brazowa1 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 wiesz,czekanie dla młodego psa,to nie jest takie "czekanie",że pies jest w takim stanie w jakim trafił. Najwazniejsze miesiace z jej zycia - zaprzepaszczone. Pies dziczeje,degeneruje sie błyskwicznie,zwłaszcza młody." Wychowuja " go inne psy,a czego on od psów moze sie nauczyć? samych głupot, komplikujacych pod każdym względem adopcję. Z nia bedzie jak Bumerangiem. Do schr w maju trafił sliczny szczeniak,delikatny,w typie pinczera. Miał 6 mc,prosto z domu,ludzie sie rozwodzili. tak wygladał w maju. adopcja,zwrot,adopcja zwrot,a bo zawarczał na bachora,a bo nie chciał zejśc z kanapy,a bo za duzo biegał i dzieciaki sie go bały. potem jeszcze do konca lata go ogłaszałam,był przepięknym psem.Miał szansę. A i tak pies z kulawa noga sie nie odezwał albo sami debile. a teraz nawet go nie pokazuje ludziom,bo mają takie wysokie standardy adopcyjne ,ze Bumerang po pół roku w schronie,do niczego sie nie nadaje.Nawet nie ma szansy na spacer,bo towarzystwo z jego boksu każe mu za ten luksus drogo zapłacić. Nie chcę,aby potem odrgrywał sie na nim jagdterrier. I juz tam skończy.Sa takie psy,które od szczeniaka zyją w schr. Quote
Izis1984 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 :crazyeye: alez piękność... niesamowite. Straszne to jest- rozmawiałam kiedys ze swoją koleżanka, która porusza sie za pomocą wózka iwalidzkiego. Jeździ na nim od urodzenia. Kiedys powiedziala mi, ze bardzo wspolczuje osobom, ktore ulegly wypadkowi i los posadzil je na wozku. Dlaczego? Bo one znaja inne życie i w takim czesto nie potrafią już sie nigdy odnaleść. Ona nie zna innego świata- dla niej takie zycie jest normą, standardem, czymś jedynym co zna i czuje sie szczęśliwa. Za każdym razem, kiedy widze psa trafiającego do schronu z "normalnego" domu to pęka mi serce. Niesamowity kontrast brązowa :shake::-( Quote
brazowa1 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 miała dzis gosci,odesłani do jeszcze ponownego zastanowieniea sie (czasem wolałabym byc bardziej huraoptymizm i nie budzić w ludziach watpliwosci),ale chciałabym,aby wynik tego zastanawiania sie był pozytywny dla suni. Quote
brazowa1 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 ja też. Był jakby dobry znak-Tola ,nieufna po przejsciach od razu przylgnęła do dziewczyny,właziła jej na kolana. Quote
brazowa1 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 nikt sie nie pojawił i nie zadzownił. Quote
toyota Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Mieli podjąć ostateczną decyzję dzisiaj ? Quote
brazowa1 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 tak,powiedzieli wczoraj,że przyjdą dzisiaj,mieli sie zastanowić,jak rozwiążac kwestie świąt i wyjazdu do rodziny. Quote
Niebieska713 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A ja mialam nadzieje,ze jakas cioteczka z Trojmiasta da Toli DT... Quote
toyota Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Która sunia jest mniejsza - Tola czy Pola ? Quote
brazowa1 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 wysokośc w kłębie to nawet taka sama,ale Kundel Bury ma rację-Pola jest drobna i smukła. Tola jest napakowana i jeszcze odrobine sie wyciągnie w górę. Quote
Kundel_Bury Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ciociu masz jakieś nowe zdjęcia niebieskiej ? :) Quote
brazowa1 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 nie. Ale nic się nie zmieniła. Quote
Niebieska713 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Kundel_Bury napisał(a):Jedynie wypięknieć mogla :loveu: Tak na pewno wypiekniala w warunkach schroniskowych..... Quote
Niebieska713 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Witaj Tolu...Najgorsze,ze zbliza sie zima i Tola spedzi chyba ja w schronisku...:shake: Zeby chociaz jakis DT jej sie trafil...:shake:. Quote
Kundel_Bury Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Byłam dzisiaj u Toli w schronisku... jest niesamowita! Kochana, łagodna i przepiękna! Quote
szuwar Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Kundel_Bury, a może Kana by dała radę ja wziąć na tymczas? Ona taka piękna... Chętnie wspomogę w utrzymaniu... Quote
Niebieska713 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kundel_Bury napisał(a):Byłam dzisiaj u Toli w schronisku... jest niesamowita! Kochana, łagodna i przepiękna! I co z tego...? Skoro sunia nadal w schronisku? :shake: A nikt nie chce jej wziasc na DT...?:shake: Quote
Betbet Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Niebieska...;> Nie podpuszczaj bo wkurrrrr.... Kundla i nic z tego nie będzie. Kundel pewnie sam zaproponuje Kanie, którego psa trzebaby wziac;) A Tole sprobujemy ciachnac szybko Quote
Recommended Posts