Jump to content
Dogomania

Weekendowa maskotka dla Twojej rodziny! Niebieska Tola. Rozglądajcie sie po schronisk

Recommended Posts

Posted

wiesz,czekanie dla młodego psa,to nie jest takie "czekanie",że pies jest w takim stanie w jakim trafił. Najwazniejsze miesiace z jej zycia - zaprzepaszczone. Pies dziczeje,degeneruje sie błyskwicznie,zwłaszcza młody." Wychowuja " go inne psy,a czego on od psów moze sie nauczyć? samych głupot, komplikujacych pod każdym względem adopcję.
Z nia bedzie jak Bumerangiem. Do schr w maju trafił sliczny szczeniak,delikatny,w typie pinczera. Miał 6 mc,prosto z domu,ludzie sie rozwodzili.
tak wygladał w maju.

adopcja,zwrot,adopcja zwrot,a bo zawarczał na bachora,a bo nie chciał zejśc z kanapy,a bo za duzo biegał i dzieciaki sie go bały.

potem jeszcze do konca lata go ogłaszałam,był przepięknym psem.Miał szansę. A i tak pies z kulawa noga sie nie odezwał albo sami debile.

a teraz nawet go nie pokazuje ludziom,bo mają takie wysokie standardy adopcyjne ,ze Bumerang po pół roku w schronie,do niczego sie nie nadaje.Nawet nie ma szansy na spacer,bo towarzystwo z jego boksu każe mu za ten luksus drogo zapłacić. Nie chcę,aby potem odrgrywał sie na nim jagdterrier. I juz tam skończy.Sa takie psy,które od szczeniaka zyją w schr.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:crazyeye: alez piękność... niesamowite. Straszne to jest- rozmawiałam kiedys ze swoją koleżanka, która porusza sie za pomocą wózka iwalidzkiego. Jeździ na nim od urodzenia. Kiedys powiedziala mi, ze bardzo wspolczuje osobom, ktore ulegly wypadkowi i los posadzil je na wozku. Dlaczego? Bo one znaja inne życie i w takim czesto nie potrafią już sie nigdy odnaleść. Ona nie zna innego świata- dla niej takie zycie jest normą, standardem, czymś jedynym co zna i czuje sie szczęśliwa.
Za każdym razem, kiedy widze psa trafiającego do schronu z "normalnego" domu to pęka mi serce.
Niesamowity kontrast brązowa :shake::-(

Posted

miała dzis gosci,odesłani do jeszcze ponownego zastanowieniea sie (czasem wolałabym byc bardziej huraoptymizm i nie budzić w ludziach watpliwosci),ale chciałabym,aby wynik tego zastanawiania sie był pozytywny dla suni.

Posted

Niebieska...;> Nie podpuszczaj bo wkurrrrr.... Kundla i nic z tego nie będzie. Kundel pewnie sam zaproponuje Kanie, którego psa trzebaby wziac;)

A Tole sprobujemy ciachnac szybko