agusiazet Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 Rozmawiałam z Fur. A więc tak noc minęła Iwie niespokojnie, była zestresowana, o drugiej nad ranem wyciągnęła Panią na spacer i całą noc łazikowała, odwiedzając wszystkich domowników i wypróbowując ich legowiska:) Ale Pani była tego świadoma, że pies musi się zaaklimatyzować. Na temat nowej właścicielki Fur mówiła w samych superlatywach, że świadoma, odpowiedzialna, psiolubna. Na dziennym spacerze Iwka wytarzała się w jakiś świństwach, ale została tylko wytarta, bo przy jej gabarytach i stresie Pani uznała, że nie będzie jej denerwować kąpielą dodatkowo. Podpisanie umowy i ew. zdjęcia wśrode, podczas kolenej wizytu u rodziny Iwy! Quote
Tola Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Ja tez rozmawiałam z fur, bo juz nie mogłam wytrzymać, od rana myślałam jak tam nasza molosowata w nowym miejscu. Iwcia na pewno tęskni za fur, w listopadzie rozpoczęła 4 rok swojego pobytu, to sporo czasu. Wciąż trzymam kciuki za szybką aklimatyzację Iwci i nadal nie mogę uwierzyć, ze chyba dziewczyna znalazła ten jeden jedyny ... Quote
Havanka Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Początki zawsze są trudne. Zarówno sunia, jak i nowa rodzina, muszą się "dotrzeć", poznać. Mam nadzieję, ze będzie dobrze, bo widać, że pani świadoma. Świadczy o tym rezygnacja z kąpieli Iwy, na samym początku jej pobytu jak i jej cierpliwość przy łazikowaniu;). Mocno trzymam kciuki ! Quote
agusiazet Posted November 30, 2013 Author Posted November 30, 2013 Poza tym Fur twierdzi, ze Iwa nie jest typem uciekinierki, więc nie próbuje tego typu zachowań, co dla nas teraz jest ważną wiadomością:) Quote
Tola Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='agusiazet']Poza tym Fur twierdzi, ze Iwa nie jest typem uciekinierki, więc nie próbuje tego typu zachowań, co dla nas teraz jest ważną wiadomością:)[/QUOTE] Bardzo ważną:p Jak Iwie się uda to znaczy, ze warto mieć nadzieję nawet wtedy, gdy znalezienie domu wydaje się niemożliwe. Iwcia - trzymaj się Quote
terra Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Bardzo ,bardzo się cieszę, że nie ma większych problemów z Iwcią w nowym domku. Trzymam kciuki za pełną aklimatyzację w nowym domku. Quote
handzia Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='terra']Zobaczyłam tytuł i aż mi serce do gardła wskoczyło :) Tak bardzo się cieszę i zarazem boję. Zaciskam kciuki, żeby Iwcia się szybko zadomowiła i żeby wszystko było jak należy.[/QUOTE] Miałam to samo, jak zobaczyłam tytuł :multi: Wspaniałe wieści :) Quote
Tola Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Jestem ciekawa jak Iwusia, fur obiecała jutro zdjęcia, miała napisac wiecej o domku. Nie mogę się doczekać i jutra... Quote
agusiazet Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Info od Fur: Iwka zaaklimatyzowała się wspaniale:):):) Rodzina już ją kocha całym sercem. Iwka nabyła i pokochała nową umiejętność, a mianowicie czesanie. Sama nosi szczotkę do człowieka i rozwala się do czesania z ogromnym upodobaniem. Przy czesaniu przysypia, ale niech tylko czeszący przestanie czesać, to jest pobudka i dalsze domaganie się czesania. Jeśli ten domownik ma już dość, to Iwka wędruje ze szczotką do kolejnego! Na spacerach zero problemów. Po prostu pies ideał. Zdjęcia będą jutro, albo w poniedziałek. Quote
agusiazet Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 A i Fur poleciła pieniążki zebrane na Iwę przekazać na innego pieska!!! Czy nie macie nic przeciwko, żebym przekazała je dla staruszków dla Skarpety im. Talcott: http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika! Quote
handzia Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Ja nie mam nic przeciwko, choć mój datek był skromniutki :) Tak się cieszę, że Iwcia w końcu się doczekała tego jedynego domku, nadal nie mogę w to uwierzyć :) Quote
agusiazet Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 [quote name='handzia']Ja nie mam nic przeciwko, choć mój datek był skromniutki :) Tak się cieszę, że Iwcia w końcu się doczekała tego jedynego domku, nadal nie mogę w to uwierzyć :)[/QUOTE] Dziękuję, każda wpłata jest bardzo ważna:) Quote
magenka1 Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 ja też nie mam nic przeciwko, już pisałam ale jeszcze raz napiszę bardzo się cieszę z domku Iwciu i nie mogę doczekać się fotosów Quote
terra Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Ale super wieści :) Iwcia rozsmakowała się w smyraniu szczotką i teraz będzie z niej wyczesana dama. :) Kochana słodzizna :loveu: Quote
Tola Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='agusiazet']Info od Fur: Iwka zaaklimatyzowała się wspaniale:):):) Rodzina już ją kocha całym sercem. Iwka nabyła i pokochała nową umiejętność, a mianowicie czesanie. Sama nosi szczotkę do człowieka i rozwala się do czesania z ogromnym upodobaniem. Przy czesaniu przysypia, ale niech tylko czeszący przestanie czesać, to jest pobudka i dalsze domaganie się czesania. Jeśli ten domownik ma już dość, to Iwka wędruje ze szczotką do kolejnego! Na spacerach zero problemów. Po prostu pies ideał. Zdjęcia będą jutro, albo w poniedziałek.[/QUOTE] :multi: Ale świetne wieści:) Kochana Iwusia:loveu: Mogę już spokojnie podziękować wszystkim, którzy pomagali suni w drodze do własnego domu:lol: Agusiazet :Rose::Rose::Rose: Quote
Tola Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='agusiazet']A i Fur poleciła pieniążki zebrane na Iwę przekazać na innego pieska!!! Czy nie macie nic przeciwko, żebym przekazała je dla staruszków dla Skarpety im. Talcott: http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika! Moja deklaracja była niewielka, ale jak najbardziej zgadzam się, zeby Iwusia pomogła kolejnej psince w potrzebie:) Quote
agusiazet Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='Tola']Moja deklaracja była niewielka, ale jak najbardziej zgadzam się, zeby Iwusia pomogła kolejnej psince w potrzebie:)[/QUOTE] Dziękuję:):):) Quote
Tola Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Zaglądam w oczekiwaniu na zdjęcia Iwusi ze środowej wizyty, a tu nic Quote
magenka1 Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 jestem ciekawa jak tam panna Iwcia na swoich wościach Quote
agusiazet Posted December 14, 2013 Author Posted December 14, 2013 Nie mam żadnych informacji. Postaram się zadzwonić do Fur. Quote
handzia Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Brak wiadomości, to zazwyczaj dobra wiadomość :) Ale też czekam razem z Wami ;) Quote
terra Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 zaglądam do Iwci w oczekiwaniu na wiadomości Quote
magenka1 Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 czy beda jakieś wieści i fotki od Iwci? Quote
Tola Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 (edited) [quote name='magenka1']czy beda jakieś wieści i fotki od Iwci?[/QUOTE] Wyslalam do fur sms z prosbą o fotki, ale nadal cisza Dzwonilam - nie odbiera, nie oddzwania. Może agusizet się uda... Edited January 25, 2014 by Tola Quote
Recommended Posts