wiga138 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 ......przepraszam....alarm w moim banerku, suka na łańcuchu i nawet budy nie ma :( Quote
Temida Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Witam wszystkich serdecznie. Zaraz jadę na interwencje, jutro do miejsca gdzie zabierałam Franka. :) Quote
Temida Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Byłam dzisiaj w miejscu, gdzie zabierałam Franka. Odebrałam dwa małe kotki. Do tego jeszcze w tej samej miejscowości pod gołym niebem stoi 18 krów, w tym cielaczki. Jutro jadę tam z pismem, wójtem i ewentualnie policją, bo właściciel jest dość agresywny, a w poniedziałek ze Strażą dla Zwierząt postaramy się je odebrać. Krowy mają jedynie wiatę podpartą na balach. Zdjęcie poniżej. Quote
Asiaczek Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Matko..... 3mam kciuki, aby interwencja się udała. Pzdr. Quote
ela40 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 biedne zwierzaczki a tu zima się zrobila:( - ludzie sumienia nie mają Quote
Alexandra29 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ło matko. Masakra. Temidko koniecznie napisz co załatwiliście. Quote
Temida Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 PRZYJECHAŁAM z interwencji i błagam o pomoc. Potrzebne 250zł. na operację krwiaka dla kotka Pusia. Liczy się każdy grosik i czas. http://www.dogomania.pl/threads/197170-Bezdomny-Pusio-z-krwiakiem-w-uchu-cierpi-i-czeka-na-operacj%C4%99-Potrzeba-250z%C5%82. Quote
lilk_a Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 miałam pytanie na allegro gdzie jest teraz Franuś , skierowałam dziewczynę do Was tzn podałam nr tel i maila z treści aukcji Quote
Temida Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Olu napiszę co załatwiłyśmy. Pojechałam tam dzisiaj zobaczyć czy wszystko dobrze i wręczyć właścicielowi krów pismo, które napisałam wczoraj wieczorem o odbiorze zwierząt. Dojechałyśmy tam jakoś choć miałyśmy mały wypadek samochodowy, z wybuchem poduszki powietrznej, ale nic nam się nie stało. Zrobiłam zdjęcia, choć z trudnościami, już chciałam wzywać policję, bo facet był agresywny, ale pismo przyjął. Teraz zapadnie decyzja, co i kiedy robimy. Quote
Alexandra29 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 jezuuu dobrze że Wam się nic nie stało. Uff . Przekażesz nam dalsze losy krówek. Ale pewnie zakończy się odbiorem bo przecież facet nie ma gdzie ich trzymać bo przecież krowy nie mogą żyć pod taką wiatą. Kurcze wszędzie brakuje kasy. Widziałam teraz wpis w wątku blekiego że moze jechać do schronu bo konto puste. Masakra. Teraz kotka potrzebyje operacji, mój boże skąd brać tę kasę:-( Quote
Temida Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Nie Olu, nic się nie stało, samochód do naprawy, ale to nic poważnego, poduszka wyskoczyła i opona poszła. Ja napisałam wczoraj pismo o odbiorze, teraz czekam na decyzje Pogotowia dla Zwierząt z którą podjęłam współpracę. Co do Blakiego to potrzebna jest pomoc dla dziewczyn, bo Pati nie ma kiedy prosić. Quote
Alexandra29 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Temida napisał(a):Nie Olu, nic się nie stało, samochód do naprawy, ale to nic poważnego, poduszka wyskoczyła i opona poszła. Ja napisałam wczoraj pismo o odbiorze, teraz czekam na decyzje Pogotowia dla Zwierząt z którą podjęłam współpracę. Co do Blakiego to potrzebna jest pomoc dla dziewczyn, bo Pati nie ma kiedy prosić. tzn jaka pomoc dla dziewczyn? Co jest potrzebne? A auto Twoje? Oj dobrze że tylko n tym się skończyło. Quote
Temida Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Koleżanka mnie wiozła dzisiaj jej samochodem, zderzak odpadł i oś się przekrzywiła i poduszka wybuchła i to na tyle. Wydaje mi się że dziewczyną PW jest potrzebne, bo ja nie wyrobie ze wszystkim. Quote
sylwiaso Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Temido nasza Kochana!!!Dobrze,że jesteś i od tego prymitywa :mad:zabierzecie te biedne zwierzęta!!Temidko:B-fly::B-fly: Quote
ela40 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Zimowy Franuś jak miło popatrzeć jak psiaczek tak szaleje Quote
Asiaczek Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Prosze, prosze, nie ten sam Franuś;) Pzdr. Quote
Temida Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Piękny jest nasz Franuś, a ja dzisiaj znów z przygodami. 8 i pół godziny jechałam do Łodzi, a raczej stałam w korkach. Wyjechałam o 12 i jestem na 20.30 :) Quote
Asiaczek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dobrze, że jeszcze masz siły śmieszka dąc na koniec posta;) Pzdr. Quote
wiga138 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Temida'] PRZYJECHAŁAM z interwencji i błagam o pomoc. Potrzebne 250zł. na operację krwiaka dla kotka Pusia. Liczy się każdy grosik i czas. http://www.dogomania.pl/threads/197170-Bezdomny-Pusio-z-krwiakiem-w-uchu-cierpi-i-czeka-na-operacj%C4%99-Potrzeba-250z%C5%82. CO Z KOTKIEM ? iLE UZBIERAŁAŚ KASY NA OPERACJE ? KTO OPIEKUJE SIE KOCIAKIEM ? Quote
nika28 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='wiga138']CO Z KOTKIEM ? iLE UZBIERAŁAŚ KASY NA OPERACJE ? KTO OPIEKUJE SIE KOCIAKIEM ? Nad zdjęciem jest wklejony link do wątku kociaka. Quote
ela40 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Witam Wysłałam dziś dla Franusia 30zł - dla Pusi 20zł Quote
Temida Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Dziękuję Elu za pomoc. A co do kotka. Dzisiaj Pusio miał operację, uszko zostało przecięte, wyczyszczona ropa ze środka. Operacja była popołudniu, więc jeszcze pewnie śpi. Za jakiś czas zdjęcie szwów, będzie jeszcze dostawał antybiotyk. Quote
Recommended Posts