Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

po pierwsze:serdeczne podziekowania za zyczenia i urodzinowe i Andrzejkowe.
Net zaczal dzialac:)
Wczoraj dzien zaczelismy od kibicowania Polakom w meczu z Bulgaria:-)I sie udalo.
Potem przyszly emocje z noworudzkiego ringu.
Airedale:
ANANASII Świat Ananasa -wielce obiecujacy
psy/otwarta
Ch.PRIMUS INTER PARES Aluzja -doskonały 1/CWC
psy/championy
Ch.St.ELMO"S FIRE Saredon -dokonały 1/CWC
z porownania miedzy samcami zwyciesko wyszedl moj podopieczny mamlasik czyli PRIMUS uzyskujac tytul Najlepszego psa.
suki młodziez
IL DE POLOGNE Poezja Ruchu-Zwyc.Mł.
otwarta
HARA Ramir-doskonala1/CWC
championy
KAMEA Ramir -doskonal 1 /CWC
tutaj zwyciezczynia dziewczyn zostala HARA i ona dostala tytu najlepszej suczki
W porownaniu o Rase zwyciezyl PRIMUS

Na ringu honorowym pieknie sie pokazywal i mial swoj dzien do momentu gdy zostal wybrany do finalowej 5 .Tutaj a ostatnie 1- sekund przed wyborem ostatecznym przypomnial sobie ,ze jest zmeczony..niestety.

Welshyk-CAESAR ,,,3 miejsce w BIS Weteranow:-)
Tym bardziej to chwalebne ,ze sedziowala sedzia specjalistka od pasterskich.:-):)
Pozdrawiam

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Aluzja,[/B] cudownie, ze wreszcie Wam net zaczął działać. Na topiku wystawy widziałam foty wklejone przez "Hes" z Nowej Rudy. Jesteście z Cyrylem na podlei chyba jeszcze na jedno sie załapałaś. Kto jest ta pani w czerwieni z akitą amerykańska na pudle? Obok Kazmierski stoi, chyba sędziował?

Posted

Ojej [B]Aluzja[/B] przecież życzeń urodzinkowych- roczkowych dla Amelki nie złożyłam:-o :oops: :oops:
[COLOR=darkorange]Amelko -zdrówka, tylko samych szczęśliwych chwilek i całe kosze zabawek[/COLOR]:loveu: :BIG:
[COLOR=black]No i [FONT=Fixedsys]gratulacje[/FONT] dla ulubieńca Primusa:lol: - to się rozkręcił chłopak i sunie do przodu jak kiedyś Małysz;) [/COLOR]

Posted

Witam:-)
Inaa cholero cos Ci sie Amelka przykleila:-)wywolasz wilka z lasu i bedziesz miala wlasna Amelke hihi..Ja mam Anielke:-)Mimo to dziekujemy baaardzo zyczliwa kobieto:-))
Co do Primusa zawsze twierdzialm na zarzuty ,ze on taki sczuply itp...dajci emu czas jak skonczy 3 lata..wlasnie je skonczyl:)
Borsaf:-)widzialam tam jakas malutka fotke dzis sprawdze reszte.
Pani z akita amerykanska (zreszta piekna) to p.Supronowicz ...dobrze rozpoznawalna dzieki czerwieniom kubraczkowym.
Co do podium nie bylam w stanie ustawic Cyryla porzadnie poniewaz zwycieski karelczyk caly czas go chcial zabic i ryczal i atakowal a jego wlascicielka malo sie innymi przejmowala:-(chyba z przejecia.Mimo to ,gdy zamiast Cyryla stalby tam np.Primus doszloby do jatki.

Dzis rano obudzilam sie z uczuciem ,ze jest grudzien.....i Mikolaj tuz tuz..a patrzac za okno wypadaloby malowac pisanki:-))

Pozdrowkaaaaaaa

Posted

[quote name='Aluzja']Witam:-)
Inaa cholero cos Ci sie Amelka przykleila:-)wywolasz wilka z lasu i bedziesz miala wlasna Amelke hihi..Ja mam Anielke:-)Mimo to dziekujemy baaardzo zyczliwa kobieto:-))

Pozdrowkaaaaaaa[/quote]
[B]Aluzja[/B] -Sorry :oops: ale gafa:eek: :grab: :scared: :oops: :modla: :modla: Amelkę to już nie bo... koleżanka ma własnie Amelkę - i chcąc nie chcąc tak mi siedzi w głowie to imię:evil_lol: - tym bardziej, że Amelkuje na okrągło: Amelka nie wolno tego- Amelko to Amelko tamto:lol:

Posted

[quote name='Aluzja']i ma inne pytanie....kto zna wystawy kwalifikacyjne na Crufta w 2008?Za chiny ni emoge znalezc a komus obiecalam:-([/quote]
Prosze uprzejmie... Przeklejam z tematu o wystawach Cruft
[B]Country[/B][B]Show[/B][B]Location[/B][B]Date[/B]
USA
Eukanuba AKC Invitational
Tampa
14th - 15th January 2006
Italy
International Dog Show
Milan
28th - 29th January 2006
Luxembourg
Spring Show 2006
Luxembourg
25th - 26th March 2006
Denmark
International CAC-CACIB Show
Hilleroed
6th - 7th May 2006
Spain
Spring Dog Show
Madrid
20th - 21st May 2006
Switzerland
CACIB Show
St Gallen
21st May 2006
Finland
FCI's European Winner 2006
Helsinki
9th - 11th June 2006
France
Championship Show
Le Bourget
17th - 18th June 2006
Norway
Oslo International Show
Oslo
12th - 13th August 2006
Estonia
International Dog Show "Winner" 2006
Tallinn
19th - 20th August 2006
Belgium
Brussels Dog Show
Brussels
24th - 25th June 2006
Portugal
107th CPC/Lisbon International Dog Show
Lisbon
8th - 9th July 2006
Hungary
CACIB Show
Kecskemet
9th - 10th September 2006
Gibraltar
Gibraltar KC Show
Gibraltar
23rd - 24th September 2006
New Zealand
NZKC ProPlan National Dog Show
Palmerston North
29th Sept - 1st Oct 2006
Austria
Bundessiegerausstellung
Tulln
30th Sept - 1st Oct 2006
Germany
Bundessieger Show
Dortmund
14th October 2006
Poland
World Dog Show
Poznan
9th - 12th November 2006
Malta
Annual Championship Show
Cottonera Sports Complex
11th - 12th November 2006
Croatia
Euro Dog Show 2006
Zagreb
25th - 26th November 2006
Malta
International Championship Show
De La Salle, Cottonera
Netherlands
Winners Show
Amsterdam
Finland
FKC's Winner 2006
Helsinki
2nd - 3rd December 2006
Sweden
Hund 2006
Stockholm
9th - 10th December 2006

Posted

[quote name='Aluzja']i ma inne pytanie....kto zna wystawy kwalifikacyjne na Crufta w 2008?Za chiny ni emoge znalezc a komus obiecalam:-([/quote]
Zle przeczytalam i przekopiowalam na 2007 r. :oops: Ale moze komus tez sie przyda.

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Dokładnie rzecz biorąc to są kwalifikujące na Cruft 2007. Na 2008 będą to Europejska i Światówka 2007 (Meksyk :evil_lol: :evil_lol: ) i najpewniej te z tego wykazu tylko daty będa troszkę inne. I pewnie dołączy tu nasza Poznańska jako ta najwazniejsza w naszym kraju. W tym roku kwalifikowała jako światowa. I każdy Inter ma kwalifikację z natury rzeczy w dowolnym roku.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

no to ja dalej z tym Cruftemjestem w punkcie wyjscia.
Wiem ,ze info bylo kiedys na stronie Cufta ale nie umialam tego znalezc.
To ,ze intery automatycznie i Szilvas... to wiem ale co ponadto?

Posted

Ale pusto :shake:...wymiotło wszystkich - czy co????
Moja Dolka zeżarła wczoraj wieczorem całą wielką cekolade :evil_lol:, ale cwaniara... opakowanie totalnie odessane z resztek leżało wyplute w kuchni :mad:.
Gdyby nie ten dowód kradzieży i namiętny :p cekoladowy chuch - nie wpadłabym na to, że ulubiona czekolada mojej Gosi - Mikołajkowa do buta :evil_lol: - wylądowała w przepastnym wnętrzu sierściucha. Niestety drzwi przesuwne - to żadna trudność w zdobyciu łakocia. Wścibski kulfon w ruch (w lewo czy prawo) i już się ma to co się chce :diabloti:...

Posted

[B]Kardusiu[/B], Dolka ma się OK? Bo ja też gdzieś czytałam, że czekoladą psa wręcz można zabić, jeśli zje jej za dużo.... :shake: Nie wiem ile to jest "za dużo", ale na pewno lepiej, żeby już więcej nie zjadła - pilnuj łakomczuchy! :roll:

Posted

[B]Anisha[/B] - przed zeżarciem tej czekolady - wiedziałam,że jest trucizną dla psa :shake:. No - ale stało się :shake: :-(. Nie jest to tylko moja wina,że to "coś" znajdowało się tam gdzie nie powinno :mad::mad::mad:. :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:...

Dolce już od wczoraj podaję węgiel aktywowany w tabletkach (na odtrutkę) i dużo wody do picia. Zmuszam ją. Wrzucam odrobinkę (kilka granulek) karmy do miski i zalewam wodą, ona to chcąc wyłowić popija tą wodą. Tym soposobem jest na silę pojona wodą. Ale koopa OK. Nie było wymiotów - chociaż może lepiej byłoby gdyby były :shake:...???
Tak ogólnie - czuje się dobrze, nie widać po niej,że coś bieżącego ją przytruło. Ta cholerna teobromina może po jakimś czasie dać się we znaki.
Niestety - stało się. Ale nie widzę teraz powodu,żeby lecieć z nią do lekarza. Prędzej ja wyląduję u psychiatry :roll:...

Posted

Dolce juznic nie bedzie wiec spokojnie.Przezylam juz atak po czekoladzie (tzn pies wtedy przezyl) wygladalo to makabrycznie.
Mysle ,ze Dolce nic nie bedzie.Oprocz tego ,ze moze przytyc:-))

Kardusia co jej nie zabije to ja wzmocni hihi.

pozdrawiam

Posted

[B]Aluzja [/B]- też tak myślę, że dzięki temu że jest silna - to poszlo bokiem ... Taką mam nadzieję :roll:. Nie wiem tylko,czy po jakimś czasie nie odbije się na nerkach? Pożyjemy - zobaczymy. A mój śmieciarz dzisiaj grzebał w wiadrze :mad::mad::mad:. Przyłapałam jak wyciągała skorupki od jajek :angryy:.Co za charakterek, w kogo to poszło??? Ciągle nienażarta :shake::shake::shake:...Z tą czekoladą to cud, że nie pożarła do kompletu opakowaniowych papierów...Nie wiem jaki pies gorszy: czy niejadek - czy obżartuch :roll:?

Posted

[B]Kardusiu,[/B] albo te nasze czekolady są pozbawione teobrominy albo trzeba zrewidowac poglad o szkodliwości. Fakt, tego świństwa najwięcej w czekoladzie twardej, gorzkiej...ta mleczna juz chyba ma malo. Kercja zżarła ponad tabliczke czyli jakieś 150g, bo zostało tyle z 200g na stole...Tez nic jej nie bylo. Mysmy sie nawet zastanawiali,gdzie jest czekolada bo paskuda opakowanie na ławie zostawiła:angryy: Podejrzenia padly na domowników, a ponieważ nie bylo ich duzo w tym czasie zeszły niżej....na cztery łapy...
Jak wyladowałam z nia u weta to mnie wysmiał bo to bylo po 2 godzinach...

Poprostu zrobiła sobie Dolcia Mikołajka hihihi

Posted

slyszalam ,ze boksera zabija 18 tabliczek czekolady.
Ja mialam przypadek ataku u starszej chytrej manchesterki po zjedzebiu polowy bialej czekolady (sic!).Wygladalo to dziwnie...pies nagle po prostu przestal oddychac..nie tracac swiadomosci.Koszmar

Posted

[B]Borsaf, Aluzja [/B]- a wydawałoby się, że substancja trująca psa, to i powinna szkodzić człowiekowi :shake:... Ciekawe ile jeszcze jest niewiadomych i nieodgadnionych trujacych niespodzianek przed nami do zbadania :roll:. Myślę, że może świadomość o nich bardziej zabija niż one same... Ech....lepiej o tym nie dumać.

A tak ogólnie - to jakoś ostatnio tu u nas na AT pusto....:look3:....cicho, nikt rano kawy nie chce postawić ;)... Fajnie,że [B]Aluzji [/B]w końcu necik chodzi :multi:.
Będziemy się częściej widywać :loveu:.

Posted

[B]Kardusiu[/B], czytałam, ze przemysliwasz nad nowa karma Orijen/Acana.
Mnie tez sie baaardzo podobaja opinie ale chyba dośc drogo wychodzi. Teraz Regon ma Acane adult ale cos ostatnio niechetnie ja zjada, musze dosmaczać... I koopy tez nieco gorsze, nie takie zwarte.
No, a Dżaga to juz francuski piesek, tylko żołądeczki wyżera, ryżu i marchewki niet, nie mówiąc o suchym. Wyglada dobrze, mocna na nogach, aż za mocna bo skacze po sprzetach...ale utrapienie z takim żywieniem.
A Regona Acane bardzo chetnie wyżera Melania! KityKeta podziubie, zielone zostawi, a jak w misce Regona znajdzie Acane to schrupie....a ile sie musi przy tym nameczyć bo to wieksze kuleczki niz kocie:evil_lol:

Co slychac u [B]Fjolki i Terry?[/B] Dawno tu nie zaglądały.

Posted

[B]Borsaf[/B] dzieki za pamiec:loveu: .Zagladam codziennie , ale ja bardziej czytajaca jestem niz piszaca. U nas nic nowego , jedynie Lu totalnie obrazila sie na swoje jedzenie. Wiem , moja wina. Kulek nie rusza wiec jedzie tylko na kotletach indyczych. Ostatnio doprawilam jej kulki i to dosc obficie gulaszem wolowym i tez nie tknela. Zastanawiam sie jak dlugo ja przetrzymac , zeby ruszyla swoje zarcie?

A propos, czemu nie wsadzacie zdjec swoich psiakow do galerii?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...