Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Zielsko to prosze daj namiary na ten oboz. Jaki byl koszt gdy byles ostatnio? I co oferowali. warunki , spanie gdzie, posilki, dlugosc turnusow i jakie terminy?

Posted

Informacje o obozach (taborach) mozna znalezc w kalendarzu Czeskiego Klubu Agility www.klubagility.cz

Tam obozy sa organizowane w roznych miejscach, wiekszosc jest pod namiotami, czesc jest takze w chatkach. Nie nalezy liczyc na super warunki, ale ceny sa umiarkowane.

Pozdrawiam,

Zielsko

• 2 weeks later...
Posted

A mam pytanko czy to obóz dla psów rasowych , czy ja mogłabym pojechać z moim mieszańcem sznaucera. Ma on w sumie 7 lat ..nie wiem czy się do agility nadaje...nie brakuje mu energi ale nie tryska nią jak 2 letni pies...jesteśmy z okolic Krakowa

Posted

Witajcie

Autorka pomyslu o obozie jest moja przyjaciolka- hodowczyni seterow irlandzkich. Ja prawdopodobnie takze bede jego wspolorganizatorem tzn. bede prowadzic zajecia z jedna z grup.

Psy nierasowe sa tak samo mile widziane jak rasowe :P

Posted

Kingula z Twoją przyjaciółką, a zarazem organizatorką rozmawiałam osobiście chyba z niecałą godzinę...na temat samego obozu, a później szkolenia :) I muszę przyznać, pomysł jest świetny, a i cały obóz super zorganizowany. MOJE GRATULACJE! :)

Ja miałam być ze swoją nakrapianą panienką na drugim turnusie w lipcu, ale ostatnio trochę się sprawy skomplikowały i chyba niestety nas nie będzie. Wakacje mamy już praktycznie zaplanowane i nie bardzo jest jak pojechać nawet na te 2 tyg. :-? ale za rok na pewno przyjedziemy :)

• 2 weeks later...
Posted

kingula jeżeli nie pojade do USA, to będziesz miała pod opieką dwie osiemnatsolatki - 3 letniego huskiego, który biega w zaprzęgu i wystawową 20-miesięczną akitkę, która boi się rowerów.. I jeżeli udałoby Ci się ją przekonać, że ciągnięcie to fajna zabawa, to będę Cie chyba całowała po stopach bo ja pomysłów już nie mam..

a tak po za tym to trzeba tam brać szelki pociągowe dla swoich piesków, amortyzator, ew. pas jeśli chce się z nimi biegać, czy to jest?

Posted

Hej Agappe

nie wiem czemu, ale przestalam dostawac powiadomienia o odpowiedziach, dlatego wlasnie nie zagladalam na ten temat. Jesli chodzi o sprzet, to wez to co Ci sie przyda.Nie wiem, czy bedzie wiecej psow zaprzegowych nie mniej jednak szelki i pas mozesz wziac :P Bedzie Ci po prostu wygodniej biegac.

Co do upartej akity :wink: sprobujemy, ale moj samoyed miomo iz bardziej zaprzegowy tez wyczynowcem nie jest :lol:

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Chciała bym pojechać na taki obóz tylko że jest trochę kosztowny , ale i tak jak bym miała możliwośc to bym pojechała Tylko że yy no ten tego yy NIE MAM PSIORA to jedyny kłopot ! Na 95% będe mieć na lato

apropos jaką rasę mi proponujeci do bloku odezwijcie sie bo znikim z tąd nie mam bliższego kontaktu @@ :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Posted

Ja też chcę pojechać ......ale :

Nie mam psa !!!!!!! :evil: :cry:

po drugie za drogo

a po trzecie to....niewiem a macie może jeszcze jakieś inne oferty gdzieś w polsce ?

CHCĘ JECHAC NA TEN OBÓZ !!! NO NIE JA CHCĘ MIEĆ PSA !!!!!!

Posted

Weron_ciau

Jesli chodzi o wybór psiaka do bloku polecam owczarka szetlandzkiego. Od 6 miesięcy jestem szczęsiwą właścielką tego psiaka. Sprawdza sie w warunkach blokowych. Moja sunia jest jednostką mało szczekliwą ale czujną, wesołą no i oczywiście baaaardzo inteligentną. Moja córka biega z nią na szkolenia i aquility, dzieki temu sunia nauczyła sie liczyc do 6 i 7:)))

6 to sobota a 7 to niedziela. Umie także inne przydatne rzeczy jak slalom, kładkę, skok przez koło, "zdechł pies". Uczy sie szybko bardzo sie pilnuje kocha bezgranicznie, no i najwazniejsze jesli chodzi o ten nieszczesny blok. Pies jest "rozmiarowo" nie za duży, ok 35 cm wzrostu. Można z nim spać w łóżku, zajmuje tylko połowę (jeśli rozłoży się równomiernie i w całej rozciągłosci):))))) Jesli chcesz to zobacz moją sunie na stronie www.cavano.republika.com.pl w dziale nasze psy - Funny.

Pozdrawiaski

Posted

Fanka ja uwielbiam te psy idziekuje że mi odpowiedziałaś chciałam się troche upewnić na stronach internetowych ale nic nie znalazłam ale ty mi pomogłas . Musze przekonać tatę na ta rase . ILE około może kosztować owczarek szetlandzki nie musi być z rodowodem . Jesli masz gg to mój nr 4875776 :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :D :D :D :D :) :) :) :) :) :) :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: apropos byłam już na tej stronie . Znałam ją wcześniej też chyba tutaj na Forum !!! A moze gdzie indziej nie pamiętam . Acha co ile trzeba strzyc te psiaki ???

• 4 weeks later...
Posted

Alsa -> Ja co roku prywtanie jade w gory na snowboard i wlasciciel pensjonatu ma dalmatynczyka i nie wyglada zeby zle sie czul na sniegu :) Wrecz czesto widze jak biega w sniegu <a praktycznie go nie widac w zapsach ;-)>

Weron_ciau -> Aghrrr nie bierz psa BEZ rodowodu! Chyba powinnas wiedziec dlaczego.

Kurcze jak ja bym chciala jechac :( ale z moim 14latkiem nie da rady :(

• 2 weeks later...
Posted

wczoraj wpłaciłam zaliczke.

Jade w terminie 18-29 lipiec

2 osoby (18lat) + akita (suka) + husky (pies)

podobno na ten termin są już zapisane 3 husky (podobno białe) + seter (niie wiem jaki)

Kto jeszcze się wybiera??

Posted
Ojejjjjj!!!Ale super :P O takim wypoczynku marzyłam.....

Spełniam wszystkie warunki,oprócz jednego:(narazie) nie mam psa :(

wlasnie :(

Posted

ehh gdybym pokazala mojemu Puszkowi tor do agligatow spojrzalby na mnie wzrokiem ktory mowi "oszalałas? sama sobie skacz przez te poprzeczki!" :lol:

Posted

ehh gdybym pokazala mojemu Puszkowi tor do agligatow spojrzalby na mnie wzrokiem ktory mowi "oszalałas? sama sobie skacz przez te poprzeczki!" :lol:

• 2 weeks later...
Posted
Alsa -> Ja co roku prywtanie jade w gory na snowboard i wlasciciel pensjonatu ma dalmatynczyka i nie wyglada zeby zle sie czul na sniegu :) Wrecz czesto widze jak biega w sniegu <a praktycznie go nie widac w zapsach ;-)>

Weron_ciau -> Aghrrr nie bierz psa BEZ rodowodu! Chyba powinnas wiedziec dlaczego.

Basiu zgadza się! :) Gaja jest moim pierwszym psem, o dalmatyńczykach niby wiem dużo, ale jednak, człowiek uczy się przez całe życie.

Pomimo, ze mają krótką sierść, są bardzo wytrzymałe na niskie temperatury, ale oczywiście nie mogą stać w jednym miejscu, tylko biegać, szaleć, skakać itp. :D Gaja uwielbia śnieg, kopie doły, wskakuje w zaspy... :wink:

Weron_ciau- zgadza się nie kupuj psa bez rodowodu! później możesz tego gorzko pożałować.

Na obóz pojedziemy niestety za rok, już mamy wkykupione wczasy nad morzem(w Jastarni) prawie na cały lipiec, a później jeszcze do rodziny :-? Ale za rok na pewno się zjawimy! :)

Posted
więc już ledwo sie załapała..

tzn. że: ZAKAZ WJAZDU DLA PEŁNOLETNICH! ??? :o ależ mam szczęście, że się urodziłam na sam koniec roku, to za rok jeszcze się załapię :wink:

• 1 month later...
Posted

Hej!

Ja też raczej na pewno pojadę - tzn. rodzice się zgadzają, ja chcę, tylko jeszcze nic nie jest załatwione. Noo raczej na pewno będę na dwóch turnusach... bo ja jedna a psy dwa :-? A turnusy... i tu mam problem. Trzeci (29 lipiec - 9 sierpień) to tak na 90 % . Wtedy prawdopodobnie jadą moje dwie koleżanki, jedna z beaglem, druga z beardedem. A potem to jeszcze kompletnie nie wiem, który wybrać (i tak chyba z jednego turnusu będę miusiała kilka dni wcześniej wyjechać bo jadę jeszcze na konny obóz). W każdym razie na jednym będę z 10 miesięczną (teraz) sunią rasy hovawart, a na drugim z rocznym owczarkiem szetlandzkim :)

• 2 months later...