Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem w grupie osób, które zajmują się promocja adopcji amstaffów z woj. łódzkiego i największy odzew mamy na ogłoszenia w gratce, potem z allegro, a następnie z ogłoszeń na innych portalach, może macie dojście do jakiejś gazety?

Posted

[quote name='ewatonieja']Jestem w grupie osób, które zajmują się promocja adopcji amstaffów z woj. łódzkiego i największy odzew mamy na ogłoszenia w gratce, potem z allegro, a następnie z ogłoszeń na innych portalach, może macie dojście do jakiejś gazety?[/QUOTE]

To prawda ,to sa najwazniejsze. Ja bym jeszcze dodala gumtree na konkretny rejon i ciagle dawac te ogloszenia. Allegro oczywiscie caly czas odnawiac. Moze go ktos dojrzy.

Posted

[quote name='ewatonieja']ja pisałam o gratce papierowej, gdzie mamy co środa taki kącik adopcyjny astów ;)[/QUOTE]

Ja niestety nigdy o tej gazecie nie słyszałam...

Posted

[quote name='ewatonieja']to dodatek do dziennika łódzkiego, może w poznańskim echu dnia można ogłosić psa? albo w innych lokalnych gazetach?[/QUOTE]

Musiałabym się porozglądać, jakie do nas gazety docierają... Bo w naszej gostyńskiej gazecie pokazujemy pieski, ale odzew mały...

Posted

Przejrzałam cały wątek psiaka, ale na pewno nie zakodowałam wszystkiego (coś mi pamięć szwankuje), a i pewnie coś przeoczyłam, więc jeśli mogę prosić, to proszę osoby, które znają psiaka, aby napisały, jak duży dokładnie on jest, ile waży, jaki jest stan jego zdrowia na obecną chwilę?
Zakodowałam źle zrośniętą łapkę, kawałek śrutu w okolicach kręgów, wyniki w normie i zmiany skórne (co to za zmiany tak dokładnie?).

Posted

[quote name='Katarzyna Janik']Przejrzałam cały wątek psiaka, ale na pewno nie zakodowałam wszystkiego (coś mi pamięć szwankuje), a i pewnie coś przeoczyłam, więc jeśli mogę prosić, to proszę osoby, które znają psiaka, aby napisały, jak duży dokładnie on jest, ile waży, jaki jest stan jego zdrowia na obecną chwilę?
Zakodowałam źle zrośniętą łapkę, kawałek śrutu w okolicach kręgów, wyniki w normie i zmiany skórne (co to za zmiany tak dokładnie?).[/QUOTE]

Rico nie jest duży, musiałabym go zważyć dokładnie. Trochę większy niż do połowy łydki.Na badaniach, które Rico miał robione w lecznicy, wyszło, że jego ogólny stan, jak na jego wiek jest dobry. Łapki nie da się już wyleczyć. Śrut w okolicach kręgów jest, ale z powodu miejsca, w którym się znajduje lekarz odradził usuwanie go. A zmiany to nużyca.

Posted

[quote name='Paula95']A zmiany to nużyca.[/QUOTE]

Czy przyjmuje jakieś leki w związku z tym? Jeśli tak, jakie?
Proszę, w miarę możliwości, zmierzyć go i zważyć.
Wyczytałam, że zgadza się z większością psów, że pała sympatią do jednej z suczek, zgadza się?
Czy do suczek, generalnie, ma dobre podejście?
Czy można sprawdzić, jak reaguje na koty w pomieszczeniu?

Posted

[quote name='Katarzyna Janik']Czy przyjmuje jakieś leki w związku z tym? Jeśli tak, jakie?
Proszę, w miarę możliwości, zmierzyć go i zważyć.
Wyczytałam, że zgadza się z większością psów, że pała sympatią do jednej z suczek, zgadza się?
Czy do suczek, generalnie, ma dobre podejście?
Czy można sprawdzić, jak reaguje na koty w pomieszczeniu?[/QUOTE]

O leki musiałabym dokładnie spytać. Postaram się też go zważyć i zmierzyć, ale uda mi się dopiero w piątek, bo wcześniej się nie wyrobię, żeby być w schronisku. Rico uwielbia wszystkie suczki:) Nie jest też psem, który podszedłby do innego kojca po to, żeby zaatakować, czy zaczepiać innego psa. Co do kotów będzie ciężko, bo kotki przy schronisku są "dzikie" i zazwyczaj jak patrzyłam, jak pies reaguje na kotka, to tylko na zewnątrz, a nie w pomieszczeniu. Ale tak na prawdę to schroniskowe sprawdzanie jest trochę bez sensu. Kilka naszych psów trafiło do domu z kotkami i dogadywali się. :) Była też sunia, która w schronisku nienawidziła suczek, a w nowym domu ma towarzystwo 5 kociaków.

A domek jest chętny?:)

Posted

[quote name='Paula95']Co do kotów będzie ciężko, bo kotki przy schronisku są "dzikie" i zazwyczaj jak patrzyłam, jak pies reaguje na kotka, to tylko na zewnątrz, a nie w pomieszczeniu. Ale tak na prawdę to schroniskowe sprawdzanie jest trochę bez sensu. Kilka naszych psów trafiło do domu z kotkami i dogadywali się. :) Była też sunia, która w schronisku nienawidziła suczek, a w nowym domu ma towarzystwo 5 kociaków.

A domek jest chętny?:)[/QUOTE]

Zdaję sobie sprawę z tego, że te "testy na koty" nie muszą być specjalnie miarodajne ;) Jednak im więcej informacji, im więcej zauważonych reakcji, tym lepiej - bo jak myślę - tego typu wiedzy nigdy dość ;)
I powiem (napiszę) tak: wstępnie rozważam adopcję psiaka. Chciałabym jednak dowiedzieć się o nim możliwie najwięcej :)

Posted

[quote name='Katarzyna Janik']Zdaję sobie sprawę z tego, że te "testy na koty" nie muszą być specjalnie miarodajne ;) Jednak im więcej informacji, im więcej zauważonych reakcji, tym lepiej - bo jak myślę - tego typu wiedzy nigdy dość ;)
I powiem (napiszę) tak: wstępnie rozważam adopcję psiaka. Chciałabym jednak dowiedzieć się o nim możliwie najwięcej :)[/QUOTE]

Naprawdę? :) To proszę pytać i pytać:) Mogę powiedzieć, że Rico nie ma nic przeciwko szczeniaczkom. :)

Posted

Mam suczkę i kotkę w mieszkaniu, i o ile o sunię się nie martwię w ogóle, to zastanawiam się, jak byłoby z kotką ;)
Najbardziej jednak interesuje mnie stan jego zdrowia - konkretniej, te problemy skórne, więc proszę o wyczerpujące informacje na ten temat. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że "na już" takowych nie otrzymam. Czekam więc na bilans chłopaka (wzrost, waga, kwestie zdrowotne (poza tymi, które już są opisane/wyjaśnione)) :) Aha, jeszcze jedna sprawa. Wydaje mi się, że w planach była kastracja psiaka, tak? Jednak nie zakodowałam, jaki był/jest ostateczny wynik tego planu?

Posted

[quote name='Katarzyna Janik']Czy(li) nadal jest w planach? Bo była planowana, zgadza się?[/QUOTE]

Jak na razie nie... W schronisku sterylizujemy najpierw psy w typie i te, które idą do domów oraz te, które są w kojcu z psem przeciwnej płci. Rico jest z sunią, ale ona jest wysterylizowana.

Posted

[quote name='Paula95']Jak na razie nie... W schronisku sterylizujemy najpierw psy w typie i te, które idą do domów oraz te, które są w kojcu z psem przeciwnej płci. Rico jest z sunią, ale ona jest wysterylizowana.[/QUOTE]

Rozumiem - nie umiałam, po prostu, do tego ostatecznie dojść po poprzednich postach ;)

Posted

[quote name='Katarzyna Janik'](...)
I powiem (napiszę) tak: wstępnie rozważam adopcję psiaka. Chciałabym jednak dowiedzieć się o nim możliwie najwięcej :)[/QUOTE]
O rany! to bosssko!!!
wczoraj Sabcia, a za moment może Rico... :bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

kiedyś w łodzkim schronisku była taka sunia Tosca, sprawdziliśmy ja na koty- było źle, ale super kocia mama z Warszawy uparła się i adoptowała Toskę, dzisiaj stadko żyje w sielance, wszyscy się kochają, Tosca miała ok 4 lat, kiedy została adoptowana, sięgała do połowy łydki, a w jej nowym domku kotów było kilka... można nauczyć psa żyć z kotem :) bardzo mocno trzymam kciuki!