Celina12 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Całuski ślemy Ślicznotko Kochana...zdrowiej,odpoczywaj...bo sen to zdrowie.... Quote
anica Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Jasiunia wycałowana ,wymiziana ,przytulana na maksa od Wszystkich ,którzy są z nami - Bardzo dziękujemy :loveu::Rose: dostałyśmy od weta taki preparat Dr Seidla z glukozaminą Uro-tine wspomagający leczenie dróg moczowych ,podobno powinno się zwłaszcza u starszych psów z takimi problemami suplementować dietę o glukozaminę ,która zwiększa barierę mechaniczną ściany pęcherza moczowego i bakterie tak nie przenikają i jeszcze cenne właściwości mają wyciągi z żurawin ,ponieważ bakterie nie mogą zasiedlać pęcherza moczowego ,są nawet już karmy z dodatkiem wyciągu z żurawin podobno jednak to pomaga i nawracające infekcje już nie są tak częste... na pewno spróbujemy :) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Ciociu Aniu, jaka profesjonalna wypowiedź.... super, że to wszystko napisałaś! Zawsze mówiłam, że dogomania jest też edukacyjna, tu naprawdę dużo można się dowiedzieć. Anusiu, całuj Jasiunię ode mnie i moich czterech ogoneczków:) Quote
Gusiaczek Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Jasieńko Kochana, dobrej niedzieli i zdrówka po kokardki:) Quote
anica Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Z Jasiunią jest coraz lepiej :loveu: mam wrażenie jakby tym razem...była najlepsza odpowiedź na zastosowane leczenie ,pomimo ,że jednak badanie na posiew nie zostało wykonane , zobaczymy co powie kontrolne badanie moczu ?.... musiałam!... po prostu musiałam!... no powiedzcie same ,czy to nie jest [B]GENIALNE ZDJĘCIE!!![/B] lśniący ,śpiący Aniołek cioci Miki :loveu: [IMG]http://images41.fotosik.pl/1759/d8ce290a83960d0bgen.jpg[/IMG] Quote
Gusiaczek Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 CUDO:loveu::loveu::loveu: [IMG]http://images41.fotosik.pl/1759/d8ce290a83960d0bgen.jpg[/IMG] Quote
Mika31 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 a jakie rogi ma ten aniołek:evil_lol: Jasieńko zdrowiej malutka Quote
anica Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 w sobotę wyjeżdżamy na Mazury ,więc jutro idę zrobić Jasieńce kontrolne badanie moczu ,sądząc po samopoczuciu dłuuugiej( tak ją czasem nazywam) to powinny być lepsze ,niż te z przed tygodnia :) a przynajmniej taką mam nadzieję... no przecież... przestawiam się.... na pozytywne myślenie :) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='anica']w sobotę wyjeżdżamy na Mazury ,więc jutro idę zrobić Jasieńce kontrolne badanie moczu ,sądząc po samopoczuciu dłuuugiej( tak ją czasem nazywam) to powinny być lepsze ,niż te z przed tygodnia :smile: a przynajmniej taką mam nadzieję... no przecież... przestawiam się.... na pozytywne myślenie :smile:[/QUOTE] Aniczko, odpoczywajcie i wczasujcie się, niech Wam dopisze pogodna złota jesień!!! A skoro widać, że Jasiunia lepiej, to zapewne i wyniki będą dobre - czego z całego serca Tobie i przede wszystkim Jasiuni życzę!!!!!!!!! Quote
Gusiaczek Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Odpoczywajcie ile fabryka dała:) Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka:) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Anusiu, życzę Wam dobrego dzionka, który przyniesie same dobre wiadomości, a zwłaszcza dobrych, jak najlepszych wyników Jasiuni:loveu:!!! No i pakujcie się i w drogę, zapowiada się piękny weekend, a u nas dziś niemal lipcowe słoneczko.... Quote
anica Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Bardzo dziękuję ,że byłyście z nami kochane ciocie :loveu: dobre myśli i jamnicze moce działają ,wyniki są lepsze niż poprzednio LEUKOCYTY 3-5 a poprzednio - przesłaniają p/w (pole widzenia) BAKTERIE -pojedńcze w prep a poprzednio - gęsto usiewają p/w nabłonki z głębszych warstw -pojedyńcze w p/w ... całej biochemii nie będę pisać ale ja jako laik widzę ,że są bliżej normy , tylko się cieszyć bo to znaczy ,że mamy odpowiedź na zastosowane leczenie ,antybiotyk będzie Jasia brała nadal( przy takich nawracających stanach zapalnych można nawet i miesiąc) za tydzień jak wrócimy z Mazur mam się zgłosić na wizytę kontrolną i zobaczymy co wet powie ? Quote
Gusiaczek Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Cudownie, że wyniki są lepsze. Cieszę się ogromnie:) [quote name='anica']Bardzo dziękuję ,że byłyście z nami kochane ciocie :loveu: dobre myśli i jamnicze moce działają ,wyniki są lepsze niż poprzednio LEUKOCYTY 3-5 a poprzednio - przesłaniają p/w (pole widzenia) BAKTERIE -pojedńcze w prep a poprzednio - gęsto usiewają p/w nabłonki z głębszych warstw -pojedyńcze w p/w ... całej biochemii nie będę pisać ale ja jako laik widzę ,że są bliżej normy , tylko się cieszyć bo to znaczy ,że mamy odpowiedź na zastosowane leczenie ,antybiotyk będzie Jasia brała nadal( przy takich nawracających stanach zapalnych można nawet i miesiąc) za tydzień jak wrócimy z Mazur mam się zgłosić na wizytę kontrolną i zobaczymy co wet powie ?[/QUOTE] Quote
anica Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Wróciliśmy do domciu ,troszeczkę wcześniej niż planowaliśmy... tym razem TZ na antybiotyku ,zmusił nas do powrotu.:shake:... i o 15 razem z Jasieńką po pigułce łykają :cool3:... Jasieńka była grzeczną dziewczynką i tym razem nie siedziała poopką w zimnej trawie ,chodziła tylko w południe jak świeciło słoneczko z noskiem przy ziemi ,czasem jakiś dłuższy spacer i do łóżeczka :eviltong::lol: Quote
Sarunia-Niunia Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Fajnie Aniu, że już jesteście, choć szkoda, że przez wstrętne choróbska musieliście skrócić wyjazd:shake:.... Jasiunia - grzeczna i mądra dziewczynka, wie, że nie może narażać swojego zdróweczka:) Pozdrowienia dla Jasiuni od mojej czwóreczki:loveu: A tak w ogóle - to będziemy oglądać jakieś zdjęcia z jesiennego pejzażu na Mazurach;)? Quote
Celina12 Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 JA też życzę zdróweczka...czekam na fotki z wyjazdu..... Quote
Sarunia-Niunia Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Aniu, w dniu Psich Zaduszek dla Twojej Kajci... z pamięcią!!! [CENTER] [COLOR=#663399][B][SIZE=5][FONT=comic sans ms]W Dniu Psich Zaduszek pamiętamy (*)Kajusiu(*)[/FONT][/SIZE][/B][/COLOR] [IMG]http://www.zlotagrota.poznan.pl/brok%20gify/34.gif[/IMG] [COLOR=#4b0082][SIZE=4][FONT=comic sans ms][B]...A kiedy się pożegnać trzeba I Psu czas iść do Psiego Nieba To niedaleko Pies wyrusza Przecież przy Tobie jest Psie Niebo Z Tobą zostaje Jego Dusza...[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=#FFFFCC][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/CENTER] Quote
anica Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Dziękuję Wszystkim za to że jesteście i za te dobre ,ciepłe słowa ,jasne że będą foty tylko na razie biegamy po lekarzach i wetach... jak tylko trochę się uspokoi to zaraz siadam i wklejam :) na szczęście ,wszyscy widocznie ,wracają do zdrowia :) Dzisiaj jest Dzień Zaduszny ,więc zapalam świeczkę za Tych Wszystkich Naszych Przyjaciół ,którzy odeszli.. ale...Pozostali w nas... w naszych sercach... myślach... na Zawsze!!!... [IMG]http://kartki4u.eu//kartki/232/2/m/2588s.jpg[/IMG] [SIZE=4]OJEJ BERNI! DZIĘKUJĘ KOCHANA :)))))))))))[/SIZE] Quote
Celina12 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 [IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnPtfF4o98zTDEt8KenxzyYZXP2R7fUGLFZIv3sm5tPcX2Iz_e[/IMG] Kajusia.....pamiętamy... Quote
Recommended Posts