Zmysł Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Mośka napisał(a):Maryś, jaki pięknościowy podpis. Olga, a w co my się ubieramy ? TEn róż mi się już opatrzył ;) to dobrze, bo ja słabo wyglądam w różu Quote
Ania W Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Zmysł napisał(a):to dobrze, bo ja słabo wyglądam w różu :D A to nie jest tak, że ładnemu we wszystkim ładnie? A poza tym trzeba było się ubrać w taki twarzowy zielony jak mój! Quote
kasiaprodex Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Olga132 napisał(a):Serdecznie zapraszamy wszystkich sympatyków zwierząt wraz z rodzinami i przyjaciółmi na imprezę organizowaną przez Fundację Emir pod nazwą Dzień Sierściucha Impreza odbędzie się w Warszawie, na Polach Mokotowskich w Pubie Lolek Start godz. 12 25.05.2008 może sa chetni z Warszawy i okolic do porozwieszania plakacików w szkołach, przedszkolach, sklepach zoologicznych z plakacikiem informujacym o imprezie? Jesli tak to prosze o maila na pw - prześlę plakacik ! to mnie tez dajcie Quote
marie Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Mośka, a Tobie szatynce w czerwieni nie do twarzy? Ty mi napisz jakie trendy pomocowe teraz w Falenicy obowiazuja, to ja Cie ubiore :) Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 A oprócz ubrań na siebie to będzie loteria fantowa? Pytam, bo mam różne opcje Quote
Olga132 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 kasiaprodex napisał(a):to mnie tez dajcie bardzo dziekuje Kasiu - juz wysyłam Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Zmysł napisał(a):A oprócz ubrań na siebie to będzie loteria fantowa? Pytam, bo mam różne opcje Spróbuję po raz trzeci;) Quote
Olga132 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Zmysł napisał(a):Spróbuję po raz trzeci;) Zmysł ! ale o co pytasz:oops: o dzień Sierściucha czy co? Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Olga132 napisał(a):Zmysł ! ale o co pytasz:oops: o dzień Sierściucha czy co? no przecież nie o Dzień Świstaka. czy będzie jakaś loteria, czy fanty potrzebne? Quote
Olga132 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Zmysł - organizacją Dnia Siersciucha zajmuje sie Verte (ona sie chyba nie udziela na dogo) i ona zna szczegóły tej imprezy. Nie mam pojecia czy bedzie lotera ale fanty i tak chetnie przyjmiemy - w końcu nie jedna loteria juz za nami :) Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Olga132 napisał(a):Zmysł - organizacją Dnia Siersciucha zajmuje sie Verte (ona sie chyba nie udziela na dogo) i ona zna szczegóły tej imprezy. Nie mam pojecia czy bedzie lotera ale fanty i tak chetnie przyjmiemy - w końcu nie jedna loteria juz za nami :) Aha, bo o ile pamiętam z zeszłego roku to loteria była(chyba:oops:). Quote
Olga132 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 była, była - teraz tez ma być tylko trzeba by sie było z Verte skontaktowac - jheśli masz Fanty i chcesz przekazac to chetnie podam ci do niej nr tel na pw Quote
Zmysł Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Olga132 napisał(a):była, była - teraz tez ma być tylko trzeba by sie było z Verte skontaktowac - jheśli masz Fanty i chcesz przekazac to chetnie podam ci do niej nr tel na pw 14 czerwca Fundacja Maja z Zielonki będzie miała festyn w Markach. z tej okazji zbierane są fanty, których ilość jest już pokaźna. Stąd pomysł, żeby część przekazać na Dzień Sierściucha. Poza tym niezrównana Fona(od której jest wiele fantów) ma możliwość załatwienia jeszcze wielu fajnych rzeczy. Quote
Olga132 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Zmysł - mnie i Ani nie ma od jutra do niedzieli w Polsce więc nie bardzo możemy zajac się sprawą fantów. Jesli masz chęć i możliwość pomocy to tak jak pisałam - moge Ci podac nr tel do osoby która koordynuje cała imprezę i Fanty (zreszta mile widziane) mozna jej przekazać Quote
Zmysł Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Olga132 napisał(a):Zmysł - mnie i Ani nie ma od jutra do niedzieli w Polsce więc nie bardzo możemy zajac się sprawą fantów. Jesli masz chęć i możliwość pomocy to tak jak pisałam - moge Ci podac nr tel do osoby która koordynuje cała imprezę i Fanty (zreszta mile widziane) mozna jej przekazać To podaj, zadzwonię Quote
Olga132 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 http://www.sercedlazwierzat.pl/ a dzis ostatni dzien głosowania jesli nie macie swojego typu to polecam głosowanie na Jacka Gałuszko Pomysłodawca programu "Lira", którego celem jest zwiększenie liczby adopcji psów schroniskowych dzięki ich szkoleniu. ... Wolontariusze mogą za darmo wziąć udział w kursie "Pies, twój przyjaciel", podczas którego dowiadują się, jak pracować z psami z przytulisk, by nauczyć je podstawowego posłuszeństwa. SMS: MP.SERCE.5 numer tel pod który nalezy wysłac smsa 7238 Quote
Zmysł Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Olga132 napisał(a):Zmysł - mnie i Ani nie ma od jutra do niedzieli w Polsce więc nie bardzo możemy zajac się sprawą fantów. Jesli masz chęć i możliwość pomocy to tak jak pisałam - moge Ci podac nr tel do osoby która koordynuje cała imprezę i Fanty (zreszta mile widziane) mozna jej przekazać Ale na Sierściuchu będziecie? Quote
Olga132 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 no własnie NIE !!! ale ma być inna przemiła wolontariuszka z Emira - Klaudia (w dodatku bardzo ładna :lol:)więc Tobie zalecam wizytę na Polach Mokotowskich w tym dniu ! Quote
Zmysł Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Olga132 napisał(a):no własnie NIE !!! ale ma być inna przemiła wolontariuszka z Emira - Klaudia (w dodatku bardzo ładna :lol:)więc Tobie zalecam wizytę na Polach Mokotowskich w tym dniu ! Ależ mnie tak nie trzeba zachęcać. Samo dobro sierściuchów, itp. itd. Quote
Umka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Tak poza tematem mam pytanie: Co sie wyjaśniło po ostatniej sprawie Jadzki i czy ktoś był na niej? Są może jakieś zdjęcia? Przejechałabym się zobaczyć ten teren po schronie, pewnie tam tyle rzeczy sie marnuje. Kurcze tak dawno nie byłam w Węgrowie ale Wy to chyba jesteście na bieżąco, co z psami teraz się dzieje z tamtego terenu? Quote
marie Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 To ja druga "poza tematem". Obserwuje tych panstwa od jakiegos czasu i nie wiem - zawracac glowe Emirowi, czy nie... Popatrzcie sami i moze mi doradzicie. Wybor ras: http://www.hodowla-amru.pl/index.php Aukcje na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=kontakt%40hodowla-amru.pl&description=1&country=1 Tu na zdjeciu doroslego pinczera widac jakie ma "szpony": http://www.allegro.pl/item367028950_pinczerki_miniaturowe_8_tyg_zaszczepione.html Przykladowe komentarze: Piesek śliczny, wesoły, chętny do zabawy. Bez problemów z aklimatyzacją. Były pchły ale poza tym wszystko OK! Piesek jest u nas od tygodnia, pogodny żywy chętny do zabawy. Trochę zaskoczona że nie pozwolono mi obejrzeć warunków w jakich piesek przebywał. Tłumaczenia sprzedawcy nie były przekonujące. [Odpowiedź z:pon 07 maj 2007 10:15:41 CEST] Na część terenu gdzie są suki z małymi szczeniakami i szczenięta na kwarantannie po szczepieniu nie wpuszczamy nikogo . Wiele osób jedngo dnia odwiedza wiele hodowli co stwarza możliwość przeniesienia choroby , zwykle ludzie to rozumią . Transakcje oceniam pozytywnie. Hodowca bardzo sympatyczny. Piesek zdrowy,radosny, rośnie jak na drożdżach Jedyny problem to to ze piesek był strasznie zawszony. Ale poradziliśmy sobie już z tym kłopotem. Piesek okazal sie niestety bardzo zarobaczony i po dwoch dniach pobytu u nas rozwinal mu sie grozny wirus, z ktorym nie wygral. Pieniazki za psa zostaly mi zwrocone, takze sprawa zostala jakos zalatwiona. Wiecej nie mam co dodawac. Smutna transakc [Odpowiedź z:czw 05 paź 2006 20:11:29 CEST] Niestety takie sytuacje przy zwierzętach zdarzają się jest mi bardzo przykro , zwróciłem całą kwote jaką ta pani zapłaciła za pieska i wielokrotnie przeprosiłem ale widać to za mało dla tej pani a nic więcej nie mogę zrobić . No i nie wiem... Poprosilam znajomego, zeby tam zajrzal, ale jak wyzej warunkow w jakich sa psy trzymane nie mogl zobaczyc. Labrador, ktorym "byl zainteresowany" byl swiezo wykapany wiec tez wiele sie powiedziec nie da. Quote
Osiolek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Marie, ja bym "zawrocila" glowe Emir... Najwyzej nic nie zrobi... Na moje oko to te pinczerki miniaturowe sa wielkosci mojej Czarki, ktora wazy 10 kg ;-) Z nich by sie ze trzy rasowe wykroily..... Zawroc...... (glowe ;-) ) Quote
Ania W Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 sytuacja tam jest chyba bardziej dramatyczna niż to wynika z tych opisów...Tylko nie bardzo ludzie "pchają" się do zrobienie coś z tą sprawą ...Chodzi głównie o dokumentację , którą mogą dostarczyć osoby, które zakupiły tam psy. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76648 Umka, trudno mi powiedzieć jaka jest sytuacja w Węgrowie, za daleko mieszkam, aby bezpośrednio śledzić tam sytuację. Jeżeli chodzi o rzeczy w schronisku to podejrzewam , że tam tylko szczury grasują, bo budy pojechały za psami i podejrzewam, że nic co by się komukolwiek przydało, tam nie zostało. Sprawa w sądzie trwa. Quote
enia Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Umka napisał(a):Tak poza tematem mam pytanie: Co sie wyjaśniło po ostatniej sprawie Jadzki i czy ktoś był na niej? Są może jakieś zdjęcia? Przejechałabym się zobaczyć ten teren po schronie, pewnie tam tyle rzeczy sie marnuje. Kurcze tak dawno nie byłam w Węgrowie ale Wy to chyba jesteście na bieżąco, co z psami teraz się dzieje z tamtego terenu? Umko- do tej pory był hycel z Mińska który miał swego czasu postawione zarzuty bo taki super z niego fachowiec ( evita wklejała artykuły z gazet) on współpracował z Wołominem i Krzyczkami, Jadźka była be, to sobie wzięli "super hycla"- wiesz to tylko w Polsce jest możliwe........ więc sama rozumiesz, zamknięty schron w Węgrowie, hycel i jego super odbiorcy- oto jaką mają alternatywę psy z Węgrowa i okolic...... Quote
Recommended Posts