafił do schroniska...., do zimnego, betonowego boksu.....Conan, to psiak w typie huskiego/wyżła i ma ok. roku - jest samcem. Aktualnie przebywa w radomskim schronisku. Pokaż mu, że życie może być piękne! Zaadoptuj Conana - oryginalnego psiaka. On pragnie głaskania, miłości, ale i regularnych spacerów, których niestety brak w schronisku....:( Jeśli chcesz zaadoptować Conana zadzwoń/napisz: Kasia - 507 237 447 [email protected] http://imageshack.us/g/97/dsc00741znt.jpg/ Quote
kasumi Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 AZIR, to młody, roczny samiec. Jest psem średniej wielkości (23 kg.) Jak każdy młodziak chce się bawić, biegać i być z ludźmi. Ale niestety, nie może mieć żadnej z tych rzeczy, ponieważ znajduje się w schronisku dla zwierząt. Jego życie nie jest łatwe – betonowy boks, kraty, spacer raz w tygodniu... Lecz gdy już wyjdzie z boksu jest wulkanem energii! Chce wykorzystać jak najlepiej to 15 minut spaceru - biega i szaleje :) Szukamy kogoś, kto zechce ofiarować AZIROWI godne warunki, w których będzie po prostu szczęśliwy i bezpieczny. On tak bardzo chciałby być codziennie przytulany i głaskany... Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś o AZIRZE lub go adoptować to zadzwoń : Kasia 507 237 447 lub napisz: [email protected] Pies znajduje się w Radomiu. Możliwa jest pomoc w zawiezieniu go do nowego domu. Warunkiem adopcji jest pomyślnie przeprowadzona wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. http://imageshack.us/g/807/dsc00752o.jpg/ Quote
kasumi Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Zobaczcie na to psisko.....z Radomia.....był już w 3 schroniskach i jednym DT zbieramy na hotel ze szkoleniowcem.... p o m o c y! http://www.dogomania.pl/threads/209872-Strike-ju%C5%BC-w-3-schronisku!-Potrzebne-deklaracje-na-DT-i-behawioryste! Quote
wiking042 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='anhata']Pójdę dziś poszukać tego psiaka z Chrobrego. Tylko co dalej ? Dziś z Anhatą i Ewą, jej mamą, znów widzieliśmy pieska na Chrobrego. Stary schemat: piesek szuka swojego pana i kilka razy dziennie pokonuje trasę z XV-lecia na Michałów i z powrotem przemieszczając się po krawężniku wzdłuż środkowego pasa zieleni na Chrobrego. Widzieliśmy to, widziała i dzwoniła do mnie DORKA, potwierdził to dyżurny przy bramie wjazdowej Komendy Policji. Piesek w swojej wędrówce wiele razy przechodzi to na jedną, to na drugą stronę jezdni, a potem znów na pas środkowy. I tak od ponad trzech tygodni... Ale zachodzi również na parking policji i dalej, pod stołówkę komendy. Tam dokarmiają go kobiety ze stołówki. Chcemy z Anhatą dowiedzieć się, gdzie piesek dostaje jedzenie i podłożyć mu tam prochy nasenne. Ale żeby go odłowić musi być stale na oku, zwłaszcza, jak zje prochy. Ja praktycznie nie jestem w stanie w ciągu dnia za nim chodzić. Anhata będzie robiła, co w Jej mocy, ale jednej osobie będzie bardzo trudno. Każdy przecież ma jakieś swoje obowiązki w ciągu dnia. Potrzebne jest skoordynowane działanie paru osób. Najważniejsze, to złapać psa. Potem się będziemy zastanawiali, co dalej. Inaczej on zginie. Pomóżcie nam uratować psa. Już coś wiemy o nim, trzeba tylko to wykorzystać, a działanie podzielić między siebie. To może się udać, ale sama Anhata nie da rady. Ja potem mogę zawieźć psa wszędzie, gdzie będzie potrzeba. Zdjęć dziś nie zrobiłem, ale może Anhata coś wklei... Quote
wiking042 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='moni12']Twix zostaje juz na stałe w DT.[/QUOTE] Super, wspaniała wiadomość! :lol::lol::lol: Quote
Monday Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Rudy - ten z 10 boksu/npwe boksy...ma podobno dom. Dzwoniła wczoraj do mnie Patrycja :) Kinga, jak będziesz, możesz od Kasi się czegoś dowiedzieć???? http://www.dogomania.pl/threads/194591-Święty-krzyż-pies-z-guzem-w-schronie!Na-miejscu-został-10kg-corgi-świętokrzyski I co z tą sunią z 5 kwarantanny? Ile ona ma lat? Pytał się o nią ktos? Quote
Monday Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='lilith27']ktoś ogłasza szczeniaki? jakiś tekst jest? Ja ogłaszam szczeniaki http://tablica.pl/oferta/aria-sliczny-szczeniak-bezdomny--IDaBpx.html http://tablica.pl/oferta/pela-miesieczny-szczeniak-bezdomna--IDaBrd.html http://tablica.pl/oferta/mala-mama-opuszczona-porzucona-samotna-IDaBfP.html http://tablica.pl/oferta/sansa-miesieczna-sunia-juz-bezdomna--IDaBrN.html http://tablica.pl/oferta/kalisa-miesieczne-cudo-bezdomna--IDaBqn.html Quote
kasumi Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 http://gruper.pl/polska całkiem fajna promocja :) i w związku z tym przywiozę do schronu trochę smakołyków i zabawek dla szczyli :) Quote
kasumi Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Bardzo pilnie poszukuję jakiegoś psa, najlepiej z DT do 2 lat, średniak, sierść w miarę krótka, bo będzie mieszkał w bloku i w roku szkolnym będzie zostawał ok. 6-8h sam w domu (czyli standard) obojętnie jaka płeć i maść Pani z Wawy, 2 dzieci - 11 i 16 lat....myślę, że Pani jest OK :) Quote
pati851 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 kasumi Rudy nr 6 na liscie z pierwszej strony trafildo domku, przenies go Quote
Recommended Posts