Jump to content
Dogomania

Kraków szczeniaki jamniczki! Zielona ['], Czerwona ma dom, a Tola zostaje u nas!

Recommended Posts

Posted

To wyślij mi smsa bo mam awaRIĘ SWOJEGO NETU DO JUTRA U MAMY KORZYSTAM.

• Replies 593
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bylam z malutka jeszcze raz u weta, teraz juz bylo wszystko wiadomo, zostala odrobaczona, ma ksiazeczke zdrowia ale niestety ma tez błotko w uszkach.
dostala przeciw błotku kropelki dicortineff
Pani doktor wycałowała, wyprzytulała a malutka byla bardzo dzielna, na poczatku tylko sie bala bo przedtem zawsze byly zastrzyki ale teraz zastrzyku nie bylo i czyszczenie uszkow zniosła bardzo dzielnie
zaplaciłam [B]20 złotych[/B]

Posted

nie dotarlam do agi, braklo mi czasu
jestem zdruzgotana :(
[quote]Witam
Byłam dzisiaj u weta. Jeszcze raz
Niestety nie jest dobrze. Mała ma podejrzenie o Parvo. Śmierdzi strasznie. Wymiotuje i ma biegunkę. Co 4 godziny dostajke podskórnie kroplówkę i glukozę po 20 ml. Szczerze powiem że nie skreślam tego psa, ale ma nikłe szanse na wyzdrowienie. Odkąd ją przywiozłaś nie tknęła niczego. Cały czas podaję kroplówkę a wet zastrzyki z antybiotykiem.
Myślę że do końca tygodnia sprawa się rozwiąże albo w jedną albo w drugą stronę. Najgorsze jest to że może zarazić inne psy
szczepienie zabezpiecza, ale nie na 100 %.
Druga dziewczyna czuje się bardzo dobrze i jest odizolowana od siostry. Siedzi razem z dużymi psami u mnie w pokoju. Je oczywiście wszystko włacznie z białym serem.
Zieloną przeniosłam do kuchni. Łatwiej sprzątać na płytkach.
Pozdrawiam
Jola [/quote]

jak ja jej moge pomoc,
no jak pomoc malenkiej :placz:
nie pamietam zeby jakis szczeniak pzrezyl parvo,
co teraz robic :placz:

Malenka Zielona, trzymaj sie!!

Posted

Oj niedobrze.:shake:
Kiwi są szczeniaki które parvo przeżywają...
Tylko że te maluszki są jeszcze takie maleńkie...
Ja wierzę, że się maluszkowi uda... musi
Kiwi obserwuj swoją sunię, a jeśli tamten ma na pewno parwo, wartałoby pomyślec o surowicy dla reszty

Posted

ja zrobie wszystko co w mojej mocy!!!
[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy12/1210/174380/previews/4068602_demon_916.jpg[/IMG]

zielona trzymaj sie myszko!!!

Posted

jutro jak tylko otworza na centralnej biegne z mala do weta, moze trzeba podac surowice jak mowi ania, albo cos jeszcze na wzmocnienie
juz z nia jest nieporownywalnie lepiej, apetyt ma wiekszy niz demon,
biega, skacze, pogryza nas i demona, szczekac probuje...
moze to ze teraz jest tak dobrze ozywiana, dobra karma, witaminy i ma domek, przciez ona nie wie ze tymczasowy, jak wracam do domu to leci na powitanie,malo nog nie pogubi...
moze to pomoze jej w walce z zagrozeniem:placz:

Posted

[SIZE=2]No to się porobiło :-( :-( :-( [/SIZE]
[SIZE=2]Mój pies wyszedł z parvo, ale był grubiutki, dobrze odżywiony. Mąż zawsze mówi że pies zjadł siebie. Przez trzy tygodnie nic nie jadł. [/SIZE]
[SIZE=2]Trzymam kciuki za maleńką![/SIZE]

Posted

Wyjda z tego kruszynki,maja dobra opieke i u kiwi i dobrego weta.One sa takie malutkie,drobineczki.Ale skoro maja apetyt i chec do zycia ,biegania rozrabiania to bedzie dobrze.

narazie kupilam malutkim 1 kg royala juniora za [B]33 zlote [/B]
[B]KIWI unas jest po 19 za 1kg.[/B]
[B]Jak potrzebuhesz to daj znac.[/B]

Posted

Trzymama:happy1: za zdrowie maluchow

A moze to[U] robaczyca[/U]( moja Maja tak miala przez miesiac byla zatruta, mimo kilkaktotnego odrobaczania, nie chcial jesc, robila paskudne kupy galaretowato-krwiste i potwornie smierdzialo jej z pyszczka), one maja takie pekate brzuszki przy tej chudosci wygladaj jak male etiopki:-( .

Posted

Mona4, gdzie to jest u was?
chetnie bym kupila takiego za 19, gdzie to trzeba sie udac?
skonczylo mi sie jedzenie wiec kupilam u weta, nie dalam rdayjezdzic wczoraj i szukac gdzies indziej
ale roznica widze goromna w cenie

Posted

dziwczyny to moze byc parvo, objawy jednoznacznei wskazuja na parvo..
bylam po surowice na centralnej, nie maja, .Ania. dzwoni na pilsudskiego, jak tylko zda egzamin obiecala mi pomoc zawizc maluchy do weta albo przywizc surowice do domu,
tzreba ja podac wszystkim
moze byc tak ze tylko u jednej narazie rozwinely sie objawy, parvo moze sie wylegac nawet 2 tygodnie...

Posted

dzwonilma do joli wlansie, podobno niekoniecznie to jest parvo , moze byc jeszcez od robali, ale moja wczoraj byla odrobaczana a nie ma robakow w kupach, mozliwe zeby jeden szczeniak mial tylko takie robale?
jola idzie po 15 do weta z nia znow, jej weterynarz ma surowice, jak bedzie potzreba to poda obu
ja nie wiem co robic teraz czy juz dzisiaj podawac malej czy jeszcze nie, zapytam weta

Posted

[quote name='kiwi']dzwonilma do joli wlansie, podobno niekoniecznie to jest parvo , moze byc jeszcez od robali, ale moja wczoraj byla odrobaczana a nie ma robakow w kupach, mozliwe zeby jeden szczeniak mial tylko takie robale?[/quote]
Mozliwe, mozliwe, tak bylo w przypadku Maji, ona prawie sie od tego wykonczyla ,a jej siostra miala tylko pojedyncze glisdy i nic jej nie bylo.
Tylko ze po podaniu srodkow odrobaczajacych, (dobry dla takich oseskow na poczatek jest Drontal Junior) powinny wychodzic zdechniete robaki, moja to wymiotowala nimi przez kilka dni, tak miala zapchany zoladek i jelita. Pozatym u takich malenstw niedozywionych to nawet pojedyncze robaki bardzo moga zaszkodzic i pouszkadzac jelitak.
Proponuje jakis probiotyk podawac to pomaga na jelita, sprawdzialam dwukrotnie, niezaleznie co jest psiakowi.
np.

[URL="javascript:newWin('http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_3884.jpeg', 170, 132)"][IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/s/s_3884.jpeg[/IMG][/URL] [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3884&action=prod"][COLOR=#0000ff]Provita probiotyk- tubostrzykawka 15ml [/COLOR][/URL]
[LIST]
[*]cena: 39,00 zł
[*]Kod produktu: probiotyk[/LIST]Provita Probiotyk jest profilaktycznym preparatem odżywczym przeznaczonym dla małych zwierząt: psów, kotów i królików. Stabilizuje mikroflorę bakteryjną, poprawia przemianę materii, zwiększa łaknienie i zabezpiecza przed wieloma chorobami przewodu pokarmowego.
Preparat jest najczęściej stosowany jako środek wspomagający leczenie biegunek różnego tła (wirusowych, bakteryjnych, spowodowanych terapią antybiotykową).
Provita probiotyk jest polecany w przypadkach zaburzeń apetytu i przemiany materii, w tym spowodowanych stresem, zmianą pożywienia czy przebytymi chorobami. Jest też polecany w profilaktyce przeciwbiegunkowej.
Ma też sprawdzone działanie profilaktyczne u młodych zwierząt.
Probiotyki to preparaty ciągle badane, jednak zostały już wykazane ich korzystne efekty, takie jak: wytworzenie korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego pobudzenie układu immunologicznego zapobieganie występowaniu wielu chorób przewodu pokarmowego

Posted

Kochana .Ania. prosto z egzaminu pojechala malej po surowice, Tola dostala juz jedna dawke, jeszcze przez dwa dni bedzie dostawac zastrzyki
miejmy nadzieje ze to pomoze
pan doktor powiedzial ze jej napewno nie zaszkodzi, a moze pomoc
spi malenka teraz, wyglada jakby byla troszke mniej pazerna na jedzenie i brzuszka juz tak nie napycha do granic
powoli przyzwyczajam ja do faktu zostawania samej w domu (z demonem) zbye przyszly wlasciciel nie mial problemow

Posted

tez się zastanawiam, co tam ...Kiwi miała przyjechac do mnie po kasę ze składek dogomaniaków na jamnikczki i nie zjawiła się....:shake: