Olga132 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 marie napisał(a):Jak bedzie trzeba zrobic sklady to ja sie pomoge. :hmmmm: że jak?? Quote
Olga132 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Mam do was taka prosbe - Spróbujcie zorganizować jakieś materiały, broszury, gazetki dotyczące psów i ich pielęgnacji – żeby można zrobić jakieś stoisko dotyczące dbania o psy (żeby można było rozdawać te materiały) Popytajcie znajomych – może ktoś cos ma! Może znacie kogoś z wydawnictw i mogliby cos podarować. Ponadto zbierajcie Fanty – lepiej mieć ich więcej niż mniej! Czy ktoś mógłby przygotować jakieś materiały graficzne o dbaniu o psa? Np. – jakis obrazek pies pije wodę i podpis – pies zawsze powinien mieć dostęp do czystej, chłodnej wody Pies w budzie – i podpis – Zadbaj o schronienie dla psa I tak dalej – żeby można to było przypiąć do tablicy korkowej, żeby dzieci to widziały – może to ich czegoś nauczy. Cos w takim stylu http://picasaweb.google.se/psia.szajka/Plakaty/photo#5193670947076418898 Nieskomplikowane – krótko i hasłowo – wtedy dzieci łatwiej zapamiętają. Ja postaram się potniej wszystko spisać jakie konkursy wymyśliliśmy i tak dalej. No i myślę ze trzeba będzie do każdej osoby dopasować stoisko – tzn żeby jedna lub 2 osoby były odpowiedzialne za stoisko i konkurs – bo potem tego nie ogarniemy. Tak więc piszcie kto jaki konkurs chciałby poprowadzić. Quote
Zmysł Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='Olga132']Mam do was taka prosbe - Spróbujcie zorganizować jakieś materiały, broszury, gazetki dotyczące psów i ich pielęgnacji – żeby można zrobić jakieś stoisko dotyczące dbania o psy (żeby można było rozdawać te materiały) Popytajcie znajomych – może ktoś cos ma! Może znacie kogoś z wydawnictw i mogliby cos podarować. Ponadto zbierajcie Fanty – lepiej mieć ich więcej niż mniej! Czy ktoś mógłby przygotować jakieś materiały graficzne o dbaniu o psa? Np. – jakis obrazek pies pije wodę i podpis – pies zawsze powinien mieć dostęp do czystej, chłodnej wody Pies w budzie – i podpis – Zadbaj o schronienie dla psa I tak dalej – żeby można to było przypiąć do tablicy korkowej, żeby dzieci to widziały – może to ich czegoś nauczy. Cos w takim stylu http://picasaweb.google.se/psia.szajka/Plakaty/photo#5193670947076418898 Nieskomplikowane – krótko i hasłowo – wtedy dzieci łatwiej zapamiętają. Ja postaram się potniej wszystko spisać jakie konkursy wymyśliliśmy i tak dalej. No i myślę ze trzeba będzie do każdej osoby dopasować stoisko – tzn żeby jedna lub 2 osoby były odpowiedzialne za stoisko i konkurs – bo potem tego nie ogarniemy. Tak więc piszcie kto jaki konkurs chciałby poprowadzić. Zapytam Fony, ona może pomóc Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Oj fona może, może! :) Ja na fantach od niej żyłam przez dwie albo i trzy loterie! Chyba jeszcze mam trochę broszek :) Podrzucam pomysły innych atrakcji (takie były u mnie w szkole)- niekoniecznie do wykorzystania, może jako inspiracja: – pokaz walk rycerskich – pokaz sprzętu gaśniczego – Straż Pożarna – pokaz breakdance -pokaz sprzętu policyjnego, - stoisko fundacji zajmującej się dogoterapią, -prezentacja formacji wojskowej w historycznym umundurowaniu , -prezentacja zbiorów uczniów („ Nasze Hobby”), -prezentacja ciekawych prac wykonanych przez dzieci i ich rodziców, -stoiska z wypiekami ( „ Słoneczna kawiarnia”), -wystawa prac plastycznych dzieci ( „ Galeria pod chmurką”), -rodzinne zawody sportowe - pokaz sztuk walki -pokaz tresury psów - malowanie koszulek i twarzy -karaoke Jak widać z pomysłami problemu nie będzie, może być z realizacją. Jak już pisałam, ja mogę obskoczyć jakieś stoisko plastyczne ale wolałabym być jeszcze z kimś bo z doświadczenia wiem, że to naprawdę ciężka robota. Dla małych dzieci można zorganizować jeszcze jakieś zabawy grupowe. Quote
Olga132 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ja mogę zająć sie fantami - mam nadzieje że to ogarnę :oops: ale moze faktycznie powinny być po 2 osoby na stoisko? wpisujcie sie prosze z propozycjami kto się czym zajmie bo wtedy bedzie wiadomo ile mozna zorganizowac stoisk i jakie i ABwarka bedzie mogła jakies rozmowy zacząć ty Enia zajmiesz sie swoimi pysznymi wypiekami, tak? Quote
enia Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 tak, ciasta to ja, jak dożyje oczywiście-tak mawia pewnia pani........ reklamacji nie przyjmuje jakby co. Quote
Zmysł Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Czyli organizować fanty? Bo na karaoke czy pokaz breakdance to ja raczej nie. Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 A za rycerza się przebierzesz?;-) Widziałbym cię w tej roli :) Fanty organizuj -tak czy tak się przydadzą. Enia - nie sądzę żeby były jakiekolwiek reklamacje...najwyżej, że mało ;) Quote
Zmysł Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ania W napisał(a):A za rycerza się przebierzesz?;-) Widziałbym cię w tej roli :) Fanty organizuj -tak czy tak się przydadzą. Enia - nie sądzę żeby były jakiekolwiek reklamacje...najwyżej, że mało ;) Że zakuty łeb? Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Zmysł napisał(a):Że zakuty łeb? Nie, że szlachetny...:razz: Ciekawe skąd ci takie porównanie przyszło do głowy(absolutnie nie zakutej)? :hmmmm: Quote
Zmysł Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ania W napisał(a):Nie, że szlachetny...:razz: Ciekawe skąd ci takie porównanie przyszło do głowy(absolutnie nie zakutej)? :hmmmm: A, no to w porzo. W takim razie mogę stać w zbroi, nawet w 40 stopniowym upale. Quote
enia Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Dziewczyny kto na dogo proponował dla Węgrowa kostkę do boksów? może ktoś pamięta? Quote
evita. Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 enia napisał(a):Dziewczyny kto na dogo proponował dla Węgrowa kostkę do boksów? może ktoś pamięta? Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale coś mi świta w głowie, że chyba Małagoś coś wspominała o kostce. P.S. Ja też mogę spróbować zrobić jakieś ciacho na festyno- piknik ;) Quote
Abwarka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Mam też taki pomysł aby zaprosić ludzi którzy pracują z psami, widziałam kiedyś ,że węgrowska Policja miała psa, może dało by się umówić z nimi na jakis mały pokazik. EdytaDR ma możliwość kontaktu z dogoterapeutami... Co o tym myślicie? Quote
enia Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 evita. napisał(a):Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale coś mi świta w głowie, że chyba Małagoś coś wspominała o kostce. P.S. Ja też mogę spróbować zrobić jakieś ciacho na festyno- piknik ;) czyli ciacha robimy razem!!!!!!;) Abwarko - Edyta Dr MUSI wrócić na ten wątek......... Quote
Abwarka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Edyta wie o wątku, pewnie czasem podczytuje ale wiem,że ostatnio nie ma zbyt wiele czasu... Quote
Umka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Edyta ostatnio w złym stanie bo straciła ukochanego kota Gwiazdę :/ poczekajmy aż wróci do normy! Myślę ze ten wątek jest dobrym (jedynym) miejscem dla wszystkich osób zainteresowanych psami węgrowskimi miejmy nadzieje ze nie tylko Edyta tu wróci :) Quote
enia Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112683 dla zainteresowanych .......... ciekawe co teraz z tego wyniknie.. Quote
Ania W Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 A co ma wyniknąć? Przecież nie od dziś wiadomo, że najlepszą obroną jest atak i wygląda na to, że taką strategię przyjęła dobrze nam znana osoba... Szlag mnie trafia jak słyszę o jakiś tam posiadanych informacjach - może czas najwyższy podać ich źródło? Quote
enia Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ania W napisał(a):A co ma wyniknąć? Przecież nie od dziś wiadomo, że najlepszą obroną jest atak i wygląda na to, że taką strategię przyjęła dobrze nam znana osoba... Szlag mnie trafia jak słyszę o jakiś tam posiadanych informacjach - może czas najwyższy podać ich źródło? forum jest po to ,żeby wysłuchać racji obydwu stron , może i fx2000 tu wróci?:evil_lol: z jakimiś konkretami? Quote
Ania W Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Tylko cały czas właśnie tych konkretów brak , jest natomiast obrzucanie błotem i dziwnie podpisywane posty (bo chyba nie wierzysz w tych PRACOWNIKÓW ?) Quote
Umka Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Rozumiem Zmysle ze często sie na tym wątku krzyczy i nic z tego nie wynika... o to Ci chodzi? ;) Quote
Recommended Posts