Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasiunia wycałowana ,wymiziana ,przytulana na maksa od Wszystkich ,którzy są z nami - Bardzo dziękujemy :loveu::Rose:
dostałyśmy od weta taki preparat Dr Seidla z glukozaminą Uro-tine wspomagający leczenie dróg moczowych ,podobno powinno się zwłaszcza u starszych psów z takimi problemami suplementować dietę o glukozaminę ,która zwiększa barierę mechaniczną ściany pęcherza moczowego i bakterie tak nie przenikają i jeszcze cenne właściwości mają wyciągi z żurawin ,ponieważ bakterie nie mogą zasiedlać pęcherza moczowego ,są nawet już karmy z dodatkiem wyciągu z żurawin podobno jednak to pomaga i nawracające infekcje już nie są tak częste... na pewno spróbujemy :)

Posted

Ciociu Aniu, jaka profesjonalna wypowiedź.... super, że to wszystko napisałaś!
Zawsze mówiłam, że dogomania jest też edukacyjna, tu naprawdę dużo można się dowiedzieć.
Anusiu, całuj Jasiunię ode mnie i moich czterech ogoneczków:)

Posted

Z Jasiunią jest coraz lepiej :loveu: mam wrażenie jakby tym razem...była najlepsza odpowiedź na zastosowane leczenie ,pomimo ,że jednak badanie na posiew nie zostało wykonane , zobaczymy co powie kontrolne badanie moczu ?....
musiałam!... po prostu musiałam!... no powiedzcie same ,czy to nie jest [B]GENIALNE ZDJĘCIE!!![/B] lśniący ,śpiący Aniołek cioci Miki :loveu:
[IMG]http://images41.fotosik.pl/1759/d8ce290a83960d0bgen.jpg[/IMG]

Posted

w sobotę wyjeżdżamy na Mazury ,więc jutro idę zrobić Jasieńce kontrolne badanie moczu ,sądząc po samopoczuciu dłuuugiej( tak ją czasem nazywam) to powinny być lepsze ,niż te z przed tygodnia :)
a przynajmniej taką mam nadzieję... no przecież... przestawiam się.... na pozytywne myślenie :)

Posted

[quote name='anica']w sobotę wyjeżdżamy na Mazury ,więc jutro idę zrobić Jasieńce kontrolne badanie moczu ,sądząc po samopoczuciu dłuuugiej( tak ją czasem nazywam) to powinny być lepsze ,niż te z przed tygodnia :smile:
a przynajmniej taką mam nadzieję... no przecież... przestawiam się.... na pozytywne myślenie :smile:[/QUOTE]

Aniczko, odpoczywajcie i wczasujcie się, niech Wam dopisze pogodna złota jesień!!!
A skoro widać, że Jasiunia lepiej, to zapewne i wyniki będą dobre - czego z całego serca Tobie i przede wszystkim Jasiuni życzę!!!!!!!!!

Posted

Anusiu, życzę Wam dobrego dzionka, który przyniesie same dobre wiadomości, a zwłaszcza dobrych, jak najlepszych wyników Jasiuni:loveu:!!!
No i pakujcie się i w drogę, zapowiada się piękny weekend, a u nas dziś niemal lipcowe słoneczko....

Posted

Bardzo dziękuję ,że byłyście z nami kochane ciocie :loveu:
dobre myśli i jamnicze moce działają ,wyniki są lepsze niż poprzednio LEUKOCYTY 3-5 a poprzednio - przesłaniają p/w (pole widzenia)
BAKTERIE -pojedńcze w prep a poprzednio - gęsto usiewają p/w
nabłonki z głębszych warstw -pojedyńcze w p/w ... całej biochemii nie będę pisać ale ja jako laik widzę ,że są bliżej normy , tylko się cieszyć bo to znaczy ,że mamy odpowiedź na zastosowane leczenie ,antybiotyk będzie Jasia brała nadal( przy takich nawracających stanach zapalnych można nawet i miesiąc) za tydzień jak wrócimy z Mazur mam się zgłosić na wizytę kontrolną i zobaczymy co wet powie ?

Posted

Cudownie, że wyniki są lepsze. Cieszę się ogromnie:)

[quote name='anica']Bardzo dziękuję ,że byłyście z nami kochane ciocie :loveu:
dobre myśli i jamnicze moce działają ,wyniki są lepsze niż poprzednio LEUKOCYTY 3-5 a poprzednio - przesłaniają p/w (pole widzenia)
BAKTERIE -pojedńcze w prep a poprzednio - gęsto usiewają p/w
nabłonki z głębszych warstw -pojedyńcze w p/w ... całej biochemii nie będę pisać ale ja jako laik widzę ,że są bliżej normy , tylko się cieszyć bo to znaczy ,że mamy odpowiedź na zastosowane leczenie ,antybiotyk będzie Jasia brała nadal( przy takich nawracających stanach zapalnych można nawet i miesiąc) za tydzień jak wrócimy z Mazur mam się zgłosić na wizytę kontrolną i zobaczymy co wet powie ?[/QUOTE]

Posted

Wróciliśmy do domciu ,troszeczkę wcześniej niż planowaliśmy... tym razem TZ na antybiotyku ,zmusił nas do powrotu.:shake:...
i o 15 razem z Jasieńką po pigułce łykają :cool3:...
Jasieńka była grzeczną dziewczynką i tym razem nie siedziała poopką w zimnej trawie ,chodziła tylko w południe jak świeciło słoneczko z noskiem przy ziemi ,czasem jakiś dłuższy spacer i do łóżeczka :eviltong::lol:

Posted

Fajnie Aniu, że już jesteście, choć szkoda, że przez wstrętne choróbska musieliście skrócić wyjazd:shake:....
Jasiunia - grzeczna i mądra dziewczynka, wie, że nie może narażać swojego zdróweczka:)
Pozdrowienia dla Jasiuni od mojej czwóreczki:loveu:
A tak w ogóle - to będziemy oglądać jakieś zdjęcia z jesiennego pejzażu na Mazurach;)?

Posted

Aniu, w dniu Psich Zaduszek dla Twojej Kajci... z pamięcią!!!
[CENTER]

[COLOR=#663399][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms]W Dniu Psich Zaduszek pamiętamy (*)Kajusiu(*)[/FONT][/SIZE][/B][/COLOR]

[IMG]http://www.zlotagrota.poznan.pl/brok%20gify/34.gif[/IMG]

[COLOR=#4b0082][SIZE=4][FONT=comic sans ms][B]...A kiedy się pożegnać trzeba
I Psu czas iść do Psiego Nieba
To niedaleko Pies wyrusza
Przecież przy Tobie jest Psie Niebo
Z Tobą zostaje Jego Dusza...[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=#FFFFCC][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/CENTER]

Posted

Dziękuję Wszystkim za to że jesteście i za te dobre ,ciepłe słowa ,jasne że będą foty tylko na razie biegamy po lekarzach i wetach...
jak tylko trochę się uspokoi to zaraz siadam i wklejam :) na szczęście ,wszyscy widocznie ,wracają do zdrowia :)
Dzisiaj jest Dzień Zaduszny ,więc zapalam świeczkę za Tych Wszystkich Naszych Przyjaciół ,którzy odeszli.. ale...Pozostali w nas... w naszych sercach... myślach... na Zawsze!!!...
[IMG]http://kartki4u.eu//kartki/232/2/m/2588s.jpg[/IMG]

[SIZE=4]OJEJ BERNI! DZIĘKUJĘ KOCHANA :)))))))))))[/SIZE]