Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kundel_Bury napisał(a):
Kolejna która się obróżką zachwyca..pffff :)

No bo jest czym, Kana ma dobry gust ;) i fajną modelkę. Zresztą wszystkie tymczasy ma fajne :):)

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kundel_Bury napisał(a):
Nabrala nabrala Ocelot ;)
Minelo raptem poltora tygodnia, blizny się chowają, kręgosłupa i żeberek prawie nie widać ;)

Mam nadzieję, że Kana czyta! Genialna jest :)
sunia rozkwita.

Posted

A no witaminki mamy :D
Jedne od Cioci Ani z Łodzi które już się kończą a drugie od cioci Sashy :)

Kopiuje z niebieskiego:

A Gracja jak to Gracja, zrobiła się mega fajna, na prawdę!
Nawet zgred mi to powiedział!
A jak się na nią zezłoszczę i wrzasnę to jej broni o chowa pod kołdrę
Od wczoraj ma pelną socjalizację z 6 kilogramowym wampirem - swoją współlokatorką
Już pare razy dostała od niej w czachę ale zachowuje zimną krew
W niedziele będą zdjęcia do ogłoszeń.

Dzisiaj pierwszy raz ją zmęczyłam ze po powrocie ze spaceru padła w ogrodzie i nie chciała do domu
Przywiązałam jej w lesie wielką obaloną brzozę i się śmiałam że nie pójdzie a ona z nią 2 godziny śmigała
Mistrzyni w.p. !!

Posted

Gracja to piękna, młoda bo dopiero 2,5 letnia sunia w typie amstaffa.
Jesteśmy przyzwyczajeni by widzieć w amstafach silne, groźne, ba! Agresywne psy.
Psy potrafiące zawalczyć o swoje. Psy pełne majestatu.
A ona? Ona...
Nie miała siły na spacery z innymi psami, brakowało jej miłości, nie miała siły by żyć...
Trafiła do schroniska, po porzuceniu przez swoich właścicieli którzy wyjechali za granicę.
Lecz dramat Gracji na tym się nie skończył, w schronisku totalnie nie mogla się odnaleźć, szczekanie psów, brak pełnej miski co dziennie sprawiało, że Gracja z dnia na dzień gasła.

Na szczęście dzięki wielkiemu zaangażowaniu miłośników rasy sunia została uratowana ze schroniska i trafiła do domu tymczasowego w Gdańsku.
Poznaliśmy Grację w opłakanym staniem, w depresji, wychudzoną, z licznymi bliznami, z biegunką, wygaszoną...
Jedno jest pewne - nie przeżyłaby zbliżającej się zimy.
Jej dotychczasowe życie pełne nieszczęść w końcu się zmieniło!

Gracja pokazała oblicze zrównoważonego, ciepłego, oddanego psa.
Jest bardzo spragniona kontaktu z czlowiekiem, uwielbia głaskanie, mizianie i drapanie za uchem.
Jest pozytywnie nastawioną sunią do każdego, nie ma w sobie żadnej agresji do ludzi.
Gracja była wychowywana w mieszkaniu, zna panujące warunki w nim, potrafi bez problemu zostawać sama.
Nie niszczy, nie brudzi w domu, grzecznie czeka na powrót opiekunów.
Sunia bez problemu potrafi jeździć samochodem czy komunikacją miejską.

W domu spokojna i opanowana, na dworze psi dynamit, żywiołowa, pełna energii!
Gracja potrafi chodzić na smyczy, przy czym bardzo ciągnie co jest do wypracowania.
Bardzo pojętna i chętny do nauki, potrzebuje bardzo wiele aktywności fizycznej oraz psychicznej.
Przy odpowiednim prowadzeniu będzie bardzo oddana swojemu przyszłemu właścicielowi.
Kocha długie spacery, wspólne bieganie i zabawy.

Gracja jest psem z silnym charakterem, dlatego szukamy doświadczonego opiekuna w prowadzeniu TTB.
Sunia także potrzebuje nieco ogłady przy zabawach z czlowiekiem, gdyż czasami brakuje jej wyczucia.
Gracja jest wysterylizowana. Aktualnie przebywa w domu tymczasowym pod Gdańskiem.

Gracja nie toleruje innych zwierząt, nie ma problemu by ominąć psa jeżeli ten jest spokojny.
Aczkolwiek na spacerach trzeba bardzo uważać i spuszczać ją tylko na lince treningowej.

Szukamy dla Gracji osoby odpowiedzialnej, spokojnej, opanowanej, a zarazem stanowczej i konsekwentnej,
szukamy miłośnika rasy, kogoś doświadczonego w pracy z TTB, osoby, która poradzi sobie z jej wychowaniem.
Szukamy rodziny, która obdarzy ją miłością, która da jej dom i ostoję do końca jej dni.

Zastrzegam sobie prawo do wizyty przed i po adopcji.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie chęci adopcji
pod numerem: 505 917 953,
bądź mailem: [email protected]

Posted

... ale grubas ;)

miała dziewczyna szczęście że się ciotka banitka nad nią zlitowała

dziewczyny DT jest bezpłatne ale fajnie by było żeby Kana nie została sama z utrzymaniem suni
przydały by się nawet nawet najdrobniejsze wpłaty na karmę dla Gracji

nie zostawiajmy Kany samej !!

Posted

[quote name='fioneczka']... ale grubas ;)

miała dziewczyna szczęście że się ciotka banitka nad nią zlitowała

dziewczyny DT jest bezpłatne ale fajnie by było żeby Kana nie została sama z utrzymaniem suni
przydały by się nawet nawet najdrobniejsze wpłaty na karmę dla Gracji

nie zostawiajmy Kany samej !!

no pewnie, że nie zostawimy. wspomniany przeze mnie jakiś cza temu koncert - dla mnie zakończył się dziś..... podzielimy kaskę i wyślemy dla Gracji jej dolę :)