Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Około półtora tygodnia temu umarła kobieta, mająca 14-letnią córkę. Kilka osób w mieście huczało, że zostawiła po sobie spadek w postaci kilku-kilkunastu zwierzaków.
Zostałam poproszona o pomoc w ocenie stanu sytuacji i puszczeniu informacji w świat.
Wczoraj pojechałam na miejsce i widok, który zastałam był przerażajacy. Na podwórzu znajdują się 4 dorosłe psy,szczeniak, kilka-kilkanaście kotów, naliczyłam 10 i kury.
O sytuacji został podobno powiadomiony burmistrz miasta co zrobi nie wiem.
Boję się angażować w tą sprawę ale zwierzęta na CITO potrzebują pomocy.
Suka-bernardynka jest w opłakanym stanie, szczeniak miał problemy ze ścięgnami- w tamtym tygodniu zagipsowano mu łapki.
Na miejsce przyjechała córka kobiety, dziewczynka nie wie jeszcze gdzie sama będzie mieszkać- z tego co mówiła prawdopodobnie przeprowadzi się do ojca do warszawy.
Zaznaczam, że mało wiem o sprawie i ciężko jest z kimkolwiek na miejscu rozmawiać, bo od dziecka trudno uzyskać rzetelnych informacji a biorac pod uwagę tragedię jaka ją spotkała zadawanie niektórych pytań jest niestosowne.

Zdjęcia, które udało mi się zrobić:

Berta- obecnie pod opieką Fundacji Bernardyn

Mała sunia

Pies

Córcia Berty- jest w DT/DS?

Koty- jest ich znacznie więcej

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka osób szuka domów po znajomych,z ogłoszeniami internetowymi nikt nie ruszył- bo nie wiemy czy psy będą tam jak pojedziemy następnym razem, O Bercie-tak ma na imię bernardynka mogę powiedzieć, że ma około 3 lat na moje oko, jest bardzo zmęczona i zniszczona porodami, niedożywiona, ma problemy z oczami. Mogę wziąść ją do weta jutro- jeśli dam rade. Suka wydaje się bardzo łagodna

Posted

Tak szczeniak po Bernardynce- właśnie dostałam telefon, ze burmistrz wysłał na miejsce weterynarza i Berta została zabrana do niego, jej stan jest bardzo zły, ma ropnia- tyle wiem. Nie znam tego weterynarza ale próbuję się z nim skontaktować.

Posted

Rozeslalam wszystkim znajomym kociarzom informacje, dzis wieczorem watek bedzie na miau.pl... podzwonilam itd... Zobaczymy... na razie podalam kontakt do siebie, Aniu podaj mi numer na PW w razie co...

Czyli Berta zostaje !!!??? :( Matko co za tragedia!!!

Posted

Dostałam wiadomość że Berta jest u weta zadzwoniłam do niego, okazało zię że nie wie wogóle o czym mówię. Pojechałam i wzięłam sunię do nas do weta- teraz jest u mnie w domu czekam na TZ i pojedziemy razem. Blagam o pomoc dziewczyny. Ojciec dziewczynki powiedział (nie mnie), że wszystkie psiaki do wydania, że można przyjechać i je brać pod nieobecność jej i jego więc sytuacja się pogarsza, bo nie wiem kto może tam podjechać i co się z nimi stanie.
Berta jest przełągodna nawet dla kotów przyjacielska. Łasi się do ludzi. ZERO agresji

Posted

Ania - ona może być u Ciebie na DT ?

proszę wypełnij metryczkę, zaraz ja wrzucę na stronę benkową...

1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek -
4. Sierść -
5. Sterylizacja -
6. Wielkość -
7. Miejscowość -
8. Województwo -
9. Miejsce Pobytu -
10. Zachowanie -
11. Zachowanie względem Dzieci -
12. Zachowanie względem Zwierząt -
13. Dla Kogo -
14. Historia -
15. Kontakt -
16. Krótki Opis -

a co ze szczeniakiem ??

i może wartoby zrobić spis zwierzaków w pierwszym poście? razem z ich zdjęciami ? będzie łatwiej zapanować nad wszystkim

i co sunia ma w okolicach lewej łopatki ? to jest rana jakaś ??

Posted

Malwi właśnie rozmawiałam z mama...niestety nie może być u mnie. Musze po wecie odwieź ją na podwórze:-( Przestraszyłam się bardzo ta informacją o tym że pies jest u weta, który powiedział że go nie ma. Mam nadzieję, że będzie bezpieczna. Nie mogę spisać wszystkiego w 1 poście. Zdjęcia 1 psa nie mam bo się mnie przestraszył i uciekł. Metryczkę wypełnie po powrocie od weta.
Szczeniaczek wczoraj był 1 ale wziął go ktoś (nie znam nazwiska ani imienia) na dt/ds. Pisałam tam każdy może wejść i wziąść jakieś zwierzę.:placz:

Posted

o kurczę ... ciężko ... musimy szukać pilnie tymczasu dla suni ... już lecę rozgłaszać! nie można pozwolić żeby ktoś ją sobie wziął ot tak bez sterylki!!!

Posted

ANETTTA napisał(a):
czekamy a co z tym szczeniakiem od bert co z tymi łapinkami i kto go zabrał na dt czy Ds ktos sprawdzony zadba o niego o nią ??/

a reszta psiaków :shake:

Więcej nic nie wiem ale mam nadzieję, ze szczeniaka zabrał ktoś odpowiedzialny, kto zatroszczy się o łapki...