Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciotki,zmienię temat, skoro żeście takie żywep- przed chwilą Roman zjadł moją pestkę od brzoskwini - czy jemu nic nie będzie?!
kurdę, upadła mi na dywan a ten przylecial i połknął nooo:(

Posted

Niby psy różne rzeczy pożerają ale pestka....Rozgryzł czy połknął? Bo w pierszym przypadku (jeśli w miarę drobno pogryzł) w ramach pomocy w opuszczeniu jelit i łatwiejszej drodze, dałabym chyba parafiny na poślizg. W drugim bym skonsultowa z wetem. Chociaż mój poprzedni psies polknął z kurczaka kostkę mostkową, bez gryzienie, bo zbliżałam się z rykiem, udało się ją przepchnąć właśnie poślizgami i masowaniem jelit przez weta. Ale do śmiechu mi nie było

Posted

No dobra:) Od wczoraj Leona ma dom:) PAństwo zadzwonili w sprawie długowłosego owczarka Agata, który był kiedyś u mnie a że Agat ma już domek więc poleciłam Leona. Państwo przyjechali, od razu zakochali się Leonie i chłopak pojechał.
Mieszka blisko mnie bo w Jadwisinie, ma dom z ogrodem do dyspozycji i mała koleżankę, sznaucerkę miniaturkę. Państwo mieli wcześniej Oneczkę, którą pokonała bebeszjoza. Leon ma spać w domu ale na podwórku jest tez obszerna buda i kocyk na ganku. Dziś w nocy do 4 rano wytrzymał w domu a potem chciał iść na dwór i spał w budzie; jest bardzo grzeczny, z rana powitał Panią super skokami i piskiem że szczęścia; sznaucerka specjalnie go nie interesuje ze wzajemnością ale może z czasem się zaprzyjaźnią

Posted

A tu Leon z dziećmi Państwa (dziewczyny mają 13, 17 lat) w samochodzie:). Dziewczyny od razu powiedziały, ze Super ze Leon ma taki długi włos bo będą mogły go czesać i czasami podstrzyc i w ogóle wszyscy są nim zachwyceni, szczególnie po dzisiejszym poranku kiedy pięknie wszystkich przywitał. Ida przyjedzie do mnie pod koniec tygodnia i zrobi wizytę poadopcyjną.

Posted

mysza 1 napisał(a):
W budzie go będą trzymać i już :P

Oj Ty to jestes pesymistka:) Rozmawiałam dziś z Panią -starają się go przystosować do domu i starać się będą. Tylko prawda jest taka, że niektóre psiaki zawsze będą wolały być na dworzu. Ja mam takie psiaki w hoteliku i swoje, które nie chcą wyjść z odwiedzin domowych (np Sonia) a są takie, które w domu czują się jak za karę (np mój osobisty Misza czy Beti). Nie każdy psiak trzymany w domu jest z tego powodu szczęśliwy moim zdaniem.

Posted

Brawo, brawo, brawo!!! Bardzo się cieszę :-D Leonku, trzymaj się!

A od czasu do czasu będą zdjęcia z nowego domu? Chciałabym zobaczyć tę metamorfozę i jak ludzie radzą sobie z kudłaczem :lol:

Posted

no jasne, nowe zdjecia juz w czwartek/ sobotę - bo jade na poadopcyjna wycałować mojego najukochańszego Lełona :)

megii1 dzieki wielkie- to tylko dzieki tobie on ma dom !:) ukłony

Posted

jjjjjuppppiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!

:laola:

ale wieści !!! :) :) :)

super! się ciesze bardzo! :)

a jeśli nawet będzie mieszkał w budzie to co? zawsze mieszkał - nic mu nie będzie! za to dom ma! dom! prawdziwy!!!

Posted

ale zmieniając temat- Lełon odrósł , nie?:)

zobaczcie jaką ma puchatą mordkę :)

spoko, spoko- on będzie domowym psem, tylko jeszcze nie wie co to kanapa ;)

ja podejrzewam, że ten pies całe swoje krótkie życie spędził na łancuchu, stąd zainteresowanie budą i dworem.
Grunt, że mu sie morda do Panstwa cieszy a szanucerka nie interesuje jako obiad :D

juz sie nie mogę doczekac az do nich pojadę ! chciałam odwiedzic Lełona w weekend a tu taki suprajs :)