anovip1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 "][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Pojechaliśmy do Warty. Cel podróży jeden, ściśle określony ,jednoznaczny: odnalezienie adoptowanego ze schroniska, zaginionego Nelsonka. Jazda po okolicznych wioskach, rozwieszanie ogłoszeń ,rozmowy ludźmi……… Nagle pojawił się on.. ….. Mały ,czarny , roztrzęsiony, zwinięty w kuleczkę ,leżący na ulicy 8 kilogramowy szkielecik. Wystraszony , ogonek podkulony, cały trząsł się ze strachu. Nie mieliśmy sumienia, by pozostawić go samotnego, kopanego, przeganianego . Dowiedzieliśmy się że psiaka kilka tygodni temu wyrzucono z samochodu .Chciał zaufać ,bał się . Widać ,że tęskni ł za człowiekiem ,jednak wydarzenia z ostatnich tygodni sprawiły że obawiał się . Prawdopodobnie doznał nie raz krzywdę ze strony człowieka. Głód zrobił swoje. Zbliżył się , czujnie obserwując nasze zachowanie zaczął zjadać jedzonko . Dał się pogłaskać, niestety złapanie go graniczyło z cudem .Z przeraźliwym piskiem i skowytem uciekał. Sama nie wiem jak udało się go złapać. To był moment i psiak był mój. Początkowo trząsł się i piszczał , właściwie płakał ten niepokój ,strach w oczkach jest nie do zapomnienia. Tulony ,całowany i głaskany , poczuł się kochany . Odkrył swój kryształowy charakter. Uwielbia bliskość człowieka, głaskanko , kocha zabawę .Przebywa w domu tymczasowym. Jest grzeczniutki , pięknie chodzi na smyczy. W domu zachowuje czystość.[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]NIKO PROSI O DOMEK[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2]"][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Palatino Linotype]NIKO CZEKA NA ZABIEG KASTRACJI,[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]ZOSTANIE ZASZCZEPIONY,ZACZIPOWANY I ODROBACZONY.[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]PROSIMY OSOBY KTÓRE LOS NIKUSIA[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]UJĄŁ ZA SERCE [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]o wpłaty na konto:[/FONT] [FONT=Palatino Linotype][FONT=Tahoma][SIZE=3]Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"[/FONT][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993[/FONT][/FONT][FONT=Palatino Linotype] [SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]ul. Chłędowskiego 1/8 [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Łódź 93-239[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]z dopiskiem "Darowizna dla NIKO "[/FONT] [/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Palatino Linotype]Kontakt w sprawie psa[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Palatino Linotype][email protected][/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Palatino Linotype]tel. 886-303-309[/FONT][/FONT] Quote
anovip1 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
zuzka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ale ślicznota :loveu:.Eh ludzie ludziska kiedy to się skończy :angryy: . Quote
ciapuś Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dziękuje za zaproszenie jest śliczny i mam nadzieję ze szybko znajdzie dom Trzymam za to mocno kciuki Quote
rita60 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Witaj sliczny bruneciku........trzeba ci jakies ogłoszonka porobic. Quote
Niewiasta_21 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nikuś zmienił się dosłownie na naszych oczach z przerażonego stworzonka w radosnego, grzecznego psiaka. Ma dużo energii w sobie, uwielbia sie bawic, nadaje sie do dzieci i bardzo szybko się przywiązuje. Zasługuje na dobry domek. Quote
Borówka16 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Cudny Niko :loveu::loveu::loveu: Ehh...ludzie :shake: Quote
Jagoda1 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Mały, śliczny, kocha ludzi... toż to ideał;) Quote
anovip1 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [FONT=Palatino Linotype]Kto pokocha ślicznego czarnuszka ?[/FONT] /"][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] Quote
anovip1 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Nikuś pomimo swoich traumatycznych wspomnień z ulicy , która ostatnio była jego domem szybko zaufał człowiekowi. Pokochał nas i pragnie jak najszybciej trafić do swojego domku. Quote
agata51 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 To ja mam przyjemność być opiekunką Nikusia. Właściwie wszystko już zostało powiedziane, a że jest piękny, widać na zdjęciach. Ma cudownie jedwabistą sierść - nic tylko głaskać to to i miziać. To naprawdę bezproblemowy psiak. Jest u mnie od tygodnia, na początku był nieco płaczliwy i wystraszony - nic dziwnego, wpadł w towarzystwo trzech, niezbyt przyjaźnie nastawionych do niego potworów, których zżera zazdrość i nienawiść do wszystkiego, co ładuje się na kolana i domaga się pieszczot ich ukochanej pańci. Najbardziej nieprzekonany do Nika jest Mixer i to już się pewnie nie zmieni - burczy na malucha i wodzi za nim morderczym spojrzeniem. Na szczęście na nic więcej go nie stać. Zresztą, Niko już się do tego przyzwyczaił, a nawet zaczyna odwarkiwać. Holka go olewa (jak resztę towarzystwa), a Betka, życzliwie usposobiona do wszystkich psów, zachęca go coraz skuteczniej do zabawy. Szykują nam się niezłe szaleństwa, tym bardziej, że z Nika powoli wychodzi niezły zadziora. Na spacerach też nie jest już zahukanym biedactwem i nie daje sobie w kaszę dmuchać. Ale tylko wtedy, gdy spotyka nazbyt nachalnego psiaka i nie ma w tym cienia agresji - ot, burknie na natręta i tyle. Poza tym uwielbia się bawić wszelkimi zabawkami, patyczkami i... suchymi liśćmi. Do tej pory nie spuszczałam go ze smyczy, trochę się boję, bo Niko jest jeszcze jajeczny i temperamentny z niego chłopak, ale chyba nie wytrzymam i zaryzykuję. Może już jutro... Quote
olgaj Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Agatko bardzo dziękujemy za wsparcie domem :) Quote
rita60 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 http://www.eoferty.com.pl/niko_psi_arystokrata_wyrzucony_na_wsi_208175.html -kupiepsa -e-zwierzak.pl -przygarnijzwierzaka -adopcjeorg -neeon -psiamania.pl -kokosy.pl -CafeAnimal -kupsprzedaj ofertka.pl -gumtree -Szerlok.pl -przylepa.pl -OLX Powodzenia malenki bruneciku:lol: Quote
anovip1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Dziękujemy rito z ogłoszenia dla czarnuszka:Rose: Agatko,może wstrzymajmy się z tym testem Nikusia ;) On uwielbia zabawę , jak bryknie z Betką .... ciężko będzie ich dogonić:evil_lol: Quote
rita60 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Pokazuj swoj sliczny pycholek malenki......... Quote
anovip1 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Nie dajmy Nikusiowi długo czekać na domek. Psiak tak długo ,samotnie błąkał się po ulicy.Teraz ,gdy trafił do dt bardzo przyzwyczaja się do swoich tymczasowych opiekunów. Rozstanie z nimi będzie kolejnym,ciężkim przeżyciem. Proszę o pomoc w szukaniu domku dla maleństwa. Quote
wanda szostek Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='agata51']......... Do tej pory nie spuszczałam go ze smyczy, trochę się boję, bo Niko jest jeszcze jajeczny i temperamentny z niego chłopak, ale chyba nie wytrzymam i zaryzykuję. Może już jutro... Nie ryzykuj. Jeszcze za wcześnie, chyba że puścisz go na długiej lince. Gdyby poleciał to trudno byłoby go znaleźć i złapać. Przyjdzie na to czas. Quote
agata51 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='anovip1']Dziękujemy rito z ogłoszenia dla czarnuszka:Rose: Agatko,może wstrzymajmy się z tym testem Nikusia ;) On uwielbia zabawę , jak bryknie z Betką .... ciężko będzie ich dogonić:evil_lol: Rita, i ja dziękuję bardzo, bardzo. Niko z Betką nie bryknie, bo wychodzą osobno - Niko sam, a Betka z Mixerem. Natomiast Niko nieźle zaczyna brykać z Betką w domu - istne szaleństwo. A nie mówiłam? [quote name='wanda szostek']Nie ryzykuj. Jeszcze za wcześnie, chyba że puścisz go na długiej lince. Gdyby poleciał to trudno byłoby go znaleźć i złapać. Przyjdzie na to czas. Jeszcze nie zaryzykowałam. Matko, przecież to ja się boję najbardziej. Ale myślę, że już niedługo to zrobię - nie sądzę, żeby Niko czmychnął. Na wszelki wypadek zacznę od długiej linki. Niko zaczyna wykonywać polecenie "siad" - najchętniej, jak widzi smakołyk w mojej dłoni. Czasem go ponosi i zamiast siadać, tańczy na tylnych łapkach. Quote
olgaj Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Agatko, jak on do dzieciaczków się zachowuje? Dzieciaki są w wieku około trzech czterech i pięciu lat :) Quote
wanda szostek Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Piesek jest bardzo fajny tylko te adopcje jakoś stoją. Ze spuszczeniem go będziesz mogła zaryzykować jak biegając na lince czy też 5 m smyczy będzie pozytywnie reagował na każde Twoje zawołanie. Na swobodzie pociągną go zapachy i może stać się głuchy. Bardzo proszę jeżeli ktoś może podnieście czasami moje psiaki z podpisu, bo jestem jeszcze poza netem i prawie nikt do nich nie zagląda a zima blisko. Quote
Jagoda1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1282509402 ...ale udał sie dt czarnuszkowi, nie tylki fajni ludzie, ale i jeszcze dwa psiaki do zabawy:). Pozdrawiam Ciebie, Męża, uściski dla szorściaków. Quote
Recommended Posts