Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety TOzy to pokumunistyczny twór, który nie ma narzędzi do wykonywania swojego statutowego zadania. Do nas przeszlo kilku inspektorów z TOzu., tych ,ktorzy chcą konkretnie pomagać . Np. Elbladzki TOz podal nas do sądu za kradzież kociej budki, którą nieświadomie wzielismy do schroniska na prosbę karmicielki kotów bo musiała ją zabrać z miejsca gdzie stała.
W moje sprawie w dużym stopniu zadecydowały dowody zebrane w schronisku ukrytą kamerą , które zostały wyemitowane w TVN. Miałam czarną teczkę w której zbierałam zdjęcia umęczonych, zaniedbanych zwierząt, opinie wetów o ich stanie zdrowia, oświadczenia ludzi biorących psy ze schroniska.Bylo tego dużo, zbieralismy to w konspiracji, mielismy na terenie schroniska wsród pracowników informatorow, oni dużo nam mówili.
Animalsi dobrze wiedza co sie dzieje w Polskich schroniskach. Byłam z nimi u hycla w maloszycach, weszlismy z detektywem, sprawa obiła sie o inspektora krajowego, ministerstwo. Hycel nadal istnieje a my w zamian mamy naloty inspekcji w naszych schroniskach co tydzień.
Ja jestem OTOZ Animals .

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nareszcie dotarłam dostałam zaproszenie kilka dni temu i zagubiłam je gdzieś. Prześledziłam wątek i bardzo się cieszę, że w/w petycja powstała.
Narazie nie mam pomysłu co można dodać, ale myślę nad tym

Guest Elżbieta481
Posted

TOZ-na jednym z forów internetowych mój TŻ wypowiedział się,że TOZ ma ratować wszystkie zwierzęta.Tak myślał..Odpowiedż,że nie,nie wszystkie.TOZ-to wolontariusze i nie musi wszystkich zwierząt ratować.
E/W

Posted

[I]Pierwsze sukcesy już macie.
Bardzo prawdopodobne,że wątek dotarł już do schronu.
Chcemy zabrać kolejne dwa psy i niestety spotkałyśmy się z oporem.
Widać dzięki Waszym szumnym działaniom wielce prawdopodobne,że
będziemy mieć sporo utrudnione działanie...[/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Pierwsze sukcesy już macie.
będziemy mieć sporo utrudnione działanie...[/I][/QUOTE]

Klaudia to co Twoim zdaniem robic nic?wyciagac psy i leczyc zbierac kase i marwiic sie czy uzbieramy?Ile psow uratujesz a ile umrze w cierpieniach?

W Kielcach sie ruszyło i tu sie uda napewno

Posted

??????????????????????

Posted

Wyślijcie informacje o Mysłowicach do TVP Info, przy okazji dzisiejszych reportaży (w przyszłym tygodniu będą następne). pOdkreślcie 100 tys razy, że to TOZowskie schronisko. Wyślijcie zdjęcia i zeznania osób, które mialy ze schronem do czynienia. Zrobimy porządek z Kielcami (mam nadzieję, że się uda), bierzemy się na następne.

Posted

Pozbierajcie wszystko do kupy i powstawiajcie do 1 postu. Wszystkie wątki z mysłowickimi psiakami, faktury a ich leczenia, opinie lekarskie, zdjęcia, zeznania. Bez tego ani rusz. trzeba ułożyć plan działania, napisać punkt po punkcie co powinno się zmienić, jakie macie propozycje usprawnień. Sama petycja podpisana przez dogomaniaków nie wystarczy...
Napisać maile do UM z prośbą o budżet i rozliczenie schroniska. Ile eutanazji ile przyjęć psów. Dodatkowo wyciągnąć od zakładu utylizacji, który bierze martwe zwierzęta, wykaz: ile, za ile, w jakim terminie.

Czy oni prowadzą ewidencje?

Guest Elżbieta481
Posted

-----------------------
Właśnie to jest to..Nie można nic z nimi zrobić,bo skrzywdzą psy.:angryy:
To jest schronisko TOZ?Wstyd,wstyd,wstyd!
Podpiszemy każdą petycję.bo z tą org,skostniałą,pewną siebie,bezkarną,tupeciarską trzeba zrobić porządek.
Podpiszemy petycję chociażby za sprawę szczecińską...Przypominamy,że koty też potrzebują pomocy jakby zapomniano o tym.
Elżbieta

Posted

[quote name='kagome19']Ale potrzebne są zdjęcia i zeznania o warunkach. Nie wiem czy to wystarczy. Trzeba poczekać na dusje i gonia66[/QUOTE]Dziewczyny..ja jestem ..wlasnie weszlam, przeczytalam post Klauduś i mnie dobil totalnie...
O dzisiejszym programie w TV tylko slyszalam od ludzi "obcych" ktorych program bardzo poruszyl, choc to zwykli ludzie, nie "psiarze"...wiec mysle, ze program bedzie mial odzew i ze TV ma ogromny wpływ na ludzi...tylko jak się do tego zabrac..??
MAm taki tydzien koszmarny, ze nie wiem momentami, jak sie nazywam...wmawiam sobie swietny humor, bo inaczej bym chyba padła...
JUtro tez jestem "poza zasiegiem"...wchodze na dogo późno i juz nie myslę...
TAk, jak pisalam- na tych sparwach kompletnie sie nie znam- ja tu mogę "tylko sprzatac"...wiec jesli moge wykonac "jakies konkrety"i będe umiala= zrobie wszystko, tylko mowcie mi, jak ""chłop krowie na rowie" co konkretnie mam zrobić...

Posted

Dziewczyny :lol:, zeby moc wlaczyc TV i inne media, potrzebujemy dowodow i osob, ktore beda chcialy sie wypowiedziec. Zacznijmy wiec od gromadzenia faktow do petycji i do mediow.

kuba123 :lol: - bywalas tam i chyba jestes jedna z niewielu osob mogacych nam najlepiej naswietlic sytuacje. Czy bylabys gotowa zebrac wszystkie bolaczki i przedstawic je tutaj?

Czy zgodzilabys sie na zadawanie Ci pytan dodatkowych, gdyby zaszla taka koniecznosc / w razie jakis niejasnosci itp./ ? Kto jeszcze wg Ciebie moglby pomoc w zebraniu materialu ? Z gory dziekuje za odpowiedz

Posted

Z jakies 2 lata temu interesowalam sie sprawa tego schroniska po rozmomwie z jedna z bylych pracowniczek. Probowalam zebrac jakikolwiek material do reportazu, ale niestety jak przyszlo prosic kogos o zeznania, dowody nagle wszyscy nabierali wody w ustach. A slyszalam strasznie rzeczy, czesc z nich pewnie przesadzona.
Ale ponoc szly stamtad psy handlowane na futra i smalec. I ogolnie masakra, nawet nie mam ochoty tego sobie przypominac:/

Posted

[quote name='Sayrel']Z jakies 2 lata temu interesowalam sie sprawa tego schroniska po rozmomwie z jedna z bylych pracowniczek. Probowalam zebrac jakikolwiek material do reportazu, ale niestety jak przyszlo prosic kogos o zeznania, dowody nagle wszyscy nabierali wody w ustach. A slyszalam strasznie rzeczy, czesc z nich pewnie przesadzona.
Ale ponoc szly stamtad psy handlowane na futra i smalec. I ogolnie masakra, nawet nie mam ochoty tego sobie przypominac:/[/QUOTE]

Otoz to i stad moj post 94. Nabieranie wody w usta, niestety nie wnosi nic do sprawy :evil_lol:

Przypadek Blue i Grosi to zwyczajnie za malo do robienia afery. Nie jestem zreszta pewna, czy dziewczyny zechca udostepnic dokumentacje lekarska obu sun.

My chcemy dowiedziec sie, ile jeszcze takich i innych przypadkow mialo miejsce?
Jesli tak, czy ktos dysponuje jakimkolwiek materialem ?

Posted

Niestety jakos tak to u nas jest, ze nawet jak rozne osoby maja dowody to ich nie przedstawia - bo schron zamknie im drzwi.
Ja pamietam jak w jednym schronie robiac zdjecia musialam podpisac papiery, ze nigdzie ich nigdy bede publikowac:/

Posted

[quote name='Sayrel']Niestety jakos tak to u nas jest, ze nawet jak rozne osoby maja dowody to ich nie przedstawia - bo schron zamknie im drzwi.
Ja pamietam jak w jednym schronie robiac zdjecia musialam podpisac papiery, ze nigdzie ich nigdy bede publikowac:/[/QUOTE]

Szkoda. Wyratuje sie tym sposobem kilka psow a inne, coz......:shake:

Tutaj kontakt. gdzie czekaja ludzie szukajacy materialu na reportaz o innych mordowniach. Zainspirowani Kielcami.

tu można pisać:

[EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]

601 600 100

Ciekawe, kto odwazy sie przerwac zmowe milczenia? Chyba nie bedziemy opowiadac o okrucienstwie na przykladzie jednej Grosi i Blue ?

Posted

Pewnie nikt. Bo czasem naprawde nie warto. Jak ktos na stolku jest dobrze ustawiony, a gmina czy inny organ nadzorujacy ma to w pompie to naprawde nie ma sensu, chocby dowody byly tak silne, ze same juz wychodza i pisza sobie pisma.
Sprawa jest prosta przyjda media - bo maja z tego kase - jest sensacja.
Znudzi siem ogladalnosc spadnie i nara. Bo przeciez nie robia tego charytatywnie z odruchu serca i checi niesienia pomocy.
Pogadamy do kamery *******y, schron sie posprzata, okaleczone psy pochowa cholera wie gdzie, pousmiecha, a jak kamerki sobie znudzone pojada.
Mozemy wrocic do starego bajzlu, tyle, ze teraz juz bez wolontariuszy i dogomaniakow, ktora tak biedna/nego Pania/Pana kierownik tak urzadzily
zreszta nieslusznie, niesprawiedliwie i krzywdzaco.

Posted

[quote name='Sayrel']Pewnie nikt. Bo czasem naprawde nie warto. Jak ktos na stolku jest dobrze ustawiony, a gmina czy inny organ nadzorujacy ma to w pompie to naprawde nie ma sensu, chocby dowody byly tak silne, ze same juz wychodza i pisza sobie pisma.
Sprawa jest prosta przyjda media - bo maja z tego kase - jest sensacja.
Znudzi siem ogladalnosc spadnie i nara. Bo przeciez nie robia tego charytatywnie z odruchu serca i checi niesienia pomocy.
Pogadamy do kamery *******y, schron sie posprzata, okaleczone psy pochowa cholera wie gdzie, pousmiecha, a jak kamerki sobie znudzone pojada.
Mozemy wrocic do starego bajzlu, tyle, ze teraz juz bez wolontariuszy i dogomaniakow, ktora tak biedna/nego Pania/Pana kierownik tak urzadzily
zreszta nieslusznie, niesprawiedliwie i krzywdzaco.[/QUOTE]

Postulaty maja wyrazic nasze oczekiwania ;) a jest ich sporo