Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jonquil'] Zmusić mojego psa, żeby sama pobiegała to sztuka nielada.
Podpowiedzielibyście jak to zrobić. Pływać też nie umie. Aportować wcale, jak poleci dwa razy za piłką (po którą ja muszę sie i tak pofatygować) to góra. Z psami się chwilę pobawi i też ma ich w nosie. No gorzej niż dziecko - tak się szybko nudzi.[/quote]

[quote name='Jonquil']A mojemu psu chyba kondycja wraca, zachciało jej się biegać czy co. Bo nagle w jednej chwili aportować się nauczyła I biega tak za tą piłką pół godziny w tę i z powrotem. [/quote]

A widzisz? A Ty już się prawie poddałaś. A może jej brakuje motywacji? Motywacji z Twojej strony. Mnie to wygląda na zamknięty obieg. Ty myślisz, że jej się nic nie chce, ona widzi, że jej nie gonisz, więc wydaje je się, że Ci na tym nie zależy i kółko się zamyka. Spróbujcie się dogadać w tej kwestii :wink: Do roboty! :D

[quote name='Jonquil']Wy widzieliście mój zad? Mój pies, jak ja stoję - to ona też. A ja się przebiegnę kawałęk i zadyszki dostaję[/quote]

Hmmm, sorki, Twojego zadu nie widziałam, ale śmiem twierdzić, że z moim nie może się równać :wink: . A ja biegam (startujemy w zawodach agility - jestem chyba najgrubszą zawodniczką w Polsce), katuję sukę przy rowerze, drugiegi głąba nauczyłam aportować, choć nie przejawiał żadnego zainteresowania, biegam z nimi, choć też czasami zadyszki dostaję :oops: . Dawno już straciłam nadzieję na pozbycie się nadwagi, ale staram się przynajmniej zachować kondycję fizyczną. No to do roboty. Życzę powodzenia :D

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Sorki, ale Jonquil mnie sprowokowała swoja wypowiedzią i bez jej zgody wstawiam ten "wielki" zad wg jej słów.
Na moje oko 42.

[URL=http://imageshack.us][img]http://img386.imageshack.us/img386/4193/zad6vg.png[/img][/URL]

Posted

A mnie życie miłe, więc nie wstawię dla porównania zadu Mokki. :wink:

Jonquil, bardzo się cieszę, że suni kalafiorek smakuje. Misi też smakował. A po kilku dniach cała zajeżdżała kalafiorem. :lol:

Ja miałam ten luksus, że część tej kuracji wysuszającej przeprowadzałam na wywczasach z psem, w tym gospodarstwie agroturystycznym z basenikiem. Co tam psy wyprawiały łatwo było zauważyć na wstawionych prze Mokkę zdjęciach :lol: . One ledwo zipały! Więc dawka ruchu na pewno była niezła i z minimalnym wisiłkiem z mojej strony. :D

Posted

A mnie szlag trafia!! airedale jak zwyczajne kundle :( jedna suczka dwuletnia do sprzedania( numer kier. 089) ........ za 400 PLN i druga aukcja to szczeniaki At bez rodowodu za ok 500 .....to juz raczej cena za jaka-taka popularnosc 0X

Posted

[quote name='Mokka']Wielki zad, łomatko.
:roflt:

[quote]Na moje oko 42.
[/quote]
Albo nawet nie :D[/quote]
na pewno nie - góra 40ka, a raczej 38..... sama bym tak chciala :roll:

Posted

Kurcze, ja bym chyba nie zaryzykowała za 500 zł kupna psa z niewiadomego pochodzenia. Bo jak się dobrze poszuka to za 1000 zł można psa z papierami kupić. Może nie po championach, ale zawsze pewność, że to AT będzie. Jak już brać kundla ( nie mam nic do kundli, ale sprawy trzeba nazywać po imieniu) to za darmo, albo za przysłowiowe grosze. Bo ja rozumiem, że jakiejś suczki można nie dopilnować no i trzeba coś potem z tym zrobić. Ale te rasowe bez papierów to przecież bardzo przemyślane przez właścicieli. Przecież przez przypadek nie pokrył ją osobnik tej samej rasy. Robią to dla jakiejś chorej satysfakcji czy dla pieniędzy?

Posted

[b]Jonquil[/b] Mam nadzieję, że nie jesteś na mnie obrażona za ten żart. Jeżeli choc przez chwilę czułaś się urażona to oficjalnie,na forum przyjm moje przeprosiny.

[b]Nitencja[/b] gdzie te ogłoszenia? Czy ta dwuletnia to z papierami?

Oj, ciągnie mnie do takiej.

Posted

borsaf - eee ja się rzadko obrażam. Pies mi nie daje pisać, czegoś cierpi ode mnie, ciągle mi wkłada głowę pod rękę. Wasze psy też są złośliwe i broją to, co mają zabronione? Np. leży jakieś pudełko, pies podchodzi i chce wziąć sobie - ja mówię "fe" pies odskakuje. Ale stoi i cały czas się patrzy, jak tylko odwracam wzrok, to zaraz znowu sięga ... i tak do skutku. A mówią, że złośłiwość to tylko ludzka cecha.

Posted

Mój pies [b]myśliwski [/b]od niedawna ma nową pasję - polowanie u boku pana na ... muchy i inne owady latające :lol:
Doszło do tego, że jak biorę gazetę żeby poczytac, Fu już przy mnie w stanie gotowości, spięta na maxa (wiecie jak erdel wtedy wygląda :D ), czeka na rozpoczęcie łowów. Bydlkątko kochane :lol:

Posted

[b]Wojtek[/b] jak wytłuściłeś słowo [b]myśliwski[/b], to byłem pewien że zaraz napiszesz o tym, jak dużo ona [b]myśli[/b] :wink: :lol:
Swoją drogą to moje bestie również polują na muchy, a co gorsza także na osy :evil:

Posted

[b]borsaf[/b] - Regonik na huśtawce jest prześliczny :lol:
Masz 100% rację co do "zadu" [b]Jonquil[/b]. Na moje męskie oko to jest on raczej skromnych gabarytów :lol: :wink:

Posted

[quote name='zadziorny'][b]borsaf[/b] - Regonik na huśtawce jest prześliczny :lol:
Masz 100% rację co do "zadu" [b]Jonquil[/b]. Na moje męskie oko to jest on raczej skromnych gabarytów :lol: :wink:[/quote]

Tak, tak - zadziorny masz racje (skromniutkie 42); chyba, ze to ktos podstawiony.

Posted

A Guapik dzisiaj skończył pół roku :D :D :D dostał nawet kawałek ciasta orzechowego. i w ogóle dzisiaj go rozpieszczamy :D oglądałam dzisiaj zdjęcia, jak Guapik był 4 miesiące młodszy. Jaka dzidzia z niego była słodka :D teraz już wielki byk się z niego robi. 23 kg waży. I wiecie. Ostatnio coś nie je. Troche podziubie i koniec. Może to z powodu upałów, co?

Posted

[b]Witaj eselu,[/b]

A wstaw tu może jakieś zdjątko solenizanta, coby wszyscy dogomaniacy sto lat mu odszczekali, chciałam napisać odśpiewali.

23 kg to on duuży chłop się zrobił. Nic dziwnego, że teraz robi sobie przerwę w jedzeniu.

A Regonikowi rusza sie ząb. Gryzie wszystko i wszystkich.

Posted

Jak dostajesz bana to znaczy że blokowany jest twój nick i nie możesz się logowac na forum. W niektórych przypadkazh blokowane jest równiez IP komputera czyli twój adres. W pierwszym przypadku możesz sie ponownie zarejestrowac pod innym nickiem a w drugim nie zarejestrujesz sie ze swojego komputera. Tak to chyba wygląda. dokładniej to Flaire to wytłumaczy.

Posted

Postudiowałam dokładnie regulamin erdelkowa ale właściwie to najważniejsze chyba są te dwa wytłuszczone zdania na końcu.
Kryterium estetyczne jest moim skromnym zdaniem poniżej pasa bo ocena tu jest bardzo subiektywna.

Szkoda tylko topiku Regonika i Ludwiczka. Takie pisanie bez zdjęć to nudne, a zdjęcia na erdelkowie maja dużo obostrzeń i sa niemile widziane
w topikach.

Kto mi pomoże wkleić taki fajny avatarek? Wszyscy tu mają swoje piechy tylko ja taka goła jestem bo nie umiem.
Gdyby tak zrobić ankietę to ja głosuję za avatarkiem Ramir( to nie podlizywanie, poprostu wpada w oko i mi sie podoba).

Posted

[quote name='borsaf']Kto mi pomoże wkleić taki fajny avatarek? Wszyscy tu mają swoje piechy tylko ja taka goła jestem bo nie umiem.[/quote]borsaf, może krok po kroku. :wink: Najpierw musisz mieć co użyć jako avatarek, czyli na dogomanii, obrazek o maksymalnej wielkości 80 na 80 pikseli.

W dziale Galeria jest (chyba przyklejony, czyli na górze) topik pt. Obróbka zdjęć, czy jakoś tak. To w teh chwili ponad 400 stron i nie proponuję, żebyś je wszystkie czytała, ale zauważyłam, że czasami ludziki tam proszą o pomoc w obróbce i jedni często robią dla drugich fajniaste avatarki. Może tam Ci ktoś z tym pierwszym krokiem pomoże?

Posted

[quote name='Flaire'] Najpierw musisz mieć co użyć jako avatarek, czyli na dogomanii, obrazek o maksymalnej wielkości 80 na 80 pikseli.
[/quote]

[b]Borsaf[/b] jesli masz problem z obróbką zdjęcia do odpowiedniego rozmiaru to daj znać, chętnie pomogę

Posted

borsaf jeśli jeszcze potrzebujesz pomocy to ja jestem w gotowości bojowej spięta jak Fu do polowania na muchy :) mogę wyciąć, rozjeślić, przyciemnić, co trzeba powiększyć ( albo zmniejszyć ) i odjąć kb :) full servis :) tylko prześlij zdjęcie

[quote]A mnie szlag trafia!! airedale jak zwyczajne kundle jedna suczka dwuletnia do sprzedania( numer kier. 089) ........ za 400 PLN i[/quote]
Widziałam to, biedny pies. Około 2 lata temu dałam ogłoszenie www na jekimś dormowym serwisie że kupię AT i ludzie od tej suńki dzwonili do mnie tydzień temu. Wiem że to oni bo numer się zgadzał. Dziwna to była rozmowa, w tle odgłosy jak z meliny :o jakby mała bijatyka z wyzwiskami hmmmmm szkoda psa

Posted

Hmm borsaf masz racje...ja też musiałabym swój avatarek zmienić.. pomysle dziś zobacze może samej coś mi się uda wkleić....wczoraj wgrałam Photoshopa 5 :roll: Vigo to już duzy chłopak a fota u mnie dziecięca 8)

Eselu - witaj no właśnie prosimy o foteczke, kurcze 23 kg to masz takiego wielkiego chłopa?? Vigo włsnie do 6 miesięcy jadł bez opamiętania a jak minął okres intesywnego wzorstu to zaczeło się wybieranie, marudzenie przebieranie, i teraz jest tak że przez tydzeń dwa je ( prawie) :wink: wszystko i apetyt nie jest najgorszy a następne dwa oczyscza sobie organizm :wink: i je tylko porcje głodowe..
Zresztą u nas to jest coś nie tak albo z jelitakami albo z trawieniem narazie obserwuje żeby móc zdać relacje wetowi. :roll: i kombinuje z jedzonkiem.. :roll:

Posted

Jonquil - ja tez się smieje że Vigo zlosliwy jest, np. wczoraj robilismy ognisko i Vigo uparł się na ten duży kij na którym były kiełbaski, mówiłam "nie wolno" " fe" on odchodzil i owszem ale potem skradał się z drugiej strony za kilka chwil i łapał zębiskami i tak przez cały czas ( nawet nie chodziło mu o te kiełbasy ale własnie o kij)w parku ich pełno :wink: w końcu i tak dobrał sie do niego a przy okazji i do kiełbas i wtedy musiał wkroczyć do akcji gróżny pan 8) piesior.

Martini -jezeli jest tak w tej rodzinie jak piszesz ... w takim razie dobrze by było jaby ta sunia jak najszybcej znalzała innych włascicieli i teraz już nie liczy się czy z metryczką czy bez liczy się dobro biednego Erdelka :cry:

borsaf - dzięki za Regonika - ta na huśtawce - jest piękna Regonik wygląda na niej jak dojrzały Erdelek- super bardzo mi sie podoba :lol:

Posted

Witam,

[b]Martini[/b] [b] Ina Swallow [/b] dziękuję za pomoc. Jeszcze pytanie:
gdzie mam wkleić to zdjęcie Regonika? tu na dogo?, czy to sie wkleja na pw?. Ja zmienic umiem na wielkość 80 ale drugi wymiar to on sam mi daje, wiec może byc mniejszy, nie koniecznie 80x80. Te kilobajty to w moim programie nie wiem gdzie zmieniać. To jest InfranView.
Narazie idę gotowac, przyjdę później.

Posted

[quote name='borsaf']Ja zmienic umiem na wielkość 80 ale drugi wymiar to on sam mi daje, wiec może byc mniejszy, nie koniecznie 80x80. Te kilobajty to w moim programie nie wiem gdzie zmieniać. To jest InfranView.
Narazie idę gotowac, przyjdę później.[/quote]Zmniejsz tak, żeby większy wymiar był maks 80 pikseli - to wystarczy. Kilobajty powinny same się odpowiednio zmniejszyć. A potem już tylko kwestia ustawienia tego jako awatarka - nigdzie nie musisz wklejać, wystarczy mieć na własnym kompie.

Przyciskasz guziczek Profil na górze stronki. Na samym dole stronki, która Ci się ukazuje, jest Panel kontrolny emblematów. Tam jest miejsce "Wyślij emblemat z Twojego komputera", potem miejsce na wstawienie adresu, a potem guziczek, który u mnie nazywa się "Browse" (u Ciebie może być inaczej, bo ja mam anglojęzyczną wersję Windows). Klikasz ten właśnie guziczek i to daje Ci możliwość wybrania odpowiedniego obrazka z Twojego kompa. Potem przyciskasz Wyślij na spodzie strony. I to wszystko! :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...