Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Guest ~sleep walker~
Posted

Ja wyjeżdżam jutro o 6.00 :cool3:
W ogóle orientujecie się na przykład ilu psiaste mają być grupy?
BTW chyba wezmę nożyczki groomerskie i degażówki, może ktoś poczuje wenę do uskutecznienia artyzmu na swoim psie. Bądź na sobie w ostateczności:grins:

Guest ~sleep walker~
Posted

[quote name='madziulik_13']~sleep walker~ - to świetnie :cool3:
Będzie miał ktoś pole do popisu z Szili uszami :diabloti:[/quote]
Ja z Vigga uszami też miałam problem zawsze. Ze dwa razy jak mu ścięłam uszy wyglądał jak...:grins:, ale za którymś razem mi się udało;)

Posted

Nareszcie net mi zaczął działać, bo myślalam że juz nie wytrzymam i żeby wejśc na forum musialam chodzic do kafejki internetowej :lol:

Chętnie pozycze psa do eksperymentow fryzjerskich (sierści z pewnością nie braknie [SIZE=1]może z wyjątkiem ogona ).[/SIZE][SIZE=2]Od 2 tygodni próbowałam wyczesać upiorny podszerstek ze skutkiem miernym. Dam wszystkim spróbowac o czym mówie (chętnym):evil_lol: bo mi brak cierpliwości do tego typu rzeczy[/SIZE]

:loveu::loveu::loveu::loveu:[SIZE=4]I jeszcze jedno doz obaczenia jutro[/SIZE] :loveu::loveu::loveu:

Guest ~sleep walker~
Posted

[quote name='Martula_t']
Chętnie pozycze psa do eksperymentow fryzjerskich (sierści z pewnością nie braknie [SIZE=1]może z wyjątkiem ogona ).[/SIZE][SIZE=2]Od 2 tygodni próbowałam wyczesać upiorny podszerstek ze skutkiem miernym. Dam wszystkim spróbowac o czym mówie (chętnym):evil_lol: bo mi brak cierpliwości do tego typu rzeczy[/SIZE][/quote]
O, lubię się w to bawić;) Mam też grzebień do podszerstka, którym gwarantuję, że wyczeszemy twoje psisko:lol:
A, i napisałam sms ci na numer, który mi podałaś.

Posted

Co do podszerstka to też mam taki grzebień także życze ci powodzenia bo daje glowe że nie zadziala :lol::lol: A sms doszedł jak dojade to ci napisze ;), to sie jakos zgadamy

Guest ~sleep walker~
Posted

[quote name='Martula_t']Co do podszerstka to też mam taki grzebień także życze ci powodzenia bo daje glowe że nie zadziala :lol::lol: A sms doszedł jak dojade to ci napisze ;), to sie jakos zgadamy[/quote]
Znam ten ból co do 150 rodzajów sierści:p Żeby Vigga wyczesać porządnie muszę użyć 2 grzebieni i 2 szczotek:roll: Spróbujemy, może coś nam się uda;) Wiara podobno nadzieję głupich, acz głupi zawsze ma szczęście:grins:
No to do jutra:biggrina:

Posted

[U]mineralna [/U] moja koleżanka jedzie na ten turnus ona będzie miała w tym roku 18 lat, jedzie z mieszańcem amstafa, ale jej sunia jest naprawde super, taka mądra i wcale nie jest agresywna względem innych psów, przynajmniej na turnusie, na którym byłam ogólnie nie sprawiała problemów ;)
pozdrawiam:
Ewelina&Amber

Posted

witam, jestem w zasadzie nowa na forum i jeszcze wogole nikogo w zasadzie nie zznam. Zainteresowało mnie to jak wyglada taki obóz. Czy psy na prawde sie ie gryzą i nie warczą na siebie ? Jak wyglada np mieszkanie w domku z psami, ktore sie prawie nie znaja? jak sie dogadują? Czy nie odzywa sie u nich isntynt terytorialny, żeby bronić swojego terenu przed innnym psem ?
Czy cały dzień psy biegają lużno, czy w zasadzie zawsze macie psy na smyczy, badz w kagańcu ?
ppzd

Posted

[quote name='aniaijaga']witam, jestem w zasadzie nowa na forum i jeszcze wogole nikogo w zasadzie nie zznam. Zainteresowało mnie to jak wyglada taki obóz. Czy psy na prawde sie ie gryzą i nie warczą na siebie ? Jak wyglada np mieszkanie w domku z psami, ktore sie prawie nie znaja? jak sie dogadują? Czy nie odzywa sie u nich isntynt terytorialny, żeby bronić swojego terenu przed innnym psem ?
Czy cały dzień psy biegają lużno, czy w zasadzie zawsze macie psy na smyczy, badz w kagańcu ?
ppzd[/quote]

Z tego co czytałam psy mają być cały czas albo na smyczy, albo na lince (takiej 15m, żeby mogły sobie pobiegać ale były 'pod kontrolą'.)
Dlaczego psy się mają gryźć? :crazyeye: Terytorium jest dla nich przecież zupełnie obce :evil_lol: Z resztą jest napisane, że agresywne psy nie mogą jechać.
Warczeć to może i warczą, czasami jak są dwa dorosłe samce, to muszą ustalić 'kto jest ważniejszy'... i to jest jak najbardziej normalne zachowanie, nie jakaś agresja.. tylko pilnować na początku żeby się nie pozjadały :cool3: ale jak się dogadają to raczej będzie ok.
A kaganiec to myślę, że trzeba wziąść 'na wszelki wypadek' ;)

Posted

Boze, Boze zbawienie! Shetanka, ale naprawde na OZP4 !? Jupi!!! :D Jakiego masz psiaka? ;] Ja jestem na etapie przekonywania taty, który to wszystko finansuje. Kieruję się argumentem, że rodzice wcześniej już pozwolili mi jechać na ten obóz ^^ A do kiedy można sie zapisać??

Posted

[quote name='Vini.']Boze, Boze zbawienie! Shetanka, ale naprawde na OZP4 !? Jupi!!! :D Jakiego masz psiaka? ;] Ja jestem na etapie przekonywania taty, który to wszystko finansuje. Kieruję się argumentem, że rodzice wcześniej już pozwolili mi jechać na ten obóz ^^ A do kiedy można sie zapisać??[/quote]

Tak, dokładniej na OZP4/II (w sensie że zaawansowani ;) ) . Ja mam kundla Chrupka, ten z avatara :D
nie wiem do kiedy można :shake:

Posted

Aaa, szkoda ze na zaawansowanych ;p My na poczatkujacych. Napisalam przed chwila do p. Piotra, zobaczymy czy mozna sie jeszcze zapisac.
Sluchajcie.... mam kupowac i brac dla swojej yoreczki kaganiec?

Posted

Wiesz, wczoraj byłam 2 zoologach i żaden kaganiec nie pasował.... Kurcze, nie wiem czy pojade :/ Mama cos sie burzy, ze ja niegrzeczna, a mowila ze sie wtracac do tego nie bedzie- mam z tata gadac :/