Secia Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 pytaj kochana, pytaj.......Pani Alicji.... Quote
Iljova Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Paula poprostu spróbuj więcej z paniami rozmawiać i pytać o to kiedy myślą jechać do weta jak ma to wyglądać nie hamuj ciekawości. Korzystaj z tego że masz takie wsparcie ze strony Seci, jej zaangażowanie jest wielką pomocą dla Ciebie :-) Dasz radę trzymam kciuki. Quote
Paula95 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Ja mam dobry kontakt z paniami. :) Jutro będę w schronisku, więc muszę się wszystkiego dowiedzieć. Tylko nie wiem, czy będzie pani Ala, ale pani Ola będzie na pewno. Quote
Paula95 Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 No i jak na złość się rozchorowałam. ;/ muszę się szybko wyleczyć... Quote
Iljova Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Tak, tak lecz się Paula ! Rico a jak u Ciebie? Quote
Paula95 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Rico jedzie jutro... niestety nie do domku, ale na badanie łapeczki. Sabcia na razie nie jedzie. Jak tylko będę coś więcej wiedziała, to napiszę. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się ułożyło! Quote
Ingrid44 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Zycze zdrowka Paula i Trzymam kciuki za Rikusia . Quote
Secia Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ponieważ Paula jest chora a Rikuś już był z wizytą u weta, pozwalam sobie wstawić info jakie dostałam w jego sprawie: Witam Tak bylysmy z Rico u weta w lecznicy Coala w Lesznie.Riko mial zrobione wszechstronne badania krwi zdjecia rtg nogi .i klatki piersiowej Czekamy teraz na opis ,ktory dotrze do nas droga mailowa.Oczywiście przesle te info.Narazie tylko w skrócie.-narośl na nodze to efekt pozostawionego bez leczenia zlamania,wyniki krwi bdb i budujące bo lek wet stwierdzil ze wyniki nasz Riculec ma lepsze niz przypuszczal określając ,,na oko ,, jego wiek.W ciele Riko tkwi jeden naboj śrutu. ale w takim miejscu ,ze odradza wyciąganie. Rico był bardzo dzielny podczas badań. Na poczekalni emanował spokojem czym wzbudzał zachwyt wśrod włascicieli rodowodowych psiakow pozdrawiam alicja jerszyńska Quote
Syla Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Secia']Ponieważ Paula jest chora a Rikuś już był z wizytą u weta, pozwalam sobie wstawić info jakie dostałam w jego sprawie: Witam Tak bylysmy z Rico u weta w lecznicy Coala w Lesznie.Riko mial zrobione wszechstronne badania krwi zdjecia rtg nogi .i klatki piersiowej Czekamy teraz na opis ,ktory dotrze do nas droga mailowa.Oczywiście przesle te info.Narazie tylko w skrócie.-narośl na nodze to efekt pozostawionego bez leczenia zlamania,wyniki krwi bdb i budujące bo lek wet stwierdzil ze wyniki nasz Riculec ma lepsze niz przypuszczal określając ,,na oko ,, jego wiek.W ciele Riko tkwi jeden naboj śrutu. ale w takim miejscu ,ze odradza wyciąganie. Rico był bardzo dzielny podczas badań. Na poczekalni emanował spokojem czym wzbudzał zachwyt wśrod włascicieli rodowodowych psiakow pozdrawiam alicja jerszyńska[/QUOTE] Ricusiu, kochany, to ty debeściak jesteś!!! Quote
Secia Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 kochana mało powiedziane the beściak, on jest prawdziwy pies na baby :-) Quote
Paula95 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Wyniki: A tu nasz wspaniały, dzielny pacjent: O jak się ładnie uśmiecha! Prawie, jak Sabcia. :) A chora już nie jestem :) Od wtorku jestem codziennie w schronisku. :) Byłam trochę przeziębiona, a w poniedziałek nie poszłam, żeby się czasem bardziej nie rozchorować. Panie za wizytę zapłaciły 100zł. Jak będzie zdjęcie rachunku, to oczywiście wstawię. Quote
Secia Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 No to cudownie Paula, że jesteś zdrowa w czasie ferii :-) Dzięki za wspaniałą relację. Rikulek to wspaniały gość. Teraz czekamy tylko na postanowienie weta w tej sprawie .....Rikus dostał od ciotki, która podczytuje jego wątek piękną biżuterię na bazarek :-) Z opisu widać, że Rikuś miał czy ma nużycę??? Quote
Iljova Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ricuś na wspaniałego wyrósł psiaka, A czy na powitanie da buziaka? Co zadecyduje wet z łapką jego? Kiedy będzie mógł trafić do domku swojego? Pytań w głowie tłoczy się wiele Martwią się o niego przyjaciele! Ale jedno napewno wiem Ricuś już nie spotka się ze złem. Teraz tylko lepsze będzie jego życie, O jakim zawsze marzył skrycie. * * * * * * * Czekam na wiesci co zdecydował wet w sprawie Rico. Quote
Paula95 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 A co do łapeczki, to niestety... nie da się nic zrobić. :( To stare złamanie, które zrosło się źle, przez to Rico ma taką nóżkę i na dodatek troszkę krótszą od pozostałych. Quote
Syla Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Paula95 napisał(a):A co do łapeczki, to niestety... nie da się nic zrobić. :( To stare złamanie, które zrosło się źle, przez to Rico ma taką nóżkę i na dodatek troszkę krótszą od pozostałych. Nie znam się i nie wypowiadam.Kibicuję Rikusiowi i zaglądam do słodziaka. Quote
Paula95 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Ogłaszamy Ricusia? :) Znajdzie się chętna ciocia do ogłoszeń i allegro? Quote
Ingrid44 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ja niestety nie mam konta na allegro i czasu brak na robienie ogloszen (tylko praca i praca -koszmar) ale pytajcie cioteczki . Jest tez bazarek ogloszeniowy . Quote
Secia Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Kochane rozmawiałam z Panią Alicją Jerszyńską w sprawie Rikuśia. Pani Alicja była z psiakiem u weta. Rikuś nie cierpi, nie boli go to stare złamanie, jest dobrze zarośnięte i sprawa zakończona. Śrut w organizmie tuż przy kręgosłupie, więc nie będzie ruszany, wiadomo dlaczego. Obecnie śrut nie daje żadnych efektów ubocznych, wiadomo ołów. Vet mówi, że musi być dobrze otorbiony. Wyniki psiak ma super. Chyba te wycieczki do koleżanek schroniskowych trzymają go w dobrej formie :-) Pytałam się rónież o koszty wizyty Pani ALicjia powiedziała, że na koncie były finanse dla Rikusia i jeszcze chyba zostało około 65 PLN. Vet nie zalecił amputacji kończyny :-) :-) Rikuś już taki będzie. Bedzie miał okresowe kontrole wątroby czy aby śrut nie daje znać o sobie. Podany zostanie również lek na te zmiany skórne. Czy ktoś zbierał na RIKUSIA i mógłby sie wypowiedzieć co do jego finansów. Trzeba chłopaka ogłaszać i Allegrować !!! Teraz należy tylko ogłaszać psiaka. Podeślę info o jednej ciotce robi 60 ogłoszeń !!!! całkiem tanio :-) Ponieważ mam około 100 PLN na Rikusia i Sabcię do podziału, więc powiedziałam Pani ALicji, że przeznaczam cała kwotę na Sabunię. Quote
Iljova Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 No Ricuś to teraz szukanie domku NA ZAWSZE pozostaje :-) Quote
Olena84 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 To w sumie dobrze, ze nie cierpi i nie trzeba robic operacji. Ale dzielny chlopak! Quote
olivetshka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dziewczyny kochane, pisałam już wczoraj indywidualnie i zbiorowo na wątkach wielkopolskich - prośba o sprawdzenie domku w LUBONIU koło Poznania. Czy mógłby ktos pomóc? Domek dla szczeniaczka wyrwanego z piekła - w moim podpisie watek i filmiki. Proszę o pomoc. Quote
Selenga Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Robiłam już chłopakowi allegro, to mogę uaktualnić i wystawić znowu Ostatnio trochę potaniało - full wypas kosztuje 18,30 (2,20 taniej) Quote
Recommended Posts