Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Abiutka_ - teraz smycz będzie be :diabloti: A jak będzie ktoś chciał psa na smyczy to najpierw sam przebiegnie na smyczy pare razy a ja będę przewodnikiem :evil_lol:
Także będę radziła się przedtem bardzo poważnie zastanowić :cool3:

Posted

Nie bój się wiem o tym :evil_lol: nie mam zamiaru z psiną biegać na smyczą, chciałabym nauczyć Abi pokonywania toru normalnie-bez smyczy.

A sposób na przeciwników tego, bardzo udany :diabloti:

Posted

OZP4
Komenda do mnie
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/4671/p1010246c.jpg[/IMG]

[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/59/p1010234y.jpg[/IMG]

[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/1993/p1010239.jpg[/IMG]

[IMG]http://img35.imageshack.us/img35/9066/p1010254u.jpg[/IMG]

[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/7518/p1010251m.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Vini.']Te, Lilka, kto pozwolił Ci te zdjęcie wrzucać? :ppppp
A za rok jedziesz?;][/QUOTE]
Sorka że z takim opóźnieniem odpisuję.Jak dożyję przyszłego roku to pewnie pojadę:p

Posted

To pisze tak w sprawie wyjaśnienie jezeli ktos miałby wątpliwości czy nie jechać na OZP1a z powodu tego że będzie tloczno:) Także pisze w moim iimieniu i(chyba) osób które ze mna były Madzi od Szilki , Estowej , Klaudi (App) , Agi , Michała, Madzi od Vigo że nie bedzie nas na tym turnusie ani żadnym z innym z Wandrusa gdyż po dyskusjach w Poznaniu doszliśmy do wniosku że ten obóz to jest dobra kolonia dla dzieci ze swoim pieskiem które nie myślą poważnie o jakimkolwiek szkoleniu :placz: Z żalem to stwieradz ale ja się nic tam się nie nauczyłam :cool1:
Teraz jedziemy już na profesjonalny obóz agility :razz:
Nie powiem , że się zle bawiłam bo bym skłamała, ale to nie bylo szkolenie jakiego oczekiwałam ...
Tor jest bardzo dobry miejsce też ...;)
Ale to nie jest zdecydowanie miejsce w którym czegoś nie nauczyłam ... nie mniej jednak bylo super ale za rok już na pewno mnie ta nie będzie :diabloti:

Pozdrawiam wszystkich którzy byli w Poznaniu :loveu: bylo świetnie:loveu::multi:

Posted

najbardziej profesionalny obóz to nie jest...
Guptasek napisał

W ciągu niespełna dwóch tygodni opanować agility, posłuszeństwo, sztuczki, coś o stresie, coś o sygnałach, nauka pływania, róży poziom i wogóle coś o psach, to chyba za krótko. Jedziemy, albo na posłuszeństwo, albo agility, albo na coś innego o jednym profilu z małymi dodatkami i to, naprawdę mmmmmaaaaałymi. Myślimy o sobie, a trzeba pomyśleć o psie, czy jest on to wstanie wystrzymać i jak to się odbije na procesach uczenia sie psa.

Posted

Na moim psie to się jedynie tak odbiło że zepsułam sobie chodzenie przy nodze z kontaktem ... superrr...:angryy:

A tak ogólnie to mimo że niby jest tak dużo mozliwości i co z tego jak wszystko jest robione na 10% a przy takich możliwościach jakie daje ten ośrodek to powinno to wyglądać zupełnie inaczej szczeolnie że niby jest poziom za zawansowanych i podstawowy... Więc nie leiej jest się skupić na jednej rzeczy a nie na 50 porządnie a nie na wszystkich do kitu ... Nie wiem czemu tak późno zdałam sobie z tego sprawe ... i żałuje tego bardzo .... może wczesniej byłam jedną z tych małych dziewczynek ( nie obrażając tu nikogo) które dostały po raz pierwszy trochę wolności ... mogły robic cos same bez rodziców ... same decydować ... przeżyc fajne wakacje ...powygłupiac sie ... poznać ludzi ... i możnaby tak wymieniac bardzo długo ale najważniejsze jest to z czego zdałam sobie po tych wakacjach że to wszystko jest fajnie ok ... ale nie tego ja szukam ... chciałam się czegoś nauczyć ponieważ wiąże w pewnym stopniu moją przyszłośc własnie z psami ... chce startowac na zawodach a ten obóz nie dał mi takiej możliwości aby robic coś w tym kierunku :shake:

Jest mi przykro że to pisze :-(

jedyen czego się nauczyłam to bycia asertywną :cool1:

No i jeszce jest jeden wielkiiii plus że poznałam wspaniałych ludzi którzy podzielają moją opinie i sam po prostu świetni:loveu:

Posted

Zgadzam się z Martulą- mój pies też sie tak naprawde niczego nie nauczył, teraz mamy o wiele gorsze przywołanie, pies już tak chętnie nie pracuje- może dlatego, że tam rzadziej smaczki dostawał? Ja za rok jade, chce sie spotkac z ludzmi z turnusu, ale za 2 lata- na 95% nie. Wole jechać na obóz agi, może u mnie taki będzie.

Posted

Vini żęby się spotkać ze sowja paczką to wcale nie musicie przeciez jechac na ten obóz równie dobrze możecie na inny :) stwierdziłam że ja juz nie mam zamiaru marnować czasu :shake:

Jeżeli robie antyreklame wandrusowi to juz się więcej na tym wątku nie odezwe .... wyraziłam tylko moja opinie :roll:

Posted

Tak my teraz mamy o wiele gorsze chodzenie przy nodze na kontakcie :angryy:
W ciągu 2 dni na seminarium o wiele więcej się nauczyłam i dowiedziałam niż przez prawie 2 tyg. na obozie ..
Dokładnie nie trzeba jechać na obóz żeby się spotkać, ja np. proponuję ''moim'' żeby przyjechali do mnie na tydzień agilitowy ? :cool3:

Posted

To nieprawda, że do 18. Może każdy, tylko fakt- większosć to nastolatki, głównie wiek 12-16 lat :)

Magda- ale chyba nie ma zbytnio gdzie na 2 tygodnie :D To i tak bedzie nasz ostatni taki oboz, jeżeli w ogóle pojade. Potem to już tylko agilitowe :D (Może u mnie takowy bedzie :D)

Posted

Tak naprawde, nie ma dużo psich obozów. Jest chyba tylko ten, a reszta to już typowo- agility, posłuszeństwo, tropienie, etc.
Tak naprawdę nie ma chyba obozów konkretnie dla danej grupy wiekowej. Ten jest zasadniczo od 12 lat, ale są od 16 lat itp.

Posted

Ja za rok raczej jade :loveu:
Moze pies nie nauczyl sie duzo, ale bylo swietnie :loveu:
Na spacerze nie ma zawolania, na ktore nie wroci... Jest bardziej tolerancyjna dla innych psow i juz nie szczerzy paszczy, jak to miala w zwyczaju (szczegolnie na Luneczke)...
Jedyny minus to to, ze zbrzydlo jej posluszenstwo i jak slyszy siad/pac (waruj) to zachowuje sie jakbym jej zabronila zjesc :D

Ludzie boscy! O takich samych zainteresowaniach :loveu:
I glownie dla tego chce znowu jechac...
A moj ADHAdowiec bedzie mial radoche :loveu:

Posted

A, czego Wy uczestnicy obozu sie nauczyliście? Aby dobrze współpracować z psem trzeba dysponować wiedzą teoretyczną i praktyczną. A, czego Wy uczestnicy obozu sie nauczyliście?
Mówi się o edukacji ludzi, a z mojego doswiadczenia wynika, że to w ludziach jest problem.A, czego Wy uczestnicy obozu się nauczyliście?