Jump to content
Dogomania

Weekendowa maskotka dla Twojej rodziny! Niebieska Tola. Rozglądajcie sie po schronisk

Recommended Posts

Posted

To mojego pewnie by już kilka razy oddali :) 5 miesięcy nauki czystości, problemy z ciągnięciem na spacerze - usunięte, problemy z przechodzeniem obok innych psów, dzieci, motorów i rowerów - pracujemy nad tym. Zjedzenie stołu, krzeseł, swojego leżaczka i napoczęcie własnego łóżka - zęby aktywnie rosły. Obdrapanie jednej ściany i wszystkich drzwi - piesio nauczył się sam obsługiwać klamkę - wygaszamy. Podjadanie z kuchni jak nikt nie widzi - nad tym dopiero zaczniemy pracować.
A poza tym to dobry pies, który nieźle jak na swój wiek wykonuje trudniejsze komendy, dobry dzieciak, który nie odstępuje w domu na krok.
Tylko trzeba mieć ciągle oczy dookoła głowy :)

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieski-miodzia,podobnie jak ludzie nie istnieją...ja też przygarnęłam sunie z ulicy (innego miasta w dodatku)i mialobyc tak ppieknie...ha...kochany z niej psiak ale... w daszym ciągu sika w domu choc już sie chwaliłam ze tego nie robi...wyjada żarcie kotu z miski,i dziś pod moją nieobecność zeżarła pół salaterki cukierków!!!! na szczęście bez papierków :) i co?? mam ja oddać?? w życiu!!!! i jesli ktoś liczy na psa-ideała,to moim skromnym zdaniem, będzie go miał jak sobie go...NARYSUJE na kartce...i ładnie pokoloruje...życze Toluni duuuuuuuuuuuuuuuuużo szcześcia...

Posted

Czasami zdarzają się psy zupełnie niekłopotliwe. Taka jest moja Tosia wzięta prosto z pola . Ale za to pozostała trójka ...:roll: No , ale ona już jest dorosła , a szczeniaki raczej zawsze broją.
Miałam kiedyś collie od szczeniaka , też zupełnie nieszkodliwy typ. I podhalan Miodek jak się ustatkował także nic nie niszczył i był idealny. Ale w młodości zdarzyło mu się połamać wszystkie żaluzje w oknach , pozostawiony na 4 godziny sam.

Za to teraz mam 2 małe pchły , które pogryzły fotel, zdarły tapetę na dwóch ścianach, pogryzły radio, o maskotkach i zabawkach dziecka nie wspomnę. Nie można ani na chwilę zostawić papci na podłodze. Straciłam już 3 pary , wystarczyło , że położyłam się na kanapie , a Pyza niepostrzeżenie zabrała klapki i zlikwidowała. Niestety wszystkie legowiska, posłania i kocyki pogryzione. Co miesiąc kupuję im naturalne gryzaki na allegro w ilościach hurtowych , mamy też kong z pastą i biegają na zewnątrz łącznie przynajmniej 3 godziny dziennie w ciągu dnia z moim udziałem ( rzucanie patyków i przeciąganie sznurkiem ). Nie zostają nigdy dłużej same niż na max 5 godzin dziennie. Docent prawie nigdy nie zostaje sam , zabieram go nawet do pracy do biura , ponieważ ma on zwyczaj biegania po parapetach i biurku pod nieobecność domowników. A że na parapecie mam doniczki i inne pierdoły , a na biurku laptopa , to po powrocie część tego wszystkiego leży na podłodze. Docuś też jest z ulicy, kocha mnie bardzo , może to lęk separacyjny :???:. Poza tym , że nie może zostawać w domu jest idealnie wychowany i zrównoważony. Przygarnięcie 3 kolejnych psiaków nie pomogło. Więc zabieram go ze sobą wszędzie, ewentualnie jak dziecko "podrzucamy" do babci , żeby jechać na większe zakupy , to wtedy zostawiamy też Docusia przy okazji.
Ogólnie jest wesoło ;). Liczę na to , że jak maluchy podrosną ( mają teraz 6 miesięcy), to przestaną tak wszystko gryźć. Do towarzystwa Docenta już dawno się przyzwyczaiłam. TZ mówi , że jest to moja nowa torebka ( wiadomo kobieta nigdzie się bez torebki nie rusza ;)) .

Posted

pojechała do Gdyni,to zwieksza prawdopodobnieństwo,ze wyladuje w schronie w Gdyni,bo nie bedzie im sie chciało odwozic albo "zwrócą jej wolność".
Macie jakis znajomych wolontariuszy?

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Wiadomo coś o dalszych losach suczki?

Poczytajcie, podajcie dalej - ważne!
Kobieta namiętnie szuka psów (małych suczek) a potem raz dwa znajduje powód żeby się ich pozbyć. Dzwoniła też w sprawie Isi, uwierzyłam jej na początku, że ma dobre intencje. http://www.dogomania.pl/threads/1983...domku.../page4
Uważajcie na p. Kasię z Wadowic/Andyrchowa (3 dzieci: 2 nastolatków i 3 letnia córeczka, mąż pracuje jako zawodowy kierowca tir'a).