Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='"Flaire"'][quote name='borsaf']Czy ktoś może napisać, o której godzinie startują w ringu airedale w Toruniu? Czy trudno będzie odszukac ring na stadionie?[/quote]Ja nie dostałam potwierdzenia, a jeśli przyjdzie w tym tygodniu, to już do mnie nie dojdzie, bo przyjdzie na adres Apci, a jej Państwo sa na urlopie... Może Jonquil dostanie potwierdzenie i będzie mogła napisać.

Może i bym mogła, ale to co dostałam z Torunia to raczej śmieszne jest. Przyszła mi jedna karteczka, na której napisali, że jest wszsytko opłacona, że mamy taki a taki numerek, że sędziuje Magdalena Kozłowska i że na ringu 16.
Ale godziny to już niestety nie podali :wink:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

śliczny chłopczyk, a jaki już duży, wygląda na mądre stworzonko - tak bystro patrzy

dorzucę fotki Dakara z dzisiaj
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151112.jpg[/img]
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151113.jpg[/img]
patyczek
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151114.jpg[/img]
lecę....
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151115.jpg[/img]
i jeszcze latam...
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151116.jpg[/img]

Posted

Regonik to jest ślicny sceniurek :lol:
A jakie ma długaśne przednie łapki :lol: :wink:

[b]Martini***[/b] - a Ty Dakarowi do gryzienia to jakieś belki serwujesz? :lol: :wink:

Posted

Martini - najbardzej podoba mi sie to latające :lol: No własnie co to za bele
Dakarek wcina???Na tym pierwszym podoba mi się jego główka i sama już trochę skubiesz bo ja jeszcze nie ...

Posted

Witam
[b]Zadziorny[/b] Ty mi tu Koce nie przygaduj bo ja jej fanką jestem. Zebys Ty na żywo tą erdelową cegłe głowy zobaczył to padłbys z zachwytu. Dorwały sie dzisiaj wnuki do komputera i stąd tyle tych Regoników. Lapy tak na zdjęciu wyszły, aż takich to on nie ma.

[b]Martini[/b] a co Ty masz do swojego Dakara? Mnie on sie bardzo podoba i oby Regonik tez taki był.

[b]Nitencja[/b] Wygląda na to, że dogomaniacy mają świetny gust bo wybraliśmy, nie wiedząc Mistrz Europy. Proponuje nieśmiale, założyć nowy temat pt Wzoruj sie na najlepszych i tam dac zdjęcie Galileo na cały ekran, ewentualnie innych tak pięknych psów z całego świata. Zaraz usadziłabym gżdyla przed ekranem coby sobie wbił obraz do głowy, a ja oko bym piesciła cud-erdelami

Posted

zadzirny-moja Koka zazwyczaj w krótkim włosie chodzi...nie pozwalam psom zarastać, bo nie lubie ani bardzo kosmatych ani odwrotnie-w wersji nagi chiński grzywacz :evilbat: A na zdjęciu Kocia jest po podtrymowaniu na Toruń, dlatego kłaka jeszcze mniej niż zwykle :D nawet nie wiem, czy odrośnie na czas :evilbat:

Posted

[b]borsaf[/b] nic nie mam do Dakara :lol: tylko że on taki jest czasami głupiutki, że pożal się Boże ... :wink:. Np myśli że jak 1000 razy próbuje otworzyć zamknięte drzwi i się nie udaje to może za 1001 się jednak uda ....
A Regon mi się strasznie podoba bo ma taki fajny wyraz pysia, taki mały ważniak co to się wszystkiemu dziwi, dla mnie miód, mleko i orzeszki = SUPER

[quote] a Ty Dakarowi do gryzienia to jakieś belki serwujesz?[/quote]
[quote] No własnie co to za bele Dakarek wcina???[/quote]
Dakar sam sobie takie patysie na miarę zębisk wybiera. Co ja mogę poradzić :roll: :D

[quote name='INA']Na tym pierwszym podoba mi się jego główka i sama już trochę skubiesz bo ja jeszcze nie ...[/quote]
Próbuję sama ale całości nie robię. Co do głowy: skubałam paluchami ale i tak całość została dokończona maszynką ( na plus jest jednak to że z trymowania na trymowanie powierzchnia obcinana zmniejsza się :) )
Większy wkład pracy w wykonanie tej fryzury miał mój psi fryzjer którego ciągle musztruję, pouczami zasypuję zdjęciami (w tym Galileo ) i obrazkami hmmmmm myślę że walnie przyczyniam się do wykształcenia w nim pewnego zmysłu estetycznego jeśli chodzi o AT bo on wcześniej z tą rasą miał mało styczności. Muszę przy tym przez te bite 8 godzin stać przy stole, pomagać i pilnować i czasem mam wrażenia że łatwiej mi się dogadać z psem niż z nim :-? on się nie chce pogodzić z tym że przycinanie maszynką zmiękcza włos to sobie wyobraź co ja tam z mim mam :) :) :)

Posted

[quote name='INA']Zach - a fota młodego Lordzia tak zrobiona że wzrostem to prawie labowi dorównuje :lol: Słodki.Szkoda że w Toruniu nie będziesz Vigo lubi szczeniaczki co udowdnił gdy pojechalismy w goscine do Regonika. :lol:[/quote]

No ale to tylko fota, w rzeczywistości Lordzik dużo mniejszy od laba, choć łapki moje misiaczki mają prawie tak samo grube :o
Jakoś mam szczęście do takich mocno kościstych psiurów :roll:

Posted

[quote name='borsaf'] Proponuje nieśmiale, założyć nowy temat pt Wzoruj sie na najlepszych i tam dac zdjęcie Galileo na cały ekran, ewentualnie innych tak pięknych psów z całego świata. Zaraz usadziłabym gżdyla przed ekranem coby sobie wbił obraz do głowy, a ja oko bym piesciła cud-erdelami[/quote]
popieram :D tylko że lepiej na erdelkowie i od razu z komentarzami

borsaf, zachraniarka jak ja wam zazdroszczę tych maluchów w domu :)

Posted

zdjęcia zrobione 10 minut temu :)
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151223.jpg[/img]
przyczajony krokodyl
[img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/151225.jpg[/img]
pogoń za ofiarą ( moim tatą )

Posted

Wróciłysmy z urlopowania :( Ja mam w domu sprawny komputer :P , a Fredzia ma cieczkę :roll:
Oczywiście zaległości w zyciu dogomaniackim jeszczenie nadrobiłam, ale już foty Wind znowu rzuciły mnie na kolana, a spotkania niedźwidzica-Ina- borsaf prawdziwie zazdroszczę.
Martini, fryzjer rzeczywiście musi mieć anielska cierpliwość, ale powiedz czemu sama bardziej nie łapiesz za trymer, przecież i tak dbałość o fryzurę Dakara zajmuje Ci wiele czasu?

Posted

[quote]Martini, fryzjer rzeczywiście musi mieć anielska cierpliwość, ale powiedz czemu sama bardziej nie łapiesz za trymer, przecież i tak dbałość o fryzurę Dakara zajmuje Ci wiele czasu?[/quote]
Masz rację, już czas się usamodzielnić. Problemem jest to że chcę mieć trymer MACKNYFE a dysponuję jedynie kartą debetową i zgodnie z dostępnymi mi informacjami nie mogę nią zapłącić :-? za to już prawie kupiłam marsa to robienia tego co teraz jest obcinane. Krok po kroku ... :)

Posted

[b]Martini[/b] i czego Ty zazdrościsz, przecież z reką na sercu ten "przyczajony krokodyl" nadaje sie na okładkę jakiegos pisma.

Co do erdelkowa to nie wiem czy admin przepuściłby tak duże zdjęcie, bo ja myśle o takim na cały ekran. Poza tym ma byc zdjecie widoczne zaraz jak wchodze na strone, a nie żeby klikac i czekac na żabę.
Jak czytam Twoj post to widze odrazu paszcze krokodyla i tak lubię.

Posted

No to mamy już stweczkę na wystawę w Toruniu:
Psy młodzieży
MAESTRO Poezja Ruchu

Psy pośrednia
DEXTER Sonora

Psy otwarta
DINO Zofka

Psy championów
ARAMIS Irenkaz

Suki młodzieży
Flaire ANNAPURNA
ARIADNA Ptasie Siedlisko
MOCCA Poezja Ruchu

Suki pośrednia
HONDA Ramir

Suki otwarta
CURARA Sonora
HECA Equitana
HEXA Equitana
WANILIA Bricassart
XANTIA Bricassart

Suki championów
VIRGINIA Kocia Łapka

Suki weteranów
Prima KURARA

Posted

[quote name='Nitencja']Flaire moze nie bedzie tak zle.[/quote]Hmmm... Goluśka będzie na pewno, ale ktos gdzieś pisał, że anatomia ważniejsza od przygotowania, więc na to liczę. :wink:

Posted

:lol: W sobotę ogołociłam Eklerka. Chyba trochę przesadziłam bo na spacerkach wszystkie psy się z niego śmiały. Przez resztki futerka prześwitywały mu krwawe ślady po trymerze. :cry: Trochę przegięłam. A to wszystko bo staram się znaleść odpowiedni czas na trymowanie erdelka na wystawę. Robiłam go 2 i pół tygodnia przed Bytomiem i na ring wyszedł za łysy. Następnym razem wrywałam małego 5 tygodni przed Ustroniem i wyglądał delikatnie mówiąc jak niedźwiedź. Wydawał się większy niż klasa młodzieży i pośrednia. Teraz jest wyskubany dokładnie 4 tygodnie przed terminem. Zobaczymy co z tego wyniknie ...

Posted

Eclairs, znam Twój ból... Api zrobiłam dwa tygodnie temu i na krótkich partiach jest golusieńka... :( Ona bardzo powoli odrasta np. na ramionach... :( Za to czaprak ma super i łapy też bardzo owłosione! :D (Więc, Nitencja, nie zabraknie włosów do sterczenia tam, gdzie nie potrzeba! :wink: )

Co więcej, tego odrastania u młodego psa ja w ogóle nie potrafię przewidzieć... wszystko się jeszcze zmienia... Ja myślę, że gdy Apcia wydorośleje, to dwa tygodnie będzie wręcz za długo na to, żeby obrosła, ale w tej chwili, w lecie, to jest zdecydowanie za krótko.

No cóż, ja wolę psa krótkiego niż zarośniętego - przynajmniej widać jej kształt! :D Ale przy gołej skórze nie widać jej koloru. :(

Posted

[b]borsaf[/b], [b]niedzwiedzica[/b] ja naprawdę nie mam nic przeciwko wyskubanym do łysego terierom. Właśnie tydzień temu doprowadziłem do tego stanu starszą Gaję, a pojutrze biorę się za smarkatą Gertrudę :lol: :wink:
Moje sunie są już na wystawowej emeryturze, więc nie mam żadnych zahamowań w tym względzie :wink:

Posted

[b]Martini[/b] nie ma czego zazdrościć.Wszędzie pełno zabawek, apetyt raz jest, raz wybrzydza, spoglądanie w koopy, czy sa prawidlowe etc. oto żywot właścicela szczeniaka.Do tego musze chodzic do sąsiadów wypożyczać psa do zabawy z moim, żeby sił w nogach nabrał bo za piłeczką to tylko 3-4x pogoni, a resztę to sobie pansia sama przynieś.
Niedzwiedzicy to jest co zazdrościć. Dwie dorodne sunie, a jak wychowane! No, ale jak masz ciągoty na szczeniaka to wszystko przed Tobą :lol:
[b]Zadziorny[/b] z tym trymowaniem to nie do mnie, bo ja mam psa nie do wystawiania więc napewno nie będę go trymować na podgardlu, pod oczkami i na tyłeczku, tam napewno pójdzie maszynka. Regonik ma wyglądac schludnie i być podobny do erdela, a nie do kudłacza zapuszczonego i tyle.
Ide na topik ufoconych na wystawach bo tam strasznie zacięta dyskusja i nareszcie ktos sie po wystawach przejechał.

Posted

Borsaf ...... a jeszcze cyrki z wymiana zebow !! Ja umieram zawsze przy kwarantannach ---- te zarazki ----itd itp . Szczeniak to ciezka CHARÓWA by wyprowadzic toto na airedale :)

Posted

Moja mała GRACE GRAPPA pojechała do nowego domu. Mam pierwsze relacje. Wszystko ok. Jak powiedziała jej Panie oni nie są w niej zakochani oni są ugotowani. Strasznie mi było ciężko rozstac się z małą. Przeciez to jedynaczka, wypieszczona i wychuchana.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...