Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='kasia8579']A ja na 99 % jadę za rok :D Ej a jak to jest z tymi pociągami ? Jak bym jechała np.z Wrocławia to ten pociąg jest bezpośredni na Mazury? i ile on tam jedzie ?[/QUOTE]
Z Wrocka do Olsztyna, z Olsztyna przez godzine do Rynu. Bez przesiadek, bez postojów.

Posted

[quote name='karola&gacek']
i oczywiście codziennie od 7:00 do 8:15 co 5min [URL="http://www.youtube.com/watch?v=bfodwsiywoc"]to[/URL] :evil_lol:

[/quote]

HA. HA. HA.
Prawda jest taka, że moja podświadomość już się wyłączyła na ten dźwięk. :diabloti:
Czemu myślisz, że dwa lata temu było lepiej?

A ja jeszcze chciałam powiedzieć, że zajęcia grupy zaawansowanej na agility były genialne i że jestem dumna z naszej huśtawy :loveu:. Mówiłam, że jeszcze kiedyś ją zabijemy na śmierć! Wymiękła, cholera jedna, o! I cieszy mnie to, że mój piesozaur został uświadomiony, że jak stanę w połowie, to ona i tak ma skończyć palisadę, a nie zeskakiwać do mnie xD.

Posted

My też w końcu wróciliśmy.
Jestem dumna z Shagga, jest pro, super, extra zajebisty XD. Takie małe samouwielbienie. Dziękuję WSZYSTKIM którzy pomagali mi go ogarniać. Po drodze powrotnej z ciocią Ola i Sandrą On niczego nie będzie się bał! XD.
Ogólnie ja myśle tylko o pozytywach tego obozu, zawiodłam się na paru sprawach, no ale, nie zawsze jest pieknie, a wszystko negatywne z Rynu zostaje w Rynie!.
Eście odpierdzxielało troszkę i przepraszam osoby/psy, które troszkę na tym ucierpiały. :)
Nigdy nie zapomnę nocnych spacerow, ogólnie śpieewania, ostatniego grilla, wafli itd. BYŁO CUDOWNIE :loveu:.
Sandra,m co do bluzy to nie ma sprawy :). Cieszę się, że została w takim razie :P

Mogę podkraść zdjęcia? :) Moich jest niewiele, bo inteligentnie zapomniałąm ładowarki do aparatu! XD
I kocham slalom Esty. Wolny, berneński, ale dopracowany! <3

Ola, Rysia, Gaba, Sandra <3!

Posted

[quote name='Aleksandra95']A powiedzcie mi [B]ile czasu psy dziennie musiały same zostać w pokoju ?[/B] tak około

i np. jak się je śniadanie, obiad, czy kolacje można psa zostawić na zewnątrz na lince ?;)[/QUOTE]

hmmm ?:)[COLOR=lemonchiffon] znaki [/COLOR]

Posted

Można zostawiać na lince [Esta przez cały obóz].
Ogólnie psy zostawia się na dłużej niż na posiłki. Jak idziemy np. do miasta/na plaże/kajaki. Często też jak coś robimy wtedy, gdy dgrupa druga ma agility/posłuszeństwo.

Posted

[quote name='Estowa']Można zostawiać na lince [Esta przez cały obóz].
Ogólnie psy zostawia się na dłużej niż na posiłki. Jak idziemy np. do miasta/na plaże/kajaki. Często też jak coś robimy wtedy, gdy dgrupa druga ma agility/posłuszeństwo.[/QUOTE]

oj to u mnie będzie problem, bo moja nie jest nauczona zostawać sama.:(

Posted

Powiem Wam tak szczerze... mój pies był wykończony i na trzy dni się zbuntował - z toru uciekała... tylko posłuszeństwo jakoś szło na przód. Przetrenowana i tyle. Obecnie będę jeździć do Sopotu na tor, już właściwie jestem umówiona na środę... ale to nie będzie dzień w dzień, tylko raz czy dwa w tygodniu - to co innego.

Musiałam opuszczać zajęcia przez kilka dni, bo pies wymagał odpoczynku psychicznego. Na prawdę zostawiać psy jak najwięcej, żeby się nie przetrenowały, bo będziecie mały problem przez wielkie "P".

Posted

Justa- do miasta na zakupy, do zoologa i wgl, oczywiście, że bez psów. Ja i tak dla Daisy daje jeszcze dzisiaj i jutro 100% nudy, luzu,tylko spacery krótkie.
Toz psy to nie maszyny, to jest obóz WYPOCZYNKOWY+zajęcia z psami.
Na który chcesz jechać turnus?

Posted

Justa a Ty myślałaś że pani opiekunka która chodzi z Nami do miasta będzie trzymać na smyczach np.10 psów i czekać aż zrobimy zakupy w biedronce czy zjemy gofry ? Moim zdaniem jeśli mieszkają po dwa psy w domkach nie ma problemu aby zostawały same każdy ma oddzielny pokój , tam zostawiasz mu leżysko,wode,zabawki i na luzie pies zostaje tą godzine czy dwie sam:D
Przecież psy po 3 dniach miałyby dosyć gdyby miały latać za nami wszędzie + jeszcze treningi gdzie pies męczy się dużo bardziej niż właściciel

Posted

Ja też opowiem !
Dziękuję Oli , Estowej , Gabie , Chapsiowej i Karoli :loveu::loveu::loveu:
Dziękuję KADRZE ! Która lepsza być nie mogła !:loveu::loveu::loveu:
Dziękuję WSZYSTKIM nie psim ! A szczególnie Chłopakom z 1 , Pawłowi , Dziewczynom z Ogniska . A szczególnie dziękuję Nicol dzięki której się wiele nauczyłam :eviltong::eviltong::eviltong: [ Obóz Indiański ! ] WIELKI DZIĘKI DLA WAAAAFLI ! :loveu::loveu::loveu: Dziękuję PRAWIE wszystkim Psim :loveu: Było bosko ! <3 Do zobaczenia w Wawce ! :loveu::loveu::loveu:
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=93jMw69ofmI"]Piosenka[/URL]
[URL="http://bartekp15.wrzuta.pl/audio/anXAWbvcAEm/happy_sad_-_ja_do_ciebie"]I Znowu !
[/URL] i szanty... <3 KOCHAM WAS ! DZIĘKUJĘ ! :loveu:

Posted

A ja się nakręciłam na dogtrekking i znalazłam :) do 26 sierpnia możemy się zgłosić za 45zł później drożej o 20zł. Zawody w Brennej (z Chorzowa półtora godziny samochodem, ode mnie godzine więcej). Zawody odbędą się 3 września (sobota).
[URL]http://www.dogtrekking.com.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=22&Itemid=80[/URL]
Pojechałabym zobaczyć jak to się odbywa :lol: Kto chętny bo sama się boje :diabloti:

A ja dodam jeszcze podziękowania dla [B]AGATY [/B]od basseta Dropsika, [B]KLAUDI[/B](i?) i [B]MARYSI [/B]od Emi, [B]MARCIE [/B]od Juniora, [B]LUCY [/B]od Lucy za wieczorki przy kencie :D

Posted

O tak, wafle i jedynka. Metal! :loveu:
A i kurcze nie wiem co z filmikiem, bo tak patrze mi mam mało nagrań a do tego beznadziejne. Prawie wszystkie to coś z pierwszych dni z agility i zabawy Shagga i Nikiego.

A i zapomniałyśmy o jednej rzeczy - nie wierzcie wandrusowi :D
Ciekawe na jakim etapie są teraz nasze koszulki obozowe ^^