Havanka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='daśka']A MOŻE PICASSO TRUSKAWKI ,KILA MALIN I ODROBINA JAGÓD;-) Jak się czujesz? choroby skubane,najlepszy sezon mają:-) Tula jak na mój gust ma zapalenie uszu,bardzo potrząsa główką i zaognione ma wnętrze usząt....jutro koniecznie wetka musi to zobaczyć...........czy to nie za dużo jak na jednego psa,za jakie grzechy ona musi przez to przechodzić!!!!!!!!!![/QUOTE] No to nie za dobrze.... Kiedy zaczęły się te objawy? Quote
Lolalola Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='daśka']A MOŻE PICASSO TRUSKAWKI ,KILA MALIN I ODROBINA JAGÓD;-) Jak się czujesz? choroby skubane,najlepszy sezon mają:-) Tula jak na mój gust ma zapalenie uszu,bardzo potrząsa główką i zaognione ma wnętrze usząt....jutro koniecznie wetka musi to zobaczyć...........czy to nie za dużo jak na jednego psa,za jakie grzechy ona musi przez to przechodzić!!!!!!!!!![/QUOTE] aaaaaaa dziekuje,jakos dycham,wysmarkalam juz 2 rolki papieru(ja zawsze uzywam papieru bo chusteczki to gina w momencie;))pije te herbatki z miodem,polopiryne zazywam,no i czosnku zjadlam tyle,ze swiezy oddech odzyskam za 2 tygodnie:) ale przykro mi z powodu Tulusi,pewnie wetka jakis Surolkan zapoda i minie,ale to bardzo nie fair,ze ja to wszystko spotyka:(trzymaj sie Tulinko,tarmosimy uszka:) Quote
anita_happy Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='daśka']Anita no co ty,przeciez to samo zdrowie,jak będziesz miła to nawet na łyżeczce trochę Ci go posolę;-) nie wiem o co Wam chodzi,mnie tam tran smakuje,ale ja wogóle troche [B]wypaczona [/B]jestem:-)[/QUOTE] ła ha ha..daśka...czyścisz mi monitor!!! szybko czytałam i mnie wróciło do wyp... bo przeczytałam wyposzczona!!!!! hahaahahahahahah [quote name='Lolalola']ja jem tran ale w kapsulkach,inaczej byl byl by paw przez onko i na sciane:) jestem chora........................przydalaby sie taka Daska tu w domu to bym zaraz ozdrowiala;) zajrze moze pozniej do Otuliny.............jak nie umre.................[/QUOTE] no jakby Ci cycochy nasmarowała..to nie ma h..ja we wsi :P [quote name='Lolalola']aaaaalez dziekuje bardzo:lol: Anita mi nie podpowie bo jest zajeta :evil_lol:siedzi na lawce z Mruczusiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:........[/QUOTE] nie..Anita wróciła...Mruczuś przymarzł do laweczki podaje GPS 123.456.432 mozna se go pourzywać daśka - szalej z TULĄ po wetach i rachunki zbiroj...bo będą potrzebne!!!!DUZO!!!!!! serio..na koncie STOW jest kasy a bit..podano nam ogólna kwote..ale z zaznaczeniem, ze duzo na TULE!!!wiec zbiroj rachunki jak grzyby po deszczy Quote
Vlk Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Wy tej psiny za mocno za uszy teraz nie targajcie, skoro ją bolą ;) Zdróweczka dla niej! Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 jak uszka? cioccia dzis w stanie krytycznym Quote
Havanka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Lolalola']jak uszka? cioccia dzis w stanie krytycznym[/QUOTE] Lola, co z Tobą !!! Kobito nie strasz! Idź może do lekarza!!!! "Stan krytyczny" - aż mnie ciarki przeszły!!!! Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Lolalola']jak uszka? cioccia dzis w stanie krytycznym[/QUOTE] oj znam ten ból!!!! kobietko jedz czosnek główkami jak chcesz podam Ci przepis na zupę czosnkową,nie dość,że zdrowa,to super smaczna:-) Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Byłam z Tulą u wet.............. Nie jest dobrze,uszy już zawsze będą chorowały,raz mniej,raz więcej!!!!!!!!!!! skóra............w jednym miejscu poprawa,w drugim zaostrzenie objawów!!!!!!!!!!!!!! Tula ma ropne zapalenie skóry,prawdopodobnie alergia pokarmowa,choć nie wiemy na co (zaczęło się od royala),ale może być też kurczak,wołowina i tak ja w royalu ryby,trzeba miesięcy żeby zmieniać dietę i obserwować Serduszko wolniej bije,ale niestety nie jest to normalne bicie Tula cała w jodynie,ponieważ pobierałyśmy zeskrobiny z kilku miejsc,żeby było w końcu wiadomo co i jak!!!!!! Jeżeli nie będzie poprawy,czeka nas badanie mykologiczne,na wynik czeka się prawie miesiąc Ketokonazol dziś ostatni raz,trzeba dać organizmowi odpocząć!!!!!!!!!!! zastępczo dostałam do uszu oridermyl szampon przeciwłojotokowy-przeciwświądowy Peroxyvet Imaverol dawkę do rozcieńczenia na dwa litry i najgorsze koszta 40 zł Oridermyl Pyroxyvet 30 zł Imaverol 30 zł zeskrobiny i badanie ogólne i czyszczenie uszu 20 zł RAZEM 120 ZŁ Miałam ze sobą tylko 100 i w poniedziałek muszę donieść resztę Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 a teraz lepsze wieści dla Tuli ważniejsze smakołyki,jak koty:-) wiem sprawdzałam,więc przy odpowiednim podejściu jest nadzieja:-) Quote
tula Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jakiś czas temu wyadotowałam sunię onkę z naszego schronu do super rodzinki, która ma już jednego owczarka długowłosego, z tego co pamietam tamten psiak to też straszny uczuleniowiec, dostaje do jedzenia chyba tylko indyka z ryżem i jakąś specjalną karmę. Zadzwonię dzisiaj do Asi i wypytam dokładnie co dają Fartowi za pokarm, on też miał mnóstwo badań, chyba nawet gdzieś za granicą jakies były robione. Dasiu a jeszcze chciałam zapytać, bo Tula w schronie miała stwierdzoną nużycę i na to była leczona, a z tego co pisałas to zeskrobiny ja wykluczyły, czyli wynika z tego że tamta diagnoza była błędna tak? Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 ojej:( to sie zasmucilam...........kurcze wiem,ze psa na oczy nie widzialam,ale z tych wszystkich opisow bardzo przypomina mi moja sunie z tymi chorobami skory...............wolowina,kurczak,indyk uczulaja potwornie i jesli pies cierpi na alergie to jedzenie tego odpada calkiem............dziwi mnie ten royal ,ktory je..........powinien pomoc Daska jesli masz czas to sprobuj prosze gotowac jej rybe z ryzem,moj pies chodzil caly w strupach z krwi bo weci nie potrafili zdiagnozowac problemu i dopiero wetk w pl(super dermatolog)nam pomogla i powiedziala tylko ryba i ryz,albo baranina i ryz,jadla tez pokarm Acane losos z ryzem czy ziemniakami i wszystko przeszlo!!nie chce sie madrzyc,ale balagam tylko nie wolowina i kurczak,mam czutke,ze ta ryba bedzie ok:) przepis na zupe mile widziany:) martwie sie potwornie tym serduszkiem Tusi:( Quote
magiraf Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 :( troche za duzo tego wszystkiego na jedna istotke... eh..... Ja mam wciaz nadzieje, ze organizm teraz tak szaleje, bo zaczyna odzywac i przystosowywac sie do nowych warunkow, wszystko nowe, karma nowa, duzo specyfikow medycznych, jedna czesc cialka reaguje pozytywnie, druga wrecz przeciwnie, bo moze bardziej schorowana i potrzebuje wiecej czasu. Ja stawiam rowniez na zmiany alergiczne. A z uszkami to jaka jest dokladna przyczyna? Aaa, i jeszcze, czy decyzja z algami juz podjeta, uzgodnilyscie moze na privie? Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 ile osób tyle opini!!!! mogę gotować rybkę,ale napewno finansowo nie wyrobię!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 wet zaproponowała karmę RC hipoalergiczną,ale koszta szok!!!!!!! Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 WIEM,WIEM,ZAWSZE KASA:shake:jak jestem w pl to kupuje zawsze jakas mrozona tylko nie pange oczywiscie:evil_lol:jakos tak maskarycznie finansowo to nie wychodzi,aaahhhhhhh wszystko takie drogie,a ten pokarm royala kosztuje masakrycznie duzo to fakt..........ja juz sie nie bede wtracac,wiem Daska,ze robisz co w Twojej mocy:lol: Quote
Pysioo Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Karma Hills (weterynaryjna) jest o wiele lepsza od Royala – wiem, bo testowałam na własnym psie. Przed zakupem karmy trzeba sprawdzić co wpisane jest w składnikach – często karmy z jagnięciną lub rybą mają domieszkę drobiu – a na to najczęściej są uczulone psy. Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Pysioo']Karma Hills (weterynaryjna) jest o wiele lepsza od Royala – wiem, bo testowałam na własnym psie. Przed zakupem karmy trzeba sprawdzić co wpisane jest w składnikach – często karmy z jagnięciną lub rybą mają domieszkę drobiu – a na to najczęściej są uczulone psy.[/QUOTE] widzisz Pysioo roznie to bywa bo dla mojego psa Hills byl totalna porazka...........jezeli pokarm Royal czy Acana np jest hypoalergiczny to nie zawiera zadnych domieszek drobiu itp,jest tam tylko ryba i ryz luba lamb i ryz,wiem,bo moj psiak tylko na tym jedzie,na tym co ma Tula czyli RC skin support....fakt rozne inne firmy robia ten numer i dorzucaja drob czy wolowine,co zupelnie mija sie z celem,pokarm przestaje byc hypoalergiczny............ Quote
MaDi Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Wg. mnie Royal ma najlepsze karmy weterynaryjne, przerabiałam go na wielu zwierzętach i tylko Hypoallergenic u kotki się nie sprawdził, ale jak do tej pory nie udało się jej zdiagnozować więc to może być głównym powodem. Koszty duże, ale trzeba poczytać o promocjach np. dodają co któryś worek gratis. Quote
anita_happy Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 dobra....zupa....z bobra..... a ja proponuję ACANE...rybia acana...albo jagniecina??? co? dasieńko - pamietasz o rachunkach..plizzzzzzzzzzzz do pudziana dasz??co?zeby doszły???? TULA ma jeszcze finanse na koncie STOW... wycaigniemy ja na podstawie rachunków tych co były teraz... na PW adres daje.. na przelewie tez jest od pudziana... KUPUJEMY ACANE i royala nie konczymy??? czy jak... a na gotowana rybe to dorzucimy... mintaj:) Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='anita_happy']dobra....zupa....z bobra..... a ja proponuję ACANE...rybia acana...albo jagniecina??? co? dasieńko - pamietasz o rachunkach..plizzzzzzzzzzzz do pudziana dasz??co?zeby doszły???? TULA ma jeszcze finanse na koncie STOW... wycaigniemy ja na podstawie rachunków tych co były teraz... na PW adres daje.. na przelewie tez jest od pudziana... KUPUJEMY ACANE i royala nie konczymy??? czy jak... a na gotowana rybe to dorzucimy... mintaj:)[/QUOTE] z ust mi to wyjelas:)Acana byla najlepsza,ale tu nie moge jej dostac wiec raczymy sie RC.................skoro da rade dorzucic na rybke to bosko i mintaj bedzie super:) Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 jak ja tego kompa nie rozwalę,to będzie święto!!!!!!!!!!!!!! od ku...... pięciu godzin próbuję go włączyć,a ten swoje!!!!!!!!!!!!! ale dobra nie o tym tu pisać,(tylko jeżeli mnie czasami nie ma to oznacza,że walczę ze złomem) ja nie wiem co dawać,żeby trafić,szczerze wetka mówi,że trzeba ogrom czasu i obserwacji na co Otulina jak reaguje!!!!! Jej słowa uczulają najbardziej wołowina drób ryby w takiej dokładnie kolejności i tłumaczyła mi jakąś budową białek itd co ja mam robić,może odsprzedać gdzieś royala i gotować mintaja z ryżem i warzywami? tylko nie dam rady kasowo!!!!! kg mintaja jak jest w promocji,to super,ale jeżeli nie,to 12 zł kg,ćwiartki z kuraka 4,80 kg:-( Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 pomocy Cioteczki i wujaszkowi dla Tulinki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 anita_happy raz jeszcze proszę prześlijcie mi smsem adres,do wysyłek faktur i rachunków,proszę tylko nie pw,ponieważ mój "sprzęt" ni cholerę nie działa!!!!!!!!!! Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Daska nie stresuj sie tak:)jesli moge sie znow wtracic to powiem,ze rybka i baranina sa powszechnie znane,ze nie uczulaja..........poniewaz moj psiak ma ta katastrofe ze skora naczytalam sie i napraktykowalam co niemiare i wiem jakos tak,ze ta rybka pomoze...........i jeszcze jedno w przypadkach alergii niestety nie podaje sie raczej warzyw wcale bo wiele z nich rowniez potwornie uczula...................naprawde nie chce sie tu madrzyc,ale bardzo bym chciala pomoc Tuli i takie mam przeczucia,ze to bedzie ok...............jak bedzie jadla nawet przez tydzien rybke z ryzem i to spasi to momentalnie zobaczysz ,ze skora nie jest zaczerwieniona czy,ze sie mniej drapie,czy,ze strupki schodza...............tak to bylo z moja psina,nawet na dwor nie mogla wyjsc,bo nie mogla chodzic z powodu stupow miedzy palcami a po tej zmianie diety i lekach oczywiscie leczacych infekcje zaczela brykac od razu jak zrebak,no i odeszlo to drapanie............wetka mowila tez,ze to jest taki trojkat,skora,uszy i oczy,wszystkie naraz beda nawalac jak jest alergia i Lola tak wlasnie miala,potrzasanie uszami,czerwone i strupy-przypomnialo mi sie,ze pisalas tez o uszkach...moze to sie u niej tez jakos tak wiaze................. podajmy jej ta rybcie tylko z ryzem przez chwile,ciotka Anita mowi,ze kaske rzuci z Tulinkowego konta...............moze akurat pomoze;) Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 a najciekawsze jest to Lolalola,że i tak jutro biegnę do rybnego........ja Wam mówię ja wyląduję nie wiem gdzie,ale Otulinie trzeba pomóc i już!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts