Olena84 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Paula to postaraj sie te informacje uzyskać jak najszybciej żeby nam się tu domek nie rozmyślił! Quote
Paula95 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='Olena84']Paula to postaraj sie te informacje uzyskać jak najszybciej żeby nam się tu domek nie rozmyślił![/QUOTE] Wiem, wiem. W schronie będę dopiero w piątek. ;( Ale zadzwonię do p. Oli. Quote
Paula95 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Pisałam do p. Oli. Jak się okazało w lecznicy było podejrzenie, że Rico mógł mieć nużycę. Teraz żadnych leków nie przyjmuje. Jego ogólny stan zdrowia, jak na jego wiek, jest dobry. Poprosiłam też p. Olę, żeby zmierzyłam i zważyła Rico, jeśli znajdzie czas. :) Quote
KatarzynaJanik Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Paula95']Pisałam do p. Oli. Jak się okazało w lecznicy było podejrzenie, że Rico mógł mieć nużycę. Teraz żadnych leków nie przyjmuje. Jego ogólny stan zdrowia, jak na jego wiek, jest dobry. Poprosiłam też p. Olę, żeby zmierzyłam i zważyła Rico, jeśli znajdzie czas. :)[/QUOTE] Właśnie pytam o to dokładnie, bo na karcie informacyjnej z lecznicy było napisane, że te zmiany mogą być konsekwencją nużycy - zrozumiałam to tak, jakby psiak kiedyś ją miał i obecnie ma tylko pozostałości w postaci zmian skórnych (?). Tak to rozumiem, aczkolwiek nie wiem, czy dobrze... Quote
Paula95 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='Katarzyna Janik']Właśnie pytam o to dokładnie, bo na karcie informacyjnej z lecznicy było napisane, że te zmiany mogą być konsekwencją nużycy - zrozumiałam to tak, jakby psiak kiedyś ją miał i obecnie ma tylko pozostałości w postaci zmian skórnych (?). Tak to rozumiem, aczkolwiek nie wiem, czy dobrze...[/QUOTE] "Nie, Rico nie przyjmuje leków. W Koali padło małe podejrzenie, że właściwie kiedyś mógł mieć nużycę. Końcówki jego uszu są trochę wyłysiałe i stąd ta diagnoza." -> p. Ola Quote
brzośka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Skoro "małe podejrzenie, że właściwie kiedyś mógł mieć nużycę", to chyba znaczy, też jest zdrowy :) Quote
Paula95 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Poprosiłam też p. Olę o zważenie i zmierzenie Rico: Waga - 14 kg, wysokość 40cm w kłębie. Quote
KatarzynaJanik Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Paula95']Poprosiłam też p. Olę o zważenie i zmierzenie Rico: Waga - 14 kg, wysokość 40cm w kłębie.[/QUOTE] Ech...tego się obawiałam (a nie potrafiłam tego oszacować po samych zdjęciach)... :( Bardzo mi przykro z powodu tego, co teraz napiszę, ale, niestety, te dane negatywnie wpłynęły na rozważania o ewentualnej adopcji... Psiak jest "za duży" na moje możliwości/warunki... Przykro mi...naprawdę, bardzo mi przykro... :( Quote
Paula95 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Echh... Szkoda. ;( Kasia, a jakiego pieska szukasz? W naszym schronie jest dużo bidulek... Już miałam nadzieję na lepsze jutro dla Rico. Quote
brzośka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Katarzyna Janik']Ech...tego się obawiałam (a nie potrafiłam tego oszacować po samych zdjęciach)... :( Bardzo mi przykro z powodu tego, co teraz napiszę, ale, niestety, te dane negatywnie wpłynęły na rozważania o ewentualnej adopcji... Psiak jest "za duży" na moje możliwości/warunki... Przykro mi...naprawdę, bardzo mi przykro... :([/QUOTE] :( :( :( szkoda... Quote
fochu Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='brzośka']:( :( :( szkoda...[/QUOTE] bardzo szkoda :( on już tkwi i tkwi w tym schronie :( Quote
Olena84 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 14kg, myslałam, że jest wagi jak Sabcia, a tu 2 razy więcej? Quote
Paula95 Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 [quote name='Olena84']14kg, myslałam, że jest wagi jak Sabcia, a tu 2 razy więcej?[/QUOTE] Nie,aż tak malutki, jak Sabcia, to on nie jest.:) Quote
brzośka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 nic to! podnosimy chłopaka i szukamy dalej domku! :) Quote
Agnieszka_K Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 głowa do góry znajdziesz w końcu TEN domek :) Quote
ewatonieja Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 za późno na dietę :) dom ma pasować do rozmiaru psa, a człowiek do charakteru :) Quote
Syla Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Iljova napisał(a):Cześć Ricusiu, dalej bez domku???? Szczerze powiem, że też myślałam, że Rikuś z kilo cięższy od Sabci jest, raczej jej wielkości.Jednocześnie, byłam przekonana, że Sabcia to nie takie małe "maleństwo"Ze zdjęć, często trudno, dobrze wywnioskować. Quote
Paula95 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 A ja powiem Wam tylko tyle... Trzymajcie z całych sił kciuki, bo jest szansa! Quote
brzośka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Paula95 napisał(a):A ja powiem Wam tylko tyle... Trzymajcie z całych sił kciuki, bo jest szansa! ooo, no to trzymamy!!! :thumbs: Quote
Recommended Posts