Jump to content
Dogomania

Hacker - sportowy golden! Nowy sprzęt!!! x] Fuji FinePix S5600

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nathaniel - rozumiem, też siostrze nie grzebie :p

APSA - bo to drugie rzeczywiście na małym jest ciemne - ale jak da się na tapete oryginał to jest suuuper! :loveu:
- a co do goldena - czasem mu się zdarza wyglądać jak prawdziwy (wzorcowy) GR :cool3:

monia&Tofi - jakie chrup, chrup i nie ma! :mad:
...ale wiesz nie boje się o niego, jeśli dotrzymasz słowa i najpierw weźmiesz w palce to 30 kilo żywej masy, które niecierpi jak sie go podnosi! :evil_lol:

Marta i Wika - ...a wiem :p - tyle osób mi to muwiło jak ładnie wygląda na tym autku w tle, że chyba zrobie mu kiedyś z nim sesje jak będzie ślonko :evil_lol:

Paskuda_Bandzior
i Marysia_i_gończy - :mad: :mad: :mad:

Posted

:loveu: ...a teraz fotki! :loveu:

Hacker w końcu dostał swój obiecany, wymarzony prezent - na który reaguje tak: :loveu:

...czyli... - uwaga, uwaga nadchodzi! :diabloti:

...i jak by tu z nim zwiać, żeby pańcia nie widziała?! :hmmmm:

JAWZ'a polecam każdemu, którego pies robi sieczke ze zwykłego frisbee, które czasem nie pożyje sobie z nim nawet 30 sek. - tym JAWZ'em nawet się z Hackerem przeciągałam i ani jednej rysy! :-o

Posted

oo macie dyski jak fajnie :cool3: ja dzisiaj zamowilam wham-o fastback flex dla Birsona :evil_lol: jak to dobrze ze nie musze przynajmniej bankrutowac na dyskach bo sucz prawie wcale ich nie niszczy :lol:
to teraz rozumiem pedzicie na dwor rzucac i łapać no i wezcie koniecznie pomocnika zeby mial kto jeszcze focic :p

pozdrawiam

Posted

Paskuda_Bandzior - no nieprawdzasz - aż się świecą! :evil_lol:

[quote name='shangri_la']
to teraz rozumiem pedzicie na dwor rzucac i łapać no i wezcie koniecznie pomocnika zeby mial kto jeszcze focic :pOdbiło Ci, czy co?! :-o

Po pierwsze - ja za cholere nie umiem tym rzucać, to nie Fastback - co miałam wcześniej, poza tym pogoda na złamanie karku dla psa - znając mojego brzdąca naprawde hard-cor'y by tam wyprawiał :shake:

...ale jak się poduczymy to bedą foty i pewnie jakiś filmik sie zmota :lol:

p.s. nie moge załapać jak Ci ludzie łapią psy, przy rzucie? - jest taki trick, że sie go łapie - ale ja nie moge tego fizycznie zakumać :hmmmm:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):

p.s. nie moge załapać jak Ci ludzie łapią psy, przy rzucie? - jest taki trick, że sie go łapie - ale ja nie moge tego fizycznie zakumać :hmmmm:

chodzi ci pewnei o dog cath hehe no mi to wyglada ze najpierw jest rzut jak np do leg vault i jak pies juz sie odbije i chwyta dysk to sie go łapie- taki przynajmniej widzialam na zawodach ( niewykonalne przy twoim psie chyba ze troche przypakujesz :p hyhyhyhy )
no co ty nie bedzie frisbowych fot?? :placz:

pozdrawiam

Posted

shangri_la - Tak o to mi chodziło :lol:
...a to czego nie kumam to to w jaki sposób złapać psa jedną ręką?! :hmmmm:
Pakować nie musze utrzymam psa w jednej ręce - on ma tylko 30 kilo przecież :cool3: Tylko jaka to technika tego chwytu ma być? :niewiem:

Co do fot to będa, ale nie dziś - jak będzie ładniej, a ja będe umiała rzucać i załatwie jakiegoś fotografa/kamerzyste :lol:

Posted

[quote name='Anza&Hacker']shangri_la - Tak o to mi chodziło :lol:
...a to czego nie kumam to to w jaki sposób złapać psa jedną ręką?! :hmmmm:
Pakować nie musze utrzymam psa w jednej ręce - on ma tylko 30 kilo przecież :cool3: Tylko jaka to technika tego chwytu ma być? :niewiem:

ja widzialam ze lapie psa dwoma rekami. napisze jak to mniej wiecej wyglodalo: rzut ( powiedzmy w prawo, pies odbija sie od nogi, ale dosc wysoko jest talerz, na wysokosci twojej glowy) pies chwyta i w tym momencie masz wolne obydwie rece i chwytasz psa jakby pod pachy - ale nie pod pachy tylko tak po bokach zeby psa nie uszkodzic, no na wysokosci pach mniej wiecej, i dodatkowo jeszcze lekko sie obracasz w prawo i jakby przenosisz psa w prawo- chyba zeby nie bylo tak ciezko i zeby troche zamortyzowac. no to ja tak mniej wiecej wlasnie widzialam dog catch tylko ze robil to dosc spory chlopak z borderem wiec wiesz. hehe zreszta co to dla ciebie przeciez Hackerek to takie pióreczko :loveu:

pozdrawiam

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Zamierzasz rzucać, łapać go i kręcić filmik jednocześnie? :diabloti:
Nie no co Ty! :-o
Ja do kręcenia zawsze mam jakąś siostre, albo brata :cool1:
- dlatego tak mało filmików, bo nie łatwo ich wyciągnąć :roll:

Guest Reyes
Posted

[quote name='Anza&Hacker']

JAWZ'a polecam każdemu, którego pies robi sieczke ze zwykłego frisbee, które czasem nie pożyje sobie z nim nawet 30 sek. - tym JAWZ'em nawet się z Hackerem przeciągałam i ani jednej rysy! :-o

Zobaczymy jak długo żadnej rysy - obstawiam że 2 tyg:evil_lol:

Posted

Reyes napisał(a):
Zobaczymy jak długo żadnej rysy - obstawiam że 2 tyg:evil_lol:
No wiesz?! - ja myśle, że znacznie więcej nam sie uda :cool3:
Bo ja się z Hackerem normalnie nie przeciągam - to by było destrukcyjne kompletnie i to pewnie w kilka dni! :diabloti:

Posted

[quote name='Marta i Wika']A gdzie nowe fotki? Aparat ma taki fajny i nie używa!No bo ciężko tak rzucać frisbee i równocześnie chronić aparat przed uszkodzeniem - taki fajny to szkoda by było! ;)
[quote name='BBeta']Właśnie, nowe fotki by się przydały :p Szczególnie, że lubie oglądać Twoje zdjęcia ;)No to się bardzo cieszymy! :oops:

No i jeszcze dla marudników:

Hacker zobaczył!

Potem troszke potrenowaliśmy [SIZE=4]- dokumentacia video!

...i na koniec szcześliwy wy'frisbee'owany piesek! :cool3:

Posted

nie no Anza normalnie brawo. obejrzalam filimik 2 razy. super wam idzie z Hackerkiem. i jaki on szczęśliwy :loveu: musze przyznac ze masz bardzo ciekawa technikę rzucania z ta noga :p nie nie czepiam sie, fajnie to wyglada :lol:.

pozdrawiam

Posted

[quote name='shangri_la']musze przyznac ze masz bardzo ciekawa technikę rzucania z ta noga :p nie nie czepiam sie, fajnie to wyglada :lol:.
hahaha! :roflt: - to nie technika rzucania, tylko przeskakiwanie linki po rzucie, kurcze jak bym nie przaskakiwała to by mnie oplątał i latała bym razem z nim za frisbee, sprawdzone :stupid:

gogunia - Witaj! :grins: Strasznie dawno u Was nie byłam, będe musiała nadrobić zaległości u mojego Czadowego łysego idola :loveu:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
hahaha! :roflt: - to nie technika rzucania, tylko przeskakiwanie linki po rzucie, kurcze jak bym nie przaskakiwała to by mnie oplątał i latała bym razem z nim za frisbee, sprawdzone :stupid:

:roflt::roflt::roflt:dobre
to kiedy fotki?
Anza bedziecie na tych zawodach agility na niskich lakach po swietach?

pozdraiam

Posted

shangri_la napisał(a):

to kiedy fotki?
Anza bedziecie na tych zawodach agility na niskich lakach po swietach?

oj... fotki jak zrobie to będą, ale ja na każdym spacerze z Hackerem ćwicze, więc tacham pachołki, linke, frisbee, miske, wode etc. ciężko z aparatem jeszcze wtedy, wiec rzadko go biore :shake:

No, a co do zawodów to będziemy, aczkolwiek jako pomoc organizacyjna :razz:

Możemy sie przy okazji spotkać i poćwiczyć w jakiejś przerwie, co Wy na to? :lol:

Posted

Dzisiaj ludzie z forum pozytywnego mnie przymusili, żebym narysowała mojego Hackera i taki oto efekt: :cool1:

W oryginale lepiej wygląda, jest więcej kresek - np. cały pyszczek jest robiony drobniutkimi kreseczkami - niestety mój skaner tego nie uchwycił, a zdjęcia coś nie wychodzą, mam za ciemny dom - ogólnie to klapa, żebym rysunek mogła dobrze pokazać
:puppydog:

Posted

Potem troszke potrenowaliśmy [SIZE=4]- dokumentacia video!

Oglądnęłam! Jest super! :loveu:
A gdzie Ty się nauczyłaś tak płasko i zdecydowanie rzucać? :cool3: Bo mi tak nie wychodzi :placz:
Ale Hackerek super łapie! bandzior nie ma takich chęci i ładnego przynoszenia (co zresztą nawet na filmikach widać :evil_lol: )

A rysunek naprawdę ładny. Widac od razu, że to Hacker :loveu: