Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

a ja wam sie pochwale moim swiatecznym rogaczem, mam slabosc do losi :loveu: i namierzylam go wczoraj na swiatecznym bazarku
btw czujnik mi sie wlaczyl po grzancu:evil_lol:

[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/8687/grudzien06010nr0.jpg[/IMG]

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Fjolka- łos rewelacja :loveu: sama bym się skusiła, gdybym takowego znalazła .
Heska bardziej chciała karpie dokładnie obejrzeć i obąchac, niż skonsumowac, ale wode z wanny tez podpijała :diabloti: chlapiąc radośnie ;)

Posted

[B]fjolka[/B], boski łoś :multi: Teżbym się nie zastanawiała ani przez chwilę, gdybym takiego na drodze spotkała :loveu:

Patrzę na tę niedźwiedzią wannę i myślę sobie, jakie to szczęście, że nie kupujemy zywych karpi... kot by mi się utopił, jak nic :evil_lol:

Posted

Cieszę się ogromnie, że stronka potworów się podoba! :multi:

[quote name='Ali26762']Fajnie się czyta takie rzeczy o kumpeli i dwóch kumplach. Obejrzałam też wszystkie filmiki i jestem pod wrażeniem. Szczególnie zmiana pozycji mnie zachwyciła - przednie łapy ani na centymetr nie zmieniły miejsca...[/QUOTE]

Dzięki ogromne za komplementa :loveu: Zmiana pozycji rzeczywiście szorstkowi wychodzi fajsko. Chcę jeszcze poprawić stój by wyskakiwał w tył obiema girasami naraz, a nie robił jakieś dziwne kroczki i będzie git :D

[quote name='Flaire']zach, mnie również podoba się bardzo Twoja stronka! Właśnie ostatnie filmiki doglądam... A żeby pokazać, że wszystko baaaardzo dokładnie przeczytałam, to powiem, że na stronce o agility, "pod kątem Iwony" miało chyba być "pod okiem Iwony". :-) Oj, to był super tydzień!!! I jeszcze szorstki polubił pływanie, pamiętasz? :-)[/QUOTE]

Po świętach wrzucę więcej filmików, może coś z Manharta, może występ szorstkiego na MP obi w Sopocie.. Może dziwne umiejętności Hugusia typu jak zamknąć drzwi lub otworzyc szafkę i przynieść z niej butelkę wody :lol:

Co do błędów na stronie to jest ich niestety więcej i literowych i wizualnych.. No ale z czasem mam nadzieje wszystko się wyłapie i poprawi.

A tydzień był super superowy! Tak bardzo bym chciała w najbliższe wakacje znów w nim uczestniczyć.. No a co do wody to faktycznie szorstki na obozie przeszedł wodną metamorfozę i od tego czasu tapla się, gdzie tylko może.. także są dwa wodołazy brrr..

[quote name='Flaire']Ali, na pewno masz rację, ale o ile ja dobrze pamiętam, to zach mi opowiadała, że Ludwiś pływał niechętnie, bo Hugo go zawsze przytapiał, czy jakoś tak.[/QUOTE]

No niestety Hugusia w wodzie dopada szaleństwo.. I mimo że tak jak [B]Ali[/B] wspomniała Ludwisior był z wodą zaznajamiany od wczesnego dzieciństwa to wystarczyło, że kilka razy lab go wciągnął pod wodę i szorstki się zniechęcił. Stwierdził, że woda to nic ciekawego, a co gorsza coś niebezpiecznego. Za to na obozie na powrót odkrył, że jednak woda jest cudowna i harce w wodzie są fajowe :D

[quote name='Ali26762']Aaaaa, to nie wiedziałam, że kolega Hugo miał takie mordercze zamiary względem szorstka ;) :D[/QUOTE]

Hugusio w wodzie zamienia się i wychodzi z niego istny Mr Hyde :evil_lol:

[B]fjolka[/B]
łosiu jest rewelacyjny!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[B]Fjolka [/B]- łosiek cudny :loveu:. I bamboszki ma świąteczne :multi:...

[B]Zachraniarka [/B]-:cool2: stronę masz śliczną, no i wszystko na niej takie profesjonalne :lol: . Gratulacje:Rose: dla Ciebie i autora.

[B]Aga[/B] - OK :happy1:.

Posted

[B]zach[/B] - ja niestety stronką bedę mogła oczy nacieszyć po południu...
bo teraz w pracy brak czasu:shake: a i tak jeśli jest jakiś filmik to nie obejrze bo nie mam programu...
już nie mogę się doczekac aby to cudo obejrzeć

[quote name='zachraniarka']:D

Po świętach wrzucę więcej filmików, może coś z Manharta, może występ szorstkiego na MP obi w Sopocie.. Może dziwne umiejętności Hugusia typu jak zamknąć drzwi lub otworzyc szafkę i przynieść z niej butelkę wody :lol:

[/quote]
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :cool3: :cool3: albo jak przynieść butelkę np piwa:razz: - widzałam kiedyś taki filmik w telewizji -[B] Zach[/B] proszę wstaw ten filmik ale to musi fajowo wyglądać:multi: :multi: :multi:

[B]fjolka[/B] - ale śmieszny ten łoś jakie ma szczudłowate nogi- i ja się dołączam
do wielbicieli twojego nabytku:lol:

[B]borsaf[/B] - coś mi się wydaje że ten Twój młodzieniec się jednak zakochał:razz: bo jeśli wyniki ma ok, ogólny stan zdrowia dobry to nie ma innego powodu... zakochał się na mur beton i to pewnie nieszczęsliwie:razz: ;)
jak nawet na dwór nie ciągnie go do ukochanej takie są uroki młodości..:eviltong: :razz:
Vigo też schudł ale to przez to, że próbuje go nauczyć jeść..samemu..
oczywiście jedzenie go ani ziębi ani parzy...dla niego najważniejsze jest
szleństwo w domu za piłką, przeciąganie, spacery, szleństwo na dworzu za piłką i wyszukiwanie ulubionych damskich zapachów:mad:Im mniej je tym ma wiecej energii:crazyeye: :crazyeye: :eek2: :Dog_run:

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Heska bardziej chciała karpie dokładnie obejrzeć i obąchac, niż skonsumowac, ale wode z wanny tez podpijała :diabloti: chlapiąc radośnie ;)[/quote]

[B]niedźwiedzico[/B], Ty to masz wesoło ze swoimi sukami! :lol:

[quote name='zachraniarka']Cieszę się ogromnie, że stronka potworów się podoba! :multi:
[/quote]

Szkoda, że nie ma tam Twojego zdjęcia w hełmofonie bojowym... Jest Super! :razz:

Posted

Witajcie, [B]Zach [/B]jak zwykle rewelacja.....:multi: Chciałam wam opowiedziec pewna zabawna historyjke zwiazana z moim erdelkiem.Rzucałam mu piłeczke w domu,ktora niezmordowanie aportował/skad on bierze te siły:shake: / w pewnym momencie rzuciłam mu w strone przedpokoju,czekam i nic,nie przychodzi,wreszcie jest wchodzi z moim butem w pyszczku,juz go miałam skarcic,ze nie wolno brac bucikow,ale okazało sie,ze piłeczka utkwiła w srodku buta i to moje kudłate szczescie nie mogło ja wyciagnac,to przyniosł panci,zeby cos poradziła-jaki on madry:lol:

Posted

[B]niedzwiedzico [/B]zdjecia rewelacyjne,wiesz one sa czasami az meczace z ta ciekawoscia,jesli cos robie w domu,Parys musi pierwszy uczestniczyc we wszystkim,wszedzie wsadzi ten swoj wielki czarny nochalek.....ale to na swoj sposob urocze.:lol: Ostatnio upodobał sobie taka kosc-zabawke i jesli zobaczy,ze sie nim nie interesujemy,wpycha ja pod kanape,a potem przybiega do nas z wielkim szczekaniem,co ma oznaczac-wpadła mi przez przypadek,prosze ja wyciagnac,bo ja nie dam rady i ja stara kobieta musze klekac i wyciagac ta paskudna kosc:cool3: .Kiedy wyciagne,historia powtarza sie az do znudzenia/oczywiscie jego/:evil_lol:

Posted

[B]Zach[/B], super stronka :loveu: , banerek powalający :loveu: , po prostu tylko zazdraszczać można! :lol:

Zastanawiałam się czy wiesz jak się toczą losy sióstr Ludiego? W końcu one też "użytki" jak braciszek, a czy zajmują się czymś podobnym, czy trafiły na kanapy? Masz jakieś wieści od hodowcy? Ciekawa jestem... :roll:

Posted

[B]Kochani,[/B] nie mam czasu, ani nastroju żeby tu zagladac:-( Tęsknie i ciekawa jestem co u Was słychac, ale nie mam kiedy sie wczytać i chyba nigdy nie odrobie zaległości:roll:
Ściskam Was wszystkich przedświątecznie:calus::calus: mam nadzieję, że jeszcze uda mi sie zajrzeć....

Posted

[quote name='Fuka'][B]Kochani,[/B] nie mam czasu, ani nastroju żeby tu zagladac:-( [/quote]
Ejże, a co się stało z Twoim czasem i nastrojem? :???:
Wróć na serdelowe łono, od razu humor Ci sie poprawi! :fadein:

Posted

[quote name='Wojtek']Szkoda, że nie ma tam Twojego zdjęcia w hełmofonie bojowym... Jest Super! :razz:[/QUOTE]

[B]Wojtku[/B]
jak tak bardzo się spodobało to ja już zadbam o to by się na stronce znalazło, przynajmniej w galerii :cool3:

[quote name='Anisha']Zastanawiałam się czy wiesz jak się toczą losy sióstr Ludiego? W końcu one też "użytki" jak braciszek, a czy zajmują się czymś podobnym, czy trafiły na kanapy? Masz jakieś wieści od hodowcy? Ciekawa jestem... :roll:[/QUOTE]

Siostry trenują, ale IPO, żadna z nich nie jest szkolona pod kątem ratownictwa jak Ludwisiek. Być może będą startować w zawodach tropienia sportowego FH, bo w Niemczech często psy trenują razem IPO i FH.

Efekty pewnie pojawią się z czasem, bo takie szkolenie baardzo długo trwa. Na razie IPO1 zaliczył dopiero pierwszy piesek z miotu na K, także na miot L trzeba jeszcze trochę poczekać. No ja z Ludwiśkiem się wyłamałam i robimy wszystko w ekspresowym tempie, ale ja nie umiem inaczej :evil_lol:

Póki co najwięcej słyszę o siostrzyczce Losgann, która została w hodowli. Ona też jest przygotowywana do IPO, a póki co.. często wygrywa swoje klasy na wystawach. No bo te "użytki" takie właśnie szkaradne są hi hi

Siostra Ludwinia:
[IMG]http://www.vonerikson.de/images/losgann-von-erikson007-klei.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Flaire']zach, ona śliczna jest! :-)[/QUOTE]
I jaka podobna do braciszka :loveu:

A mnie dzisiaj i bez karpi o mało co się kot nie utopił.:evil_lol: Malizna to zdecydowanie terier koci, też mi we wszystkim asystuje ipomaga jak może. :loveu: Myłam w wannie szuflady z lodówki, pływały w wodzie paprochy, a Malizna siedziała na skraju wanny i obserwowała pilnie czy dobrze myję. Aż w końcu postanowiła zapolowac na jakiegoś paprocha w wodzie, tylko nie przewidziała, że na ścianie wanny pazury są bezużyteczne :evil_lol: Ale miała minę kiedy wyrywała z tej wody :diabloti:

Posted

[B]Zach[/B], wygląda pięknie!:loveu:
a ja juz uciekam, bo do tego wszystkiego przyplątało mi sie przeziębienie i mam straszne dreszcze:-( Inna rzecz, że dzięki temu nie musze robic spaniela przyjaciółki mojej mamy i mogłam wpaść do Was na chwile:multi:

Posted

[quote name='coztego']I jaka podobna do braciszka :loveu: [/QUOTE]

Prawda? Mają dokładnie takie same minki :loveu:

[quote name='Fuka'][B]Zach[/B], wygląda pięknie!:loveu:
a ja juz uciekam, bo do tego wszystkiego przyplątało mi sie przeziębienie i mam straszne dreszcze:-( Inna rzecz, że dzięki temu nie musze robic spaniela przyjaciółki mojej mamy i mogłam wpaść do Was na chwile:multi:[/QUOTE]

[B]Fuczko[/B]
trzymaj się dzielnie, nie daj się choróbsku i przegoń dreszcze precz! Fajnie Cię czytać nawet kosztem spaniela przyjaciółki Twojej mamy :D

Posted

[B]Zach[/B], piekny bannerek, piekna stronka!
Eriksonka piekna, a ja od razu zauważyłam, ze taki jakis ten ogon, jak antena;)
Regon nieco lepszy. Co prawda karma jeszcze w misce leży ale rzucana jest ok.poza tym żebrze niemilosiernie o nasze jedzenie. Dostal troszke ryby i potem jeszcze mielonego indyka. Stal i zebrał o więcej. Potem poszedł sie duuużo napić. Już się martwiłam, ze bardzo malo pije i mu obiecywałam pojenie strzykawką albo kroplówki ale w końcu machnął pół miski za jednym razem.
Jeżeli to objawy zakochania to chyba się szybko swoich klejnotow pozbędzie bo nie mam zamiaru dostać zawału przez niego:mad:

[B]INUS,[/B] upiekłam keksa wg Twojego przepisu i pieknie urósł i wyglada. Nie próbowałam jeszcze ale na visus to cymes!
Teraz idę znowu futro przewietrzyć, a potem zabieram sie za pasztet.

Posted

Mój Boże, kiedy ja to wszystko nadrobię??? :placz: Przeleciałam tylko pobieżnie po postach i odpowiadam na te trójmiejskie ;):

1) Anisha, jeśli chodzi o trymparty, to mi pasuje jedynie czwartek, 28-go, to jedyny dzień, który mam wolny w poświątecznym tygodniu :roll:

2) Zach - super stronka, filmiki po prostu miodzio, przywołanie bez skoku - rewelka, genialne zmiany pozycji, chodzonko jak zwykle na szóstkę, aż mi się smutno zrobiło, że nie mogę tego na razie zobaczyć na żywo... :placz:

3) coś jeszcze chciałam do Ali, ale zapomniałam :oops:

ps. Kosmici kradną nam czas, ja już w to na 100% wierzę :roll:

Posted

sędziowie na Łódź:
z Polski - Wojciech Myszkowski,
z Czech - Leos Jancik, Jaromir Dostal, Libuse Ubrova, Josef Nemec, Otakar Vondrous
i z Portugalii - Luis Pinto Teixeira...
Dla mnie bomba!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...