andzia69 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 to ja tak się troszku wtrącę nieśmiało...suka mojej siostry miała wypadniętą rzepkę - nie miała operacji, miała ograniczony ruch, dostawała jakieś leki przeciwzapalne chyba i do tego glukozamina i ta rzepka się jej poprawiła do tego stopnia, ze nie potrzeba operacji - ale cały czas musi mieć ograniczony ruch cały czas...tak jak moja mańka wstańka - moja dla odmiany ma zwyrodnienie stawu piętowego od 2 r. życia:(..to drugie kolano mnie bardziej niepokoi (to jest zerwane wiązadło krzyżowe wkolanie?)...ale bym to jeszcze skonsultowała.. Może wyślij te zdjęcia rtg Doddy i poproś, zeby zerknął na nie dr - chyba Sterna albo siakis inny ortopeda tu jest art.nt zerwanego więzadła i metody operacji: http://www.psy24.pl/2153-zabieg-TPLO---kolano-psa.html nie wiem czy słyszałyście o klinice w Grudziądzu - podobno mają taki sprzęt, że niejedna klinika takiego nie ma;) Quote
doddy Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Z tego co czytam to lekarze chcą oczyścić kości ze zwyrodnień. Cholernie boooli. :( Quote
agnieszka32 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Oj tak, o Grudziądzu słyszałam z pierwszej ręki, bo mój wet ma wspólnika - młody wet przeprowadził się do Szczecina, a pracował chyba właśnie w tej klinice z super sprzętem. Teraz marudzi, że w Szczecinie takiego nie ma... Quote
chita Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 w grudziadzu byla operowana moja arina, a sprzetu faktycznie nie jedna klinika moze pozazdroscic, gdyby byl potrzebny jakis transport do grudziadza czy cus od 18grudnia jestem w domu;) Quote
agaga21 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 oj, nieciekawie to brzmi :( te 700-800zł to normalna cena za taką operację? wiem, że to nie to samo ale może "stopień trudności" podobny. gdy moja etna była operowana, miała usuwany staw biodrowy i odłamki miednicy po wypadku, to koszt operacji wyniósł 350zł. Quote
Kundel_Bury Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Dziewczyny tylko nie mieszajcie. Diagnoza jest trafiona. Nic nie trzeba już konsultować. To są najlepsi weci w trójmieście, nie jednego psa złożyli, nie jednego asta nam kroili. To są na prawdę fajne i porządne doktorki. Tutaj tylko kasa potrzebna na zreperowanie tego stawu który ma zmiany zwyrodnieniowe. A czy rzepka będzie do roboty to się okaże później. Tak to normalna cena, Buby sama rzepka tyle kosztowała. A nie zaryzykuje innego tańszego veta bo tych znam i wieleeee psów nam robili. Quote
baster i lusi Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 agaga21 napisał(a):oj, nieciekawie to brzmi :( te 700-800zł to normalna cena za taką operację? wiem, że to nie to samo ale może "stopień trudności" podobny. gdy moja etna była operowana, miała usuwany staw biodrowy i odłamki miednicy po wypadku, to koszt operacji wyniósł 350zł. Agatko ja za rzepkę u lusi miałam zapłacic 550 zł a wszystkiego wyszło około 1000 zł Quote
fioneczka Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [SIZE="3"]ZAPRASZAM na bazarek z którego dochód przeznaczony będzie także dla GRACJI http://www.dogomania.pl/threads/197541-bluzeczki-spódniczki-nowe-i-używane-...-do-12.12 Quote
baster i lusi Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='fioneczka'][COLOR="#ff0000"][B][SIZE="3"]ZAPRASZAM na bazarek z którego dochód przeznaczony będzie także dla GRACJI[/SIZE][/B][/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/threads/197541-bluzeczki-spódniczki-nowe-i-używane-...-do-12.12[/url][/QUOTE] po przemyśleniu i zgodnej decyzji ten bazarek przeznaczymy tylko na Grację Quote
Kundel_Bury Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Dziewczyny... jesteście wspaniale!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
baster i lusi Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 a tu jeszcze jeden mały bazarek i za kilka dni będzie następny z których dochodem podzielimy się z naszą kochaną Gracjanką Bazarek spódniczkowy dla psiaków z BB(szanta,gracja ...) do 18.XII do godź 20:00 Quote
ocelot Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Kasą wspomóc maleńkiej nie mogę. W Święta pomyślę nad jakimś bazarkiem. Może jakiś grosz da się uzbierać. Dziewczyny myślałyście o allegro cegiełkowym? Quote
baster i lusi Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='fioneczka'][SIZE="3"]ZAPRASZAM na bazarek z którego dochód przeznaczony będzie także dla GRACJI http://www.dogomania.pl/threads/197541-bluzeczki-spódniczki-nowe-i-używane-...-do-12.12 cały dochód 130 zł na operację Gracjanki. Quote
Kana Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 No i zapisuje sobie wątek mojej laleczki kochanej! :loveu: Quote
Soema Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Bananowa księżniczka wróciła :grins: W końcu info z pierwszej ręki :) bez urazy Kundlu bury ;) Quote
Kana Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Tak tak znudzilo mi się być bananem :) Ale milo że wszyscy się cieszą z mojego powrotu ! A gdzie czerwony dywan ? Quote
chita Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='Kana']! A gdzie czerwony dywan ? wiedzialam ze o czyms zapomnielismy:splat: tadam:diabloti: i te nowi fotki Gracji z jej nowa kolezanka:cool3: byscie powstawiali:evil_lol: Quote
fioneczka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Soema napisał(a):A mnie płatki róż zamarzły :niewiem: :hmmmm: to faktycznie problem ale mam pomysł ... gdzieś na bazarku widziałam suszoną pokrzywę ;) Quote
baster i lusi Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Słynny czerwony dywan /INTERIA.PL Quote
Kana Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Jesteście szalone! Haha :) Niestety Brixa ciągłym swoim popiskiwaniem i memlaniem denerwuje Grację i dziewczyny muszę się kennelować :) Quote
chita Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Gracja to beneficjentka bazarku kalendarzowego dogo:cool3: serdecznie zapraszam:mad::evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/198278-Pierwszy-kalendarz-dogomanii!!!-Do-23-grudnia-22.00?p=15929872#post15929872 Quote
Kana Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Ciotka tylko zmień że operacja kolana a dokladnie jego poglębszającego się zwyrodnienia. Bardo, bardzo dziękujemy! Quote
chita Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 zara zmieniam, kawa mnie przekupilas:eviltong::evil_lol: Quote
Recommended Posts