Jump to content
Dogomania

PSY z plebanii - Gloria, Lori i Iskierka juz w DS:) Mission complete:)

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erko, jesli po zabiegu zagoi się i nic sie nie znajdzie do tego czasu, to do Majki ją wsadzę. Dam tam drugą budę, tylko wtedy trzeba kupić wkład do budy, bo to ta z zooplusa, z cienkich deseczek, gdzie ocieplanie kupuje się osobno. Sonia odpada. Oby do tego czasu, Lori znalazła dom, to mogłabym drobne przesuniecia w lokalizacji psów zrobić. Tylko czy z domu nada się do budy? Potraktujcie to jako awaryjne miejsce.

Bardzo, bardzo proszę o ogłoszenia, bo my juz pół dnia spedzamy na spacerach, a przecież muszę pracować. Nie mam kiedy wypełniać swoich obowiązków, bo weterynarz, podawanie leków, karmienie, spacery, wyczesywanie, te wszystkie drobne czynności w kupie zajmują całkiem sporo czasu.

Dajcie też znac, co z zachowaniem, czy dalej będzie dziczką.

Posted

Jak nikt nie będzie miał możliwości zrobienia ogłoszen, to mogę tłuc, tylko wtedy np. dawałabym Teri i Albinkę na 2tyg. :razz:Nie chcę zobowiązać się zbyt mocno i nawalić, ale będę sie starała. Na razie mam mułowaty komputer, ale lada tydzień mamy zmieniać, więc moze szybciej by poszło.:modla: W każdy razie dziewczyny mam wielki szacunek za Wasze wszelkie działania i poświęcenie na rzecz zwierzaków i lepiej będę się czuła jak w temacie ogłoszeń będę mogła Was trochę odciążyć.:roll:
To jak coś jakis przydział, co oprócz mojego stałego pakietu(Sonia,Teri,Albinka,Lord) mam wklepać:comp26:

Posted

[quote name='Jaaga']Ewelinko, zrobisz rudej rodzince od ewab ogłoszenia :modla:?Już sama nie wiem, ile mam psów :oops:. I chyba wolę nie liczyć. Dzis dojechała Majka z Palucha.

.[/QUOTE]
tak jak obiecałam zrobię, wczoraj nie miałam kiedy bo cały dzień latałyśmy za Rudą suką:roll:
ale dziś się ogarnę...:lol:

zdjęcia z wczoraj już ładuję..

Posted

Dzięki, Ewelinko. Ja teraz naprawdę pół dnia spędzam przy bezdomniakach. Nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Muszę którego wydac do DS. Maluszki mają bez przerwy włączoną w szopce żarówke do grzania. To kłopot, bo muszą byc zamknięte, biegam sprawdzac kable, czy w porządku, bo to prowizorka z prądu ciągniętego 3 przedłuzaczami z okna mojej mamy. Ciągle latam Polly wyprowadzać, karmić, sprzątac po małych, rozkładac kolejne gazety i im też dawac jeść. Polly je jak smok, mleka ma mnóstwo, ale za to kupki tez robi kilka razy dziennie. To tylko ta jedna rodzinka. Po drodze do nich opatruje Oskarowi łapę. Oczywiscie kazdego trzeba wyściskac i wygaskać. Potem dzikawa Majka, Lori, Mela, mops - z kazdym powtórka. Moje sa biedne, bo nie mam dla nich czasu.

Posted

[quote name='erka']
Rudy nie dość,że okazał się Rudą, to w dodatku w ciąży:eviltong:.
.[/QUOTE]
jasny gwint :crazyeye: same kłopoty
ale piękna to ona jest

Posted

[quote name='Jaaga']Ewelinko, zrobisz rudej rodzince od ewab ogłoszenia :modla:?Już sama nie wiem, ile mam psów :oops:.

Jaaga gdzie znajdę jakieś obszerniejsze info o tej rodzince? chciałam im właśnie zrobić ogłoszenia, ale ja o nich nic nie wiem :shake:
znalazłam jedynie te zdjęcia:
http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1?p=15508969&viewfull=1#post15508969

ile te szczenięta mają, napisz proszę coś o nich, żebym mogła jakiś tekst chociaż sklecić :roll:

Posted

Ewelinko, chyba nie ma Jaagi na dogo, ale o takich małych szczeniorkach pewnie niewiele da sie powiedzieć. Wyglądają na 5 tyg, nie wiem, czy możnan napisać o mamie ,że jest w typie jamnika, bo jej nie wiedziałam, ale chyba tak, no i jest malutka.
Myślę,ze szczeniorki sa tak ładne,że ludzie i tak zareaguja na zdjęcia , a nie opis;).

Posted

Ewelinko, wczesniej chciałam ogłoszenia dla tej rudej sunieczki, ale przez te dni pozostałe tez się usamodzielnily, więc piesek tez może być. Nie pisz wiele, bo nie ma co wymyslać. Beda małe. Najważniejsze, żeby sunie wydać do odpowiedzialnych domów, ktore przeprowadzą sterylizacje.W sumie są dwa pieski i trzy suczki, ale ja nie chcę, żeby ludzie przebierali, tylko wzieli te, które są najbardziej samodzielne, czyli najwiekszą ruda sunieczkę i najwiekszego, ciemniejszego pieska.
Ja tez o nich nie wiem wiele, bo są w szopce. Zanoszę tylko jedzenie i wyprowadzam ich mamę.
Matka jest wielkości jamnika, tylko uszy ma stojace. Jest glośna i nieufna w stosunku do obcych, nie przepada za mężczyznami, ale to moze się zmienić po odstawieniu szczeniąt.

Psiaków żal, bo jest zimno. Mama chciała je wziąć do wolnego pokoju, ale nie ma węgla do ogrzewania kolejnego pomieszczenia. Myslę więc, że lepiej w małej szopce, niż w duzym zimnym pokoju. Tylko jak sie naprawde zrobi zimno, to małe powinny byc juz w swoich domach, bo sie pochorują.

Na Morusku ogłosiłam małą tak:

Szukam dobrego, odpowiedzialnego domu dla 6-tyg. rudej suczki kundelka.
Suczka jest zdrowa, odrobaczona. W przyszłości bedzie mała.
Suczka zostanie przekazana do adopcji wraz z umową adopcyjną i jedynie po zadeklarowaniu przez nowych opiekunów wykonania zabiegu sterylizacji.
Zastrzegam sobie prawo wyboru domu dla szczeniaczka.

Na dom czeka również jej młodziutka mama Polly, która zostanie wydana po sterylizacji.Jest małym, energicznym psem, wielkosci jamnika. Zachowuje czystość.

Oczywiście Ewelinko, jesli chcesz coś dodać, to pisz, bo moje ogłoszenia są raczej "praktyczne", niż "barwne".

Posted

Ewelinko, usuń może tylko z tytułu, że jamnikowate, bo moga niepotrzebnie kusić nieodpowiednie osoby, a sa tak śliczne, że domy powinny znaleźć i tak. Najbardziej jamnikowata jest własnie sunia, która pierwsza powinna zostac wydana i o nią się boję, żeby trafiła w dobre ręce.

Wstawie równiez fotki Lori, czy ją tez dałabys rade ogłosić? Na wtorek ma sterylke, wiec pod koniec tygodnia mogłaby już jechac do DS, gdyby się jakis znalazł. Jakby był dom, to nie miałabym problemu z umieszczeniem gdzieś Polly. Jak zostanie sama z Ewcia, to nie moze mieszkac w szopce, bo zmarzły by tam same.

Lori:

Posted

Tak jak wczoraj pisałam tak pojechałam do p.Ani. Gloria jest radosnym psem, ale widać, że się boi. Ma podkulony ogon, ale i tak nim zamiata. W mieszkaniu dałam jej trochę smakołyków przeszła trochę no i potem trzeba było ją na spacer wyciągnąć...było ciężko, ale się udało. Po schodach rzucałam smakołyki i bez problemu wyszła z klatki, ale na dworze było gorzej. Co ktoś przechodził to Gloria się kładła i nie chciała się potem ruszyć, no ale jakoś udawało mi się ją przekonać. Cieszyłam się, że wszystkie swoje sprawy załatwiła na dworze, bo to już kolejny krok dalej. Ale potrzeba pracy nad nią, a tu jak wiadomo jest ciężko. Ja będę przyjeżdżać tak często jak tylko będę mogła, bo potrzebuje spacerów gdzie wszystko będzie odbywać się spokojnie bez ciągnięcia na siłę.

Posted

Erko, z chęcią pomogłabym z Glorią, ale już teraz chodzę 6 razy na spacery w jednej turze, czyli 18 razy w ciągu dnia. Jestem tym wykończona, nie mam swojego zycia i naprawdę obawiam się, że nie dam rady z następnym psem.
Gdyby któreś poznajdowały domy, to oczywiście Gloria może do nas przyjechać.

Jutro Lori bedzie miec sterylke, wiec moze udałoby sie jej znaleźć jakiś dom.

Posted

Lori już po zabiegu. Niestety, ostatnio jakiś pech operacyjny nas wszędzie prześladuje. Dostała ketaminę i jest na nia uczulona. Ma po niej objawy padaczkowe. Dostała od razu leki i przeszło. Muszę dowieźć potem do p. doktor książeczkę zdrowia, zeby wpisała ten fakt. Gdyby musiała jeszcze kiedyś dostac narkozę trzeba wybrać inny lek. Całe szczęście, że bła operowana u tak doświadczonego lekarza.

Posted

Nie bedzie miało. Musze jej jednak wykombinować jakies ubranko. Zdjęłam dziś opatrunek i cały czas tam liże. Szwy ma 3. To piewrsza sunia, która interesuje się raną. Nigdy nie miałam z tym problemów.