Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Już trzeci raz przymierzam się do wyjazdu z psem na ten obóz.
Mam tylko kilka pytań do osób które już były na takim obozie:
- w regulaminie napisane jest, że nie mogą jechać psy agresywne- to oczywiste.
Czy zdarzały się psy, które nie zgadzały się ze wszystkimi czworonogami czy jechali tylko ludzie z SUPER łagodnymi psiakami?
Mam psa, który akceptuje psy, ale nie wszystkie....
- czy psy są zostawiane same w domkach bez opieki właścicieli??
- zastanawiam się nad ciachnięciem (kastracją) psa przed obozem - Fredzio ma zapędy, żeby pilnować terenu...

Posted

No to tak :
u nas był jeden mały agresor ( z liękiwości) i to wystarczyło żeby cały obóz miał przerąbane że tak powiem :roll:
Psy są zostawiane same w domkach.
Na ozp1a będą 2 kastranty. ( czy jak się to tam pisze :lol: )
Jest napisane przecież I - dla psów poczatkujących , II dla psów zaawansowanych - są napisane wymagania jakie musi pies spełniać ( pod względem posłuszeństwa)

Posted

Kastraty* Madziu :evil_lol: Pewnie mowa o nas :evil_lol: Mój też nie ze wszystkimi pieskami się dogaduje. Na to nie ma reguły...

Posted

Mój też kastrat ;3 . Mojemu ciężko idzie dogadywanie się z większymi i starszymi od niego psami - ale raczej nie będzie takich dużo, poza tym będziemy to eliminować na szkoleniu.

Posted

[quote name='madziulik_13']No to tak :
u nas był jeden mały agresor ( z liękiwości) i to wystarczyło żeby cały obóz miał przerąbane że tak powiem :roll:
Jest napisane przecież I - dla psów poczatkujących , II dla psów zaawansowanych - są napisane wymagania jakie musi pies spełniać ( pod względem posłuszeństwa)[/quote]

Sorry, tak właśnie wygląda moje czytanie ze zrozumieniem.
Na jakiej zasadzie kwalifikuje się psy do I czy II ?
Wyczytałam tylko:
[I]Obóz ten powstał z myślą o psach, które, brały już udział w szkoleniu z zakresu podstawowego posłuszeństwa a ich właściciele chcieliby aby dalej kontynuowały naukę oraz utrwalały posiadane już umiejętności. Na obozie psy wezmą udział w szkoleniu z zakresu rozszerzonego posłuszeństwa, przejdą do szeregu trudniejszych ćwiczeń, nauczą się odróżniać komendy słowne od optycznych. [/I]
Mój pies potrafi wykonywać różne komendy, ale nie biegał nigdy po torze agility. Czyli I czy II ????

Posted

[quote name='madziulik_13']No to tak :
Jest napisane przecież I - dla psów poczatkujących , II dla psów zaawansowanych - są napisane wymagania jakie musi pies spełniać ( pod względem posłuszeństwa)[/quote]

To pewnie o nas tez mowa :lol::eviltong:

Posted

Mój pies nie był kastrowany i na razie raczej nie będzie, chociaż trochę do Lorki się zaleca. Myślę że musimy przyzwyczaić psy do siebie,
Marysia.
I mam takie pytanie czy te zajęcia z posłuszeństwa to wszyscy maja razem, czy jesteśmy dzieleni na grupy.

Posted

Ja w tym roku raczej nie pojadę :placz:
Bo mam załatwioną inną kolonię od dawna i nie da się wycofać :placz:
Ale napewno za rok będę TO PEWNE !!!!
Mam nadzieje że opowiecie mi wszystko ze szczegółami :lol:

Posted

[quote name='madziaidragon']Ja w tym roku raczej nie pojadę :placz:
Bo mam załatwioną inną kolonię od dawna i nie da się wycofać :placz:
Ale napewno za rok będę TO PEWNE !!!!
Mam nadzieje że opowiecie mi wszystko ze szczegółami :lol:[/QUOTE]

Szkoda że nie pojedziesz.
Oczywiście powiemy i pewnie namówimy cie za rok
niestety ja za rok na zaawansowany nie bede mogła pojechac bo moją suczka to w ciązy bedzie za rok i bedzie miała szczeniaczki :):):):):):) ;P

Posted

proszę zajrzyjcie

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kora-czasami-przymyka-smutne-oczy-wydaje-sie-ze-marzya-dt-ds-na-cito-ona-umiera-137220/#post12251752[/url]

Posted

[quote name='Vini.']Pseudohodowla... Na co ci to? Zabierasz domy psom w schroniskach :/[/QUOTE]

y.... Vini... o co ci właściwie chodzi. Moja sprawa co będę robić z moim psem i koniec. A tak wogle to ty napewno sama nie masz ze schorniska zwierząt jak jesteś taka.... no to powinnas miec juz ich stado..... (psów ze schoroniska)

Posted

Znowu się czuję jak w przedszkolu. To czy ktoś pomaga zwierzętom nie jest zależne od tego czy ma psa ze schroniska. Można pomagać w różny sposób m.in. nie rozmnażając bez sensu. Podobno masz psa rodowodowego. Nie byłaś jednak na ani jednej wystawie. Skąd pewność, że zdobędzie uprawnienia w ciągu roku? Różnie bywa, a w twojej rasie jest duuuża konkurencja. Pierwsza zasada przy pomocy zwierzętom to nie szkodzić. Zresztą skąd ta wielka chęć by mieć szczeniaki? Najpierw wypada zdobyć doświadczenie, sprawdzić czy suka jest warta, by ją pokryć. W hodowli nie chodzi o to, by mieć słodziutkie szczeniaczki, ale by wnieść coś dobrego.
Czyli ja jestem dobra, bo mam psa ze schroniska, a jeśli ktoś nie ma to już nie? Trzeba mierzyć siły na zamiary. Jeśli ktoś nie ma możliwości to dobrze, że nie trzyma w domu "stada" psów ze schroniska. Tym bardziej, że często mają one mniejsze lub większe problemy. Uważam, że w tej chwili marysia-loria jesteś zbyt niedojrzała, by podejmowć takie decyzje. Najpierw pojedź na wystawy, porozmawiaj z hodowcami, a potem to przemyśl. Hodowla, wychowywanie szczeniąt to nie jest łatwa sprawa.

Posted

Sory, ale ja sama chcialam swoja sunie najpierw rozmnozyc, bo wiedzialam ze znajde im dom. ale po cholere mi to, jesli zabieram dom dla psow ze schroniska? Jak twoja suka zdobedzie uprawnienia- a rozmnazaj ja! Ale po cholere prowadzic jeszcze pseudo? Jestem dobra, bo prowadze zbiorki na schronisko, organizuje bazarki itp. A psa ze schroniska nie mam dlatego, ze mialam uczulenie na psia siersc i moze mi znowu wystapic. A Daisy mimo ze nie ma rodowodu, to ma wlos jak ludzki.