Poker Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Zapadła decyzja pana na tak ? Cieszę się bardzo. :multi: A czy pytałaś o to czy DS coś dołoży do transportu? Ludzie często nie wiedzą ,że to my płacimy z własnej kieszeni.Myślą ,że to jacyś oni płacą.Jak się ich uświadomi , to chętnie dają kasę. Tragedia z tymi powodziami w tym roku . :-( Quote
tayga Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 O nic nie zapytałam, to Pan zadawał pytania... Miałam robić fotki powodzi, ale nie zrobiłam tych co trzeba. Wyruszyłam z domu - telefon od Straży Miejskiej "wyłowiliśmy psa, przyjeżdzaj". No i mam rozbujnika w kojcu. Wyje na całą okolicę... Byłam z nim u weta, 4 lata, nie wykastrowany, bez czipa. Quote
KrystynaS Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Czyli Fuksia ma swój domek???? Koło Wrocławia???? To już przemyślana decyzja Pana/Państwa??? Quote
tayga Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Fuksia pojedzie z Wrocławia do Namysłowa, ale to już SWOIM samochodem ze SWOIM panem :) Quote
tayga Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Znalazł się własciciel rudego wyjca :) Pani ma zalane podwórko, puściła psiaka luzem, nie zauważyła ze brama nie domknięta. Pies wybiegł, brodził w wodzie, aż stracił grunt pod nogami, wpadł do rwącej rzeki. Płynął niecałe 2 km, przy moście go wyłowiono. Taką ustaliłyśmy wersję wydarzeń. Już po niego idą :) A zadziałała moja prośba do admina strony gubińskiej. Zamieścił informację i fotki na głównej stronie (wyżej niż burmistrza!):multi::multi::multi: Quote
Poker Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Właśnie przeczytałam mejla od pana, przekleję go na wątek Przygarnę psa. Czyli pan przyjeżdża po Fuksię do Wrocławia? Cieszę się, myślę że to będzie bardzo dobry dom. Quote
KrystynaS Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 tayga napisał(a):Fuksia pojedzie z Wrocławia do Namysłowa, ale to już SWOIM samochodem ze SWOIM panem :) :multi: :multi: :multi: :multi: a kiedy ma nastąpić to wspaniałe wydarzenie??? Quote
tayga Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 W przyszłym tygodniu dopiero... Mało tego! Sisi też znalazła domek!!! Szukam transportu aż do Żywca. Pozwolę sobie wkleić post z wątku poszukiwawczego [quote name='Poker']Tak jak już napisałą tayga państwo wybrali przyjaciółkę na parę dobrych lat. Jest nią Fuksia. Bardzo dziękuję w swoim imieniu za wklejanie ofert i przykro mi ,że nie wszystkie psieki mogły znaleźć domek. Może następnym razem się poszczęści. Przeklejamm mejla jakiego dostałam do przyszłego pańcia Fuksi. Witam serdecznie pisałem że w tym tygodniu jeszcze nie podejmiemy decyzji ....i .... źle pisałem :) Po rozmowach z Opiekunką i konsultacjach rodzinnych zdecydowaliśmy. Ostatecznie i nieodwołalnie zdecydowaliśmy sie na Fuksię. Spełnia wszystkie wymagania i mamy nadzieję wyrośnie na odważną i mądrą "panią na włościach" W przyszłym tygodniu jesteśmy umówieni na transport. Jeszcze raz chciałbym serdecznie podziękować wszystkim którzy wysyłali oferty swoich podopiecznych. Tworzycie społecznośc ludzi dobrej woli, wrażliwych, czujących. Mówi się że nasz stosunek do zwierząt jest miarą naszego stosunku do ludzi. :) Dziękujemy :):):) Swoją drogą chciałbym także podziękować Pan- za zainicjowanie i prowadzenie poszukiwań. Jeśli ktoś z naszych znajomych będzie szukał psa - skierujemy go do Pani ! pozdrawiając D, K i M K. Quote
Poker Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Tayga, bardzo często z Zywca do Wrocławia jeździ Budrysek i na pewno nie odmówi pomocy.Tylko pewnie trzeba by psa dowieźć do Wrocławia. Jeździ zazwyczaj w piątki i wraca w niedzielę wieczorem. Quote
tayga Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 A masz telefon do Budryska? Pisałam, ale nie mam odpowiedzi. Quote
tayga Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Już mam odpowiedź na wątku Sisi :) Pojedzie:multi: Nie wiem jeszcze ile kasy na to potrzeba Quote
tayga Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Nie tylko tutaj, Sisi też pojedzie... aż do Żywca. Nawet transport "nagrany". Quote
tayga Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Fuksia dotarła do swoich Państwa :) Bardzo się spodobała. O relację z domku poprosze Pana jutro :) Quote
KrystynaS Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Fuksia pojechała do domku??? do własnego domku :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: O rany tayga czy wolno się już cieszyć??? Quote
tayga Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 KrystynaS napisał(a):Fuksia pojechała do domku??? do własnego domku :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: O rany tayga czy wolno się już cieszyć??? Skacz z radości jak ja!!! Transport organizowałam na odległość, byłam na weselu 400 km od domu. Z psiną pojechał chłopak siostrzenicy. Z małym poślizgiem czasowym i miejscowym, ale wszystko sie udało. Sunia była bardzo grzeczna w aucie, tylko miała mały wypadek (mieli jej nie karmić!!), zwymiotowała. Autko Tomkowi (kierowcy) już umyłam, bo niemal równocześnie wróciliśmy do Gubina. Dałam Tomkowi 200 zł na paliwo, jeszcze się nie rozliczyliśmy, nie wiem czy mu coś zostało. Pan Darek (właściciel) część zwrócił, ale powiedziałam Tomkowi, by sobie zatrzymał. Chłopak jest młody, bez pracy... i moze być mi jeszcze nie raz potrzebny :) Jutro zadzwonię zapytać o wrażenia po pierwszym dniu. Wiem tylko, że imię będzie zmienione. Quote
KrystynaS Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 tayga napisał(a):Skacz z radości jak ja!!! (...) No to ja może na razie tak ostrożniej, o tak :laola: i jeszcze tak :cunao: :cunao: :BIG: Tayga i wirtualnie zapraszam :knajpa: - za powodzenie w nowym domku !!!!! Więcej ucieszymy się po rozmowie z Panem Darkiem jak dowiemy się jak Fuksia się odnalazła w nowym miejscu. No i jak nowi opiekunowie, jak pierwsze wrażenia po spotkaniu z sunią oko w oko, twarzą w twarz. Trochę nie pamiętam, przypomnij proszę tayguniu, czy Fuksia ma mieszkać w domu czy poza domem. Quote
tayga Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Eeee... ja dzisiaj wróciłam z wesela :) Pić nie będę przez kilka dni conajmniej, nawet wirtualnie, jeść też nie powinnam. Sunia będzie mieszkać w domku, z wyjściem na wieeeelki ogrodzony ogród :) I ma dziewięcioletnią dziewczynkę do towarzystwa... a kocha dzieci bardzo :) Quote
KrystynaS Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='tayga'](...) Sunia będzie mieszkać w domku, z wyjściem na wieeeelki ogrodzony ogród :) I ma dziewięcioletnią dziewczynkę do towarzystwa... a kocha dzieci bardzo :)Ooooooo ta wiadomość to, no co to jest, to miód na serce :iloveyou: Tak się cieszę. Fuksiu, niuniu kochana ciesz się z tego uśmiechu losu i bądź bardzo grzeczna. A my czekamy na wieści od Pana Darka. Quote
wykrywka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Już kiedyś to Ci mówiłam, że jesteś niesamowita. Bardzo się cieszę :multi: z domku dla Fuksji i przyłączę się wirtualnie do KrystynyS :drinka:. Quote
bela51 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Taygo gratuluję takiej wspaniałej adopcji, a Pieknej Fuksi zycze wiele szczęscia z okazji Swiatowego Dnia Zwierzat !!! Quote
KrystynaS Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Tak, dziś Święto Psa - Światowy Dzień Zwierząt. Fuksia dostała w prezencie Domek Quote
tayga Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 wykrywka napisał(a):Już kiedyś to Ci mówiłam, że jesteś niesamowita. Dziękuję, ale tę dolegliwość ma wielu dogomaniaków... wykrywko... jakoś Ci muszę szmineczki dostarczyć :) Quote
Poker Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ale się cieszę :multi:, poszło piorunem. Wczoraj ode mnie Lady , dziś Fuksia :multi: Quote
tayga Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Poker napisał(a):Ale się cieszę :multi:, poszło piorunem. Wczoraj ode mnie Lady , dziś Fuksia :multi: Lady znalazła dom???? Ale się cieszę :multi: Poker... a może chcesz mikruskę? Młoda, śliczna, mikroskopijna... i taka wystraszona :( Quote
Recommended Posts