Mikunia Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='TinaTigra']Moja znajoma szuka pieska po stracie swojego kudłacza. Pokazałam zdjęcia i piesek bardzo sie spodobał.[/quote] No więc super- jest nadzieja :multi: Quote
marmar Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Dziewczyny spokojnie,ja moglam przy nim wszystko robic,no oprocz głowy na drugi dzien,bo sami wiecie w jakim stanie był;) . One wiedza kogo moga terroryzowac:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Dorothy Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='marmar']One wiedza kogo moga terroryzowac:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Hahaha, no to jest oczywiste!!! Jak myslicie dlaczego moja corka przy tatusiu szybko zjada sniadanie, ubiera sie sama i nie marudzi podczas mycia? Czemu odrabia zadania bez mrugniecia okiem i nie chce ogladac bajki wlasnie wtedy jak tatus oglada mecz? Za to jak jest z mamusia to: -ubiera sie godzinami, siedzi z golym dupskiem na dywanie i marudzi, je pol dnia sniadanie i narzeka ze nie to co chciala, zeby musi jej umyc mamusia bo ona jest juz taaaaaaka zmeczona, a zadania nie moze sama odrobic bo jej jest ZA CIEZKO, i musi z mama albo kolezanka???? A jak chce bajeczke to idzie i sobie wlacza, obojetnie co na to mamusia:evil_lol: Straszne, powiem Wam. Ten maly terrorysta dokladnie wie, na co z kim sobie moze pozwolic. Wiec czemu nie psiaki, one to dopiero sa madre! Quote
enia Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 a najlepsze jest to , że my tych terrorystów sami produkujemy!;) czy psie czy dziecięce........:p tez mam takiego 14 -latka i na czterech łapkach sztuk 2 -robia co chcą....... Quote
marmar Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Dorothy skad ja to znam,wieczorne spacery z terrorystami na 4 łapkach to jest moje ukojenie,one przynajmniej sie staraja ;) odpoczynek od terrorystów na 2 łąpkach:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i króla :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Bedzie dobrze,jutro ciocia marmar zabiera Luckego na wizyte do weta,admin pomoze;) ;) ;) . Anillka obecnie poszła do salonu zapytac sie czy da rade zajac sie Luckym pani z salonu pieknosci;) ,jesli nie ciocia marmar go wygoli:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Dorothy Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 rozumiem ze to bedzie jakas awangardowa fryzura:cool3: taaaa, odpoczynek - ja osobiscie znajduje w stajni. Te wielkie, 600 kg wazace stwory to tez czasem niezle lobuzy, i doskonale potrafia wykorzystac chwile mojej slabosci, ale ani sie umywaja do dwulapnych :evil_lol: Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 W górę Lucky!! Na pierwszą i do domu!! Quote
pumilo2 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='Dorothy'] a co do tego [IMG]http://www.fotosearch.com/comp/AGE/AGE031/Z36-384180.jpg[/IMG] to prosze nieeeeee.....:shake: :shake: :shake: niech pies bedzie psem a nie maskotka...... jest takie powiedzenie, dzieci dziela sie na czyste i szczesliwe uwazam ze dotyczy to takze koni i psow .... a juz ta kokardka, przesada.....:evil_lol:[/quote] Nie sądzę, żeby kokardka przeszkadzała shihtzakom w szczęściu, choć faktycznie nie jest konieczna. ;P Moim zdaniem nie ma nic złego w dbaniu o to, żeby pies był czysty i ładny. Nie oznacza to od razu, że traktuje się go przedmiotowo, tzn jak maskotkę. ;) Przeczytałam cały ten wątek i sama nie wiem, czy psiak ma już znaleziony nowy dom?? Mam nadzieję, że będzie szybko dochodził do siebie i wszystko się zagoi (i że odrastające włoski na mordce nie będą mu podrażniały oczu, bo jeżeli były ścięte króciutko jest to całkiem możliwe). A przede wszystkim liczę na to, że będzie kochany tam gdzie trafi.:loveu: Quote
Dorothy Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 kokardka kokardka, ale znam takich wlascicieli psow ktorzy nie daja sie pupilom wybiegac, wytarzac, wyczochrac, poszalec, potaplac sie w kaluzy i poplywac w rzecze BO SZATA SIE ZNISZCZY:angryy: potepiam na calej linii. Sama jestem milosniczka i wlascicielka rasy ktora WYBITNIE wymaga dbania o szate, mianowicie bobtaili. Biale, puchate, nieslychanie brudzace sie i koltuniace. Kazdy spacer w niepogode to kapiel, kazde bloto to tragedia. A one kochaja szalec, biegac i plywac. (Po plywaniu bobtail w pelnej szacie i po 12 godz nie jest suchy! Wiec sie im czasem... nie pozwala plywac:angryy: ) A ja to mam w d... moje bobtaile obciete sa na krotko bo ja gwizdze na szate ja chce miec szczesliwe zadowolone psy ktore moga plywac, szalec i nie umieraja z goraca w taka pogode jak dzis. Wypucowany pluszak na podusi z pewnoscia czulby sie wspaniale jakby mogl sie troche ubrudzic:evil_lol: ps. wyobrazasz sobie tego shih-tzu ze zdjecia jak wpuszczam go do mojego ogrodu, w ktorym plynie strumyk, rosna chaszcze, i psy kopia za kretami???:cool3: Nie wiem jak dlugo bylby taki ladny... ale mysle ze chetnie by sie zabawil.:lol: Quote
kasia_m Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='Dorothy']ps. wyobrazasz sobie tego shih-tzu ze zdjecia jak wpuszczam go do mojego ogrodu, w ktorym plynie strumyk, rosna chaszcze, i psy kopia za kretami???:cool3: Nie wiem jak dlugo bylby taki ladny... ale mysle ze chetnie by sie zabawil.:lol:[/quote] dorothy w takim ogrodzie to i ja bym sie zabawila..:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
syla00 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 oczywiście nikt tu nie mówi, że psiak ma łazic brudny, niewyczesany albo z kołtunami zamiast sierści. Jednak wydaje mi się,że te kokardki, spineczki i dziwne fryzurki to widzimisie co niektórych właścicieli, do szczęścia psiakom zupełnie niepotrzebne. Nie raz widziałam Yorki starające się ze wszystkich sił ściągnąć co niektóre ozdoby z własnych ciałek i wcale na szczęśliwe nie wyglądały. Zgadzam się z Doroty, szczęśliwy psiak to taki który się może dowoli wybiegać i wyszaleć, a nie noszony na rękach właścicieli aby broń boże łapy w kałuży nie zanuzył lub futerko mu się nie zakurzyło. Quote
aniac50 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Popieram w całej rozciągłości tematu !!!!:evil_lol: Quote
anilla Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 wizyta w czwartek ;) fantastyczna Pani z salonu bez żadnych oporów zgodziła się zająć pieskiem Quote
syla00 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='anilla']wizyta w czwartek ;) fantastyczna Pani z salonu bez żadnych oporów zgodziła się zająć pieskiem[/quote] super:multi: , odnowa biologiczna sprawi,że wszyscy pewnie padniemy z wrażenia! Quote
pumilo2 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Nie no ;), jasne że shih tzu też się musi wyszaleć z innymi i nie ma co robić tragedii z błota czy kurzu na sierści po spacerze :) Nasze też się przecież wściekają razem na dworze. /chociaż mają długie włosy i potrafią wyglądać jak ten pies ze zdjęcia./ Inna sprawa, że nie zauważyłam u shihtzaków specjalnej ochoty do taplania się w błocie czy nieustannego biegania i szczekania, szczególnie w takie upały jak dziś. Wolą się wściekać w zimie i biegać sobie po śniegu wyglądając jak wielkie śnieżne kule :lol: Quote
marmar Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Anillko zostawiłam Ci info na gg odnosnie jutrzejeszego dnia,ja padam ide do łozeczka,rano bede jak cos,badz sms poslij o ktorej ;) Quote
oktawia6 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='pumilo2']Nie no ;), jasne że shih tzu też się musi wyszaleć z innymi i nie ma co robić tragedii z błota czy kurzu na sierści po spacerze :) Nasze też się przecież wściekają razem na dworze. /chociaż mają długie włosy i potrafią wyglądać jak ten pies ze zdjęcia./ [B]Inna sprawa, że nie zauważyłam u shihtzaków specjalnej ochoty do taplania się w błocie czy nieustannego biegania i szczekania, szczególnie w takie upały jak dziś. Wolą się wściekać w zimie i biegać sobie po śniegu wyglądając jak wielkie śnieżne kule :lol:[/quote[/B]] Zgadza się osobiście idę za tropem Pit Bul Red Nose (bardzo mi się podobają te psy:cool3: ) - treningi i agility czy obedience-to mus by się nie wściekł, nie róbmy z Shih Red Nose'a a z Red Nose'a Lhasa Apso czy psa wyścigowego-jeśli ktoś nie lubi by tak wyglądał Shih-to zamiast kokardki może być gumeczka-by włosy nie wchodziły-o rety albo od razu zrobić tak jak tu, czego efektem końcowym nielubienia wszystkiego co związane jest pielęgnacją szaty jest Lucky i jest extra i każdy jest szczęśliwy-nie ma oczy nie ma kokardy nie trzeba czesać bo na razie nie można i błota tylko potrzeba:kciuki: Quote
Psiarka Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Przeczytałąm cały wątek i jestem pewna podziwu, dla wszystkich, którzy uratowali zdjęciu Lucky'iego :) Kocham Was i tą psinke. A czy to chłopiec czy dziewczynka? Quote
Mikunia Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Psiarka']Przeczytałąm cały wątek i jestem pewna podziwu, dla wszystkich, którzy uratowali zdjęciu Lucky'iego :) Kocham Was i tą psinke. A czy to chłopiec czy dziewczynka?[/quote] Jest to chłopiec Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 No i po wizycie w lecznicy:)Lucky zachował się dzielnie:) Na wstępie polizał pani doktor po rączce:)st Dostał dzisiaj kolejne antybiotyki:) Jego stan zdrowia oceniony został na dobry:) A więc jest bardzo wielka poprawa:) w czwartek kolejny antybiotyk a w piątek bądź sobotę zdjęcie szewków:)I dalsze konsultacje co do stanu zdrowia(wzrok itd..) Quote
Mikunia Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Azyl_Zory WebAdmin']No i po wizycie w lecznicy:)Lucky zachował się dzielnie:) Na wstępie polizał pani doktor po rączce:)st Dostał dzisiaj kolejne antybiotyki:) Jego stan zdrowia oceniony został na dobry:) A więc jest bardzo wielka poprawa:) w czwartek kolejny antybiotyk a w piątek bądź sobotę zdjęcie szewków:)I dalsze konsultacje co do stanu zdrowia(wzrok itd..)[/quote] no to super, :multi::multi: życzymy psiakowi dalszego powodzenia i dochodzenia do zdrówka i pełni sił. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Już widze jaki on ładny będzie:) Główka już nie jest taka czerwona:)No i co ważne to że sierść już pięknie odrasta(ta wygolona)Co się dziwić.Tyle czasu w dredach poklejonych.Skóra nie miała powietrza a co dopiero w te upały:angryy: Quote
Recommended Posts